Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC meedogenloos: aanvoerder wordt vlak na komst Hyballa geroyeerd

Laatste update:

Alex Plat heeft van NAC Breda te horen gekregen dat er voor hem geen plek meer is bij de A-selectie. De middenvelder traint vanaf heden apart van de groep en mag uitkijken naar een andere club, zo voegen de Bredanaars toe. Het royeren van Plat is opmerkelijk, daar hij vorig jaar onder Robert Molenaar nog als aanvoerder fungeerde. Ook vijf andere spelers zijn niet langer welkom bij de hoofdmacht.

NAC gooit het terugzetten van Plat op de komst van een aantal nieuwelingen. "Met de komst van Victor Wernersson, Elías Már Ómarsson, Casper Staring en Tom Boere voert NAC, met het oog op de toekomst, enkele wisselingen door in de selectie", zo valt te lezen op de clubsite. Naast Plat traint ook Ruben Ligeon vanaf nu apart van de groep. Het tweetal heeft van de clubleiding te horen gekregen dat er geen plek meer is voor hen en dat zij mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Plat zal haast moeten maken met het vinden van een nieuwe club. Dinsdagavond om middernacht sluit de transfermarkt in Nederland. BN De Stem schrijft dat de beslissing om Plat en Ligeon terug te zetten is genomen door commissaris technische zaken Pierre van Hooijdonk en technisch directeur Peter Maas. Het tweetal neemt de selectie kritisch onder de loep en voert met spelers in wie geen toekomst wordt gezien een slechtnieuwsgesprek.

Dat gebeurde ook met Stef de Wijs, Jethro Mashart, Martijn Brandt en Ayouba Kosiah. De talenten komen amper aan spelen toe in de hoofdmacht en krijgen bij het beloftenteam de mogelijkheid om ervaring op te doen. NAC meldt ondertussen dat het niet is uitgesloten dat er zich nog meer spelers melden in Breda. De club was al zeer slagvaardig op de transfermarkt, wat moet leiden tot een hogere notering van de huidige negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm wist niet dat Peter Maas alweer de kuierlatten had genomen, lekker dans

29 januari 2023 om 19:50

Goeie kerel

Kan aan mij liggen maar ik vind dit van weinig klasse getuigen, zo kort voor de transfermarkt sluit. Mensen hebben vaak commentaar op muitende spelers die onder contract liggen, maar dit is dan weer een ander voorbeeld hoe het niet moet.

29 januari 2023 om 20:09

Ja het is hoe dan ook niet netjes nee. Maar als ik me niet vergis kunnen vrije spelers ook buiten de transferperiodes aansluiten bij clubs toch?

Bron: Fifa career mode

29 januari 2023 om 20:17

Klopt, maar zijn ze transfervrij? Of heeft voetbalzone ervan gemaakt dat ze "geroyeerd" zijn

29 januari 2023 om 20:24

Kan aan mij liggen, maar 'royeren' en 'uit de selectie en op de transferlijstgezet' zijn toch twee verschillende dingen? Ontslag (royeren) van een speler gebeurt niet vaak, ik ben benieuwd of deze spelers na de transferdeadline transfervrij zijn?

29 januari 2023 om 20:27

Ik ging er eigenlijk van uit dat de contracten ontbonden zou worden, maar heb ook geen idee waar ik dat op baseer nu ik er over nadenk.

Gewoon een keer beleid. Lang niet geweest bij ons

29 januari 2023 om 21:17

Groot gelijk, vond hem zeker geen aanvoederstype en zo langzaam en slapjes aan de bal. Past niet bij het voetbal dat Hyballa wilt doen dus lekker weg ermee

Dat noemen ze de bezem erdoor halen . Of dat effect heeft ? Kost ook weer geld . Of gewoon durven je tweede team spelers sommige te gebruiken.

Is toch gewoon weer een voorbeeld van puur wanbeleid wat er al jaren bij NAC gevoerd. Zo ga je toch niet met mensen om?

Het zal maar eens rustig zijn in Breda.

Haal die Plat maar op, Jordens Peters. Verleden met de Graaf ook.

Toch een rare gang van zaken. Beide partijen tekenen met hun volle verstand een contract en dan is er opeens “geen plek” meer voor een speler. Niet erg professioneel van NAC vind ik

Nac heeft mij positief verrast met het aantrekken van de Zweedse vleugelspeler Victor Wernersson. Af en toe volg ik wel eens het Zweedse voetbal. Wernersson was een sterkhouder bij Goteborg in de Allsvenskan. De Nac-supporters zullen veel plezier aan hem beleven. Vooral mooi om te zien wanneer hij met zijn snelle rushes vanaf de zijlijn als een stoomtrein naar voren opkomt en met de aanval bemoeit. Hij had denk ik makkelijk bij een Eredivisieclub mee gekund. Het voetbal is soms een keiharde wereld, waar moeilijke besluiten genomen moeten worden. Hopelijk keert de rust weer gauw terug bij Nac en kunnen ze de weg weer omhoog slaan.

Zou de schrijver weten wat royeren betekent?

Volgens mij betekent royeren in de praktijk dat een lid ook in de toekomst geen lid meer mag worden door ongewenst gedrag dat is getoond.

Dat lees ik niet in het artikel terug.

Goede zaak om schoon schip te maken. Er zijn een aantal op het eerste oog “goede” versterkingen binnen gehaald. Daar tegenover staat dan helaas het vertrek van enkele spelers. Zeker als het gaat om spelers die niet mee kunnen in de spelopvatting van Hyballa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren