Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw klap voor tegenstander Oranje: dopingstraf zet mogelijk streep door WK

Laatste update:

Senegal lijkt met Keita Baldé opnieuw een veelvoudig international te moeten missen op het WK in Qatar. Spartak Moskou heeft via de officiële kanalen gemeld dat de 27-jarige aanvaller tot en met 5 december geschorst is vanwege een overtreding bij een antidopingcontrole in de Serie A, waarin hij tot deze zomer voor Cagliari uitkwam. Vorige week werd al bekend dat rechtsback Bouna Sarr (Bayern München) het WK zal missen vanwege een blessure.

De verwachting is dat Baldé pas 22 dagen voordat zijn schorsing afloopt de training mag hervatten bij Spartak. Deelname aan een internationale competitie is dan normaliter ook verboden, waardoor het WK nu in gevaar komt. Baldé is geschorst vanwege een procedurefout tijdens een dopingtest in zijn tijd bij Cagliari. Verder werden er geen verboden stoffen aangetroffen tijdens de controle. Baldé is sinds deze zomer teamgenoot van Quincy Promes bij Spartak.

Baldé speelde tot dusver veertig interlands voor Senegal, waarin hij zes keer trefzeker was. Begin dit jaar won hij in Kameroen de Afrika Cup met Les Lions. Baldé werd overigens geboren in Spanje en is een jeugdproduct van Barcelona. Verder kwam hij in zijn carrière uit voor Lazio, AS Monaco, Internazionale, Sampdoria en Cagliari. De razendsnelle centrumspits kan ook op beide flanken uit de voeten. In de punt heeft hij bij Senegal concurrentie van Boulaye Dia en Habib Diallo. Nederland opent het WK op 21 november tegen Senegal.

Eerder kreeg bondscoach Aliou Cissé al een tik te verwerken toen bekend werd dat rechtsback Sarr onder het mes moet vanwege een knieblessure. De concurrent van Noussair Mazraoui en Benjamin Pavard bij Bayern reageerde via Instagram op het uiteenvallen van zijn WK-droom. “Ik weet niet hoe ik mijn teleurstelling kan uiten over het feit dat ik de komende maanden niet op het veld kan staan, maar vooral dat ik het WK moet missen. Het was geen makkelijke beslissing om te nemen, maar na lang heb ik begrepen dat het de meest verstandige besluit zou zijn voor de verdere carrière.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met of zonder die spelers moet niet veel uitmaken. Nederland moet gewoon winnen van ze zo simpel is het toch? Zou wel fysieke pot worden, maar zodra je er 1 inlegt is het klaar en win je

19 september 2022 om 18:40

Hebben een sterk team hoor met o.a. Koulibaly, Gueye, Mane en Sarr. Wordt een pittige pot

19 september 2022 om 18:44

Naja, zo 'gewoon' zie ik het niet hoor. Oranje kan op een goeie dag een erg hoog niveau aantikken maar de laatste 3 interlands zag ik ze toch best ploeteren tegen Wales en Polen, daar ik Senegal toch wel wat hoger inschat en Ecuador ook minimaal gelijkwaardig. Een paar dagen daarvoor speelde ze Belgie dan weer van de mat wat ze enorm moeilijk te pijlen maakt. Senegal heeft echter in iedere linie minimaal 1 speler in de top lopen. Ik zie niemand zo'n ploeg even van de mat spelen

19 september 2022 om 18:50

Zo gewoon is het niet. Africa cup winnaar wordt je niet zomaar. Je doet Senegal daar echt te weinig eer aan. Ze hebben best een sterk team atm

19 september 2022 om 18:50

Dan heb je er weinig kijk op jongen als je denkt dat dit oranje hier even zomaar van wint

19 september 2022 om 19:13

Je bent wel favoriet, maar Senegal heeft een prima ploeg met een paar toppers. Zal niet zo makkelijk worden. Fysiek gezien verlies je, dus je moet het tactisch winnen.

Hij dacht zeker net als Onana dat het paracetemol was.

Waren geen key spelers. Keita Balde is echt zwaar achteruit gegaan nadat hij was vertrokken naar Monaco. Ontzettend zonde, want het was echt een leuke speler om naar te kijken qua snelheid en afmaken. En voor Sarr hebben ze met Wague en Sabaly redelijk vergelijke backs van niveau. Ook wel jammer dat Sarr naar Bayern was gegaan, want het was bij Marseille wel een dergelijke back. Heeft nu echter wel wat prijzen mogen bijschrijven op zijn erelijst. Overigens heeft Senegal Fadiga (brest, oud-Heracles) geneutraliseerd naar een Senegalees. Dus ze zitten wel redelijk in de backs van hetzelfde niveau, wat overigens niet echt hun positie is die goed is bekleed.

We hoeven echt niet bang te zijn voor Senegal. Prima ploeg, maat hier hoort Nederland gewoon van te winnen.

Om kampioen te worden moet je van iedereen winnen, met of zonder die spelers erbij.

19 september 2022 om 20:35

Nee joh, Portugal won in 2016 vrijwel niets en won het hele EK.

19 september 2022 om 21:04

Ach ja geluk is met de domme hahahaha, we zullen het wel zien wat het gaat worden.

19 september 2022 om 22:14

Welgeteld 1 wedstrijd haha, maar die hebben dan ook weer de bonus dat je als nr 3 in de poule een 2/3 kans hebt om door te bekeren. En daarna hoef je alleen maar niet te verliezen en verlenging/pingels de lange adem te hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren