Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis ergerde zich kapot aan één speler van Ajax in het duel met NEC

Laatste update:

Jordan Henderson liet in zijn eerste ontmoeting op het veld geen goede indruk achter op Bas Nijhuis. De scheidsrechter vertelt in het programma Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN over een onderonsje met de middenvelder van Ajax.

Op 18 februari was Nijhuis de aangewezen arbiter voor het duel tussen Ajax en NEC, dat in een 2-2 gelijkspel eindigde. Het was de eerste wedstrijd waarin Henderson aanvoerder was, want zowel Steven Bergwijn als Steven Berghuis was geblesseerd.

In die wedstrijd ontmoetten Nijhuis en Henderson elkaar bovendien voor het eerst. De laatste keer dat de arbiter een wedstrijd van Ajax floot was op 21 januari, toen de Amsterdammers tegen RKC Waalwijk speelden. Henderson zat op dat moment nog niet bij de selectie.

“Het was de eerste wedstrijd dat Henderson aanvoerder was”, blikt Nijhuis terug. “Die moest zich natuurlijk bewijzen en was heel fanatiek aan het schelden en tieren dat ik overal voor moest fluiten.”

“Op gegeven moment zei ik: 'Hallo, heb je nou in Engeland gespeeld, of niet? Of heb je daar alleen op de bank gezeten?' Ik zeg: 'In Engeland fluiten ze nog minder. Kom op man, voetballen!'”

Uiteindelijk draaide Henderson bij en toonde hij begrip voor de woorden van Nijhuis. “En toen kwam hij later naar me toe, en zei hij: 'Ref, you're right!’”

“Soms zeg je weleens van die dingen waarvan je denkt: dat kun je misschien beter niet zeggen. Maar achteraf kwam die speler wel naar me toe, haha”, besluit Nijhuis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bas doet echt te tof voor iemand die scheidsrechter is.

19 maart 2024 om 20:28

Ja teveel interessantdoenerij.

19 maart 2024 om 20:36

Ja klopt, je mag als scheidsrechter niet anders doen dan wat er van je wordt verwacht......onzin

19 maart 2024 om 20:58

Je zet heel veel puntjes achter die zin maar eigenlijk beschrijft dat best goed wat een scheidsrechter moet doen toch? De reglementen hanteren en niet opvallen, dat is exact wat een goede scheids doet.

19 maart 2024 om 21:03

Duidelijk. Dan mag een voetballer dus ook alleen met voetbal bezig zijn, of is het onderdeel van voetballer zijn om constant bij de scheids te zaniken en zuigen? Dan hebben we het nog niet over toneelspel etc. Actie, reactie als je het mij vraagt.

19 maart 2024 om 21:04

Een scheidsrechter mag best 'tof doen', hij valt ook zelden op in het veld. Veel scheidsrechters vallen juist op door te veel te fluiten. Ik ben fan van Bas, als scheids en als mens in de media.

19 maart 2024 om 22:58

Helemaal eens met Redisthecolour: veruit de beste scheids in Nederland en ik vind ook helemaal niks mis met zijn gedrag in de media

20 maart 2024 om 00:28

Heel voetbalzone: the PL is het mooiste om naar te kijken. Mannelijk voetbal, snelheid etc. Hebben we een scheids die tenminste niet om ieder mannelijk duel fluit dan is het ineens ook weer niet goed.Ik zou iedere wedstrijd wel Nijhuis als scheids willen. Fluit de wedstrijd iig niet kapot. Erger me kapot als een scheids steeds in dat theatrale gedrag van spelers trapt. Lekker door voetballen

20 maart 2024 om 07:40

En je ergert je niet kapot als er voor overduidelijke overtredingen niet gefloten wordt?

19 maart 2024 om 20:40

Hmm, dus je baan bepaalt of je wel of niet tof mag doen? Of ik begrijp ik je opmerking niet goed?

19 maart 2024 om 20:43

Inderdaad, ik vind het prima als een scheidsrechter anekdotes of ervaringen deelt in de media, maar Nijhuis maakt er een sport van.

19 maart 2024 om 20:52

Maar als voetballers het doen vindt men het alleen maar mooi. Ik vind dit juist wel leuk en interesseert mij vrij weinig of hij dit doet om popie jopie te zijn in een talkshow.

19 maart 2024 om 21:02

Oké? Je moet als scheidsrechter accepteren dat andere jouw de les proberen te lezen? Hij had er ook geel voor kunnen geven maar Nijhuis lost het op met woorden. Lijkt mij niet tof doen maar tof zijn.

19 maart 2024 om 21:17

Dan zal het wel meegevallen hebben waarschijnlijk haha, want anders is Bas de misselijkste niet en trekt hij direct geel. Dat is de nummer 1 reden waarvoor hij kaarten trekt immers: commentaar op de leiding.

19 maart 2024 om 22:28

En terecht toch? Tuurlijk mag je het niet eens zijn met een beslissing van de scheids maar om er steeds naar toe te vliegen en te zeiken moet eens afgelopen zijn. En waarom mogen spelers wel tof doen op en buiten het veld en een scheids niet? Daarbij hij fluit tenminste niet om elke scheet waar n speler bij gaat liggen zoals bvb een kooij. Dan nog 100% liever bas nijhuis als een joey kooij die totaal niet kan fluiten

20 maart 2024 om 08:03

Helemaal niet terecht. Ga dan consistent fluiten, .aar dat doet Bas helemaal niet. Hij lijkt elke keer wel weer een nieuwe grens te leggen. En daarbij het commentaar wat Bas levert is gewoon op de persoon en kinderachtig. Volgens mij had hijnook zo'n opmerking bij leuk de jong in een periode dat hij wel wat vaker een pingel miste. Bas mist gewoon overtredingen. Moet jij eens opletten wat er gebeurd als een speler opmerkingen maken als ben jij vergeten naar de opticien te gaan....

Hopelijk gaat deze show scheids snel met pensioen

19 maart 2024 om 20:42

Ik kies Nijhuis zeker boven 90% van de andere scheidsrechters.

19 maart 2024 om 20:52

Eens, bij hem worden wedstrijden tenminste echte wedstrijden. Dat hij er af en toe na zit, tsjaa, welke scheidsrechter niet.

Dat ie spelers van repliek voorziet als ze bijdehand verhaal bij hem komen halen vind ik alleen maar mooi eigenlijk. Waarom mogen spelers volledig uit hun panty gaan en zou hij alles maar moeten slikken?

19 maart 2024 om 21:15

Grappig dat er zulke verschillen zijn, ik zou Bas zelfs niet in de kelderklasse kiezen als scheids

20 maart 2024 om 07:13

Dat de rest nog slechter is wil niet zeggen per se zeggen dat hij wel goed is. Ben het wel met je eens dat hij misschien wat minder slecht is dan de rest :D

19 maart 2024 om 20:42

Bas Nijhuis denkt dat ie de Neymar onder scheidsrechters is. Alleen al lachwekkend hoe hij z’n aanstaande ten huwelijk vroeg, ze was er gelijk klaar mee. Dat zegt al wat over deze showboat

Bas Nijhuis heeft volledig zijn eigen regels. Je weet nooit wat wel of geen overtreding is. Logisch dat spelers daar weinig van begrijpen.

19 maart 2024 om 21:20

Het is eigenlijk heel duidelijk bij Bas, geen bloed, geen overtreding.

Geen fan van Nijhuis per se, maar wel goed dat Henderson even aangepakt wordt. Valt enorm op door zijn geklaag. Wij hebben er ook zo eentje

19 maart 2024 om 20:34

Vooropgesteld dat het enorm hinderlijk is; het niveau van de scheidsrechters is nog nooit zo tergend laag geweest. Die Joey Kooij, een Higler... Het is echt echt heel erg slecht. Dat roept ook weerstand op, een Kuipers (of een nog beter voorbeeld, Colina) dwongen respect af. Waren ook goede refs.

Deze man hè .. soms moet je als KNVB gewoon doorselecteren, ook als zou hij een goede scheids kunnen zijn. Hij vind zichzelf zo geweldig, terwijl hij al jaren ondermaats presteert en het onbegrijpelijk is dat hij gewoon maar alles kan roepen en zeggen over collega scheidsen en collega’s in de zin van voetballers. Enige toegevoegde waarde om dit te melden is om zichzelf op de borst te kloppen.

19 maart 2024 om 22:22

Nee er wordt naar gevraagd en hij geeft antwoord. Daarnaast zou ik Bas graag wekelijks bij mij club zien fluiten als de rest van de ellende daarmee niet langs komt. Op dit moment echt 1 van de beste scheidsrechters die we hebben in mijn ogen.

Bij Bas Nijhuis in Bas Nijhuis het hoofdevenement en de wedstrijd is het programma eromheen voor erbij.

Goed om te zien dat dit gewoon kan tijdens wedstrijden. Henderson hoort net als elke andere voetballer gewoon z'n bek te houden tegen de scheidsrechter. Iets met voorbeeldfunctie en respect.

19 maart 2024 om 20:52

Ik vind dat de aanvoerder hier en daar best wat mag zeggen en/of vragen.

Maar ze moeten het inderdaad niet overdrijven, sommige spelers staan bij elke beslissing meteen naast de scheidsrechter om maar te klagen of juist vriendjes te maken in de hoop op wat voordeel. Dat is inderdaad vervelend!

20 maart 2024 om 09:04

Bij Henderson is het wel extreem. Die rende tegen Heerenveen bij elke tackle scheldend naar de scheidsrechter toe. Verschrikkelijk irritant.

20 maart 2024 om 08:02

Zie dat je zelf net iets te veel op dat soort voorbeeldfiguren hebt gelet. "Gewoon z'n bek te houden", doe ff normaal joh.

Bas Nijhuis is de beste scheidsrechter in nederland. En Henderson was binnen gehaald als verlosser
maar is maar een meeloper, die er niet zoveel van kan.

19 maart 2024 om 22:11

‘Die er niet zoveel van kan’. Ga eens heel rap je mondje spoelen knul!

19 maart 2024 om 22:24

Dus hij is de verlosser en de problemen bij Ajax komen door anderen. Hij is dus wel goed wou je zeggen?

19 maart 2024 om 22:32

Dat maak jij er van dat die de verlosser is

19 maart 2024 om 22:46



Iwd12niet mij woorden in de mond leggen je leest toch wat ik er van vind. Of is het niet duidelijk voor jou.

En dit moet natuurlijk weer gedeeld worden... Even laten weten hoe "groot" Basje wel niet is... Hou het gewoon bij je fluitje man...

Alle pijlen op Henderson, zo lijkt het

dit is net zo'n stereotype als dat ze in italie alleen maar catenaccio voetballen en engeland allemaal 4-4-2 met lange ballen... echt zo ontzettend achterhaald.

in engeland fluiten ze al jaren dramatisch, daar is het ook wilde westen qua scheidsrechters, sommige fluiten bijna nooit sommige hebben 90minuten die fluit in de mond. Echt een onzin argument van nijhuis.

Beste scheidsrechter ervanaf. Net als elke scheidsrechter zit hij er wel is naast. Hij fluit gelukkig niet de wedstrijd kapot met elk wissewasje.

Tja, ergeren .. daar hebben we allemaal wel eens last van. Ik bijv vaak als Nijhuis als arbiter bij Ajax moet optreden, waar hij het ronduit toelaat dat spelers bijna kapotgeschopt mogen worden omdat hij graag volgens zijn eigen spelregelboekje wilt fluiten.

Ik denk dat Nijhuis er verstandiger aan doet geen media uitspraken te doen over spelers die hij om de zoveel weken tegenkomt. Pak je Henderson de volgende keer direct aan met een kaart dan komt dit over als een soort persoonlijke vete en vervelende profileringsdrang.

19 maart 2024 om 22:26

Valt toch reuze mee. Volgens mij heeft hij ook dat het na afloop klaar was.

Topscheids, en een voorbeeld in de media.
Voetballers zijn het belangrijkste onderdeel van het spel, maar de scheidsrechter kan de wedstrijd als geen ander beïnvloeden, dit Nijhuis op een onopvallende wijze.
Buiten het veld is hij een positieve kerel, die trots is op zijn baan.
Laat hem lekker zichzelf zijn.

Wij ergeren ons al jaren aan de grote Bas Nijhuis show. Stop er lekker mee en ga lekker elke week op TV zitten. Parodie geworden op een scheidsrechter

20 maart 2024 om 00:31

Praat voor jezelf

20 maart 2024 om 08:24

Ben het er volledig mee eens. Bij Bas draait het vooral om zichzelf. Totaal geen fan van zijn gedrag zowel op als naast het veld.

20 maart 2024 om 10:58

Het draait inderdaad veel om hem en dat mag volgens mij ook gewoon. Ik vind hem als scheids juist uitstekend. Er wordt wat meer gevoetbald ipv een aaneensluiting van valpartijen en onnodige dode speelmomenten.

Ik vind hem in de media altijd wel grappig. Maar hoe die vaak ze eigen regels maakt is tenenkrommend.

Slechtste scheidsrechter in Nederland, met z'n eigen regeltjes. Je hebt echt geen flauw idee wat je aan hem hebt. Ik vind dat praten van hem dan nog wel grappig, maja zijn wedstrijden gaan altijd alle kanten op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren