Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis en assistent hebben hoofdrol in bekerzege NEC op Fortuna Sittard

Laatste update:

NEC heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker ten koste van Fortuna Sittard: 3-2. De Nijmegenaren hadden daarbij wel de hulp nodig van Bas Nijhuis, die in de 65ste minuut een hoofdrol op zich nam door een rode kaart voor Calvin Verdonk onterecht in te trekken. Tien minuten later werd Pedro Marques de matchwinner met een doelpunt uit een heerlijke aanval.

Bij NEC gaf Rogier Meijer vanavond een aantal nieuwe namen de kans. De oefenmeester koos voor een 5-3-2 formatie, met keeper Mattijs Branderhorst als vervanger van Jasper Cillessen. Achterin maakte Philippe Sandler vanavond zijn eerste minuten voor de Gelderse club, terwijl voorin Marques op een basisplaats kon rekenen. Bij Fortuna gaf trainer Julio Velázquez rust aan onder meer Oguzhan Özyakup en Burak Yilmaz, waardoor Feyenoord-huurling Cole Bassett en Paul Gladon aan de aftrap stonden.

Na elf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong in het Goffertstadion. Uitgerekend Bassett, die tot nu toe nauwelijks op speelminuten kon rekenen bij Fortuna, mocht het laatste zetje geven waardoor Branderhorst verschalkt werd: 0-1. Vlak daarna leek NEC langszij te komen via Magnus Mattson, maar zijn teamgenoot Mikkel Duelund stond in aanloop naar de treffer buitenspel. In de 35ste minuut viel alsnog de gelijkmaker toen Ximo Navarro de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen keeper Yannick van Osch liep.

Sandler werd vervolgens, zoals vooraf afgesproken was, al voor rust naar de kant gehaald. Souffian El Karouani kwam als vervanger in de ploeg, waardoor Verdonk naar het centrum werd verwezen. De jarige El Karouani (22) schoot NEC na rust vanuit een moeilijke hoek op uiterst knappe wijze op voorsprong: 2-1. Met Ozyakup en Yilmaz als invallers kwam Fortuna een kwartier later langszij. Rodrigo Guth, die vorig jaar nog op huurbasis voor NEC speelde, verwerkte een kans in de rebound razendsnel tot een doelpunt.

In de 65ste minuut kreeg Verdonk een rode kaart te zien voor het neerhalen van een doorgebroken speler, maar deze beslissing werd al snel teruggedraaid omdat Rémy Vita buitenspel zou hebben gestaan. Dat was echter absoluut niet het geval, zo was in de herhaling te zien. Scheidsrechter Nijhuis en zijn assistent zaten er dus naast, maar er was geen VAR aanwezig in Nijmegen om in te grijpen.

Een kwartier voor tijd werd Marques, die tot dan toe een slechte wedstrijd speelde, de matchwinner door een heerlijke aanval met onder andere een hakje van Oussama Tannane achter Van Osch te werken. Yilmaz verzuimde in de absolute slotfase de 3-3 te maken uit een bizar grote mogelijkheid, waardoor NEC verder bekert. Fortuna keert daarentegen met veel chagrijn huiswaarts. Het zal de komende dagen nog vaak gaan over de foutieve beslissing van Nijhuis en zijn assistent in Sittard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach wat boeit die beker ook, of wedstrijden gefloten door de KNVB überhaupt. Als dit als een sportieve overwinning of nederlaag moet gelden. Wat heeft winnen of verliezen in voetbal dan nog voor waarde? Lachwekkend.

19 oktober 2022 om 23:06

Gelukkig gebeurd het dan in de beker, maar het is absurd hoeveel beslissingen niet de kant van Fortuna opvallen.Yilmaz mist wel echt veel gigantische kansen, tegen Excelsior en Volendam ook al.

19 oktober 2022 om 23:07

Noujaa op dat rare moment waarbij die 100procent rood moet geven na was bas bijde kante. Op gewoon drama. Of praat je over meerdere wedstrijde?

19 oktober 2022 om 23:09

Ferati komt ook gewoon goed weg hoor. Menig scheids die gewoon fluit en de tweede gele kaart geeft. Nijhuis geeft niet eens een vrije trap. Afgezien van dat, had de rode kaart niet teruggedraaid mogen worden, dus ik kan de frustratie zeer goed begrijpen. Al vond ik het, voor ‘Nijhuis-begrippen’, ook makkelijk gefloten. Vaak fluit Nijhuis niet voor dit soort duels.

Tja dat is normaal bij bas. Ik heb af en toe het idee dat het de grote bas nijhuis show is, maar erg vind ik het niet meer. Het is nu vermakelijk geworden.

19 oktober 2022 om 23:02

Als het je eigen ploeg niet is is het wel vermakelijk

19 oktober 2022 om 23:03

Totdat hij een club waar jij fan van bent benadeelt? Of dan nog steeds? Ik snap je punt ergens wel. Er is niks meer serieus te nemen aan dit soort wedstrijden. Het is niet eens alleen Bas Nijhuis. Het is wekelijks flater op flater op de Nederlandse velden. Voetbal verliest zijn sportieve waarde.

19 oktober 2022 om 23:05

Tjaa leuk he die var en alles. Voorheen kon ik altijd leven met in menselijke fout, tegenwoordig met al die schermen niet meer

19 oktober 2022 om 23:06

Ik hoop niet dat je het vroeger veel sportiever vond..

19 oktober 2022 om 23:12

Nee hoor maar wat is er nu veranderdt dan?

19 oktober 2022 om 23:14

Je weet dat er vnv geen var was?

20 oktober 2022 om 00:01

Dat weet ik idd maar zelf vorig jaar 4momenten waarbij wij gewoon duidelijk genaaid waren vandaar

19 oktober 2022 om 23:04

Ik dacht in eerste instantie bij dat rode kaart-moment dat hij het te licht vond. Buitenspel was ‘t in ieder geval niet, dus gemazzeld.

19 oktober 2022 om 23:16

Hier kan Bas niets aan doen. Hij deed alles goed. Alleen werd hij overruled door de grens die heel zeker was dat het buitenspel is. Tjah wat moet hij dan....

19 oktober 2022 om 23:21

Precies De titel is weer lekker gekozen. Kennelijk deed Bas alles goed alleen maakt de grensrechter een fout en dan zonder VAR anders was het wel rood gebleven.

Je wordt als fortuna zijnde natuurlijk kei hard genaaid hier, maar wat een kans voor burak in de laatste minuten voor gerechtigheid. Die moet er toch gewoon in?!?

19 oktober 2022 om 23:51

De kans van Mattson een paar minuten ervoor zeker gemist? Die had de bal voor het inschieten in een vrijwel leeg doel maar gleed onfortuinlijk uit. Dan was die kans voor Burak niet eens meer relevant geweest.
En over de gehele wedstrijd gezien was NEC de verdiende winnaar. Fortuna heeft tot minuut 70 echt helemaal niks laten zien. 2x voor de goal geweest en 2 doelpunten.

20 oktober 2022 om 06:57

Hoeveel creëerde NEC dan? Die hadden 0.6 expected goals bij rust. Fortuna werd pas beter met de A ploeg in het veld, wat logisch is.

Vervolgens moet Verdonk er gewoon met rood af, maar de assistent blundert gigantisch. Over relevantie wat daarna gebeurt gesproken

Tot de wissels was NEC een stuk beter. Na de wissels was Fortuna de bovenliggende partij. Belachelijk dat er gefloten word voor buitenspel, was een duidelijke rode kaart. Uiteindelijk boeit de beker niet zoveel maar het was onnodig om hier te verliezen.

Ow ow wat in mAzzel dat er hier zo geblundert wordt ongeloofelijk. En burak die de kopbal ook nog is mist wat in zwijn hebben wij gehad, verderrest leuke wedstrijd. Ik snapte overigens ook het moment niet waarbij die fortuna speler 2handem voor ze edele delen stop, en hem vol erop krijgt dat is volgens mij in penalty.en nijhuis ik ben er echt klaar mee. Die doet dus echt gewoon wat hij zelf wilt ongeloofelijk

19 oktober 2022 om 23:05

Volgens de spelregels niet. Maar ik snap je frustratie wel.

19 oktober 2022 om 23:09

Ow dat wist ik niet, maar wist wel dat bas im daarvoor nooit zou geven

Na elke wedstrijd gefloten door Nijhuis gaat het niet om de wedstrijd, maar ook Nijhuis.

Is deel 2 van zijn boek met anekdotes al bijna klaar?

19 oktober 2022 om 23:20

Maar hier neemt Nijhuis gewoon een foute beslissing van zijn assistent over. Geen VAR aanwezig dus kun je dit Nijhuis nou echt zwaar verwijten?

19 oktober 2022 om 23:34

Hoe je het ook wendt of keert. Hij is wéér betrokken bij een discutabel moment. Dat gebeurt elke wedstrijd om vervolgens als een stoer pubertje zijn verhaal te doen bij ome Derksen.
Hij provoceert bewust spelers zodat zij boos worden en dan heeft Nijhuis weer mooie anekdotes te vertellen tijdens lezingen.

20 oktober 2022 om 00:04

Sorry maar dit moment kan je niet op Nijhuis afschrijven. Hij neemt gewoon het besluit van zijn grensrechter over. Die vlagt voor buitenspel wat niet klopt. Dat hij betrokken is bij dit discutabele moment is simpelweg omdat hij de scheidsrechter is die zijn grens gelooft, niet door één of andere rare beslissing van hemzelf.

"Bas Nijhuis pakt de hoofdrol". Verrassend.

19 oktober 2022 om 23:04

Haha idd altijd bas doet wat bas wilt, gelukkig doet ie het altijd wel 2kanten op die grens niet overigens die heeft ons in ronde verder geholpen

19 oktober 2022 om 23:07

Echter zijn de beslissingen tegen Fortuna toch een stuk zwaarwegender. Hands van Navarro is overigens volgens de regel geen hands. Dus die moet je niet meenemen in de rekensom "benadeeld door Nijhuis"

19 oktober 2022 om 23:10

Ow ik dacht echt dat het 100procent hands was dan neem ik dat terug

Goed gevoetbald tot aan de wissels en na de 2-1 en 3-2 moet je eigenlijk gewoon de voorsprong uitbouwen. Dan komen de grote meneren erin en weten we het niet meer. Ozyakup en Yilmaz zijn wel echt goede voetballers en maken Fortuna direct drie keer beter. Blij met de winst, namelijk goed voor het vertrouwen. Nu nog effectief omspringen met de kansen.

Je kan zeggen over Nijhuis wat je wil, maar vandaag is het nou niet echt zijn schuld en ik vind het nu nogal oneerlijk om je pijlen op hem te richten. Hij neemt de juiste beslissing maar die grensrechter is zo overtuigd van buitenspel, dan is het raar om hem niet te volgen want die man is daarvoor.

Snap alleen niet waarom er zo belachelijk laat gevlagd werd. Nog in de VAR-modus die grensrechter ofzo?

19 oktober 2022 om 23:25

Dat laatste kan wel een risico zijn, als je elk weekend het moet laten lopen bij twijfel zou je het een keer kunnen overkomen, als er dan even geen VAR is. Dit mag niet maar kan wel

20 oktober 2022 om 01:56

De reden waarom er laat gevlagd werd, is heel simpel.
De assistent scheidsrechter ziet dat de speler buitenspel staat, maar kon niet beoordelen of de bal gespeeld werd door een aanvaller. Dit heeft Bas zelf beoordeeld, en concludeerde dat de speler van NEC de bal niet 'bewust" speelde, waardoor buitenspel (ervanuit gaand dat de speler in buitenspel positie stond) correct is.
Of de speler in buitenspel positie staat, is op de beelden erg moeilijk te beoordelen. De assistent staat, in tegenstelling tot de camera, op een lijn met de situatie, en kan het dus beter beoordelen dan wij vanuit deze camera hoek.

20 oktober 2022 om 04:56

Precies dit. Nijhuis heeft alles goedgedaan en de grens lijkt het ook (lijkt buitenspel, NEC-speler speelde hem niet bewust).

Als jullie eerlijk zijn, VZ, passen jullie deze kop aan. Want Nijhuis kan hier niks aan doen. De fout is enkel en alleen bij de assistent

Trieste titel van VZ,Nijhuis gaat volledig logisch mee met z'n grensrechter.

20 oktober 2022 om 00:05

Daar ben ik het mee eens, dan maakt Nijhuis een voor een scheidsrechter volkomen logische beslissing (meegaan met zijn grens, die helaas een fout maakt) en dan zeg je dat hij de hoofdrol opeist.

20 oktober 2022 om 00:13

Hij staat op 2 meter en zal toch wel gezien moeten hebben dat de bal niet eens van een Fortuna speler kwam

20 oktober 2022 om 00:35

Dat heeft hij gezien en zelfs overlegd met de grensrechter, maar volgens de nieuwe regel is het als de NEC verdediger de bal onbewust speelt (wat het geval was) nog steeds buitenspel.

Dat krijg je dus....geen VAR aanwezig maar wel 100 camera beelden waarop te zien is dat de scheids mis zit.
Is dit dan een fout van de scheids of een fout door het niet inzetten van een VAR.

20 oktober 2022 om 06:49

Het is een fout van de grens, maar als je hier een var in zet dan moet je ze bij alle andere wedstrijden ook inzetten, en dat is zeker in het begin van het bekertoernooi niet te doen

20 oktober 2022 om 09:20

Op welke 100 camera hoeken kun jij zien dat buitenspel fout is?

Die gasten kunnen niks schrijven. Met el karouni viel in voor Sandler. Nou weet niet welke wedstrijd hun hebben gezien maar bij mij viel bronkhorst in

Nijhuis valt niets te verwijten, hij volgt zijn assistent gewoon. Vond hem over het algemeen wel lekker fluiten alla Nijhuis. Dat zie ik tien keer liever dan die pannekoek van een Kooij. Het feit dat we een B ploeg opstellen zegt hoe belangrijk de beker is. Ik treur er niet om, al is zulk onrecht natuurlijk nooit lekker. Zeker niet na dat var moment tegen RKC.

Als ik dit discutabele moment even buiten beschouwing laat, was het wederom een verademing om Nijhuis te zien fluiten. Ik vergelijk hem altijd met Mateo Lahoz uit Spanje. Veel door laten gaan, veel praten met spelers. Vergelijk deze arbiter eens met die van afgelopen weekenden. De zuivere speeltijd gaat mede dankzij hen naar nog geen 60 minuten. Kap met die mierenneukerij en ga voetballen!

Enfin. Fijn dat m'n cluppie eindelijk een thuiswedstrijd heeft weten te winnen. Al is het maar voor de beker. Dit doet veel met het gevoel. Op naar zondag en een must-win tegen GAE!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren