Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onfortuinlijke Nigel Bertrams vreest het ergste en haalt uit naar ‘die gek’

Laatste update:

Voor Nigel Bertrams zijn de Keuken Kampioen Play-Offs niet begonnen zoals hij gehoopt had. De doelman van FC Eindhoven was maandagavond met zijn ploeg wel te sterk voor Almere City (1-0), maar moest de strijd vroegtijdig staken na een harde botsing met Rajiv van La Parra. Het was voor het eerst dit seizoen dat Bertrams de negentig minuten niet kon volmaken.

Bertrams kwam vlak na rust pijnlijk in botsing met Van La Parra, die de doelman met zijn knie in het gezicht raakte. De goalie van Eindhoven had toen net de bal opgeraapt van de grond. De actie van de Almere-aanvaller kon op weinig sympathie rekenen bij Bertrams. "Die gek loopt gewoon vol door op mijn kaak", sprak hij na afloop bij ESPN. "Dit is gewoon een harde klap met de knie. Volgens mij liep Petr Cech ooit een schedelbasisfractuur op op deze manier, waardoor hij altijd met een helm heeft moeten keepen."

In het meest ongunstige geval moet Bertrams het restant van de nacompetitie laten schieten. "Dit is balen natuurlijk", gaat de doelman verder. "De kans is groot dat mijn kaak gebroken is, maar ik kan morgen (dinsdag, red.) pas op het ziekenhuis terecht, dus dan weten we het zeker. Het voelt heel pijnlijk, alsof een deel van mijn gezicht verdoofd is. Mijn kaak staat niet helemaal recht. Ik voelde meteen dat het niet goed zat."

Voor een gebroken kaak staat doorgaans een hersteltijd van vier tot zes weken. Eindhoven speelt vrijdag de return tegen Almere City en mag het dan eventueel opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Willem II en VVV-Venlo. Van la Parra bood na de wedstrijd nog wel zijn excuses aan bij Bertrams. "Daar kun je weinig mee. Hij bedoelde het vast niet zo, maar uiteindelijk zit ik morgen om 8.15 uur in het ziekenhuis. Het zijn gewoon domme dingen die je niet moet doen in het veld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zulk gevaarlijk spel zou gewoon een schorsing moeten opleveren. Het is niet verantwoord om zo door te zetten op de keeper.

23 mei 2023 om 09:51

Ik vond het vooral ongelukkig, hij had inderdaad kunnen inhouden omdat keeper de bal gewoon opraapt. Maar hij ging ook niet hard door ofzo, ongelukkig knie op kaak. Je merkte ook de verbazing dat deze actie tot een wissel leidde.

Ik heb de overtrding zelf niet gezien maar normaal zijn het de doelmannen zelf die met een knie omhoog springen als er een aanvaller komt ingelopen terwijl hij een bal wil vangen. Het risico dat daarmee de aanvaller wordt geblesseerd wordt dan maar voor lief genomen. Is dat geen gevaarlijk spel dan?

23 mei 2023 om 09:29

Ik heb de situatie niet gezien, maar keepers doen het ook, dus eigen schuld!?
Bedankt voor je ongefundeerde mening.

23 mei 2023 om 09:40

Dan roep ik je op om via Youtube de samenvatting te bekijken, voordat je je oordeel geeft. De spits kon nooit bij die bal en het enige inhouden was om geen volle sliding te maken. Dat hij wegkwam zonder kaart is een schande

23 mei 2023 om 10:08

Sliding? Heb je zelf wel de beelden gezien/bekeken? Het was niet eens een sliding maar een snelle spits die probeerde bij de bal te komen. Dat hij nooit erbij kon vind ik zwaar overtrokken, dit scheelde zo weinig of hij tikte de bal gewoon weg en had de keeper de speler geraakt (=penalty). Als we dit niet meer toestaan is het spel dood, lekker met een rollator over het veld om alles te ontwijken.

23 mei 2023 om 14:23

@apekop Nee, dat is het niet.

Een keeper die opspringt om een bal te vangen, verliest ten eerste het vermogen om zich met de armen te verdedigen en ten tweede verliest hij grotendeels de mogelijkheid te sturen met het gewicht van de armen. De knie komt omhoog om te beschermen, en niet om aan te vallen. Het idee achter het optrekken van de knie is dan ook niet om met je knie naar voren uit te komen, maar om een opgetrokken been als bescherming te hebben.

Sommige dingen gebeuren in een contactsport. Niet zo mauwen!

23 mei 2023 om 09:51

En sommige dingen zouden niet mogen gebeuren in een contactsport. Dit was gewoon erg lomp en had een kaart moeten opleveren. Of vond je het wel normaal?

23 mei 2023 om 11:19

Ik vond het niet iemand bewust beschadigen. Ik vond het wel minimaal geel. Mijn punt is gewoon het overdreven klagen. Hij kan ook een keer uitkomen en met zijn vuist iemands hoofd raken. Grote kerel zijn en en gewoon proberen te winnen. Toen Jan Wouters die buik gaf vonden we het prachtig. 😉

23 mei 2023 om 13:47

Zo, das lang geleden. Maar wel een geniale beuk idd. Maar die was wel duidelijk bewust, deze was idd meer per ongeluk, al blijft het wel wat lomp.

Het doorlopen op Bertrams sloeg nergens op. Hij kon nooit bij de bal, echt onbegrijpelijk. Van La Parra viel sowieso heel lomp in. Mislukte omhaal op het hoofd van Seedorf ipv de bal en later in de tweede helft schopt hij Persyn ook nog onnodig hard naar de grond.

Rajiv van La Parra.. vond dat bij Heerenveen een prima speler! Nu dus gewoon wissel bij Den Bosch?

23 mei 2023 om 10:10

Den Bosch????

23 mei 2023 om 10:17

Excuus, Almere. Te snel over het artikel gelezen. Ik zal mijn leven beteren...

Ik vond het gewoon een ongelukkig moment. De bal bleef een beetje hangen tussen de verdedigers van Eindhoven en Betrams, het was niet heel gek dat hij nog voor de bal ging. Het was niet gemeen, de bal was even vrij, hij checkte meteen hoe het ging met Betrams en leek ook van een beetje ontdaan dat Betrams er gelijk af moest. Maar enfin, ik snap ook wel dat je als Bertrams zijnde direct na de wedstrijd nog pissig bent.

Wat een clown.. voor enkele jaren terug Luciano Slagveer uit de wedstrijd geschopt. Die lag er vervolgens vier maanden uit.

Bertrams mag wel even achter zijn oren krabben en terugdenken aan zijn kamikaze actie tegen Slagveer enkele jaren geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren