Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Tonali, Zaniolo en Fagioli ook vierde speler onderzocht voor illegaal gokken

Laatste update:

Alessandro Florenzi wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale gokpraktijken. Volgens het Italiaanse persbureau AGI is er een onderzoek ingesteld naar de verdediger van AC Milan.

De Italiaanse voetbalwereld schudde recentelijk nog op zijn grondvesten toen duidelijk werd dat Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo het trainingskamp van de nationale ploeg hadden verlaten om ondervraagd te worden door de politie. Tonali (tien maanden schorsing) en Zaniolo (geldboete) werden veroordeeld. Zaniolo wedde niet op voetbal, waardoor hij een schorsing ontliep.

Later werd ook duidelijk dat Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli zich schuldig had gemaakt aan illegale gokpraktijken. Hij werd voor zeven maanden geschorst. Zijn schorsing viel relatief laag uit, daar hij in een eerder stadium bij Juventus al aangaf te kampen met een gokverslaving. Zijn schuld bedroeg vorige maand 2,7 miljoen euro.

Florenzi groeide op bij Roma, maar draagt nu al voor het derde opeenvolgende seizoen het shirt van Milan. De openbaar aanklager in Turijn is een onderzoek gestart naar Florenzi, die in Milaan samenspeelde met de inmiddels naar Newcastle United vertrokken Tonali. Bij Roma was hij ploegmaat van Zaniolo. Het is goed mogelijk dat Florenzi de komende dagen verhoord wordt.

De schorsing van Tonali is een hard gelag voor Newcastle United, dat begin deze maand niet uitsloot dat het juridische stappen gaat zetten tegen AC Milan, dat Tonali afgelopen zomer verkocht. "Het is heel moeilijk voor mij om in te gaan op wat andere clubs wel of niet weten", vertelde sportief directeur Dan Ashworth. "Het enige wat we kunnen doen is kijken naar onze eigen interne onderzoek en interne processen."

"Dat is een hele moeilijke vraag voor mij om te beantwoorden", antwoordde hij op de vraag of hij denkt dat Milan van meer afwist. "Ik weet het simpelweg niet. Het was een enorme schok, een grote verrassing. Ermee dealen is iets nieuws voor ons allemaal. Het kwam uit het niets."

De gokverslaving van Fagioli zou begonnen zijn met het wedden op tenniswedstrijden. Daarna begon hij ook geld in te zetten op voetbalwedstrijden – volgens zichzelf overigens niet op duels van zijn eigen club. In september van vorig jaar zou het erger zijn geworden. Fagioli keerde toen terug bij Juventus, nadat hij een seizoen verhuurd was aan Cremonese. Tijdens het onderzoek wees hij met de beschuldigende vinger naar Tonali.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker makkelijk om met de beschuldigende vinger naar Tonali te wijzen.

Is in Italie wel echt mega nieuws natuurlijk.

Volgens Fagioli had hij de gok-app die hij gebruikte, leren kennen via Tonali.

Fagioli lapt Tonali er dus bij. "hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen".

Wat waarheid is lijkt me moeilijk te bepalen vanaf hier. Maar het blijft je eigen keuze en je eigen fout. Al kan je zeker wel beinvloed worden, de overtreding maak je toch echt zelf.

16 november 2023 om 10:08

Dat is niet vrijwillig gegaan hoor. Fagioli moest zijn telefoon inleveren. Waar verschillende berichten zijn gevonden tijdens het onderzoek. Ook dit soort zaken met Tonali. Hoe dan ook is iedereen tot nu toe wel eerlijk bestraft. En hopelijk leren zijn hiervan.

16 november 2023 om 10:11

@juve:

Het inzetten van geld op een wedstrijd doe je echt zelf, daar doel ik op. Dat het wijzen niet vrijwillig is gegaan snap ik, dat is indd onder druk van het bewijs gegaan.

Is wedden illegaal in italië? want waarom krijgt zaniolo een schorsing als hij niet op voetbalwedstrijden heeft gewed?

Verder voor Tonali en Fagioli wel terecht, aangezien het in lijn ligt met de Italiaanse gokreglementen.

16 november 2023 om 10:05

Volgens mij het wedden an sich niet, maar het platform wel. In Nederland is wedden gelegaliseerd, maar wel voor platforms die hier een vergunning verleend voor hebben gekregen.

16 november 2023 om 10:07

Lezen. Zaniolo kreeg geen schorsing maar een geldboete.

16 november 2023 om 10:16

Omdat Zaniolo Illegaal heeft gegokt, met name Blackjack en Poker via illegale goksites. Dat is verboden en daarvoor is hij beboet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren