Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle verlaat onderste regionen door tweede zege van seizoen

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de degradatiezone van de Eredivisie verlaten. De Blauwvingers waren op bezoek bij FC Emmen dankzij een doelpunt van Rick Dekker met 0-1 te sterk voor de promovendus en staan nu met zes punten uit de eerste zes wedstrijden op de veertiende positie. Emmen houdt door de nederlaag een voorsprong van een punt op PEC en staat tiende.

PEC trok in de openingsfase het initiatief al naar zich toe en kreeg via Vito van Crooij de eerste kans. De zomeraanwinst, die de afgelopen weken flink op schot was, slaagde erin om doelman Kjell Scherpen te passeren, maar zag zijn inzet vervolgens langs de verkeerde kant van de paal rollen. De ploeg van trainer John van ‘t Schip bleef daarna aandringen en kreeg na een halfuur spelen waar het naar op zoek was. Kingsley Ehizibue legde de bal van de zijkant terug en een van richting veranderd schot van Dekker was Scherpen dan toch te machtig.

De thuisploeg leek door die openingstreffer een beetje wakker geschud te worden en Michael Chacón zorgde een dikke vijf minuten later alweer bijna voor de gelijkmaker. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door Mickey van der Hart, die op slag van rust nog een keer opgelucht kon ademhalen toen Luciano Slagveer een flinke kans om zeep hielp. Na de onderbreking kwam het eerste opmerkelijke moment van de tweede helft dankzij Reuven Niemeijer, die na een duel met Ehizibue in het strafschopgebied gretig naar de grond ging en vervolgens een gele kaart voorgehouden kreeg door scheidsrechter Björn Kuipers.

Slagveer was even later met een schot in het zijnet dicht bij de gelijkmaker, terwijl het een kwartier voor tijd opnieuw penibel werd voor het Zwolse doel. Een misverstand tussen Ehizibue en Daryl Lachman leverde Jafar Arias een flinke kans op, maar Van der Hart greep goed in. De eerste Zwolse kans van de tweede helft kwam daarna via Stanley Elbers, die echter eerst op Scherpen stuitte en de rebound vervolgens naast werkte. Doordat de doelman een paar minuten voor tijd ook een poging van Mike van Duinen uit zijn doel wist te houden, werd er niet meer gescoord in Emmen.

Vind jij dat PEC Zwolle het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer slecht, maar dat maakt niet uit! Hopelijk kunnen ze nu weer een beetje gaan bouwen!

Broodnodige zege maar verder kan ik onmogelijk positief zijn over deze absolute wanprestatie. Het lijkt niet eens meer op profvoetbal wat wij laten zien en dat is echt een schande voor de Eredivisie. Scheidsrechter ging lekker mee in het niveau, dacht dat hij nog in het bernabeu stond met zijn arrogante houdingkje gadverdamme. Moet echt beter want van enige verbetering is geen enkele sprake, wakker worden.

23 september 2018 om 16:31

Hebben de heren weer wat te lachen maandagavond.. Vreselijk was het.. Wat zullen de lachen in het buitenland

23 september 2018 om 16:31

Kun je verwachten met kuipers helaas.

23 september 2018 om 16:51

Idd, het enige positieve aan vandaag zijn de 3 punten. 0 verbetering te zien. Weet niet wat van 't Schip nog in petto heeft, maar er moet echt iets gebeuren.

Wat was Emmen dramatisch!!!!
Alleen klok kwam steeds goed mee op...

Pleur aub die Pedersen weg .... wat is hij slecht...

PEC toch verdient de 3p.

Wat slechte wedstrijd pfff ze moeten toch echt verrassingen gaan bedenken want het is elke week het zelfde spel wat andere teams doorhebben. Ik mis toch een echte slimme spits met snelheid.

Man man dat was niet best..... gelukkig wel 3 punten. Het moet wel echt beter gaan worden want anders wordt het een heel lang seizoen.

23 september 2018 om 17:33

6 punten uit 6 wedstrijden dan zijn we op het einde van de rit toch veilig of niet

Het was idd niet echt best vandaag maar als het even voetballend niet lukt dan kan er tenminste gestreden worden. En dat doen ze wel!

Pedersen weer niet gescoord, dat wordt echt een probleem voor Emmen. Leuk dat Emmen steeds riep dat het op zoek was naar een balvaste spits, maar een scorende spits lijkt me toch wat belangrijker. Het scorend vermogen om hem heen is te gering.
Emmen moet het nu hebben van een zondagsschot van Bijl, een aardige actie van Jansen of een bevlieging van Slagveer. Hopelijk wordt Bannink snel weer fit.

23 september 2018 om 17:57

Waar was Marinus bij jullie dan?

23 september 2018 om 19:10

Geblesseerd ...

Als iedereen weer fit is hoop ik dat Emmen zo gaat spelen (zie opstelling)
Slagveer komt nog geen cornervlag voorbij en kan wat mij betreft gaan banken....
Pedersen kan geen bal aan de voet houden al zit het netje er nog om heen, kan van mij op de tribune zitten.

In verdedigend opzicht schakel je zo om tot 5 verdedigers en in aanvallend opzicht heb je Klok en Cavlan opkomend en een bannink die kan doorschuiven....

Scherpen
Veendorp
Suliman
Bakker
klok
Bijl
Marinus
Cavlan
Bannink
Jansen
Arias

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren