Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-profvoetballer David Mendes da Silva tot zeven jaar cel veroordeeld

Laatste update:

David Mendes da Silva is tot zeven jaar celstraf veroordeeld. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De voormalig speler van onder meer Ajax, NAC Breda en AZ bekende onlangs zijn aandeel in cocaïnehandel, waar de rechter nu uitspraak over heeft gedaan. Die dichtte hem een 'leidinggevende rol' toe.

Mendes da Silva (40) werd verdacht van betrokkenheid bij drie binnengesmokkelde partijen cocaïne. In totaal bedroeg dat 1584 kilo drugs. De rechtbank acht bewezen dat Mendes Da Silva bij twee van de partijen – van respectievelijk 74 en 105 kilo – betrokken was, maar pleit hem vrij van de resterende 1329 kilo. Daarom is de zevenvoudig Oranje-international niet tot tien, maar zeven jaar cel veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een straf van tien jaar voor Mendes da Silva. Die ontkende zijn betrokkenheid bij het drugsverkeer eerst nog, voordat hij twee weken geleden toch bekende. De Barendrechter stelde toen 'bepaalde mensen te dichtbij te hebben laten komen, die misbruik maakten van zijn goedheid'. Ook gaf hij toe dat onderschepte chatgesprekken wél van hem afkomstig waren, na eerst te hebben geweigerd dat te verklaren.

Mendes da Silva debuteerde in het Nederlandse betaalde voetbal bij Sparta Rotterdam en speelde later ook voor Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. In 2017 sloot hij zijn actieve loopbaan af bij Sparta, waar het voor de middenvelder ooit allemaal was begonnen. Mendes da Silva werd landskampioen met AZ en Salzburg en pakte met de Alkmaarders ook een Johan Cruijff Schaal. Daarnaast kwam hij tot zeven interlands voor Oranje onder bondscoach Marco van Basten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 juli 2023 om 13:41

Tja, iemand moet het regelen, maar je kunt je beter niet laten pakken🤣

28 juli 2023 om 16:38

Zolang zoveel mensen coke willen gebruiken, studenten, feestgangers, advocaten, bankiers, voetbalfans, boeren in schuren, noem maar op, vind ik dat coke dealen en handelen niet of slechts minimaal bestraft moet worden. Wat bestraft zou moeten worden is het dealen van slechte drugs, dealen aan junks, en het geweld en intimidatie die erbij gebruikt worden.

Waar gaat het allemaal heen

28 juli 2023 om 13:36

Naar de gevangenis

28 juli 2023 om 13:53

En de grammetjes o.a in de neus...👃

28 juli 2023 om 15:17

Hahahaah

28 juli 2023 om 14:49

Wat zullen zijn kleinkinderen later zeggen over hun opa. Wat een domme man was dat. Heb je een mooie voetbal carrière gehad .En dan kom je met zoiets aan. Alles verspeeld voor criminelen geld.

28 juli 2023 om 14:21

Nou ja… hij blijkt later toch wel leidinggevende capaciteiten te hebben. Zagen we op het veld nooit

Zo zie je maar weer dat zodra een voetbalcarrière over is, er heel vaak geen geld meer over is binnen 10 jaar. Zonde…

28 juli 2023 om 13:38

Terwijl je vaak ook nog een andere rol kunt krijgen als analist of trainer

28 juli 2023 om 13:41

Was dit de reden dan van zijn carrière switch?

28 juli 2023 om 15:11

Zo heeft hij wel een dikke punt achter zijn carrière gezet..

Dun lijntje.. na je carrière net niet genoeg binnen harken en dan voor de verleiding van t geld gaan..

Ongekende domheid met een terechte straf tot gevolg.

Je was voetballer geweest, waar je miljonair van bent geworden, en dan nog ga je de drugswereld. En ook nog is een leidinggevende rol. Tja dat is pijnlijk om nu 7 jaar te moeten brommen. Maar goed geen medelijden mee.

28 juli 2023 om 13:42

Schijnt dat hij op geld moest letten van iemand, dat kwijt raakte en dit terug moest verdienen. Hierna is ‘ie er niet meer uitgekomen en heeft ‘ie zich omhoog gewerkt blijkbaar.

28 juli 2023 om 14:12

Jair. Dat 'eerlijk verdiende' geld waaide opeens in zijn handen en toen plotseling weg?

28 juli 2023 om 14:35

Jair zegt nergens dat het eerlijk verdiend geld is geweest. In de onderwereld gebeurt het wel vaker dat iemand wordt gevraagd om op geld te letten en dan "toevallig" wordt berooft, of dat het wordt gestolen. Dan is diegene die er op moest letten natuurlijk aansprakelijk en dat gaat natuurlijk niet om een paar honderd euro.

28 juli 2023 om 15:14

Dat geld raak je natuurlijk niet zomaar kwijt. Dit soort omweg-verhalen hoor je wel vaker betreft criminelen en strafzaken. Ze bagatelliseren hun inbreng zoveel mogelijk aan de hand van wat er bekend is. Het wil niet direct zeggen dat hij liegt overigens, maar als je met termen komt als: 'ik liet bepaalde mensen te dichtbij komen die gebruik maakten van mijn goedheid' en met meerdere leugens op de proppen komt alvorens toch toe te moeten geven dat het eigenlijk toch gegaan is zoals het OM schetste (als de bewijslast te groot wordt), vind ik dat als buitenstaander toch wel erg verdacht. Ook omdat het OM hem een leidinggevende rol toedicht. Kennelijk is er genoeg bewijs, want 7 jaar is niet niks.

28 juli 2023 om 15:35

Troy010. Gaat mij er meer om dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn keuzes. Modric vraagt zich af waarom hij zo dom is dat hij erin beland is, en daarna komt er een verklaring. Maar de enige verklaring is dat hij zelf zo dom is geweest om met dit soort mensen in zee de gaan. Kan die nog wel geld 'kwijtgeraakt' zijn, maar dat je überhaupt met dat soort gasten al in zee gaat is natuurlijk achterlijk op zich. Hij is geen slachtoffer, en zoals het verhaal wordt gebracht komt het wel op mij over alsof hij dat is.

28 juli 2023 om 15:38

Haha ja dat valt me eigenlijk ook aardig vaak op. "ging om met de verkeerde mensen". Ook zo'n dooddoener om maar een stuk van de schuld buiten jezelf te leggen. Soms zijn er mensen die denken dat je met onbewust onbekwaam gedrag van alles vergeven kunt worden.

28 juli 2023 om 16:42

Hij was zelf de 'verkeerde mens' waar anderen mee omgingen, zou je ook kunnen zeggen.

28 juli 2023 om 19:57

Helemaal mee eens. Alleen wat ik dan wel weer raar vind, is dat hij die 74 en 105 kilo bewezen is en daar 7 jaar voor krijgt en de overige 1300kilo niet. Dus de rechter zegt eigenlijk voor die 160kilo moet je 7 jaar brommen en eigenlijk 3 jaar langer als die 1300kg bewezen was?🤣🤭

28 juli 2023 om 13:50

Niet iedere voetballer wordt miljonair, zeker in de eredivisie. Dat red je alleen wanneer je lang bij PSV, Fey of Ajax hebt gespeeld.

28 juli 2023 om 15:20

Hij heeft echt wel een paar miljoen bij elkaar gevoetbald hoor. Hij heeft misschien niet miljoenen per jaar verdiend, maar die heeft ongetwijfeld prima verdiend voor die tijd. Die heeft waarschijnlijk nooit rekening gehouden met een toekomst na z'n voetbalcarriere en dan kom je er plots achter dat het niet zo vanzelfsprekend is dat je tonnen per jaar op je bankrekening krijgt. Als je een bepaalde levensstijl gewend bent...

28 juli 2023 om 14:42

Nouja, of hij nu echt miljonair is geworden, vraag het mij af.

Bij AZ gespeeld en verder eigenlijk alleen twee jaar bij RB Salzburg en 1 of 2 jaar bij Panathinaikos. Dat zal echt geen absolute vetpot geweest zijn in die tijd hoor.

28 juli 2023 om 15:19

Modric

Zat een generatie te vroeg om echt veel geld te verdienen in NL. Nu pas zijn de salarissen echt omhoog geschoten (oa door Ajax). Toen hij speelde was het in NL wel stukken lager.

Verder eens dat het een domme zet is. Met zijn ervaring had hij nog van waarde kunnen zijn in de voetballerij.

28 juli 2023 om 15:22

AZ had in 2010 een begroting van 25 miljoen euro. Reken maar dat spelers toen al tonnen per jaar verdienden daar hoor. Natuurlijk geen miljoen of meer, maar minimaal wel 2 ton en maximaal 5 ton. Da's 6 tot 16 keer meer dan een Jan Modaal.

28 juli 2023 om 15:34

Sirius,

Eens, alleen weten niet hoe hij het geld besteed heeft. Verder als een voetballer die geen miljoenen verdiend is het wel slim om je geld te innvesteren, want na het voetbal heb je geen inkomen meer.

Denk dat deze jongen gewoon bijna al zijn geld had uitgegeven.

Van het zwarte gat naar het witte spul. Het kan snel gaan na een voetbalcarrière. Ik ben oprecht benieuwd hoe je zo af kunt glijden in relatief korte tijd.

Zorgvuldiger is ‘heeft schuldig bevonden’. Is iets heel anders dan

Toedichten: zonder grond als dader, maker noemen: iem. iets toedichten

Wow, ik vond hem altijd behoorlijk de uistraling van tamme huisvader hebben. Schijn bedriegt

Dus je zou maar drie jaar extra te hoeven zitten voor ruim 1300 kilo? Ja, zo ontmoedig je de grote handel ook niet echt.

28 juli 2023 om 13:58

misseva88 zo werkt het recht toch? als je 100 euro steelt is je straf ook niet automatisch 2x zo hoog als bij 50 euro.
Anders had je namelijk ook kunnen zeggen dat hij eigenlijk maar 1.5 jaar had moeten krijgen, want 179 is bijna niks vergeleken met 1584.

28 juli 2023 om 14:10

Rechtspraak is voor mijn gevoel wel vaker krom. Ik heb een broertje dood aan die hele sector. Rationeel gezien zou je dom zijn om niet te maximaliseren, als je dan toch eenmaal over die drempel bent dat je besluit cocaïne te gaan handelen.

Maar goed, de rechtspraak en rationaliteit. Sja.

28 juli 2023 om 14:32

Of je nu 100 of 1000 kilo in cocaine handeld, je doet hetzelfde strafbare feit. Gaat niet om de hoeveelheid maar om de handeling. De hoeveelheid kan echter een reden zijn dat het zwaafder wordt vestraft.c

28 juli 2023 om 15:05

" Ik heb een broertje dood aan die hele sector."

Ik kan er nog wel een paar noemen. Ze verkopen bij mij in de AH ook gewoon biertjes en wijnflessen. Ik heb een familielid verloren aan alcoholisme. Dan eentje die ik misschien nog wel het meeste haat, omdat ze het zo sneaky doen en al met kleine kinderen beginnen (extra suiker toevoegen aan hun ontbijtgranen): Voedingsmiddelenbedrijven die de smaaksensatie van mensen exploiteren met vet en suiker. Deze tactieken zijn gericht op het stimuleren van de aankoop en consumptie van ongezonde voedingsmiddelen, wat kan leiden tot overgewicht en obesitas, met tal van chronische ziektes als gevolg.

28 juli 2023 om 14:08

Drie jaar voor het verhandelen van iets waar gewoon veel genormaliseerde vraag naar is, vind ik best veel. In Singapore is een vrouw opgehangen voor het smokkelen van 30 gram heroïne. Daarnaast zijn er aan universiteiten klikbureaus waar je drugsgebruikende medestudenten kunt aangeven. Dat is toch absurd? Overigens wordt er nog steeds drugs gebruikt. Liever ons rechtssysteem.

28 juli 2023 om 15:13

Drugscriminaliteit is in Singapore een stuk lager dan in Nederland.
Daarnaast is de privacy daar totaal afgeschaft.
Iedereen is te volgen met camera's, de criminaliteit is daardoor ook zeer laag in Singapore.
Elke vijftig meter een camera en tweeduizend drones in de lucht, dat zorgt dat criminelen nooit ontsnappen en altijd gepakt worden.
Singapore is een zeer veilig land, ik ga er dit jaar weer met plezier naar toe tijdens mijn vakantie.

28 juli 2023 om 15:32

Die mening deel ik wel. Het is wel gewoon een pittige straf die past bij de daad.

28 juli 2023 om 16:24

@thomas Angelo, dat is dus een land waar ik nooit zou willen wonen (permanent). Geen democratie, geen rechtstaat, geen vrijheden, al het individuele moet worden opgegeven voor het collectief en het regime bepaalt het leven. Ik ga zelf heel graag op vakantie naar Thailand of Colombia, maar als toerist heb ik veeeel minder last van de politiek daar (in Thailand de antidemocratische coups en in Colombia de corruptie, de paramilitairen en guerillas en het geweld). Dus of ik ergens graag op vakantie ga, zegt mij weinig over hoe goed ik het regime daar vind. Drugs - zeker gebruik - zouden wat mij betreft sowieso niet (zwaar) strafbaar moeten zijn.

28 juli 2023 om 17:48

Ja zo heeft iedereen een andere mening.
Tijdens mijn pensioen ga ik in Singapore wonen
Ik ben voor zwaar straffen van drugs gebruik en import, en ben voorstander van het afschaffen van privacy waardoor een land een stuk veiliger is.
Daarnaast is het land zeer schoon omdat afval op straat gooien zorgt voor zware boetes vanaf duizend dollar.
En mijn fiets heb ik daar nog nooit op slot hoeven te zetten, die wordt niet gestolen.

Laaste tijd raak zeg. Tis eigenlijk schandalig dat sommige goed verdiende voetballers nodig vinde om hier aan mee te doen.

Totaal geen medelijden mee, heeft een leuke financiële carrière gehad en doe je dit.
Succes in de gevangenis en laat je zeep niet vallen😂😂

Mooi dat ie een tijd mag gaan zitten. Misdaad mag nooit lonen. Dat iedereen die zich hiermee bezig houdt dat maar in de oren knoopt. Ongelofelijk triest dat je na een voetbalcarrière hierop terug grijpt…

Van controleur als mid-mid, naar controleur in het wit.

ON: Zoveel mensen die dromen om de kans te krijgen als voetballer hun geld te verdienen, en dan zie je gevallen als deze, die de droom van velen, verkloot door zoiets doms te doen.

Kunnen we voordat iemand voetballer word, niet voortaan een IQ test doen?

Play stupid game - win stupid prizes.

Vond het overigens bij NAC een hele goede voetballer, zonde zeg

Bij Promes verbaasde e.e.a. me niks. Zo tergend onintelligent, zo beïnvloedbaar onzeker en zo'n misplaatste grote muil. Maar Mendes da Silva is echt de laatste waarvan ik zoiets zou verwachten. Had eerder gedacht dat hij nu advocaat zou zijn ipv veroordeelde, bij wijze van spreken. Wat een treurig verhaal.

28 juli 2023 om 16:28

Ja eens. Het wordt hierboven al gevraagd, maar ik ben benieuwd hoe iemand zo afglijdt. Nou zijn natuurlijk niet alle drugscriminelen zo dom als Promes, anders was er geen coke meer om te snuiven. Er moeten toch ook een aantal wat slimmer en succesvol zijn en niet gepakt worden. Maar Mendes da Silva is echt niet het type nee zo op het eerste gezicht.

Gevangenisstraf is niet zo heel interessant imo
Zal max 60% uitzitten.
Vraag is meer of en in hoeverre hij kaalgeplukt wordt, dat valt altijd vies tegen in NL.

28 juli 2023 om 17:53

Maximaal 60% uitzitten? Hoe komt u daarbij?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren