Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis: ‘Als ik dat terugzie, denk ik: hoe heb je dat nou kunnen doen?’

Laatste update:

Bas Nijhuis haalt dit seizoen geregeld de krantenkolommen met zijn manier van fluiten. De scheidsrechter laat relatief veel toe en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Het Algemeen Dagblad vergelijkt de Tukker vanwege diens ‘uitgesproken persoonlijkheid’ met Roelof Luinge.

/

De 38-jarige Nijhuis vertelt in de krant dat hij ‘waardering’ had voor Luinge en fan is van scheidsrechters die niet alleen goed fluiten, maar ook voor ‘elan zorgen’: “Anders Frisk, met die lange blonde haren. Pierluigi Colina, Dick Jol. Dat zijn characters die je onthoudt. Daar heb ik meer mee dan met een grijze muis. Voetbal is ook een beetje theater, vermaak.”

Nijhuis geeft verder aan dat fluiten ‘in zekere zin’ ook acteren is: “Tenminste, zolang je in staat bent jezelf te blijven. Neem nou die rode kaart die ik ooit gaf aan Esteban tegen Ajax. Die jongen gaf die supporter een schop. Volgens de regels was dat rood, maar als ik die beelden nu terugzie, denk ik: hoe heb je dat nou zo kunnen doen? Ik had eerst naar binnen moeten gaan met de spelers. Even tot rust komen, overleggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede scheidsrechter. Normaal word elk tikje afgefloten en dat haalt het spel eruit. Wij als voetballend land (ja, we voetballen beter dan dat we verdedigen) moeten het juist hebben van dit soort scheidsrechters zodat het spel gewoon doorloopt.

Haha oohja dat met die supporters die op esteban afkwam en hij met een karate trap die supporter schopte

Vind Nijhuis ook wel een goede scheids die mooi veel door laten gaan! Alleen sommige spelers moeten Kerels worden en niet gelijk gaan zeuren als hun keer geen vrije bal krijgen.

En dat spelers soms neergaan als een stervende zwaan vind ik echt triest! En dan moet de scheidsrechter het ook nog goed waarnemen terwijl het gewoon maten naaierij is!

Jammer dat Nijhuis mijn club niet fluit. Maar ook wel begrijpelijk want het is een Twente supporter evenals kuipers

Ajax-supporters vonden destijds de rode kaart van Nijhuis geweldig en vonden dat Verbeek zijn spelers nooit van het veld had mogen halen. Krijgt Verbeek toch gelijk, na die paar jaar.

Nijhuis is gewoon geen beste ref, meet vaak met 300 maten en bakt er weinig van.

11 december 2015 om 20:31

Precies, zwaar overrated maar sinds de klassieker en n lovende johan derksen vind iedereen m opeens geweldig. Fluit vaak heel warrig en inconsequent en straalt ook niet veel uit ofso, vergelijking met Luinge slaat nergens op

11 december 2015 om 20:45

Ben jij net als Johan Derksen een gediplomeerd scheidsrechter?

Eerste woord dat in mij opkomt bij Nijhuis is partijdigheid. Hij kan zichzelf wel vergelijken met grote namen met 'elan' maar die mensen hadden een natuurlijk overwicht. Bij Nijhuis is het geforceerd en hij vindt zichzelf te belangrijk. Dat pedante loopje maakt ook geen indruk.

Nou ik ben nu bij dordt-sparta en letterlijk iedere spartaan die op de grond gaat liggen gaat hij fluiten. Bij Feyenoord liet hij vorige week te veel door maar vanavond in de eerste veel te weinig!

Een hopeloze scheids die pas gaat fluiten als de wedstrijd uit de hand is gelopen.
En dan kaarten gaat geven voor praten aan mensen die terecht beginnen te klagen..

Tja, dat heb ik heel vaak bij deze ras Feijenoorder, dat ik terug zie en denk hoe heb je dat nu kunnen doen. Maar is natuurlijk een geval van, Liefde maakt blind.

12 december 2015 om 00:38

Ras Feyenoorder? 😐 Nijhuis staat toch bekend als fervent Twente supporter

Ik ben absoluut geen fan van Nijhuis. Ik vind hem het gemiddelde Eredivisie niveau van de scheidsrechters niet ontstijgen. Daarom vind ik het dan ook ongelofelijk dat hij sinds dit jaar gepromoveerd is naar de elite van Europa. De namen die hij noemt staan qua niveau mijlen ver van Nijhuis vandaan, ook Kuipers vind ik beter. Qua acteren slaat hij de spijker op z'n kop, hij acteert namelijk een scheids te zijn die 'Engels' fluit maar daardoor maakt hij regelmatig bizarre keuzes.
Maar goed, heeft de leeftijd en sinds dit jaar dus ook het podium om nog stappen te maken. Maar ik denk niet dat hij ooit het niveau van bovengenoemde namen gaat halen.

Ik vind Nijhuis een vrij goede scheids. Af en toe, door toedoen van hemzelf, weetje niet meer wat een kaartvwaard is en niet. Maar hij fluit tenminste niet voor elk wissewasje.

Hij is alleen niet precies met het geven van vrije trappen en dus ook kaarten. De ene keer geeft hij voor een licht vergrijp een kaart en de andere keer voor een zwaardere overtredong fluit hij nieteens. Maar alle wedstrijden die hij fluit zijn spectaculair

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren