Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MLS-aanvaller heeft spijt en gaat diep door het stof na gebruik van n-woord

Laatste update:

Dante Vanzeir heeft zijn excuses aangeboden voor zijn racistische opmerking richting San José Earthquakes-speler Jeremy Ebobisse. De Belgische spits van New York Red Bulls zou het scheldwoord met een ‘n’ gebruikt hebben. San José dreigde van het veld te stappen, wat uiteindelijk niet gebeurde. De wedstrijd in de MLS heeft echter wel twintig minuten stilgelegen vanwege het incident.

“Ik wil me oprecht verontschuldigen bij de spelers van de Earthquakes”, schrijft Vanzeir op Instagram. “Ik zal er alles aan doen om deel uit te maken van de verandering die moet gebeuren in deze sport en in onze wereld. Ik wil me ook verontschuldigen bij mijn ploeggenoten, coaches, de club en onze fans. Ik heb een fout gemaakt en zal alle nodige stappen nemen om te groeien. Ik aanvaard de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden.”

“Terwijl ik niet de bedoeling had om iemand te kwetsen of aanstoot te veroorzaken met mijn taalgebruik, weet ik wat ik heb gedaan en dat spijt me ten zeerste", vervolgt de voormalig speler van Union Sint-Gillis. "Ik zal akkoord gaan met elke schorsing, boete en begeleiding die de Major League Soccer en de club me opleggen. Ik zal deze kans aangrijpen om mezelf te verbeteren, na te denken, en mijn tijd en energie toewijden aan werk met organisaties die raciale ongelijkheid aanpakken.”

Vanzeir bleef na het incident op het veld staan, nadat hij omringd werd door meerdere spelers van San José. Gerhard Struber, de trainer van Red Bulls, gaf in een clubstatement aan dat het een fout was. “Tijdens de wedstrijd nam ik een beslissing die volgens mij op dat moment het beste was volgens de info die ik had. Er was toen nog veel onzekerheid. Met de info die ik nu heb, was de juiste beslissing geweest om Dante Vanzeir onmiddellijk naar de kant te halen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze gast gaat ontslagen worden en het land worden uitgezet. Volledig terecht, geen plaats voor racisme in de wereld.
Benieuwd of een andere (Europese) club hem een contract gaat aanbieden

11 april 2023 om 19:22

Tja, denk ik wel. Je kunt je een keer racistisch uiten, of je kunt een racist zijn. Daar zit nog wel een verschilletje tussen. Iedereen verdient een tweede kans. Het is ook niet zo dat hij iemand heeft vermoord.

11 april 2023 om 19:33

Feye. In de huidige maatschappij schieten nogal wat mensen op tilt als er ook maar een klein vorm van mogelijk racisme zou kunnen zijn. Valt mij nog mee dat nog niemand heeft opgeroepen om hem voor een executiepeloton neer te zetten. Racisme is natuurlijk nooit goed, maar ook daarin heb je verschillende gradaties. Ik vind het bijvoorbeeld nogal een verschil of je iemand met woorden racistisch bejegend of iemand vermoord met racistische motieven. Maar hierin mis ik soms een beetje de nuance. Het is meteen heel extreem. Iemand het land uitzetten om een woord, maar ondertussen wel 1 grote shooting range van je land maken.

11 april 2023 om 19:35

Ik vraag me af of hij in het verleden dit vaker heeft gedaan. Nu komt hij in een omgeving waar je hard op aangekeken wordt en bestraft wordt.

Het komt bij mij nooit naar boven om mensen racistisch te bejegenen. En al helemaal niet in iemand zijn gezicht. Dan ben je toch misschien te comfortabel opgegroeid om zoiets te doen zonder enige vorm van verantwoordelijkheid

11 april 2023 om 19:37

@ducktaildo
Beetje jammer om het meteen weer in het extreme te trekken.

Er was duidelijk een vorm van racisme, dat geeft de beste man zelf toe. Zeker in de VS, waar dat door het verleden nogal gevoelig ligt, moet je daar voorzichtig mee zijn.. Dat betekent niet dat de voetballer nooit meer een kans verdient.

11 april 2023 om 19:41

Feye_88. Dat je als club niet met hem verder gaat snap ik hoor, maar om maar meteen iemand persona non grata te maken zoals Bocherief oppert? Dat vind ik doorslaan

11 april 2023 om 19:52

Dat vind ik ook Ducktaildo. Dat heb ik ook gezegd. Het ging mij om deze opmerking: "in de huidige maatschappij schieten nogal wat mensen op tilt als er ook maar een klein vorm van mogelijk racisme zou kunnen zijn. Valt mij nog mee dat nog niemand heeft opgeroepen om hem voor een executiepeloton neer te zetten. "

Dat vond ik dan weer iets te veel naar de andere kant doorslaan

11 april 2023 om 19:34

Tuurlijk kan een Europese club wel toehappen. Ik ken een verhaal over een technisch directeur die over de schreef ging, maar binnen no-time weer aan de bak ging. Ander vergrijp, dat wel.

11 april 2023 om 19:34

Tuurlijk gaat een andere club hem gewoon oppikken. Er zijn meerdere spelers die veel ergere dingen gedaan hebben en ook weer een club hebben gevonden. Pedofilie, verkrachting, huiselijk geweld en ga zo maar door. Over het algemeen geeft de voetbalwereld niet heel veel om principes.

11 april 2023 om 19:38

Bochherief. Die kans zit er wel dik in, maar in de VS zijn ze daar wel heel hypocriet in hoor. Als er namelijk andersom racisme plaatsvind, hoor je er eigenlijk weinig over. Pasgeleden nog in de NBA. Kendrick Perkins, voormalig basketballer en tegenwoordig analist op nationale tv, noemde de uitverkiezingen tot MVP van Nikola Jokic eigenlijk onterecht. Hij zei dat dat alleen maar kwam, omdat Jokic blank was en insinueerde dat blank Amerika op Jokic stemt, omdat het allemaal racisten zijn. Voor de duidelijkheid: Jokic is een Servische blanke basketballer. Kendrick Perkins werd even kort toegesproken door andere analisten dat zijn teksten onzin zijn, maar verder dan dat ging het niet. Ik vond het toch een vrij racistische beschuldiging van Perkins.

11 april 2023 om 20:00

Naief idd om te denken dat er geen racisme voorkomt onder zwarte Amerikanen voorkomt. Jokic mooi voorbeeld, maar zo waren er ook begin jaren 80 mensen die dachten dat Larry Bird maar een boerenkinkel was… tsja je zou zeggen dat mensen daarvan zouden leren, zeker als ze zelf het omgekeerde hebben meegemaakt, maar helaas.

Doet niet af dat het niet kan ook al ben je Belg, Koreaan of Gabonees.

11 april 2023 om 20:01

@trissy
Ook dat verdient wel enige nuance.

1. In Amerika is een sterkere focus op institutioneel racisme. Dat betekent dat er wat zwaarder wordt getrokken aan racisme door groepen die in de meerderheid zijn. Een uitlating van een wit persoon wordt dus op een andere manier belicht dan de uitlating van een donker persoon.

2. Er zijn ook in Nederland genoeg mensen die racistische insinuaties doen en daar niet voor gestraft worden. Johan Derksen bijvoorbeeld. En ook Kenneth Perez is nooit ontslagen voor zijn taalgebruik als speler.

3. Tussen een insinuatie en het n-woord zit nog wel wat verschil.

Ik zeg niet dat je geen punt hebt hoor, maar het is wel zo netjes om het van beide kanten te bekijken.

11 april 2023 om 20:40

@daei16, en diezelfde Bird was zelf ook enorm beledigd als er een white boy hem in het veld moest verdedigen Vond ie disrespect voor zijn game en niveau.

11 april 2023 om 21:26

Haha hij had liever de bad boys van de pistons hem verdedigen inderdaad!

11 april 2023 om 20:01

Haha tuurlijk gaan andere clubs hem wel een contract aanbieden. Je hoort dat woord in Amerika op straat tientallen keren per dag langskomen en zolang zwarte mensen dat woord blijven gebruiken is het geen enkel probleem als een blank persoon dat woord er ook eens uit floepen. Dat is niet racistisch uiten en ook geen racisme.

11 april 2023 om 20:59

Is Ron Jans dan ook terecht ontslagen? Gaat om de context. Bij Ron Jans geloof ik niet dat hij een racist is.

Oei, je kan in Amerika nog beter iemand zijn been breken dan N zeggen. Dat ligt daar extreem gevoelig. Enerzijds natuurlijk weer overdreven gevoelig hoe er daar wordt gereageerd, anderzijds had hij dat vooraf moeten weten. Gezien hoe Ron Jans is gestraft voor het meezingen van een liedje waar toevallig ook N in voorkwam, vrees ik voor een lange schorsing voor de beste man.

11 april 2023 om 19:21

Compleet wat anders dan met Jans. Veel kinderen ook hier in Nederland worden al op de middelbare en zelfs bassischool met dat woord uitgescholden en in Nederland dan nog met een bepaalde ziekte ervoor. Dus ja logisch dat het zo gevoelig ligt.

11 april 2023 om 19:23

Dat heb ik compleet gemist dus geen idee hoe de vork juist in de steel zit maar dat lijkt me zo idioot. Moet ik voortaan -biep- in Paris zingen dan wanneer ik lekker mee wil rappen? Ik voel me gediscrimineerd omdat ik vanwege mijn huidskleur niet mee mag zingen / genieten met die leuke muziek

11 april 2023 om 19:32

Het gaat natuurlijk om de context. Als je een genuanceerd artikel over racisme schrijft kun je prima het n-woord gebruiken, als je op een vijandige toon een donker persoon zoiets toeroept natuurlijk niet. Ik word zo moe van het 'dubbele standaarden'-argument, het gaat om de context waarin iets wordt gezegd.

11 april 2023 om 19:37

Volgens mij is dat juist waarin de VS en langzaam Nederland nu ook niet aan doet. Context. Het gaat om een voetballer die in het heetst van de strijd een tegenstander probeert te raken. Was de tegenstander rood, klein, gehandicapt of had hij voelsprieten, dan had hij daarop uitgescholden geweest. Is het daarom prima? Nee. Is het onderscheid maken in vormen van discriminatie en het excessieve straffen voor specifieke vormen van discriminatie productief? Ik denk het niet.

11 april 2023 om 19:45

Bij Jans werd er ook niet gekeken naar context. Een rapper mag het woord 20 keer gebruiken in zijn muziek, maar niet iedereen mag het meezingen.

11 april 2023 om 20:08

Mee eens maar schijnbaar dus niet als je al onder vuur komt te liggen wanneer je simpelweg meezingt met een liedje?

11 april 2023 om 20:58

Dat klinkt een beetje als het argument dat de Italianen gebruiken wanneer supporters oerwoudgeluiden maken richting een Lukaku: psychologische oorlogsvoering, dus niet puur racistisch bedoeld en zo'n big deal is het niet. Alleen zo werkt het niet, want er zijn nou eenmaal grenzen. Zijn er altijd geweest. Persoonlijk denk ik dat een fatsoenlijk persoon, ook in het heetst van de strijd, niet die kant op gaat. Anders zou je in elke wedstrijd tegen een Liverpool een Hillsborough-referentie horen of tegen Ajax elke keer iets horen over Nouri. Of iets antisemitisch. Dus context speelt in dit opzicht geen rol.

12 april 2023 om 15:37

Had het niet aangegeven, maar mijn reactie was @alkmaar54.

Weet niet of hij dit overleeft, het N woord gebruiken als blank persoon in Amerika kan echt niet en zeker niet als voetballer. Is ook iets anders als Jans die een liedje mee zingt dan dat je dit naar iemand toeroept.

Ik was benieuwd wat de context hier was. Lijkt me volkomen terecht dat er wat om te doen was. Ik ken de 'dader' niet dus ik kan helemaal niet oordelen maar ben ik de enige die deze verontschuldigingen altijd zo hol en gerepeteerd vind? Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een open verontschuldiging las / zag en die oprecht aanvoelde.

Wellicht is dat ook niet zo gek in onze hedendaagse maatschappij waar mensen worden gecancelled en door het stof moeten gaan op elk mogelijk forum omdat ze verkeerd niezen. Niemand die dat ooit meent en ze ondertekenen gewoon de brief die de cancelbrigade hen onder de neus duwt. Dan verliest 'sorry' natuurlijk alle betekenis. Niet dat dat hier het geval is uiteraard, zoals ik zei lijkt dit me terecht.

Zolang elke willekeurige rapper het zogenoemde "n" woord wel mag gebruiken omdat hij/zij een bepaalde kleur heeft, vind ik het ridicuul dat anderen te verbieden op basis van dat zij die kleur niet hebben. Dit is volgens mij een basis voorbeeld van Racisme, iemand iets verbieden op basis van huidskleur.

Ik vind dit een zeer vreemde en kwalijke ideologie en hoop oprecht dat deze woke plaag niet verder naar Europa overwaait.

11 april 2023 om 19:40

Niet elke willekeurige rapper. Maar ja, zwarte mensen in de VS hebben daar het recht op. En dat vind ik wel terecht. Dat woord is namelijk meerdere eeuwen tegen ze gebruikt om ze te kleineren en te reduceren tot niets meer dan hun huidskleur. Daarmee wilde de witte slaveneigenaar (deze mensen waren bezit van witte mensen) de zwarte Amerikanen ontmenselijken.

Ik vind het eigenlijk wel prima dat witte mensen een tijdje niets te vertellen hebben over dat woord. De geschiedenis die er aan vast zit is niet misselijk. Dat de zwarte Amerikanen dat als geuzennaam willen gebruiken is hun goedrecht. Daar moeten wij (maar dat vind ik) niet zoveel van vinden.

Edit - Ik vind het bijzonder jammer dat je het over een woke plaag moet hebben. Dat is echt het buzzwoordje om alles maar kapot te framen. Je weet niet eens wat woke betekent. Je gebruikt het om dingen te benoemen die je links vindt en waar je het niet mee eens bent. Lekker makkelijk.

11 april 2023 om 21:11




@feye_88,

De witte slaveneigenaar? Volgens mij waren het voornamelijk zwarte mensen die hun eigen zwarte medemensen verkochten als slaven. Deze werden aangeboden als handelswaar aan de witte rijkere ontwikkelde mensen. En wij zagen daar handel in en brachten deze mensen vervolgens naar Amerika. Maar wij hoefden echt niet landinwaarts Afrika in te gaan op zoek naar slaven hoor. Die werden ons aangeleverd/verkocht door een zwart persoon.

En dan vind jij het wel prima dat witte mensen een tijdje niets te vertellen hebben? Zo doet hier even een racistische uitspraak van hier tot tokio..
Maar blijf vooral in de slachtofferrol zitten en geef vooral de witte mensen de schuld. Zo typisch altijd.





11 april 2023 om 21:19

Je wilt dit gewoon zo graag gewoon even kwijt he? Om toch nog net even de blanke mensen in een iets minder kwaad daglicht te zetten, door de donkere er ook bij te betrekken. Het is gewoon puur playbook van een echte racist. De witte slaveneigenaar is gewoon juist en dat weet je best. Die bezaten in amerika namelijk de donkere slaven, en gebruikten da n-woord.

En ja er waren, met name bij de verkoop van slaven, ook donkere mensen betrokken.

11 april 2023 om 23:27

@,feye_88 als je wilt dat een woord niet meer gebruikt wordt moet je het niet meer gebruiken. Stel dat de komende 80 jaar niemand het woord meer gebruikt, dan kent straks niemand het woord meer.
Als je het de hele dag overal blijft horen omdat ze zelf vinden dat ze het wel mogen gebruiken, moet je niet verwachten dat het gaat verdwijnen

12 april 2023 om 09:59



Stoer hoor iemand een racist noemen.
En daarom neem ik jou gejank dus niet serieus. Jij noemt mij al racist omdat ik zeg dat slaven voornamelijk door de zwarte medemens werd verkocht.
En maar blijven zeuren dat jij als blanke mag doorlopen en een zwarte wordt gecontroleerd. Oh ja dat is echt racisme.
Maar maak mij vooral uit als een racist. Echt waar grote jongen ben je hoor.
Maar dat is typisch Woke nederland. Snel de blanke mensen als racist weg zetten.

En jij weet zelf dat de slaven uit Afrika verkocht werden aan de blanken door Zwarte mensen, de zwarte afrikaan jaagde in zijn land op slaven. En deze verkocht hij aan de blanken.
Dat zijn gewoon feiten. Ken je geschiedenis.
Maar nee, ipv noem je mij een racist. Dat zeg je ook alleen omdat ik blank ben. Als ik een zwarte was geweest kon ik al niet eens meer een racist volgens jou zijn.
Met andere woorden, jij denkt in kleur en jij bent hier de Rasechte Racist.

11 april 2023 om 19:43

Ben je bekend met het fenomeen geuzennaam?

11 april 2023 om 19:49

Nog beter zou zijn als jij jezelf aanbiedt om een paar jaar als slaaf aan de slag te gaan Feye_88. Boetedoening voor het verleden van een elite die ook veel blanke mensen hebben uitgebuit. Als je dan toch in erfschuld gelooft, doe het dan goed.

11 april 2023 om 19:51

Dat is niet wat een geuzennaam betekent.

11 april 2023 om 19:54

Leuk om het meteen in het extreme te trekken Alkmaar54. Wel jammer dat je zo elke kans op een genuanceerde discussie een beetje doodslaat.

11 april 2023 om 20:00

Er is toch volstrekt geen nuance meer te zoeken als alle blanke mensen minder rechten verdienen volgens jou omdat er 7 generaties terug een blanke elite was die een morele, demografische en etnische genocide hebben gepleegd op donkere mensen vanwege hun huidskleur? Het zou zeker terecht zijn als er iets wordt gedaan met betrekking tot het slavernijverleden. Echter ik zou het meer zoeken bij het "oude geld" dan een ras collectief straffen.

11 april 2023 om 20:08

@alkmaar54

Voel jij je gestraft omdat je een woord niet kunt zeggen? Het is precies dat ene woord representatief is voor de geschiedenis van zwarte Amerikanen.

Die zijn door ons Hollanders onvrijwillig als beesten weggehaald van het continent waar ze woonden. Vervolgens zijn ze naar Amerika gebracht, compleet gestript van hun identiteit en gingen ze alleen nog door het leven als hun huidskleur en werden ze gedwongen te werken in barre omstandigheden.

Dus ja, wat mij betreft moeten witte mensen maar lekker andere woorden gebruiken. Maar het n-woord is per definitie een denigrerend woord ten opzichte van zwarte Amerikanen. Ik zie precies 0 redenen waarom een wit persoon dat woord in zijn mond moet nemen. Het is namelijk van nature beledigend ten opzichte van zwarte Amerikanen.

Waarom zou je het woord gebruiken? En hoe is het níet racistisch als je een van nature racistisch woord gebruikt?

11 april 2023 om 20:12

Minder rechten? Hij heeft erover om rekening te houden. Dan kies je er toch voor om asociaal te zijn.
In Amerika was het zeker geen zeven generaties terug dat de donkere bevolking systematisch werd gediscrimineerd. De KKK is nog steeds groot daar en tot in de jaren 60 mochten blanke en donkere mensen niet eens samen op school zitten.
Er komt zoveel onwetendheid uit je toetsenbord niet normaal. En toch je mond opentrekken en doen alsof jij de slachtoffer bent.

11 april 2023 om 20:19

Het gaat er niet om het woord, het gaat om het raciale onderscheid dat je maakt. Het houdt ook geen stand in een normaal functionerende democratie. Ik snap je sentiment, echter racisme beantwoorden met racisme is niet de oplossing. Het wekt enkel nog meer racisme en onbegrip in de hand. Daarnaast is het volstrekt kolderiek dat in de VS een donker persoon discrimineren leidt tot sociale en economische uitsluiting, terwijl het trots paraderen met Nazi symbolen valt onder vrijheid van meningsuiting.

11 april 2023 om 20:35

Zeg je nou dat een donker persoon discrimineren zou moeten vallen onder vrijheid van meningsuiting omdat Nazi symboliek dat ook is?

11 april 2023 om 21:02

Alkmaar

Hoe is het racisme dan? Het woord is van nature racistisch vanuit de witte mensen tegen zwarte Amerikanen. Dat ze het zelf gebruik moeten ze zelf weten. Maar dat maakt het toch inherent racistisch als een wit persoon het woord gebruikt?

11 april 2023 om 21:10

Alkmaar54 even serieus?
"als alle blanke mensen minder rechten verdienen"
Wij, de blanken, hebben letterlijk oneindig veel meer rechten en privileges dan donkere mensen. Tot de dag van vandaag. En nu heb jij er moeite mee dat jou het recht ontnomen word donkere mensen voor n* uit te schelden?

11 april 2023 om 21:19



Noem eens een aantal Rechten die een blanke wel heeft en een donkere niet?

@fey88 jij houdt racisme instant door te zeggen, dit mag een wit persoon niet en een zwart persoon wel. Je bent dus zelf geen haar beter dan op de mensen waar jij verwijten op hebt.
En nogmaals, de slaven werden ons aangeboden door zwarte mensen vanuit Afrika. Wel even het goede verhaal vertellen.

11 april 2023 om 21:20

Op papier zijn dat er weinig, maar in de realiteit zijn ze eindeloos. Als je dat niet ziet is het omdat je het niet wilt zien. Ik geloof dat het weinig zin heeft als ik het aan je uitleg.

11 april 2023 om 21:24




Jij zegt er zijn oneindig veel meer rechten, het recht hebben, dat zijn nog al beweringen. Dan vraag ik je er naar en dan trek je je keutel alweer in.
Ik geloof inderdaad dat het weinig zin heeft om je onderbuik gevoelens te doen laten spreken. Laten we het gewoon op feiten houden. En feitelijk gezien praat jij poep met je bewering dat witte mensen oneindig veel meer rechten heeft dan een zwart persoon.
Ook zeg je dat het op papier er weinig zijn, dus ze zijn er wel. Nou kom maar op met een paar voorbeelden. Ben heel nieuwsgierig waar wij in de WET hebben staan dat een wit persoon meer recht op iets heeft dan een zwart persoon.
Kan je niet. Maar gewoon een beetje aandikken, typisch het slachtoffer willen spelen. En dan nog die dooddoener, van als je dat niet ziet.... Man man man, om te kotsen wat een gejank en wat een onzin sla je uit.




11 april 2023 om 21:30

Wat nou slachtoffer? Ik ben zelf blank en weet dus precies dat ik veel meer privileges en rechten heb dan donkere vrienden van mij. Zo heb ik het recht om lekker door te lopen bij een douane controle. Ik heb het recht niet constant aangehouden te worden. Ik heb het recht niet in mijn tas gekeken te worden. Ik heb het recht overal te lopen en te zijn zonder dat mensen me wantrouwen. Of op me neerkijken. Ik heb het recht om net zoveel kans te maken bij sollicitaties als wie dan ook. Dat zijn feiten. Daar hoeft geen wet voor te zijn. Ik weet het. En ik denk dat jij het zelfs weet. Maar dat weet ik niet helemaal zeker.

11 april 2023 om 21:31

"en nogmaals, de slaven werden ons aangeboden door zwarte mensen vanuit Afrika"

Je bent wel echt een extreem geval zeg. Blanken hebben die slavenhandel opgezet, en daar waar wenselijk lokale donkere mensen bij betrokken die daar wel wat aan wilden verdienen.

11 april 2023 om 21:32

IronMan, ik zou het zonde vinden als je een geldig argument laat varen onder de noemer ‘als ik het uit moet leggen, heeft het geen zin’. Ik denk namelijk dat blanke mensen eerder het voordeel van de twijfel krijgen. Niet preventief geweerd worden. Zich minder hoeven te verantwoorden. Men niet meteen van een kwaad motief uitgaat (enz.). Maar tussen denken en zeker weten zit behoorlijk wat speelruimte..

11 april 2023 om 21:39

Tukkertje91 ja ik heb het in mijn volgende comment ook alsnog, tegen beter weten in, uitgelegd. En het had inderdaad geen zin

11 april 2023 om 21:45

Hou gewoon op Ironmanutd, je hebt de ene hier eindelijk stil zodra hij zich vast lult in een vergelijking waar hij zich voor discriminatie uit omdat het een mening is en de volgende pakt het weer op in z'n woede over een vijf jaar oud Akwasi-fragment wat ons hele slavernijverleden teniet doet. Je verdoet je tijd.

11 april 2023 om 23:29

Gofcte als je een woord wilt uit bannen moet je het niet gebruiken. Het is overal in de VS nog zoveel te horen en dan verwacht je dat blanken het niet gebruiken. Ja das niet logisch he. Gebruik het dan zelf ook niet, dan verdwijnt het veel sneller

12 april 2023 om 00:02

Poeh ja, witte mensen zullen ook eens beperkt worden in iets wat ze doen. Het idee alleen al. Maar nederland79, je valt met je opmerkingen in een groepje andere lui die op me gereageerd hebben die niet willen of kunnen begrijpen wat het verschil is tussen een scheldwoord en een geuzennaam. Terwijl het nochtans niet zo moeilijk is.

12 april 2023 om 07:34

Ik snap precies wat je bedoelt maar dat vind ik dus grote onzin. Ze doen net of je iemand vermoord als je dat woord zegt.

12 april 2023 om 10:09



Afrikaanse mensenhandelaren waren meedogenloos en hebzuchtig. Zonder wroeging vingen ze miljoenen slaven, die de Europeanen vervolgens naar de Amerika’s verscheepten. Daarmee droegen ze bij aan de rijkdom van Europa en brachten ze hun eigen continent schade toe.

Dit zijn gewoon de feiten Ironmanutd.

Het is ook niet voor niks dat de zwarte medemens hun vrouwen het langst onderdanig hielden. Voornamelijk zwarte mannen vinden hun zelf beter dan vrouwen.
Niet voor niks dat Blanke mannen hun blanke vrouwen als eerste meer en meer lieten doen.
Waar ze in Afrika de vrouwen op den duur ook verkochten. Ook dit werd gedaan door zwarte mannen want die hadden schijt aan die vrouwen.
KEn je geschiedenis, vieze racist dat je bent.

PS ik wacht nog steeds op een bron waarin staat dat een wit persoon meer Recht heeft dan een zwart persoon. Graag op papier, want dat was jouw bewering.
Maar het enige waar jij mee aankomt is met onderbuikgevoelens. Een zwarte wordt niet uitgenodigd op sollicitatiegesprek.
Ja man je hebt gelijk, nergens in Nederland zie jij zwarten mensen aan het werk.
Zwarte mensen worden juist positief gediscrimineerd, kijk eens bij de vacatures bij de overheid. Voorkeur naar allochtonen en vrouwen. Niks blanks, nee het liefst een zwarte vrouw.
Met je woke gezeik.

12 april 2023 om 11:03

Keeper Toob,

Witte mensen hebben nogal wat eeuwen veel meer rechten gehad dan zwarte mensen in de VS. Dat is nog niet gelijkgetrokken, want de effecten van die dominantie uit zich nog altijd in welvaartscijfers. Witte Amerikanen zitten op geld dat ze over de afgelopen eeuwen hebben verzameld. Daardoor zijn er inherente privileges.

Overigens dachten Afrikaanse mensenhandelaren helemaal niet in 'continenten'. Zij waren van stam/volk X en ze verhandelden slaven van stam/volk Y. Dat dat ook vreselijke mensen zijn doet toch verder niets af aan het feit dat zwarte Amerikanen eeuwenlang als slaaf gehouden zijn door witte plantagehouders? En ze droegen vooral bij aan hun eigen rijkdom, want ze verkochten die slaven. Dus hoe bracht dat precies schade aan aan het continent? Wat is dat voor uitspraak?

Als wit persoon wordt je minder vaak uit je autootje gehaald om gefouilleerd te worden. De kans dat je in een welvarend en rijk gezin opgroeit is ook vele malen groter. Dat zijn geen wetmatigheden, maar dat is de samenleving zoals hij nu is. Bovendien zijn bij het kinderopvangschandaal van de belastingdienst niet-witte Nederlanders een stuk vaker benadeeld dan witte Nederlanders.

Ongelijkheid bestaat niet alleen in de wet. Maar ook in de dagelijkse werkelijkheid. En die ongelijkheid is nog altijd aanwezig. Maar leef vooral lekker in de ontkenning dat dat het geval is.

Ik vraag me wel af hoe vaak jij nageroepen wordt op je roomblanke uiterlijk op straat. Voor mijn vriendin van Aziatische afkomst is dat namelijk dagelijkse werkelijkheid. En wie doet daar wat aan? Niemand, want dat is maar een grapje. Een dagelijks herhalend grapje. Daar moeten we niet zo moeilijk over doen, toch?

12 april 2023 om 15:39

Er is ergens een haast grappige ironie in klagen over een ";woke plaag";, terwijl het hele concept van klagen over ";woke"; een dikke copy-paste is van een gedragsformule dat in zijn geheel is overgenomen van de VS. Top genomineerde post van dit artikel btw. Maar goed, het volk dat je tegenkomt op voetbalzone was nooit echt iets om over naar huis te schrijven.

Also, voetbalzone-mods, geef me deze keer een reden als je het weer wilt verwijderen.

Waarom wordt het scheldwoord met een 'n' niet gewoon uitgetypt? Heel begrijpelijk dat je dat woord niet in de mond neemt om iemand mee te kleineren of te discrimineren, eveneens behoorlijk dom van Vanzeir en mogelijk racistisch van aard, al betwijfel ik dat.

Maar allé, een artikel wordt uitgeschreven en dan kan het betreffende woord als citaat of referentie niet gewoon worden uitgeschreven.

11 april 2023 om 19:52

Bij het herlezen van de al geplaatste reactie bedacht ik mij dat 'al betwijfel ik dat' misschien ongelukkig kan worden opgevat. Ik wilde mijn woordkeuze hierin aanpassen maar de laatste tijd, heb ik al vaker gemerkt, is het onmogelijk een reactie aan te passen (de site loopt helemaal in het water indien je die handeling probeert uit te voeren). In het geval van zulke precaire onderwerpen als deze, lijkt het me verstandig nog even te reageren. Hij benoemd zelf ook al dat het zijn intentie niet was in dit voorgekauwde berichtje van de club, en ik geloof wel dat hij in een poging een tegenstander uit zijn evenwicht te halen iets roept om hem te raken. De keuze voor het scheldwoord met de 'n' had mogelijk het gewenste effect, maar is uiteraard wel van een dermate laag niveau en toont tevens weinig alertheid van de dader naar zijn omgeving.

Rare verklaring, het N-woord gebruiken maar hij bedoelde het niet beledigend? Kom op hoor zoiets gooi je er echt niet per ongeluk uit, niet in deze tijd tenzij je dit woord vaker gebruikt zoals op een social media.

Los daarvan blijft de USA een bijzonder land, de hele boel kan ontploffen wanneer het om racisme gaat en dat is ook wel terecht maar bij al die scholen die kapotgeschoten worden doen ze het af met een "thoughts and prayers"

11 april 2023 om 19:56

Bij de eerste keer lezen viel me dat ook op. Als ik zo vrij mag zijn om een vertaling te geven van wat hij bedoelt (hieruit spreekt vanzelfsprekendheid hoop, want ik gis ook maar aan de hand van mensenkennis en het bericht). Ik denk dat hij de mens achter de speler niet per se wilde kwetsen of pijn doen door hem verwerpelijke dingen toe te roepen, maar dat hij de speler op dat moment wel uit zijn evenwicht probeerde te halen door zoiets te roepen wat gevoelig kan liggen en zo het gewenste resultaat heeft. Daarmee wil ik zijn woordkeuze niet goed praten en kan ik er ook helemaal naast zitten.

Haha wat n gejank toch. Je zult maar zo snel gekwetst zijn, wat heb je dan een zwaar leven.

Natuurlijk is het niet chique van hem, maar overdrijven is ook een vak.

En tja, zolang ze het zelf de hele dag roepen... wat zeur je dan.
En dan kun je nog zo'n mooi verhaal ophangen maar dat is allemaal onzin. Het is precies hetzelfde woord. Dus of iedereen gebruikt het of niemand

Selectieve verontwaardiging is dit. Zolang donkere gasten the n word continue gebruiken ga je dit houden.. En hoezo horen we niks wanneer een donkere 'whiteboy' zegt tegen een 'blanke' ? Ken zo een paar dingen opnoemen uit de Nba.

Het kan mij geen shit schelen dat ze weet ik veel hoeveel jaar geleden als slaven zijn gebruikt of wat dan ook, ik ben geboren in 92 en als er een donkere mij 'whiteboy' noemt krijgt hij de N woord terug.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren