Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC pikt tweede nieuwe doelman op in Friesland: ‘Hij stond hoog op lijstje’

Laatste update:

PEC Zwolle heeft maandagmiddag zijn derde nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Na Etienne Reijnen en doelman Michael Zetterer is ook keeper Xavier Mous speler van de Blauwvingers. De 23-jarige sluitpost komt over van SC Cambuur en heeft een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor nog een jaar, getekend.

PEC nam eerder al afscheid van Mickey van der Hart en Diederik Boer, waardoor er twee nieuwe keepers moesten komen. Met de komst van Zetterer en Mous is het keepersgilde nu weer compleet en technisch manager Mike Willems is tevreden met de deal: “Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat we voor komend seizoen tenminste twee nieuwe sluitposten moesten aantrekken. Xavier stond hoog op ons lijstje.”

“Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap voor Xavier is een club uit de Eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken”, laat hij weten.

Mous zelf kijkt ook uit naar het avontuur: “Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters.”

Een goede aanwinst voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima aanwinst voor Pec, ik verwacht dat hij de concurrentiestrijd wel gaat winnen. Veel Succes!

Jammer dat hij weggaat, maar wel begrijpelijk. Hij is te goed om langer in de KKD te blijven. Hier gaat PEC veel plezier aan beleven!

Mous was de reden dat cambuur de nacompetitie heeft gehaald. Pakte veel punten voor een voor de rest matig elfal. Ook in de nacompetitie heeft ie nog aardig wat ballen eruit gehouden. Denk dat ie bij pec wel gaat slagen, ideale club voor m

Mooie transfer voor Mous, logische vervolgstap. Maar waarom moeten er bij artikelen over Cambuur en Heereveen altijd 'Friesland' bij staan. Tuurlijk het zijn (anti-)Friese clubs maar ik zie nooit de provincienaam bij andere ploegen staan. Dit geldt niet alleen voor VZ maar alle websites die over voetbal schrijven. Valt me in ieder geval op dat die bij deze twee clubs vaak het geval is.

24 juni 2019 om 17:05

Dat valt mij inderdaad ook vaak op. En zeker in het geval van Cambuur is het niet zo handig ivm anti-Friese sentimenten. PEC pikt tweede nieuwe doelman op in Leeuwarden had ook een prima titel geweest.....

24 juni 2019 om 17:13

Heeft natuurlijk wel mee te maken met dat Nederland Friesland als een apart iets ziet en Friezen zich minder Nederlander voelen. Al moet ik zeggen dat wij Groningers ons het minst betrokken voelen met Nederland door het aardbevingsprobleem.

Uitstekend aankoop! Moet sowieso de 1e keeper worden i.p.v. die Duitse huurling!

Heeft toch een kleine 10 jaar bij Ajax (jeugd en jong Ajax) gekeept, al dan niet als basisspeler. Ligt het aan mij of heeft Pec een voorkeur voor doelmannen van Ajax de laatste jaren? (ook al was Diederik Boer natuurlijk al afkomstig van Pec)
Leuk voor die jongen dat hij zich via een omweg toch nog tot de eredivisie opwerkt, ben benieuwd naar hem.

25 juni 2019 om 00:24

Gaat om Mous en Zwolle. Niet om een toevallige link tussen Mike van der Hart, Mous en Ajax. Leuk dat je graag over Ajax praat maar daar zijn Ajax nieuwsberichten over. dit is Pec Zwolle/ Cambuur/ Mous.

Als je Mous niet gebruikt als eerste keeper ben je dom, heb je hem niet goed bekeken. Dit is een keeper die elke week moet spelen. Dan wordt hij nog beter en gaat hij nog meer punten voor PEC pakken dan voor / bij Cambuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren