Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC stelt na verloren duel met FC Emmen opvolger Peter Hyballa aan

Laatste update:

NAC Breda heeft Jean-Paul van Gastel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Dat maken de Brabanders bekend via de clubkanalen. Van Gastel volgt de ontslagen Peter Hyballa op en tekent een contract tot het einde van het seizoen. NAC heeft tevens de optie om dat contract met nog eens twee jaar te verlengen.

Van Gastel was eerder acht jaar lang assistent-trainer bij Feyenoord, in de periode tussen 2011 en 2019. Daarna vertrok de geboren Bredanaar naar China, waar hij assistent-trainer en hoofdtrainer was bij Guangzhou R&F. "We zijn blij met de komst van Jean-Paul, omdat in de gesprekken met hem is komen vast te staan, dat hij voor ons de juiste man op de juiste plaats is’’, licht technisch directeur Peter Maas de keuze voor Van Gastel toe.

"We zijn hiermee niet over één nacht ijs gegaan. Er is door beide partijen goed nagedacht over deze beslissing. En die beslissing voelt goed", vervolgt Maas. "Jean-Paul heeft bewezen zijn vak uitstekend te beheersen en is een man van de streek, van de stad zelfs. Het deed ons overigens goed te merken, hoe veel geschikte oefenmeesters interesse hadden in de vacature bij NAC. Wij hebben de overtuiging dat we de beste eruit gepikt hebben", besluit Maas. Van Gastel moet proberen om NAC uit het slop te trekken. Na de eerste zeven wedstrijden staat de ploeg op een zeer teleurstellende vijftiende plaats.

Het verloor de laatste drie wedstrijden van achtereenvolgend Roda JC Kerkrade (1-3), VVV Venlo (3-1) en FC Emmen (1-3). De laatste driepunter dateert uit de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Willem II, toen nog onder leiding van Hyballa. De Duitser werd echter ontslagen op grond van andere dan sportieve redenen. "Vanuit mensen op de werkvloer werd de situatie regelmatig als 'onveilig' gevoeld", verklaarde NAC toentertijd zijn ontslag. Hyballa werd als 'maniakaal' omschreven door Voetbal International. Zo zou hij een deel van zijn spelersgroep 'spekkies' hebben genoemd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 september 2023 om 12:33

Ja voetbalzone op zijn best weer, maar ik wist vrijwel zeker dat hij niet bij NAC zou gaan coachen haha

Hier ben ik nou benieuwd naar. Heeft het bij Feyenoord uitstekend gedaan en dit is een mooie kans voor hem.

Hoe was hij bij Feyenoord? Flinke uitdaging ligt er voor hem. Maar ook een kans.

Na het anti voetbal van Steijn naar het kamikaze voetbal van Hyballa ben ik benieuwd wat JP kan brengen.

25 september 2023 om 12:59

Lastig in te schatten hoe hij was. Als buitenstaander kun je eigenlijk niet oordelen over het werk van een assistent want we weten niet hoeveel de hoofdtrainer toelaat (heb de roep om het vertrek van Wouters ook nooit begrepen, was gewoon symboliek).
Ik verwacht dat hij qua speelstijl een kopie gaat zijn van Gio, dus weinig verheffends en vernieuwend. Uiteraard (weer) 433 zoals blijkbaar elke Nederlandse coach het nodig acht. Ben erg benieuwd hoe hij dit op gaat pakken. Ik gun hem zn succes wel.

25 september 2023 om 13:22

Ik verwacht eigenlijk geen gewone 4-3-3. Ik heb JP in China gevolgd en daar speelde hij super verdedigend anti voetbal maar ik ben wel benieuwd of hij aanvallender gaat spelen bij Nac.

25 september 2023 om 13:21

Ik kan me nog herinneren toen vd ree werd aangesteld bij groningen, die assistent van slot was, dat er wel ff voetbal in de ploeg zou komen. Nou dat was dus niet het geval haha

Volgens mij kan dit weleens een hele goede combi zijn, vangastel heeft zich bewezen bij Feyenoord en komt goed over in de media.Succes

Jean-Paul met het gedachtengoed van Gio als trainer. Dat wordt een solide basis en vanuit daar voetballen. Zal vanuit achterin zijn ploeg gaan dichtzetten en vanaf daar verder kijken.

Het eerste dat bij mij opkomt als ik zijn naam lees is de wedstrijd De Graafschap - Feyenoord in het seizoen 2002-2003. We stonden met 3-2 voor, speelden met 9 tegen 11 en hij liet zich wisselen omdat hij moe was. Met 9-11 had hij gewoon in de middencirkel kunnen blijven staan, vanuit daar aanwijzingen moeten geven en af en toe een balletje diep moeten geven. In plaats daarvan vroeg hij om een wissel. Ik heb mij zelden zo geërgerd aan de instelling van een eigen speler.

Maar dat staat los van het feit dat hij nu trainer van NAC geworden is. Ik hoop voor NAC dat het een goede zet is. Blijft een mooie club die helaas net zoals mijn clubje vaak verkeerde keuzes maakt.

25 september 2023 om 13:06

Ik herinner me vooral de dramatische invalbeurt van Bakens die 2x in de fout ging waardoor Feyenoord alsnog won.

25 september 2023 om 13:13

Dat staat mij dan weer niet echt bij. Ik miste op dat moment iemand met ervaring die de leiding nam.

25 september 2023 om 13:51

Ik herinner mij de mooit tijd van van Gastel in 1998, waarin hij 1 vd betere middenvelders was op de Nederlandse velden. Daarna erg veel blessure leed heeft gehad, en in 2002 ook veel geblesseerd was. Het is niet voor niks dat hij na 2002, stopte met voetbal (30/31 jaar). Jij maakt er dan weer moe van, beetje jammer.....

Je moet altijd nog maar zien of een assistent een goede hoofdtrainer blijkt te zijn, maar ze hebben zo te horen wel goed nagedacht over de beslissing. Hoop dat we NAC binnenkort weer kunnen bewonderen in de Eredivisie, al zal dat dit seizoen nog niet gebeuren.
Spelen trouwens echt veel leuke ploegen in de KKD. Roda, NAC, Groningen, ADO, Willem II en tot mindere mate VVV, Cambuur en de Graafschap mogen wat mij betreft allemaal wel promoveren. Toch een beetje het rechterrijtje waar ik mee opgegroeid ben, die wedstrijden klinker voor mij leuker dan Almere, Volendam, Excelsior, Fortuna, etc.

25 september 2023 om 13:37

De Graafschap had vorig jaar een negatieve ervaring met de "assistent" Poldervaart. Hij schijnt een hele goede assistent te zijn, maar het leek er wel op dat hij onder de druk van het hoofdstrainersschap bezweek. En dan bedoel ik niet zijn ziekte maar meer het feit dat hij na een best wel goede voorbereiding en een goede maar wel verloren wedstrijd tegen Pec Zwolle (wat kan gebeuren) de tactiek grotendeels overboord gooide en zich veel meer aan ging passen ipv het eigen spel spelen.

25 september 2023 om 13:52

Zijn laatste klus in China (1.5 jaar) was toch echt als hoofdtrainer

Ik hoop dat hij oprecht wat meeneemt en iets maakt van dit elftal. Verder blijf ik het eng vinden zolang ik weet dat dezean ook in de buurt woont bij Peter Maas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren