Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nooit was een Aziatische speler zo succesvol als deze onvergetelijke legende

Laatste update:

Spelers uit Zuid-Korea vliegen tegenwoordig steeds vaker uit naar Europese topcompetities. Heung-min Son (Tottenham Hotspur) schittert al jaren in de Premier League, terwijl Kim Min-jae (van Napoli naar Bayern München) en Kang-in Lee (van RCD Mallorca naar Paris Saint-Germain) op het punt staan om bij absolute grootmachten te tekenen. Dit doen zij echter nog altijd in de schaduw van honderdvoudig international Ji-sung Park, die in zijn geboorteland als een god aanbeden wordt. Dit is het verhaal van de alleskunner die door Guus Hiddink naar PSV werd gehaald, om vervolgens met Manchester United de Champions League te winnen.

Bekijk hier de YouTube-video:


Is Ji-sung Park de beste Aziatische voetballer ooit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke speler. Weet nog goed dat iedereen maar zei dat hij nar United ging voor de Aziatische markt. Niet dat ze het daar slecht deden met hem als contractspeler erbij, maar hij was echt een fantastische speler.
Een echte Big game player, belangrijk in belangrijke wedstrijden. Zeer geliefd bij zowel publiek als ploeggenoten. Een strijder die veel clubs teveel missen momenteel.

29 juni 2023 om 17:07

Three-Lung Park!

29 juni 2023 om 19:17

Geweldig was ie. Weet nog dat ie tegen AC Milan in 2007 of 2008 de instructie kreeg om Pirlo te dekken. Die mocht geen bal aannemen. Park heeft voetballend weinig gedaan, maar Pirlo was onzichtbaar die wedstrijd. Echt een lieveling van SAF.

Park was fantastisch. Longen van ijzer, gaf nooit op, altijd voorop in de strijd. En altijd zo vriendelijk en bescheiden. Wordt wat mij betreft te weinig genoemd als we het hebben over grote spelers in de PSV-historie.

Hij is de beste van deze tijd, voor hem was er Fandi Ahmad uit Singapore, door Johan naar ajax gehaald waar hij kon tekenen. Echter hij luisterde naar zijn oom en ging in indonesie voetballen. Later nog bij fc groningen gespeeld.

30 juni 2023 om 08:07

Hij luisterde naar zijn oma! En hij had moeite met de taal en de cultuur.

Ik vond Ono bij Feyenoord beter, al was die ook vaak geblesseerd, of met Japan onderweg, dat heeft hem ook parten gespeeld. Maar in het uefa cup jaar was Ono echt heel goed. Echt wereldklasse (voor eredivisie begrippen)

29 juni 2023 om 18:06

Ono was prima maar het niveau van park heeft hij niet gehaald. Zo bepalend bij psv in de cl en ook bij united.

29 juni 2023 om 18:52

Als Alex Ferguson in een interview terugkijkend op zijn carrière benoemt dat zijn grootste fout bij Man United het niet inbrengen van Park in finale CL tegen Barcelona is, dan is het wel duidelijk dat Ji Sung Park een absolute grootheid is.

30 juni 2023 om 00:06

Ono was niet prima. Ono was een juweel. Sinds de eeuwwisseling zijn de spelers met zoveel talent als Ono op een hand te tellen.

Ono was alleen te vaak geblesseerd en overbelast door het constante reizen. Dat heeft hem opgebroken, maar verder was het echt een belachelijk goede voetballer. Technisch van een heel ander niveau dan Park, alleen die compenseerde met werklust.

Uiteindelijk is Park een grotere voetballer geworden, maar qua techniek, balgevoel etc kwam Park niet bij Ono in de buurt. Maar dat geldt voor 99.99% van de Eredivisievoetballers.

30 juni 2023 om 00:18

@feye_88 - Ono was inderdaad goed, maar met alle respect; het neigt naar wel heel erge subjectiviteit als je zo'n betoog loslaat op een speler die met alle respect niet verder kwam dan Feyenoord en Bochum. Die heeft wel gewoon 112 Eredivisie-wedstrijden en 29 Bundesliga-wedstrijden achter z'n naam. Je kunt het dus lang niet enkel gooien op blessures. Talent en niveau zijn twee totaal verschillende dingen. Nu zeg ik niet dat er niet meer in het vat had gezeten hoor, maar ik vind jou iets te stellig op basis van weinig concreets.

30 juni 2023 om 06:46

Het is wel duidelijk dat Park nog steeds onderschat wordt als je de reacties leest.
Niet uit te leggen hoe belangrijk hij was voor zuid korea, Psv en man unt. Het is niet voor niets dat al deze teams dichtbij het hoogst haalbare zaten toen hij erbij was. Voor psv en zuid korea, vooruit inmiddels ook voor man unt iets unieks! Vooral in die tijd.

Jammer dat enkelen alleen op techniek of doelpunten beoordelen. Zo zijn er wel meer dergelijke voetballers die ondergewaardeerd zijn, Park kan op die lijst.

30 juni 2023 om 11:19

@sirius

Ono is teruggegaan naar Japan door heimwee en heeft niet aan kunnen haken bij de top. Hij was mentaal niet daar om de stap naar het topvoetbal echt te maken. maar dat lag dus niet aan zijn talent.

Overigens was hij een key player in het Feyenoord dat de Uefa cup won in 2002. Van Marwijk gaf ook aan dat Ono qua talent en techniek van Barca niveau was. Zulke spelers zijn er wel vaker, die talent te over hebben, maar het toch niet waarmaken. Denk aan Bojan etc.

Het zegt ook wel genoeg dat V Marwijk aangaf dat in een elftal met V Hooijdonk, een jonge V Persie en later Kuyt en Kalou iedereen de bal het liefst inleverde bij Ono.

Elke Feyenoordsupporter zal beamen dat Ono de meest begaafde middenvelder is geweest die we deze eeuw in de Kuip hebben gezien en qual techniek etc misschien alleen V Persie voor zich moet laten.

Ga wat beelden uit zn Feyenoord tijd bekijken. Daar druipt het talent vanaf. Maar talent alleen is niet genoeg om het te maken. Dat heeft ie zelf overigens ook aangegeven, dat de voetbalwereld te hard voor hem was om zich te meten met de top.

30 juni 2023 om 13:38

Flauw om er meteen clubvoorkeur bij te halen. In 2010 noemde Wesley Sneijder (toch niet bepaald een Feyenoorder) Shinji Ono zijn moeilijkste directe tegenstander. Let wel, toen Sneijder dat zei had hij al een CL en een WK-finale op zak. Dat zegt toch ook wel wat. Ono kon fenomenaal goed voetballen. Overigens heeft hij ook gewoon als bepalende kracht een Europese prijs gewonnen tegen o.a. de kampioenen van Italië en Duitsland.

30 juni 2023 om 14:31

Heeft niks met clubvoorkeur te maken. Als we het puur over techniek hebben is Luc Nilis dan de beste Eredivisie speler ooit? Nee die heeft uiteindelijk ook niet het maximale uit zijn talent weten te halen. Daarom staan de echte grootheden (Ronaldo, Cruijff etc) boven hem.

30 juni 2023 om 16:35

Als we het over pure techniek hebben hebben we het over pure techniek. Dan hebben we het dus niet over wat je uit je carriere hebt gehaald. En qua pure techniek was Nilis toch ook gewoon een juweel. Niet voor niets gaf Ronaldo aan dat Nilis 1 van de beste spelers was met wie hij ooist samenwerkte.

Puur op techniek en talent heb je in Nederland een aantal spelers gehad die sinds de eeuwwisseling erg goed zijn geweest.

De grote 4 (robber, Persie, Vd Vaart en Sneijder). Verder had Ibra ook een fijne techniek. Maar Ono zit behoorlijk dicht in de buurt bij deze spelers.

Overigens heb ik nergens gezegd dat Ono de beste speler na de eeuwwisseling was. Dus waarom je die vraag stelt over Nilis snap ik niet.

30 juni 2023 om 16:41

Luc Nilis vind ik persoonlijk de meest technische speler bij PSV ooit, zelfs na Ronaldo en Romario.

30 juni 2023 om 07:59

Het gaat over de hele carrière neem ik aan en dan kun je Ono niet boven Park zetten. Nakata was technisch waarschijnlijk ook beter dan Ono maar dat is niet zo belangrijk in deze

Dacht bij het lezen van de titel dat het over Cha Bum Kun zou gaan

Ik keek nog niet aandachtig naar voetbal in de tijd van Park. Wie is beter in zijn prime? Son of Park?

30 juni 2023 om 00:08

Son. Maar Park was een soort James Milner alleen dan beter. Iemand die altijd blijft gaan. Voetballend gezien misschien niet de meest verfijnde, alleen een gedisciplineerd monster op het veld.

30 juni 2023 om 07:20

Wil je aub niet vloeken in de kerk? Een soort James Milner? Dan alleen op basis van vechtlust, Park was echt een veel betere, slimmere voetballer. Misschien maar eens wat terugkijken, die was op alle fronten goed. Iedereen heeft het over zijn werklist omdat die zo onwerkelijk was, maar men vergeet dat het ook gewoon een hele goede voetballer was.
Milner mag zijn veters niet eens strikken…

30 juni 2023 om 11:11

Wat is er mis met James Milner? Denk je dat hij zo lang meekan in de top als hij geen goede voetballer is? James Milner is nu oud, maar een aantal jaar geleden was het echt een uitstekende speler die op zowat iedere positie uit de voeten kon.

Ik zeg toch ook dat Park beter is? Maar qua multifunctionaliteit en arbeidsethos is het best een vergelijkbare speler.

30 juni 2023 om 13:31

Net zoals Ono een soort Anco Jansen was, alleen iets beter.

30 juni 2023 om 13:34

Feye_88 ik kan me niet voorstellen dat je park erg aandachtig gevolgd heb bij united als je dit zegt. Zoveel jaren zo verschrikkelijk belangrijk geweest en zoveel prijzen gepakt bij een team waar de concurrentie moordend was. Qua puur voetbaltalent valt er nog wat voor son te zeggen, maar overall was park toch zoveel beter.

30 juni 2023 om 14:00

@Feye_88. Ik zeg niet dat Milner een slechte voetballer was, alleen dat je hem niet kan vergelijken met de veel en veel betere Park, die ook nog eens een hele andere speler was. Vind Slengteng’s opmerking de spijker op zijn kop slaan.

30 juni 2023 om 13:30

Park was veel en veel beter. Zijn alleen wel erg verschillende spelers.

30 juni 2023 om 14:04

Son komt qua status niet in de buurt van Park, we hebben het hier over een legende die deel uitmaakte van het gouden Zuid-Korea van 2002, halve finale CL haalde met PSV en de CL finale haalde met Man United plus daar meerdere prijzen heeft gepakt. Son is een goede speler, Park is een grootheid.

Park heeft zeker het meeste uit zijn carrière gehaald, maar de beste Aziatische voetballer is voor mij toch Nakata. Wat een streling voor het oog was hij, maar heeft het jammer genoeg niet lang volgehouden. Hield niet van de extra zaken die bij het voetbal kwam kijken.

30 juni 2023 om 06:54

Tja voetballers met fijne techniek vallen op.
Voetbal is echter een teamsport en geen individuele sport.
Park snapte dat en gebruikte deze intelligentie. Zijn bijdrage aan het team is zo groot en belangrijk en helaas ondergewaardeerd. Daar kan geen techniek tegen op. Vaak de missende schakel in een elftal, deze man snapt voetbal (als teamsport).
Deze man heeft visie, net als cruyff alleen dan wat minder goed, vooral wat minder technisch😉

Hij was samen met Lee zo goed en wendbaar als de tering. Bij Feyenoord hadden we Song destijds maar die kon het niet waarmaken. PSV had 2 Zuid Koreaanse parels in huis.👌

Dat was echt een leuk elftal toen. Park, Lee, Alex, Gomes, Van Bommel en Cocu. Stuk voor stuk fan van

30 juni 2023 om 15:43

Haha klopt wat een team! Jaartje later nog Arouna Kone en Salcido erbij! Ik kon er nog wel van genieten haha maar mn pa niet zo erg!

Beste Aziatische speler ooit is en blijft Ali Daei! 🟢🔴

Had Nakata verwacht bij het lezen van de titel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren