Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend: Messi hield neppe wereldbeker vast op iconische Instagram-foto

Laatste update:

De wereldbeker die Lionel Messi vasthield op zijn iconische Instagram-foto was eigenlijk een door Argentijnse fans gemaakte replica die op het veld terechtkwam. Volgens de Argentijnse krant Clarín hield de aanvoerder van la Albiceleste de replica enkele minuten vast zonder te beseffen dat het niet de trofee was die hem door FIFA-voorzitter Gianni Infantino was overhandigd.

Messi kroonde zich na het behalen van de wereldtitel als recordhouder van de meest gelikete post ooit op Instagram. Het bericht dat de 35-jarige steraanvaller plaatste na het behalen van de WK-titel haalde met ruim 74 miljoen likes het voormalige record in, dat op naam stond van het zogeheten 'Instagram-ei'. Laatstgenoemde betrof een foto van een ei op het account @world_record_egg die in januari 2019 geplaatst werd om influencer Kylie Jenner van de eerste plek te verdrijven. De beker die Messi op de desbetreffende foto vasthield, betrof echter een replica.

De replica die Messi vasthield werd gemaakt door het Argentijnse stel Paula Zuzulich en Manuel Zaro. “Voor het WK namen we contact op met mensen die trofeeën maken en het duurde zes maanden om de replica van de wereldbeker te laten maken”, legt Zuzulich uit tegenover Clarín. “Het idee was om de replica door de spelers te laten signeren, maar uiteindelijk is het drie keer naar het veld gebracht. Eerst liet een familielid van Leandro Paredes de beker signeren. De tweede keer dat we erom vroegen, werd deze 45 minuten lang van speler tot speler en van familielid tot familielid doorgegeven, terwijl er foto's werden genomen.”

“De andere fans op de tribune zeiden tegen ons: ‘Jullie zijn jullie replica kwijt’”, vervolgt Zuzulich. “We wilden de beker weer terug, vandaar dat ik naar een paar spelers riep dat de wereldbeker die Paredes had van ons was. Uiteindelijk signeerde Lautaro Martínez de replica en bracht deze terug. Toen kwam de beveiliging van de FIFA, die vroeg ons deze te overhandigen om er zeker van te zijn dat het niet het origineel was.” De echte trofee die Infantino aan Messi overhandigde, had slechts enkele minuten op het veld gestaan. Nadat deze door de aanvoerder van Argentinië was opgetild, werd deze vervangen door een officiële replica.

Anders dan bij eerdere WK's, waar de uitwisseling snel plaatsvond in een privéruimte in het stadion, vond de uitwisseling in Qatar plaats op het veld, wat kan hebben bijgedragen aan de verwarring. Gedurende meer dan een half uur waren er twee, één aan elk uiteinde van het stadion waar de Argentijnse spelers de bekers aan hun fans presenteerden: de officiële FIFA-replica en de neppe trofee uit Buenos Aires. "Na de wedstrijd zagen we via alle foto's de route die onze beker af had gelegd. We zijn er zeker van dat de recordfoto van Messi met onze beker is genomen, dat kunnen we zien aan de details op het onderste deel van de beker", aldus Zuzulich.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch logisch. Ze geven de officiële beker natuurlijk niet mee om lekker feest mee te vieren.

Is toch logisch. Salt Bae hield de echte steeds in z'n klauwen.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu is die afschuwelijke Salt Bae tenminste niet een van de weinige mensen op aarde geweest die ooit een wereldbeker heeft mogen vasthouden.

5 januari 2023 om 06:47

Snap niet zo goed waarom het zo nice is om dat ding vast te houden.

5 januari 2023 om 12:48

Goeie vraag. Het is ook eigenlijk raar, het is maar een ding. Toch gaan we allemaal mee met die symboliek. Ik vind het een prachtige wereldbeker. Maar als ik hem vast mag houden ben ik niet opeens een beter of leuker mens.

Stiekem gewoon de originele mee naar huis genomen. 😉

4 januari 2023 om 18:24

We zijn inmiddels paar weken verder en deze zuurpiet hiero kan het nog steeds niet accepteren dat Argentinië wereldkampioen is :D.

4 januari 2023 om 19:19

Kom je weer met je theorieën. Niks gekocht of nep aan dit wk. Enige neppe zijn de slechte verliezers die het niet kunnen accepteren en daar val jij ook onder.

4 januari 2023 om 19:34

Jij hebt therapie nodig met je corruptie. steeds. Stop met te veel in je zelf geloven lol. Wij snappen jouw logica niet.

4 januari 2023 om 19:44

Realxiiimadrid// En hier hebben we zo een Real Madrid fan die nog steeds niet kan accepteren dat Messi de GOAT discussie heeft beã«indigd met een WK titel op zijn naam. Ik snap jouw logica ook wel.

4 januari 2023 om 20:28

Komen jullie dan ook met feiten of blijven jullie op basis van onderbuikgevoelens zo kinderachtig reageren op elk wk gerelateerde topic?

4 januari 2023 om 20:34

Wanneer het Europese parlement niet veilig is gebleken kunnen we net zo goed niet meer naar de champions league kijken. Behoorlijk corrupt als je het mij vraagt.

4 januari 2023 om 20:39

Vraag me dan af, als de fifa en uefa etc zo nep zijn, zijn de ek's en de CL etc. dan ook nep? Of komt dat te dicht bij huis?

4 januari 2023 om 20:52

@luisnazario, nee joh dat zal het niet zijn. Real heeft de CL nog gewonnen. Wint er iemand anders dan zal de Uefa waarschijnlijk ook net zo corrupt zijn volgens de logica van deze voetbalwappies.

4 januari 2023 om 20:55

Luisnazario// hoezo zou dat te dicht bij huis komen?

5 januari 2023 om 12:50

Omdat dat een schaduw zou werpen over al die titels die jij in je naam hebt staan

4 januari 2023 om 21:16

Stop met huilen man

Je weet maar nooit wat de fans doen bij een zege. Voor zelfde geldt besprongen de fans de stadium en dan kan die echte beker in zo een chaos zomaar in iemands handen verdwijnen. Ja, ik heb te veel robbery films gekeken :D.

Een neppe beker bij een nep toernooi. Past perfect.

4 januari 2023 om 20:35

+1

4 januari 2023 om 21:18

Waarom is het corrupt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren