Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mimoun Mahi maakt verrassende transfer binnen Nederland

Laatste update:

Mimoun Mahi vertrekt definitief bij FC Utrecht, zo maken de Domstedelingen donderdag bekend. De 29-jarige buitenspeler maakt transfervrij de overstap naar De Graafschap, waar hij een contract heeft getekend voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen werd Mahi al op huurbasis gestald bij SC Cambuur, de club die hij komend seizoen tegenkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap haalt met Mahi een ervaren speler in huis. De aanvaller speelde tot dusver 180 wedstrijden in de Eredivisie en 32 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij 52 keer trefzeker en gaf hij 29 assists. Bij Utrecht waren de kansen op speeltijd minimaal, waardoor Mahi de voorkeur geeft aan een avontuur buiten de Domstad.

“Ik ben superblij om hier te zijn", laat de flankspeler weten in een eerste reactie. "Ik geloof in de ambitie die de club heeft uitgesproken en het plan dat ze voor de ploeg én mij hebben. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan voor deze mooie club." Ook technisch manager Peter Bijvelds is in zijn nopjes. "Mimoun heeft laten zien dat hij kan scoren en we verwachten van hem dat hij direct aanvallende impulsen aan onze groep toevoegt."

Jordy Zuidam erkent dat de kans op speeltijd bij Utrecht minimaal was voor Mahi. "We zijn met Mimoun in gesprek gegaan over zijn situatie en hebben met hem meegedacht toen De Graafschap zich voor hem meldde", aldus de technisch directeur op de clubsite. "We bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem een goed vervolg van zijn carrière toe."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze speler is toch veel te goed voor De Graafschap en had ook bij een Almere City, die ook nog eens meer kunnen betalen, makkelijk kunnen aanschuiven?

10 augustus 2023 om 12:23

Al tijden niet meer wat het vroeger was. Hoog salaris in combinatie met lage prestaties. Ik geef een Almere City groot gelijk Bundy

10 augustus 2023 om 12:41

Er is geen enkele speler te goed voor mijn clubje!! Sommige zijn wel te duur.

10 augustus 2023 om 13:23

Mwoah. Zijn mentaliteit (b)lijkt niet top. Leek vaak niet meer fit en doet terecht even een forse stap terug. Eerst maar weer plezier vinden en er vol voor gaan

Prima dat hij vertrekt, was niet goed genoeg voor wat Utrecht nastreeft helaas. Ik wens hem het beste bij de Graafschap en hoop dat hij er daar aardig wat in gaat knallen. Dank voor je inzet Mimoun!

Misschien dom wat ik nu zeg, maar deze jongen was toch voor zo'n beetje de complete rechterkant van de competitie een prima speler? Almere, Fortuna ect?

Vanuit oogpunt Graafschap een prima transfer.

10 augustus 2023 om 12:30

Voetballen kan hij zeker, maar hij is de laatste jaren meer geblesseerd geweest dan fit en dat maakt het logisch dat veel clubs hem niet als optie zien. Het is geen goedkope speler.

10 augustus 2023 om 12:40

Mahi staat bekend om zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid. Hij heeft een goede dribbel en kan doelpunten maken. Hij heeft ervaring op hoog niveau zoals in de Eredivisie en de Zwitserse Super League

10 augustus 2023 om 12:53

Klopt! Maar deze punten hebben natuurlijk niets te maken met wat Orwell zegt. Want ja, hij is veel geblesseerd en daardoor op hoger niveau kwetsbaar. Maar zou voor De Graafschap uitstekend kunnen zijn, want de kwaliteiten die jij noemt heeft hij inderdaad! Echter had bijvoorbeeld een Ricardo Kishna deze kwaliteiten ook. Helaas kon hij dit door zijn blessures praktisch nooit laten zien...

10 augustus 2023 om 13:28

Was Kishna niet een speler die het veel meer van zijn snelheid / fysiek moest hebben?

10 augustus 2023 om 12:46

Misschien wil hij dragende speler worden ergens en met de Graafschap promoveren. Dan op je 32e in de Saoedische middenmoot?

10 augustus 2023 om 15:42

Cordoba en Noslin waren vorig jaar aantoonbaar meer dan één klasse beter. Wellicht als backup. Maar daar heb je ook Embalo, die meer heeft laten zien. En jeugdig talent zoals Robberechts.

Hele grote stap omlaag maar begrijpelijk. Kwam bij ons niet meer aan de bak ivm moordende concurrentie voorin. Beter voor beide partijen dit!

Ik hoop dat hij fit kan blijven. Kwalitatief is het een uitstekende speler, echter afgelopen jaren zelden fit.
Wel fijn dat De Graafschap nu in ieder geval één aanvaller heeft van boven de 20 jaar, haha!

Ik ben blij met de weg die De Graafschap ingeslagen is, door meer talenten de kans te geven. Dit jaar hopelijk meer constante en goede prestaties van Brittijn, Önal en Haen en ik hoop dat ook Blnd Hassan zijn minuten kan maken voorin. Echter was een wat oudere, ervarenere jongen geen overbodige luxe. Nu nog hopen dat er een goede 10 en een rechtsback toegevoegd kan worden. Siem de Jong viel (met alle respect) toch wel tegen afgelopen seizoen. Hopen dat de transfer van Colyn ook nog rondkomt. Wel een speler waar ik voor De Graafschap echt wel wat in zie. Past ook wel qua speelstijl.

Vooral het middenveld en de aanval zijn zeker nog wel wat dunbezet, terwijl je Fortes liever in het centrum wil dan op rechts. Maar de rechtsback is toch wat minder dringend dan de 10. Inclusief Colyn ziet de eerste 11 (zie opstelling) er aardig uit voor de KKD. Ook genoeg spelers met potentieel voor De Graafschap veel waarde. Zo kan er gebouwd worden naar een mooie toekomst, dat is in het verleden met korte contracten en oudjes wel eens anders geweest.

Bakker
Fortes
Lammers
Hillen
Büttner
Brittijn
Colyn
Warmerdam
Mahi
Haen
Önal
10 augustus 2023 om 12:58

Ik hoop met je mee dat al die talenten die de afgelopen jaren al zo'n 'grote' (alles is relatief natuurlijk) toekomst werd toegedicht dit jaar hun belofte kunnen inlossen waardoor ze een gooi kunnen doen richting de promotieplekken, danwel playoffs.

Maar waarom ik reageer, ik ben erg benieuwd of jij me kan vertellen hoe die naam wordt uitgesproken. B L N D? Hassan. Maar wat vreemd dat daar een klinker ontbreekt, of is de door mij gelezen L eigenlijk een hoofdletter I?

10 augustus 2023 om 13:37

Er zit inderdaad geen klinkers in zijn voornaam. Als ik mij niet vergis spreek je het een beetje uit als 'bulend', maar daar ben ik niet 100% zeker van dus bind me er niet op vast .

En zeker, die 'grote talenten' zijn relatief. Het is niet zo alsof ze bij De Graafschap nu ineens een Babadi rond hebben lopen ofzo, maar er lopen wel verrassend veel jeugdinternationals rond. Zo hebben Brittijn, Haen, Önal en Hassan allemaal jeugdinterlands gespeeld voor ofwel Nederland (brittijn, Haen), danwel Turkije (önal) of Iraq (hassan).
Leuk is ook dat drie van deze jongens uit de achterhoek komen (op Hassan na, Arnhem), en ook buiten deze jongens lopen er nog best wat leuke jongens tussen die ook veelal uit de achterhoek komen, wat altijd leuk is om te zien bij een regioclub als De Graafschap. Ook dat is lang anders geweest, met veelal jongens van Amsterdamse en andere westerse amateurverenigingen.

Ik denk dat Mahi voor zekerheid kiest. Door de vele blessures is hij maar weinig aan voetballen toegekomen. Het is lastig in te schatten waar hij nu staat. Maar als hij slechts een klein beetje van zijn talent kan etaleren bij de Graafschap dan kan hij daar heel belangrijk zijn. Ik vind het knap en het getuigd van professionaliteit dat hij deze stap maakt. Hij staat dus echt voor het spelletje op het veld.

Als deze jongen fit kan blijven is dit een hele goede versterking voor onze aanval. Zeker voor de ervaring is dit goed aangezien in de aanval de oudste 20 jaar is.

Had als Hagenees natuurlijk gewoon bij ADO moeten tekenen! Nu staat hij morgen met De Graafschap tegenover Den Haag..

10 augustus 2023 om 16:40

Ik ben er persoonlijk tevreden mee dat hij binnen is voor De Graafschap, maar ook bij De Graafschap is de selectie nog allerminst rond. Mahi gaat vast nog niet starten en er ontbreekt gewoon een middenvelder bij De Graafschap. Lijkt erop dat Schoppema (19 jaar, basisdebuut) erin staat linksachter en dan Büttner op het middenveld. Voorin ook gewoon drie (!) 19-jarigen...
We gaan het zien wat het wordt morgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren