Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gratis kebab voor het leven lonkt voor ‘te dikke’ Mickey van der Hart

Laatste update:

Mickey van der Hart houdt de gemoederen flink bezig in Polen. Het gewicht van de doelman van Lech Poznan is onderwerp van gesprek, sinds hij twee maanden geleden werd gesignaleerd bij een kebabzaak in Poznan. Van kebabrestaurant Kura Warzyw krijgt Van der Hart nu gratis kebab voor het leven aangeboden, als Lech Poznan kampioen van Polen wordt. Bij de huidige nummer vijf van de competitie denkt men echter dat het overgewicht van Van der Hart, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van PEC Zwolle, wordt overdreven.

De commotie over het gewicht van Van der Hart begon op 10 augustus, daags na een 1-3 nederlaag tegen Slask Wroclaw. De doelman werd in de ochtend na de wedstrijd gefotografeerd bij een kebabzaak. Zelf zag Van der Hart er geen kwaad in. "Ik werd bezocht door mijn broers, die ik al tweeënhalve maand niet had gezien. Samen gingen we wat eten", legde hij destijds uit. "Ik had niet gedacht dat het een heel thema zou worden. Pas een paar dagen later hoorde ik daarover van mijn vrienden. Ik geef toe dat ik erom moest lachen, want ik vond niet dat het iets heel bijzonders was. Maar daar denken sommigen blijkbaar anders over."

Beelden van Mickey van der Hart na de zege op Wisla Kraków van 5 oktober gingen viraal op sociale media.

Daarmee was de kous echter nog niet af. Op 5 oktober won Lech Poznan met 4-0 van Wisla Kraków en beelden van de feestvreugde uit de kleedkamer verschenen daarna op televisie. Al gauw maakten gebruikers op sociale media opmerkingen over de buik van Van der Hart. "Veel fans schreven dat zijn extra kilo's het zouden bemoeilijken om reddingen te verrichten", aldus Przeglad Sportowy. Assistent-trainer Dariusz Skrzypczak van Lech Poznan denkt echter dat de ernst wordt overdreven.

"We beseffen dat overgewicht een probleem kan zijn", benadrukt hij. "We houden het gewicht van onze spelers voortdurend bij. Maar volgens mij wordt deze kwestie enorm overdreven op het internet. De foto's die verschenen na de wedstrijd tegen Slask Wroclaw, toen ze zagen dat hij kebab at, werken nu in het nadeel van Mickey." Skrzypczak geeft evenwel toe dat er 'een verschil' zit in het huidige gewicht van Van der Hart, en zijn gewicht toen hij in de zomer overkwam van PEC Zwolle. "Maar ik verzeker je dat we de situatie onder controle hebben. Elke speler is anders. Sommige spelers ogen misschien wat minder beweeglijk, maar die kunnen hun krachten kwijtraken als je ze twee tot drie kilo laat kwijtraken." 

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik die foto zo zie snap ik de ophef enigzins wel. Kan natuurlijk echt niet als prof om een laag vet te hebben.

18 oktober 2019 om 20:01

Ooit Jeroen Verhoeven gezien toen hij bij Ajax keepte?

18 oktober 2019 om 20:11

Dat kon toch ook niet?

19 oktober 2019 om 18:24

Het scheelt dat die foto van een jaar geleden ongeveer is

19 oktober 2019 om 09:28

Maccie vd Hart

Wat is dat toch met zulke ''profs'' die blijkbaar niet als profs kunnen leven. Met Van der Vaart was het al helemaal tragisch. Voelde me gewoon verdrietig toen ik hem tijdens zijn afscheid zag rondhuppelen over het veld. 2 jaar ouder dan C. Ronaldo en hij liep erbij als de Braziliaanse Ronaldo van 43. Speelde sinds 2010 al geen 90 minuten meer vol bij Oranje. Deze jongen lijkt ook zo'n kant op te gaan met een verschrikkelijk slechte mentaliteit voor een top sporter.

18 oktober 2019 om 20:27

Van de Vaart is een goed voorbeeld. Die had er overigens een prima uitleg bij; hij genoot. En dat zag je inderdaad ook terug. Het was niet de Cristiano Ronaldo die 7 dagen per week in de sportschool te vinden is, maar na een gewonnen wedstrijd een frikandel eet.ik snap best dat je als gewone jongen niet meegaat in die 'fitboy' mentaliteit. En met de carrierre die hij heeft gehad is dat toch prima, hij had alleen iets eerder moeten stoppen.

18 oktober 2019 om 22:00

Hij heeft een prima carrière gehad. Maar durf met veel zekerheid te zeggen dat het zelfs mooier was geweest als hij wel zo'n ''fitboy'' was. Misschien had hij het dan wat jaartjes uitgehouden in Madrid.

18 oktober 2019 om 22:36

Ik weet dat nog zo net niet. Ronaldo voor dat ie zo fit werd was veel beweeglijker en sierlijker dan de pure afmaker die we nu kennen. Modric en Kroos lijken me ook geen fitness beesten. Die doen ook alles op gevoel.

19 oktober 2019 om 00:01

Maar moet je als keeper perfect afgetraind zijn vraag ik me af? Wat kilo's extra in de strijd kunnen gooien bij hoge ballen is ook niet verkeerd. Tis niet dat een keeper de 100 meter in 10 seconde moet lopen.

Elke dag een kapsalon eten dat moet toch heerlijk zijn. Ik gun het deze keeper van harte. Daarna terug naar Nederland en we hebben een nieuw icoon waarbij wij ''pizza'' kunnen roepen bij een uittrap. Dat hebben we toch wel gemist nu Verhoeven gestopt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren