Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Niet Twente maar Utrecht is grote winnaar na ‘droomtransfer’ van Vaclav Cerny

Laatste update:

VfL Wolfsburg maakt acht miljoen euro over aan FC Twente voor de diensten van Václav Cerny, zo meldt journalist Jeroen Kapteijns in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Van dat bedrag ontvangt FC Utrecht maar liefst anderhalf miljoen euro, daar de Domstedelingen een flink doorverkooppercentage hebben bedongen in 2021. Volgens Kapteijns heerst er in Enschede bij Twente-supporters teleurstelling over de opgehaalde transfersom. De journalist weet echter dat de clubleiding Cerny zijn droomtransfer naar de Bundesliga heeft gegund.

Presentator Pim Sedee noemt acht miljoen euro ‘een aardig bedrag’ voor Cerny, maar Kapteijns concludeert dat de fans daar anders over denken. “Er is heel veel kritiek op vanuit de supporters van FC Twente. Die hadden dollartekens in de ogen en spraken over zijn aantal goals en assists. Ze dachten aan bedragen van twaalf miljoen euro en misschien zelfs nog meer.” Kapteijns noemt dat soort bedragen onrealistisch. “Zij vergeten dan dat Václav tweemaal een zware kruisbandblessure heeft gehad. Dat drukt een klein beetje de prijs.”

Waar Twente bij de transfer van Ramiz Zerrouki (voor acht miljoen euro naar Feyenoord) de volle mep heeft gevraagd, is er bij de uittocht van Cerny ook gedacht aan het menselijke aspect. “Die jongen heeft het enorm moeilijk gehad en heeft zich twee keer terug moeten vechten”, aldus Kapteijns, die Cerny vaak heeft gesproken. "Tsjechië is heel Duitsland-georiënteerd. Het is altijd zijn droom geweest om in de Bundesliga te spelen. Nu krijgt hij die kans bij Wolfsburg, waar hij drie keer meer kan verdienen. Twente wilde er geen lang en slepend verhaal van maken om er nog een half miljoen euro meer uit te krijgen.”

Bij Utrecht zal men de transfer in ieder geval toejuichen. Cerny levert de middenmoter twee jaar na zijn vertrek anderhalf miljoen euro extra op. De Domstedelingen namen de elfvoudig international van Tsjechië in 2019 voor 900.000 euro over van Ajax, waarna hij twee seizoenen later voor één miljoen euro naar de Grolsch Veste vertrok. Door zijn transfer naar Wolfsburg maakt Utrecht dus alsnog een ruime winst op zijn teleurstellende dienstverband in Stadion Galgenwaard.

Is dit een slechte deal voor FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

8 mil vind ik al weinig. Zo’n jongen is echt wel minstens 14/15 mil waard. Zelfs met 2 jarig contract. Vind het echt een heerlijke buitenspeler; snel, heeft redelijk wat assist en goals, technische, creatief. Mooie speler. En als van de 8 mil, 1,5 mil naar een andere partij gaat, tja is het gewoon een zure deal

23 juni 2023 om 19:48

8 miljoen is een prima bedrag voor Cerny. Ik heb even goed op hem gelet tijdens de gehele play offs, zo heel bijzonder is het allemaal niet. Tegen Heerenveen was het een showtje maar de weerstand was daar vrijwel 0.

23 juni 2023 om 19:56

14/15.... weet niet waar je dat weghaalt maar dat is ie natuurlijk nooit waard. Als twente er heel strak in was gaan staan zoals bij zerrouki dan had je max 10 gekregen maar was dat pas over een maand geweest. Twente moet nu handelen om met Europese voorrondes een stabiel elftal te hebben. Ik als tukker vind dat we hier goed gehandeld hebben. Nu alleen een goede vervanger.

23 juni 2023 om 20:13

Prima deal! Je weet vtv welke afspraken je gemakt hebt.

23 juni 2023 om 20:17

Is gewoon een goed bedrag, waarschijnlijk is hij te licht voor de Bundesliga of welke andere zwaardere league dan ook. Twente maakt 5,6 winst, terwijl Utrecht slechts 6 ton pakt na aftrek va de aankoopsom. Ik denk dat Twente veel profijt heeft gehad van Cerny en met nog maar twee jaar contract, met zoveel blessures achter zich, kan je nauwelijks meer maken.

23 juni 2023 om 20:37



We hebben hem toentertijd ook met een kleine winst doorverkocht aan Twente (opgehaald voor 9 ton bij Ajax en voor 1 miljoen weggedaan). Uiteindelijk hebben we 1.7 miljoen verdiend aan een speler die maar 13 wedstrijden heeft gespeeld voor de club en het daarin niet heeft laten zien. Prima gehandeld door Zuidam!

23 juni 2023 om 21:02

Ik gok ongeveer 5m, Ajax krijgt nog een paar ton, en zaakwaarnemers, ed ook.

23 juni 2023 om 20:29

Door die blessures zal hij niet snel 14/15 opleveren. Daarom hebben ze hem denk ik ook makkelijker laten gaan. Toch een te groot risico dat hij nog een blessure oploopt.

23 juni 2023 om 21:10

Nee joh Maurotje, Vaclav is prima voor de subtop maar net niet voor dat prijzengeld waar jij het over hebt. Vaclav mist de absolute topsnelheid en vermogen om dat uit te buiten. Zware blessures gehad. Aardige techniek maar creatief net niet top om zelfstandig ruimte te creëeren.

Persoonlijk ken ik niemand met die zogenoemde dollar tekens in hun ogen. Iedereen gunt Vasa zn transfer naar Duitsland en iedereen kent zijn verhaal! 6,5 mil is gewoon mooi meegenomen, daarvan valt vast wel een andere leuke speler te halen. Misschien lukt het wel om Ugalde vast te leggen…

Prima prijs, helemaal gezien zijn zware blessures in het verleden.
Ben bang dat Cerny niet gaat slagen bij Wolfsburg. Prima statistieken dit seizoen bij Twente, maar ik vond hem er echt niet met kop en schouders bovenuit steken in ons spel. Hij was zelfs een van de mindere de laatste paar wedstrijden, toen hij er echt moest staan.

Ik vind het vervelender dat Utrecht 1,5 meekrijgt van zo'n transfer.

23 juni 2023 om 19:49

Ja, zo werken doorverkooppercentages. Alsnog maak je ruim 5 miljoen op deze transfer.

23 juni 2023 om 20:09

Gaat ook wel een flink deel richting aflossing van de schuld aan de gemeente. Alleen maar goed natuurlijk, maar om te herinvesteren houden we weinig over

23 juni 2023 om 21:04

met goede scouting kan je best wat leuks halen. Je kan denk ik ook wel Rasmussen huren van Ajax.

23 juni 2023 om 20:12

Belachelijke afspraak. Wat een lomp deel gaat er naar Utrecht zeg..

23 juni 2023 om 20:22

FctLeon, anders had je hem natuurlijk nooit kunnen halen. Wel realistisch blijven he, we leven niet meer in 2010! We zijn een team dat onderweg is naar een stabiele subtopper.

23 juni 2023 om 20:33

Je had ook destijds meer kunnen betalen.
Het is maar net waar je geld voor hebt en wel risico je wil lopen. Destijds was die 1 miljoen meteen het volledige bedrag wat Twente aan transfers uitgaf die zomer. En ook nog eens aan een speler die zwaar geblesseeerd was en nog een paar maanden moest revalideren.
Achteraf had je misschien meer risico moeten nemen. Maar in de situatie waarin Twente zat was dit al een gedurgde beslissing om je hele transfer budget aan een speler uit te geven zonder te weten hoe hij terug zou komen.

23 juni 2023 om 20:27

Twente had ten tijde van aankoop ook bijna geen cent te makken en de aankoop moest destijds wat creatief. Dat betekent dan een lage prijs (1 miljoen), maar wel een behoorlijk doorverkooppercentage. Liever dit, dan een Cerny die niet haalbaar was.

Heb zelf nog geen Twente supporter gehoord die dit een te laag bedrag vinden, dan bedoel ik hier op VZ in Jalón wonen niet heel veel Twente supporters 😜

23 juni 2023 om 20:58

Maar daarin tegen is het in Jálon wél heerlijk wonen

23 juni 2023 om 22:00

Echt geweldig ja 😎

Tsja, Twente is dan ook maar een subtopper dat niet te hoog in de boom moet gaan zitten. Dat blijkt wel kijkend naar de bedragen. Zerrouki zou ook voor meer vertrekken dan daadwerkelijk het geval.

23 juni 2023 om 19:50

Huh, bij Zerrouki is altijd 7 a 8 miljoen genoemd. En volgens mij is dat er ook voor betaald,

23 juni 2023 om 20:16

Net zoals Kokcu voor meer zou vertrekken dan daadwerkelijk is gebeurd..

23 juni 2023 om 21:45

Dat weten we pas in de toekomst gezien de enorme aandelen dat Feyenoord heeft bepaald of het meer of minder gaat worden. Achteraf zal dan het antwoord zijn of het dom of slim is geweest.

24 juni 2023 om 10:35

Sergio Zerrouki is voor het bedrag weggegaan naar Feyenoord + hebben we hem een half jaar langer gehad. Daarbij bepaal jij niet wat Twente wel of niet moet doen.

Niks mis met dit bedrag vind ik. Speelde zeker de laatste helft van het seizoen echt wel goed, maar ik vind het verder niet erg indrukwekkend. Dat FC Twente hem het gunt, juich ik zeker toe. Dat zij er geen lang verhaal van willen maken begrijp ik best naar de speler toe. Lijkt me erg goed voor de relatie tussen club en speler, is ook iets waard. Wel een leuke speler over het algemeen, maar een veel hoger niveau dan dit zit er niet in en daar is niets mis mee. Blij dat hij bij FC Twente heeft gespeeld, absoluut een toevoeging geweest en prima tijd voor een andere stap dat ook nog eens een droom voor hem is.

Ach, supporters.. een 25 jarige van FC Twente met 1 jaar goede cijfers en een geschiedenis van blessures.. 8 miljoen is meer dan genoeg hoor!

23 juni 2023 om 20:27

Ik denk dat vele supporters dit een mooi bedrag vinden hoor, iedereen gunt hem ook gewoon een mooie transfer denk ik.

23 juni 2023 om 20:32

Zonder rode bril is dat inderdaad wel gewoon het verhaal. Wolfsburg neemt ook een zekere gok, want een fitte Cerny is goud waard maar de (lange) blessures kunnen hem ook niks meer waard maken.
Het zou daarom een aardig risico zijn voor Twente om hem nog een jaar te houden. Hoe lang blijft hij blessurevrij..

23 juni 2023 om 20:48

Zo heb ik er idd nog niet echt over nagedacht. Die knie vormt toch een groot risico, dus daar heb je 100% gelijk in!

Mensen vergeten verder te kijken dan statistieken. Het laatste half jaar was hij waanzinnig goed, scoorde er op los en gaf veel assists. Vrijwel iedere wedstrijd een beslissende actie. Echter was het jaar daar voor helemaal niks en wilde supporters hem al gratis laten gaan, tekent ook wel de waan van de dag. Wolfsburg ziet ook dat hij een jaar echt slecht speelde, 2 zware knieblessures heeft gehad en veel balverlies lijd. 8 miljoen is een prima deal, 750.000 betaald destijds (bron: Tubantia) en nu dan 1,5 betaald, kom neer op ruim 2,2 miljoen. Je houd 6,5 over aan zijn verkoop, ruim 4 miljoen winst voor een speler die een half jaar eerder weg mocht van fans. Goede deal dan toch? Doorverkoop er bij, wellicht enkele bonussen waardoor dat bedrag nog oploopt. Enige dat ik niet bedrag: in welke zin is Utrecht de winner en Twente niet? Ik begrijp dat deze 1,5 voor Utrecht een prettige bijkomstigheid is, maar Cerny heeft een waanzinnig groot aandeel gehad in het halen van Europees voetbal en levert Twente ook nog fors meer op. Dan is Twente toch ten alle tijden de winnaar van deze transfer, ongeacht de doorverkoop? Anders was hij waarschijnlijk duurder verkocht, en dus destijds niet haalbaar voor Twente. Goede deal voor beide partijen, het best logischerwijs voor Twente.

23 juni 2023 om 20:23

Je telt de anderhalf miljoen aan de kosten kant al mee, ergo 750k + 1,5 miljoen, maar trekt diezelfde 1,5 miljoen ook nog eens van de 8 miljoen af. Volgens mij houden we bijna 6 miljoen over aan de transfer (als we het salaris even aan de kant schuiven tenminste).

23 juni 2023 om 20:33

Hahaha, rekenen is nooit mijn sterkste punt geweest dus je zou zomaar gelijk kunnen hebben. In ieder geval vind ik zelf de deal wel prima, ongeacht de 1,5 miljoen die Utrecht krijgt heb je de grote gok om Cerny te kopen toch gewonnen. Mooie transfer voor Cerny, je houd er hoe dan ook een zeer aardig zakcentje aan over en dat kun je, na aftrek van alle kosten voor de speler/zaakwaarnemer en de schulden weer stoppen in het team. Ik vond het alleen gek dat hier benoemd werd dat Utrecht de winnaar zou zijn, maar dat zie ik echt helemaal niet terug in de deal.

23 juni 2023 om 20:35

Huh? Het jaar daarvoor helemaal niks en supporters wilden hem gratis laten gaan?
Dit is toch de eerste keer dat ik dat lees. Cerny heeft juist altijd het vertrouwen gehad van de supporters, maar had vorig jaar enorm pech met een langdurige blessure die hij opliep tegen Ajax.

23 juni 2023 om 20:43

Na zijn blessure, kwam ongeveer 1,5 jaar geleden terug van die blessure en toen is het toch een behoorlijke tijd mager geweest. Heb als Twente fan die berichten geregeld voorbij zien komen, zowel hier als op diverse forums. Afscheid van nemen, laten gaan etc. Het zal, net als de mensen die ontevreden zijn over deze deal, de (verre) minderheid zijn maar het verbaasd me dat het je eerste keer lezen zou zijn. De meeste blijven altijd wel achter de spelers staan, maar je hebt ook een groep die het snel afbrand en dat is bij Cerny zeker wel gebeurd. Wat bij Vlap nu eigenlijk ook continu gebeurd.

23 juni 2023 om 21:05

Zou kunnen hoor. Ik neem nou ook niet al mijn medesupporters altijd serieus, haha.

23 juni 2023 om 21:22

Haha, voorbeelden te over om dat niet te doen inderdaad.

Prima deal en het is Cerny gegund.
Dit doorverkooppercentage Utrecht is mooi voor hun, ik weet nog hoe lastig we Cerny definitief binnen kregen toendertijd en waren maar al te blij dat Utrecht mee wilde werken. Toen al zag je duidelijk dat hij begon op te leven bij ons

Prima deal voor onze FC. Ruim 5 miljoen winst. Weer zo'n 2 miljoen gebruiken om schulden af te lossen en ruim 2 miljoen om de selectie weer te versterken ( Manhoef ? ). Bij Zerrouki gaat 3 miljoen naar het aflossen van schulden en zo zijn we alweer 5 miljoen schuld kwijt. Zodoende kunnen we weer bouwen naar een schulden vrije FC Twente die structureel mee blijft draaien rond plaats 4 tot en met 9. En dan kan er ook een groter deel van de begroting ( lees percentage ) besteed worden aan de salarissen van de spelers. Op dit moment kan AZ en FC Utrecht nog meer salaris betalen, maar als we zo doorgaan met het aflossen van de schulden, het bij elkaar drinken en eten van 30.000 man om extra geld te genereren, zal dat niet lang meer duren.

Toe maar! Heeft Zuidam weer geld om nog een middenvelder te kopen!

Maar serieus. Dit was, toen we Cerny kochten, een goede deal. Zonder die doorverkoopbonus had Cerny nooit in Enschede gespeeld. En het grootste deel van de transfersom blijft in Enschede. Dus ik weet wel wie de winnaar is.

Cherny is op zijn 15e de jeugdopleidingen van Ajax ingegaan en het zal niet om een monsterbedrag gaan maar ook zij hebben recht op een opleidingvergoeding dat door de FIFA bepaald is.

Grote winnaar is vooral de speler zelf.
Zware blessures gehad, club en speler hebben zich aan elkaar opgetrokken.
Zwaar verdiend man! Beide weer een stap gezet naar de top

Ik denk ook niet dat er een Twente supporter is die hier direct iets van op zijn rekening krijgt.
Dus of hij nu voor 1 of 100 miljoen eutlro weggaat moet de supporter niet echt uit maken, het is wat of wie er voor terug komt toch.

Als Twente daadwerkelijk Cerny zijn persoonlijke omstandigheden heeft meegenomen in deze transfer en dus bewust niet het onderste uit de kan heeft gehaald. Dan is dit een prima deal en verdient Twente respect voor het rekening houden met Cery zijn omstandigheden.

Als Twente die omstandigheden niet heeft meegenomen dan is 6,5 overhouden aan hem te weinig want je kan er meer voor krijgen en hem niet 1 op 1 vervangen voor dat bedrag.

Twente verdient totaal 5 1/2 miljoen aan deze verkoop en Europees voetbal.
Utrecht verdient aan hem 1,6 miljoen en hij heeft daar geen knikker geraakt in Galgenwaard.
Wie is nu de winnaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren