Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling Leeuwinnen: Wiegman verrast met verandering in defensie

Laatste update:

Sarina Wiegman kiest bij de WK-finale van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten voor Anouk Dekker in de verdediging in plaats van Merel van Dongen. Dominique Bloodworth is nu linksback. Daarnaast opteert de bondscoach wederom voor Lineth Beerensteyn in de aanval in plaats van Shanice van de Sanden, die eerder op dit WK vaak de voorkeur kreeg. Lieke Martens blijkt fit genoeg, aangezien de aanvalster vanaf 17.00 uur vanaf de aftrap begint.

Van Dongen was op dit WK in Frankrijk een vaste kracht onder Wiegman, maar dit keer kiest de bondscoach ervoor om Bloodworth naar de flank te gidsen en Dekker een duo te laten vormen met Stefanie van der Gragt. De rechtsback die vanaf de aftrap verschijnt in het Parc Olympique Lyonnais is vaste keus Desiree van Lunteren. Sari van Veenendaal staat zoals gebruikelijk onder de lat.

Het middenveld bestaat uit de bekende namen, namelijk Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse. Beerensteyn kreeg in de halve finale tegen Zweden de voorkeur boven Van de Sanden en Wiegman gunt eerstgenoemde aanvalster dit keer ook een basisplek. Martens kampte het gehele WK al met een pijntje, maar blijkt fit genoeg om samen met Beerensteyn en Vivianne Miedema het aanvalstrio te vormen.

Opstelling Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Van de Donk, Spitse; Beerensteyn, Miedema, Martens.

Opstelling Verenigde Staten: Naeher, O'Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Mewis, Ertz, Lavelle; Heath, Morgan en Rapinoe.

Gaan de Oranje Leeuwinnen wereldkampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dekker is wel ontzettend traag, dat kan best wel een probleem worden met die snelle amerikanen

Spelen alsof het jullie laatste dag is dames. Niet focussen op het voetballen zelf, dan maakt de USA er een makkelijke wedstrijd van.

Maak er een hard fysiek wedstrijd van. Dan kan er wel het een en ander geforceerd worden.

7 juli 2019 om 16:00

Precies, keihard en meedogenloos binnen de regeltjes, anders winnen ze het niet.

7 juli 2019 om 16:15

Je hebt nu meer fitte spelers nodig. En terecht dat Lieke Martens start, zij houd 2 man bezig .

Never change a winning team.. ik hoop dat we m winnen, maar schat onze kansen op 30/70, vind Nl slordig in de passing en weinig ideeen hebben in balbezit. We moeten het vooral hebben van momenten en vrije situaties

7 juli 2019 om 15:44

Ik vind 30 procent nog aan de hoge kant. Ik verwacht een kansloze nederlaag of onze doelvrouw moet weer een werelddag hebben.

7 juli 2019 om 16:02

Always change a winning team! Altijd verbeteren waar kan, je uitspraak slaat nergens op.

7 juli 2019 om 16:21

Ik schat de kansen eerder 10/90, maar goed, balletje is rond. We gaan het zien

Vrij logisch van Dongen is het hele toernooi al dramatisch en werd steeds overlopen en tegen Amerika is dat dan een groot probleem (zeker met een Martens ervoor die weinig helpt).

En van de Sanden kan je dan mooi later inbrengen met haar snelheid en drive die het publiek mooi kan opzwepen. Beerensteyn is toch iets verfijnder.

7 juli 2019 om 15:42

Ik vond van Dongen wel een verademing ten opzichte van van Es die de 1e groepswedstrijd speelde!

7 juli 2019 om 16:22

Van Dongen deed tegen Zweden alles fout wat ze maar fout kon doen.

7 juli 2019 om 16:49

Vorige wedstrijd was dramatisch elke bal werd ingeleverd of in niemandsland gepassed. Vroeg me al af waarom ze toen überhaupt al bleef staan.

7 juli 2019 om 18:05

Van Dongen een verademing? Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt zitten kijken? Wordt op alle fronten letterlijk overlopen

Het centrum stond juist als een huis. Dom om dat uit elkaar te halen.

7 juli 2019 om 15:46

Inderdaad, never change a winning team.

7 juli 2019 om 16:06

Wiegman analyseerde eerder deze week dat de Amerikanen in het begin drukken door de lange bal te spelen en daar dan veel mensen omheen te laten bewegen.
Met Dekker in het centrum en Bloodworth op links heb je meer lengte/kopkracht om die lange bal op te vangen. Want laten we wel zijn, never change a winning team geldt voornamelijk voor een favoriet elftal en dat zijn wij in deze niet.

7 juli 2019 om 16:17

Verdediging stond goed, op elkaar afgestemd en ingespeeld, dat word nu in de laatste wedstrijd 'anders'. Er valt heus wel wat over te zeggen maar meeste zeggen dat je nooit zulke zaken om moet gooien. Tijd zal het leren...

7 juli 2019 om 16:18

Ik vind bloodworth juist een drama centraal. Staat vaak slecht gepositioneerd en wordt vooral geholpen door een ijzersterke vd gragt

7 juli 2019 om 16:20

Vooral in balbezit is ze echt verschrikkleijk./

7 juli 2019 om 16:27

Klopt, neemt veel te veel tijd op een kwetsbare positie

7 juli 2019 om 16:19

Verdedigend wel ja maar in balbezit was Bloodworth echt verschrikkelijk gevaarlijk. Ik kan dit ergens wel begrijpen. Balverlies in het centrum tegen dit team is dodelijk.

7 juli 2019 om 17:01

Meeste goals komen van de zijkanten van de USA...?

Ok als v Dongen niet geblesseerd is, dan is dit wel het vreemdste wat je kunt doen. In de finale je verdediging door de war halen?? En had liever Roord gezien ipv Martens

7 juli 2019 om 15:40

Roord heeft vorige wedstrijd echt elke bal terug naar de verdedigers gespeeld. Daar heb je echt heel weinig aan.

7 juli 2019 om 15:58

Feitelijk onwaar. Juist Roord zocht op tempo de voorwaartse oplossing.

7 juli 2019 om 16:20

Ik kan alleen maar concluderen dat je met je ogen dicht hebt gekeken.

7 juli 2019 om 16:23

@Xyzz..Roord was juist een verademing tegen Zweden. Speelde beter dan Martens. Met wat voor ogen zit jij te kijken zeg. Roord was een van de betere tegen Zweden. Viel geweldig in.

7 juli 2019 om 16:26

Martens leed vooral balverlies, maar Roord probeerde niets eens iets te creëren. Ik vind het bijzonder dat jullie twee het daarmee oneens zijn.

7 juli 2019 om 16:49

Roord kwam er ook op een andere manier te staan. Lees geen balverlies waardoor oranje meer aan voetballen toe kwam en meer controle kreeg over het veld. Martens deed niets anders dan balverlies lijden, Roord speelde een betere pot daarom. Degelijkheid waardoor anderen konden floreren en liet de bal vlot door gaan waardoor het tempo hoger kwam. En Xyzz, wat een bijzonder onprettige wijze van discussiëren hou jij er op na. Wij denken allen anders, ben jij dan degene die wellicht zijn ogen dicht had om maar in dat kinderachtige te blijven ?

7 juli 2019 om 17:22

Nee ik heb juist met bijzonder veel aandacht gekeken. Als iemand het niet met me eens is vind ik dat prima. Maar als iemand beweert dat wat ik zeg feitelijk niet waar is en dan met onzin komt dat Roord juist veel vooruit speelde dan valt er weinig te discussiëren.

Om nou de verdediging opeens om te gooien is ook wel gewaagd hoor.

Het word toch Slopen achterin met Dekker en vd Graat. Ik benieuwd!

Het hele toernooi ook de basis en dan in de finale ernaast staan. Dat doet auw. Ik ben geen fan van Bloodworth, maar ik ben benieuwd. Verder een logische opstelling.

Geheel in lijn van dit toernooi, fantastisch voetbal hoeft vandaag niet, maar schrijf vooral geschiedenis door én Amerika van het goud af te houden, én door vooral door voor het eerst wereld kampioen te worden. Half Nederland zit voor de buis, en ik heb geen zin in nog een 'teen van Casillas'!

7 juli 2019 om 15:58

Vandaag is het hopen op de teen van Lieke.

7 juli 2019 om 16:07

Of de teen van welke speelster dan ook behalve de keepster van Amerika(mits het de teen in eigen goal is bij de Amerikaansen)

7 juli 2019 om 15:59

Niet overdrijven. Het record is 5 miljoen kijkers en dat zal niet opeens bijna helemaal verdubbelen.

7 juli 2019 om 16:19

Er zijn dan ook geen 10mln huishoudens in NL

Dit wordt na alle euvorie een ontzettende domper die ervoor zorgt dat de dames met beide benen weer op de grond komen te staan. USA is van een totaal andere orde...3-0 voor USA

Fijne aanpassing vDongen is gewoon echt heel erg slecht zowel voetballend als verdedigend. Bloodworth vind ik qua positie kiezen niet best centraal dus ben hier wel blij mee. Dekker brengt ook wel wat lengte en kopkracht met zich mee, niet onbelangrijk tactisch gezien met het spel van de Amerikanen.
Pak die arrogante Amerikanen alsjeblieft aan en pak wat de mannen nooit konden

Vind het best een rare verandering om van Dongen eruit te laten, kan het opzicht wel begrijpen voor de fysieke aspect... Maar vond haar juist wel sterk in de halve finale. Bij beide landen best opvallende wijzigingen, snap niet dat USA niet begint met Horan want die kan echt heerlijke balletjes achter de verdediging leggen... wel beter voor oranje natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren