Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pasveer werd bijna herenigd bij Ajax: ‘We hebben contact gehad’

Laatste update:

Remko Pasveer denkt dat Ajax en Peter Bosz een goede match zou zijn geweest. Dat vertelt de doelman in een interview met Het Parool. Pasveer en Bosz werkten in het verleden meerdere jaren samen bij Heracles Almelo en hebben elkaars nummer nog, zo blijkt.

Bosz was afgelopen zomer in beeld voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. De zestigjarige Apeldoorner sprak ook met toenmalig directeur Sven Mislintat, maar de Duitser gaf uiteindelijk de voorkeur aan Maurice Steijn.

"Ik heb contact gehad met Peter in de periode dat het speelde", erkent Pasveer. "Maar ik wist dat hij ook met PSV sprak. Ik ken PSV ook en ik schatte in dat hij daar als familieman ook kon gedijen."

Pasveer kent de werkwijze van Bosz. "Ik weet dat hij in staat is de juiste spelers te benaderen, dus dat PSV waarschijnlijk goed voor de dag zou komen. Daarmee wil ik geen kritiek leveren op het feit dat Ajax niet voor Bosz koos. Hij was ook bij Ajax een goede match geweest, denk ik."

Dat Bosz het nu zo goed doet met PSV - de Eindhovenaren wonnen zaterdag de zeventiende competitiewedstrijd op rij en evenaarden daarmee een record uit 1987/88 - komt voor Pasveer niet als een verrassing. "Bosz wil winnen, denkt heel aanvallend en wil het publiek vermaken."

"Hij is bijvoorbeeld heel duidelijk met de manier van druk zetten. De buitenspeler die dat doet, mag nooit achterom kijken of zijn teamgenoten volgen, want dan is het moment al voorbij, vindt Bosz. Die buitenspeler moet druk zetten en er blind vanuit gaan dat zijn teamgenoten meedoen. Dat is heel duidelijk voor iedereen."

Pasveer maakte in de zomer van 2006 de overstap van FC Twente naar Heracles, waar hij in eerste instantie een rol als tweede doelman innam achter Martin Pieckenhagen. In 2008/09 en 2009/10 werd de goalie verhuurd aan Go Ahead Eagles, dat destijds uitkwam in de eerste divisie.

Na een moeizame start groeide hij in Deventer uit tot een van de publiekslievelingen. In het seizoen 2010/11 werd Pasveer teruggehaald door Heracles, ditmaal om als eerste doelman te fungeren onder Bosz. De veertigjarige Enschedeër was vier jaar basisspeler in Almelo, waarna hij in 2014 naar PSV vertrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat iedereen denkt dat Peter Bosz een goede trainer voor Ajax geweest zou zijn.

14 januari 2024 om 11:20

Nu wel ja. Maar moest je de reacties een half jaar terug eens lezen.. Die zullen er nu wel op zijn teruggekomen.

14 januari 2024 om 11:26

Achteraf is makkelijk lullen. Maar Bosz is een typische Ajax trainer. Aanvallend denken, hoog druk zetten en uitgaan van eigen kracht. Onbegrijpelijk dat Ajax hem niet wilde.

14 januari 2024 om 12:22

Dat was hij altijd al en dat is precies waarom ik hem al bij Ajax wilde zien toen bekend werd dat Ajax niet verder ging met Heitinga.

De Bosz-tegenstanders hadden altijd argumenten als “geen prijzenpakker” “dramatisch gedaan bij Dortmund en Lyon”. Argumenten die eenvoudig te weerleggen zijn, behalve Dortmund dan. Daar heeft hij wel echt gefaald, maar daar tegenover staan ook goede prestaties in zijn loopbaan. Lyon was kwalitatief helemaal niet zo geweldig als mensen dachten en de clubs waar hij werkte pakken eigenlijk zowat nooit prijzen.

14 januari 2024 om 12:32

Ajax wilde hem wel, alleen PSV was sneller en doortastender. Bosz is ook op gesprek geweest bij Ajax, maar had er toen al meerdere fijne gesprekken opzitten bij PSV. En op basis van gevoel en het plan daar voor de Eindhovenaren gekozen. Hij zit wel op zijn plek geloof ik.

Maar helaas. Bosz ging niet naar Ajax maar naar PSV. Daar heeft hij overigens de laatste 17 competitiewedstrijden mee gewonnen.

14 januari 2024 om 10:06

Ik ben ervan overtuigd dat Bosz deze prestatie niet gered had met de huidige selectie van Ajax.

14 januari 2024 om 10:13

Goh, gewaagde uitspraak. Natuurlijk was dat niet gelukt. En PSV niet zonder Bosz.

14 januari 2024 om 10:13

Ik ben er dan weer van overtuigd dat de huidige selectie er niet gestaan had als Bosz coach was geweest. Die had dat niet over zich heen laten komen

14 januari 2024 om 10:16

En Mislintat had het op zijn beurt weer niet over zich heen laten komen dat Bosz zoveel invloed op de transfers had gehad zoals hij nu bij PSV heeft. Zie hier één van de redenen waarom Bosz bij PSV zit en niet bij Ajax.

14 januari 2024 om 13:42

Is toch bekend dat je bij PSV meer invloed hebt op de transfers. Nu moest dat met John de Jong ook wel, vandaar dat Schmidt een heel leger aan nieuwe spelers haalde. Maar ook Stewart lijkt aardig goed samen te werken met wat Bosz wil. Zie vooralsnog ook weinig miskopen, maar helpt ook dat alles Hosanna is. Komende zomer vooral die defensie eindelijk eens goed aanpakken, en dan kun je verder 1 op 1 vervangen van wat er weggaat. Sowieso meer vertrouwen nu, dan de afgelopen jaren. Als er toen een zak met geld was, werden er 1-2 miskopen van gekocht, wat transfervrije selectievulling spelers die ineens basis moesten staan en was je weer klaar.

Mag je natuurlijk Van der Sar voor bedanken dat hij niet bij Ajax zit. Je had als Ajax zijnde Bosz al kunnen hebben na het vertrek van Schreuder. En alsnog had je tussen januari en april de tijd om hem te kunnen halen. Maar ja de vete tussen Van der Sar en Bosz speelde helaas parten. Hij had net zoals in 16/17 kunnen zorgen voor nieuw elan bij de club. Maar goed hij zit nu duidelijk op zijn plek bij PSV en gaat daar ook hoogstwaarschijnlijk kampioen worden. Wat zeker een hard gelag is naar het falen van Van der Sar...

Ene kant kotsmisselijk dat Bosz niet aangesteld is, andere kant vraag ik mij enorm af hoe de samenwerking met Mislintat geweest zou zijn. Was Mislintat dan nog steeds de olifant in de porseleinenkast qua inkomende transfers? Had Bosz tegenstand kunnen bieden en zijn eigen eisen kunnen doordrukken?

Iedereen weet en wist dat Bosz bij Ajax bijna perfect zou zijn geweest. Alleen niet de leiding van Ajax. Want die weten (nog steeds) en wisten alles beter. Je moet daar door een muur van onwetendheid heen….

Serieus voetbalzone waarom maken jullie er elke keer een ander verhaal van. Dan wilde vd sar Bosz niet nu is het weer Mislintat gaf de voorkeur aan Steijn. Nee die gaf de voorkeur helemaal niet aan steijn. Hij mocht zijn eigen voorkeur niet nemen en zelfs dat verhaal hebben jullie hier geplaatst. Waarom elke keer iets anders zeggen. De hele directie wilde Bosz niet. Dus die gaven de voorkeur aan een ander. Mislintat wilde Knutsen. Dat mocht niet wat het moest en zou een Nederlander worden. Maar Bosz mocht ook niet. Dan blijft er weinig over he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren