Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PEC Zwolle hoopt talentvolle verdediger over te nemen van Ajax’

Laatste update:

PEC Zwolle hoopt op de handtekening van Mateja Milovanovic, zo meldt Ajax Showtime woensdagmiddag. De twintigjarige centrumverdediger loopt komende zomer uit zijn contract in Amsterdam, waardoor de Blauwvingers hem transfervrij kunnen inlijven.

Servisch jeugdinternational Milovanovic stond ooit te boek als een groot talent, maar kampte dit volledige seizoen met een zware knieblessure. Het lijkt erop dat Milovanovic bij een Eredivisie-club actief blijft, daar PEC aast op zijn handtekening.

De linksbenige Vlaardinger speelt al sinds 2018 in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem destijds transfervrij overnam van Sparta Rotterdam. In totaal speelde de fysiek sterke Milovanovic twaalf officiële wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Milovanovic kreeg begin april te horen dat zijn contract formeel is opgezegd. Ook Ar'Jany Martha, Diyae Jermoumi, Raphaël Sarfo, Oualid Agougil, Nassef Chourak, Gabriel Misehouy, Rida Chahid, Rico Speksnijder en Yoram Boerhout beschikken over een aflopend contract bij Jong Ajax. Doelman Sten Kremers vertrekt naar De Graafschap, terwijl Alvaro Henry al te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd.

De vervanger van Milovanovic bij Jong Ajax staat ondertussen alweer klaar in de coulissen. De achttienjarige Dies Janse lijkt zich te kunnen opmaken voor een basisplaats in het Amsterdamse beloftenelftal.

Bij PEC kan Milovanovic de eerste zomerse aanwinst worden. De Zwollenaren zagen Sam Kersten transfervrij naar sc Heerenveen vertrekken, terwijl Bram van Polen zijn schoenen aan de wilgen hing. Huurlingen Lennart Czyborra, Filip Krastev, Zico Buurmeester, Silvester van der Water en Ferdy Druijf keren allemaal terug naar hun eigen clubs. Middenvelder Dean Huiberts keert terug van een uitleenbeurt aan het Beerschot van Dirk Kuijt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie en talentvolle speler. Helaas veel te blessuregevoelig. PEC zou wel een mooie stap voor hem zijn.

Slimme zet van PEC, buiten zijn blessures een hele talentvolle jongen waar nog genoeg potentie in zit. Als Ajax slim is proberen ze zijn contract nog te verlenen en lenen ze hem uit.

22 mei 2024 om 16:00

@daanson, als Ajacied hoeft dat van mij niet. Ik vind hem heel talentvol, maar hij is echt heel veel geblesseerd. En daarbij, Ajax heeft met Hato en Kaplan al 2 linkspoten voor CV in het eerste, en ook nog 2 grote talenten met Dies Janse en Ethan Butera.

Dus ook als hij weer fit is, er is geen ruimte voor hem om te spelen op zijn eigen positie, en hem nu weer een lang contract geven en dan verhuren hoop je dan geld te generen in toekomst. Maar als hij wederom driekwart daarvan geblesseerd is, kost het geld.geef van dat geld dan maar een groot talent uit 2006, 2007 of zelfs 2008 een contract.

Voor hem zelf denk ik ook beter als hij een contract rechtstreeks bij PEC krijgt, dan is hij eigen speler, dan zal PEC ook meer genegen zijn te investeren in zijn toekomst. Denk dat dat voor iedereen dus het beste is. Het is hem wmb ook van harte gegund, hopelijk blijft hij fit, dan gaan ze bij PEC hier heel veel plezier aan beleven.

Ik zie Milovanovic nog wel een paar stappen maken, lijkt me een goede zet van PEC. Pech gehad met die blessure, maar nog altijd slechts 20 jaar oud. Sowieso vaak wel een goed idee om afvallers van (jong) Ajax over te nemen. Genoeg potentieel en een aantal voorbeelden van jongens die het (met een omweg) vrij aardig doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren