Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig Excelsior start in Keuken Kampioen Divisie met zege

Laatste update:

Excelsior heeft zaterdagavond drie punten gepakt op de eerste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van trainer Ricardo Moniz zegevierde voor eigen publiek met 2-0 over de beloften van FC Utrecht; een score die zeker hoger had kunnen uitvallen. Joël Zwarts nam de treffers van de Rotterdammers voor zijn rekening.

Ruim drieduizend toeschouwers in Rotterdam zagen voor rust vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Thiemen Nijhuis, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Het team van Moniz creëerde hoe dan ook volop kansen. In de openingsfase waren Thomas Verhaar en Dogucan Haspolat dicht bij een treffer en in de 37e minuut voorkwam Gabriël Culhaci net op tijd dat Verhaar een voorzet van Zwarts kon binnentikken.

Daar ook een inzet van Zwarts op aangeven van Horemans maar net naast ging, eindigde de eerste helft doelpuntloos. Ook in de tweede helft hielden de teams elkaar lang in evenwicht en beten de bezoekers uit Utrecht iets meer van zich af. Een poging van Rayan El Azrak ging naast het doel van Alessandro Damen.

Zwarts zorgde ervoor dat de drie punten in het Van Donge & De Roo Stadion bleven. Na ruim een uur spelen maakte de aanvaller de openingsgoal en tien minuten later kopte hij op aangeven van Ahmad Mendes Moreira de 2-0 binnen. Tien minuten voor tijd werd de 'man of the match’ naar de kant gehaald en zag hij de overwinning niet meer in gevaar komen.

Door de zege staat Excelsior op een gedeeld eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met NAC Breda en De Graafschap. Ook die ploegen hebben een doelsaldo van plus twee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En ja hoor. Een spits die feyenoord weg heeft gedaan scoort 2 keer. Weliswaar in de kkd maar toch

10 augustus 2019 om 21:47

Je gaat wel heel makkelijk er aan voorbij dat het de kkd is, daar gaat het juist om. Deze jongen mist (voorlopig?) de rust en het overzicht om het in de eredivisie waar te maken. Dat hij er 2 scoort tegen Jong Utrecht zegt verder niks, in de beloften competitie scoort Vente ook geregeld. Zowel Vente als Zwarts komen te kort voor het niveau (sub) top eredivisie.

10 augustus 2019 om 21:48

Daar heb jij misschien meer kijk op, maar het valt me op dat spitsen die bij feyenoord weggaan ergens anders aan de lopende band scoren.

10 augustus 2019 om 21:53

de doelpuntenrekening van Janssen, Achabar en Castaignos zijn inderdaad gigantisch de laatste jaren..

10 augustus 2019 om 22:07

Mogen beide misschien tekort komen, maar Zwarts z'n fysiek voorsprong maakt hem alleen al beter dan Vente. Vente is namelijk in niets beter dan Zwarts.

10 augustus 2019 om 23:41

Het verschil is dat de KKD een hoger niveau heeft dan de beloftencompetitie. Tevens is Zwarts als type spits beter geschikt voor het spel van Feyenoord, maar Vente heeft de naam; Feyenoord hoopt ooit dat het nog gebeurd, want dat is Feyenoord: sentiment.

11 augustus 2019 om 08:57

Zeker, ik zou altijd kiezen voor Zwarts tov Vente. Maar we moeten niet doen alsof Zwarts onze redder zou zijn geweest, komt veel te kort voor de top van de eredivisie. Zelfs een Groningen heeft met Sierhuis een betere jonge spits lopen.

11 augustus 2019 om 08:59

Ongetwijfeld, maar ze speelden tegen Jong FC Utrecht. Dat ze 1 jaartje hebben meegedraaid in de kkd betekent niet dat ze ineens beter zijn dan een gemiddeld team uit de beloften competitie.

11 augustus 2019 om 09:01

Klopt misschien wel, maar zelden op een hoger niveau. Kan me geen spits herinneren die bij Feyenoord afgedankt is en vervolgens op hoger niveau aan de lopende band gescoord heeft. Alleen Jansen heeft 1 seizoen top gedraaid bij AZ, maar dat is nog steeds een stapje lager.

En ja hoor. Een spits die feyenoord weg heeft gedaan scoort 2 keer. Weliswaar in de kkd maar toch

Hoe kan het ook anders.. Joel Zwarts! Joel Zwarts!

Lekker man Feyenoord. Deze jongen laten gaan en Vente behouden. Ja, ik ben er nog steeds zuur over.

10 augustus 2019 om 21:45

Ja ik baal er ook van. Wij zijn maar supporters dus we zullen blijkbaar iets anders zien dan de trainers
mijn reactie moest natuurlijk weer 3 x gepost worden.

Ik snap gewoon niet, waarom feijenoord Zwarts heeft laten gaan. Vorig jaar bij Dordrecht en nu weet ik zeker dat hij t goed gaat doen bij excelsior

Ik hoop dat excelsior weer terug komt in de ED, een hele kleine club die echt weet wat ze moet doen dmv goed beleid.

10 augustus 2019 om 21:46

Het was vandaag echt het verschil tussen een jong team en een voetbalclub. Voelde lekker om weer eens 90 min de betere te zijn en een goed begin te geven aan dit seizoen!

Het is even wennen om tegen Utrecht te spelen met 6 supporters. Hehe. Excelsior veel beter! Hopen dat we voor de top 2 kunnen gaan.

3000 toeschouwers, dat is echt wel weinig voor een degradant.

10 augustus 2019 om 23:39

Er waren er 6 van Utrecht, 3000 is gezien de capaciteit een mooie opening van het seizoen.

Ik vind het fijn voor Exelsior na de degradatie direct weer weet te winnen.
Dat er drieduizend fans zitten zegt voldoende over clubliefde, heel mooi.
En compliment aan V.z. dat er aandacht wordt geschonken aan de eerste divisie!

11 augustus 2019 om 09:03

Was zelfs een beetje verbaast over de vele mensen. Echt top! Utrecht met 6 man is dan wel iets minder, maarja dat gaan we dit seizoen nog voldoende zien. Off: VZ, bedankt voor het stukje over deze wedstrijd! Hopelijk volgen er meer dit seizoen.

11 augustus 2019 om 10:44

3.000 is voor Excelsior heel behoorlijk ja.

Ze liggen daarmee wel ver achter op clubs als Nec, Graafschap, Eagles en helemaal op Nac. Denk dat er daar vrijdag 16.000 zitten. Dat geeft dan toch al een flinke achterstand qua budget.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren