Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend Talent v/d Maand in Eredivisie ‘had uitverkiezing ook niet verwacht'

Laatste update:

Benjamin Tahirovic is enigszins verbaasd dat hij uitgeroepen is tot Talent van de Maand in de Eredivisie. De twintigjarige Ajacied was statistisch gezien de beste speler onder de 21 jaar in december en mocht daarom onder meer een bokaal en een cheque voor de Ajax Foundation in ontvangst nemen. Toch denkt Tahirovic dat het zowel individueel als collectief de goede kant op gaat bij Ajax. "De nieuwe coach en staf gaf ons nieuwe inspiratie."

Waar Brian Brobbey de prijs voor Speler van de Maand in ontvangst mocht nemen, was de winnaar van de Talent van de Maand-verkiezing opvallender te noemen. Tahirovic is namelijk meer dan eens het mikpunt van spot onder analisten en voetbalvolgers.

Toch spraken de statistieken in het voordeel van de middenvelder: hij noteerde in december de meeste intercepties van alle Eredivisie-spelers (elf), gaf een assist en voorassist tegen PEC Zwolle (2-2) en had een passnauwkeurigheid van 90,9 procent: het hoogste aantal van alle middenvelders én aanvallers op het hoogste Nederlandse strijdtoneel.

Tahirovic vermoedt dat het iets te maken heeft met de komst van John van 't Schip. "Iedereen weet dat we het in het begin moeilijk hadden, maar de kwaliteit was er wel altijd", vertelt de Bosniër in gesprek met ESPN.

"De nieuwe coach en staf gaf ons nieuwe inspiratie. Er kwam nieuwe energie en een positievere instelling. Het resultaat was dat we van de laatste plaats naar de vijfde plek gingen."

Toch had Tahirovic zijn uitverkiezing niet verwacht. "Ik ben wel een beetje verbaasd. Ik begin nooit een wedstijd met het idee: ik wil de beste speler worden. Ik doe mijn werk, ik steun het team. Als je niet denkt aan die grote dingen, komen die vanzelf."

Van alle kritiek probeert hij zich tot slot niet te veel aan te trekken. "Als we ons druk maken over wat er op sociale media staat, heeft dat invloed op ons spel. Dat wil ik niet."

Sinds Tahirovic' komst deze zomer – Ajax betaalde zo'n acht miljoen euro aan AS Roma voor zijn diensten – kwam de zesvoudig Bosnisch international tot twintig duels voor de Amsterdammers. Daarin was hij goed voor één doelpunt en drie assists. Met zijn Talent van de Maand-verkiezing ontvangt Tahirovic tevens een cheque van 2500 euro voor de Ajax Foundation en een bedrag van 5000 euro ten behoeve van maatschappelijke projecten van de Johan Cruyff Foundation.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is dus toch nog hoop.....

Als je dus maar vaak genoeg risicoloos breed en terug speelt en af en toe een bal afpakt kun je volgens de statistieken een prijs pakken. Dat jij geen evenwicht in het elftal brengt, ondanks dat dit gezien jouw positie wel gevraagd wordt, is daarbij niet belangrijk.

28 december 2023 om 11:19

Er zijn denk ik gewoon weinig alternatieven. Feyenoord heeft geloof ik niemand basis onder 21? Bakayoko speelde zijn slechtse maand tot nu toe. Tillman zou hem denk ik wel meer verdiend hebben of is hij ook te oud?

28 december 2023 om 11:29

Ik ging de lijst bij langs en snap het daarom wel. Bakayoko zou de enige uitdager zijn. Want verder heb je Hato of kom je al uit op Regeer, Hlynsson, Flamingo en dat soort namen. Er zijn momenteel geen grote talenten in Nederland (want het is tot 21 jaar toch?). Anders inderdaad nog wel een lijstje spelers

28 december 2023 om 11:37

Dat plaatst het e.e.a. wel in een ander perspectief inderdaad. Als het dan toch een Ajacied moest zijn had ie natuurlijk alsnog naar Hato gemoeten ipv Tahirovic

28 december 2023 om 12:25

Maar als Hato statistisch geen indrukwekkende cijfers overlegt, houdt het op. Bij Hato speelt zijn leeftijd en potentie ook veel mee in de lofzangen, maar ik heb niet het idee dat hij statistisch al regelmatig piekt. Dat doet niets af aan zijn talent natuurlijk, aangezien het heel knap is dat je op die leeftijd al meekomt.

28 december 2023 om 19:01

Alles voor de statistieken natuurlijk. Een mooie dieptepass of steekpass geven geen betere statistieken, dus waarom zou je? Er blijken technische managers te zijn die dat geweldig vinden.

Is natuurlijk complete onzin dit. Dat er 2 Ajacieden in de prijzen zijn gevallen lijkt meer sentimenteel. Iets als een steuntje in de rug voor het opkrabbelen vanuit de 18e plek. Ik vind het persoonlijk bijzonder pijnlijk allemaal

28 december 2023 om 12:23

Mwa, Tahirovic heeft in die leeftijdscategorie geen hevige concurrentie dit jaar en als een Bakayoko dan een mindere maand heeft, maakt zo'n jongen al snel kans. Brobbey valt ook wel wat voor te zeggen met 4 goals en een assist in 4 wedstrijden. Je kunt ook niet stellen dat iemand het aantoonbaar beter gedaan heeft.

28 december 2023 om 12:51

Dan tel je die tegen RKC wel mee.. die was begin oktober. Haal je die eraf is het 3 goals en een assist. Ik weet niet precies wat Gimenez heeft gedaan (sws tegen Volendam) maar een Ugalde heeft ook 2 goals en 3 assists in minder wedstrijden als Brobbey

28 december 2023 om 14:03

Gimenez was de laatste maand helaas niet best,zelfs in de wedstrijd tegen Volendam niet

29 december 2023 om 21:52

Maar Ugalde speelt vooralsnog eens per 3 wedstrijden leuk en is statistisch ook niet bepaald goed. Daar gaat het uiteindelijk wel om. Gimenez had statistisch ook een wat mindere maand, al is het rendement vergelijkbaar.

Tahirovic is een talent. Dat valt vooral op als je hem beoordeelt op wat hij goed doet. Geef hem de tijd, en accepteer dat hij fouten maakt. Dat geldt voor alle jonge talenten.

Ach ja, die jongen is 20 jaar en zoveel spelers in die leeftijdscategorie zijn er ook weer niet die al goed meekomen op Eredivisie-niveau. Regeer is bij FC Twente nog een beetje het mannetje van alles. Die wordt overal geposteerd. Bakayoko had niet zo'n goede maand en dat zie je in de statistieken dan nog meer terug. Dan heb je verder nog Hato, Hlynsson, Rensch, Van Brederode, Van Bommel e.d. Zo'n gekke uitverkiezing vind ik het dus ook weer niet.

Brobbey als speler van de maand valt ook wel wat voor te zeggen. 4 goals en 1 assist in 4 wedstrijden en hij speelt ook goed. Bij hem is de concurrentie wat heviger dan bij Tahirovic, maar ik kan zo 1,2,3 geen speler opnoemen die het aantoonbaar beter gedaan heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren