Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘NEC-fans misbruiken naam Nouri en worden opgepakt voor duel met Ajax’

Laatste update:

Voorafgaand aan het Eredivisie-duel tussen Ajax en NEC zijn enkele arrestaties verricht, zo meldt onder meer Jeroen Bijma, journalist van De Gelderlander, op X. Wat de exacte reden achter de aanhoudingen is, is niet geheel duidelijk. Op social media gaan de geluiden dat de arrestaties te maken hebben met leuzen over Abdelhak Nouri, maar die berichten worden ontkend door NEC-fans.

“NEC zou worden gesteund door een vol uitvak (1.200 supporters), maar een half uur voor de aftrap zit daar nog vrijwel niemand. Er schijnen problemen te zijn met de politie en meerdere arrestaties te zijn verricht”, zo berichtte Bijma voorafgaand aan de wedstrijd op X.

Op andere X-pagina’s komen meldingen door dat NEC-fans gearresteerd zouden zijn vanwege provocerende leuzen aan het adres van Nouri, al wordt die berichtgeving niet officieel bevestigd.

“Blijkbaar zijn drie supporters van NEC zijn opgepakt omdat ze Nouri zouden hebben geroepen. Dat roepen is smakeloos, maar arrestatie is ook belachelijk. Daarom boycot een deel van NEC nu de wedstrijd. Aantal bussen onderweg terug en een deel onderweg tijdelijk stilgezet”, zo valt te lezen op een supporterspagina van Ajax.

Onder de berichtgeving reageren supporters van NEC dat de leuzen niets met Nouri te maken hadden. Fans van de Nijmegenaren spreken over aanmoedigende teksten voor linksback Youri Baas, die in het duel met Ajax terugkeert in de basis.

De Gelderlander bevestigt dat er aanhoudingen zijn verricht, al maakt het dagblad over de reden niets bekend.

“Nadat drie supporters zijn aangehouden bij de Arena, heeft een deel van de NEC-supporters die de uitwedstrijd tegen Ajax wilden bezoeken rechtsomkeer gemaakt”, schrijft de krant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het om Nouri ging was het zeker smakeloos. Maar om hierom iemand oppakken gaat wel erg ver. Benieuwd wat er echt gebeurd is want lijkt me gek als de politie hierom iemand gaat oppakken.

18 februari 2024 om 17:53

Waarom is het raar om die mensen op te pakken? Het is naar mijn idee raar als we alles maar voor zoete koek nemen en mensen hersenloos wat laten roepen.. van dit soort domme leuzen hebben meer mensen last dan van het aanhouden van 3 capuchon helden. Dat hoef je niet direct te vergelijken met andere situaties, als het gewoon overduidelijk is dat deze 3 herrie kwamen schoppen neem je ze maar gewoon mee. Ik geloof er geen snars van dat de politie even 3 mensen oppakt op een wellicht fout gehoorde uitspraak, daar zal vast meer aan de hand zijn denk je niet?

Voetbalsupporters worden niet gepest, ze provoceren net zo lang tot er wordt opgetreden en ze slachtoffertjes kunnen spelen. Het is werkelijk waar van de zotte dat er bussen ME klaar moeten staan omdat NEC op bezoek komt.. denk daar eens over na.

18 februari 2024 om 23:01

Ze mogen ook wel eens op z'n minst aangesproken worden op al dat gek***er in- en rondom het stadion. Niet normaal hoe vaak ze dat woord op zo'n beetje alle situaties. Zelfs met een inworp is het al k***er scheids.

19 februari 2024 om 16:44

Ja vandaar dat ik zeg, ben benieuwd wat er gebeurd is. Als ze alleen iets roepen over Nouri, dan is het zeker smakeloos. Maar iets roepen lijkt mij beetje ver gaan om op te pakken.
Dus denk inderdaad dat er meer gebeurd is. Maar dit krijgen wij niet te horen.

20 februari 2024 om 23:08

“Het is werkelijk waar van de zotte dat er ME-bussen klaar moeten staan omdat NEC op bezoek komt” - Heel bijzonder inderdaad, omdat de afgelopen jaren het zelfs zo goed ging bij Ajax-NEC qua meegereisde fans dat dit jaar zelfs de netten in de ArenA voor het uitvak verder verwijderd.

Verder ben ik heel benieuwd wie er last hebben van dit soort leuzen, die door 3 man in een stadion met 50.000 toeschouwers worden geroepen. Als het al geroepen is, want dat neem jij ook maar even voor waarheid aan.

Sommige hebben echt nul respect voor bepaalde situaties. Weet alleen niet wat ik vind van het oppakken van deze mensen.

18 februari 2024 om 19:38

Zover ik heb meegekregen werd bekend dat Yuri (Baas) speelde en is er daarom Yuri geroepen.

Nou die boycot zet wel zoden aan de dijk. Ik heb er an sich geen problemen mee dat je met zulke idioterie eventjes de lul bent. Als je fatsoen in je donder had was er geen probleem.

18 februari 2024 om 15:40

Nouja, er staat toch duidelijk dat ze ook zomaar 'Youri' gezongen kunnen hebben? Heb sowieso niet het idee dat de kwestie Nouri echt een ding nog is buiten Amsterdam. En buiten dat, als ze het wél zongen, waarom zou je dan als Amsterdamse politie de boel daarom moeten escaleren? Je hebt toch ook het recht om als een zware idioot smakeloze dingen te scanderen?

18 februari 2024 om 17:59

Je hebt totaal geen recht mensen te beledigen en de openbare orde te ontregelen. Je hebt wel het "recht" herkenbaar over straat te gaan, lukt de meesten ook niet. Hooligans moeten eens niet zo zielig doen en in de spiegel kijken. Ze stappen gewoon die bus uit om weer vervelend te gaan doen. Staan ze daar met fakkels heujjjj te roepen is het al kansloos, maar tot daar aan toe. Dit is weer gewoon pure provocatie en dan is elke hooligan ineens advocaat en poeslief. Schei toch uit.

18 februari 2024 om 22:08

Even vanuitgaan dat ze Nouri hebben geroepen, dan heeft de politie absoluut op basis van dit geen recht om iemand te arresteren. Dit heeft ook niets met belediging te maken.

Lekker wat bussen teruggestuurd naar Nijmegen. Misdragen betekent een snel retourtje naar huis of enkeltje naar de cel om je zonden te overdenken.

Bij protestacties treedt de politie niet op om escalatie te voorkomen, maar wat leuzen en we nemen alle risico van de wereld. Voetbalsupporters pesten noemen we dat. Vind de uitleg dat het om Youri Baas gaat veel meer sprekend dan dat NEC supporters wat buiten het stadion zouden roepen over Nouri.

18 februari 2024 om 22:07

Sowieso in ieder stadion hoor je wel dingen, die niet door de beugel kunnen, maar bij de wissel werd ook Yoeri Yoeri Yoeri geroepen…

Alsof NEC fans ook maar iets negatiefs hebben met Nouri of Ajax, volgens mij liep er nog een tijd lang een speler daar rond met nummer 34 voor Nouri

Slechte smaak is niet strafbaar, hele slechte smaak ook niet.

18 februari 2024 om 16:53

Klopt. Maar als je dat soort dingen roept wees dan ook een vent en ga niet niet zeggen dat je Youri Baas aanmoedigde en dat men het verkeerd begreep. Wees een man, een man met een hele slechte smaak.

18 februari 2024 om 17:30

Nouja het ding is dat het dus wel zou kunnen dat er Yooouuurriiiii werd geroepen. Dat doen wij in de Goffert namelijk standaard sinds z'n eerste oefenwedstrijd tegen Venezia. Maar goed, ik was er niet bij, dus geen idee.

Wel opvallend dat het erg vaak misgaat in als supporters in Amsterdam komen. Zou het aan al die fans liggen die normaal zonder problemen naar een uit wedstrijd komen of ligt het (deels) aan de ontvangst?

Niet de eerste keer dat uitsupporters in Amsterdam slecht behandeld worden.
In de kuip hetzelfde verhaal, eindeloos fouilleren bijvoorbeeld terwijl het thuis publiek schaamteloos met fakkels etc...staat te zwaaien.

Als ze werkelijk liedjes over Nouri hebben gezongen, vind ik het wel eens goed dat er in gegrepen wordt. Maar waarom alleen in Amsterdam ingrijpen bij smakeloos gedrag. Wanneer eens een Vak ontruimen als er tegen FC Twente vuurwerk geluiden gemaakt worden of als er tegen Feyenoord over bommen op Rotterdam wordt gezongen etc. etc. Dan wel een keer 1 lijn trekken.

18 februari 2024 om 22:10

Indien dit klopt, dan vind ik het helemaal niet goed dat er ingrepen wordt. De politie werkt voor ons en niet andersom.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren