Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Megalomane clubeigenaar Cardiff City zwicht voor supporters

Laatste update:

Goed nieuws voor de voetbalpuristen: Cardiff City gaat weer spelen in het blauw. De uit de Premier League gedegradeerde club werd overgenomen door de Maleisische rijkaard Vincent Tan en Tan voerde rigoureuze veranderingen door. In juni 2012 werd het traditionele blauwe shirt ingeruild voor een rood shirt, tot grote woede van de fans. De club keert echter weer terug naar het blauwe tenue.

/

De fans mochten stemmen over de kleur van het thuisshirt en de overgrote meerderheid gaf aan terug te willen keren naar blauw. Tan, die onlangs nog zei dat het rood zou blijven, is gezwicht voor de druk van de supporters. “Dit is een fantastische kans om de club weer opnieuw op te bouwen”, zegt manager Russell Slade van the Bluebirds.

“Het is mijn taak om me te richten op het sportieve aspect, maar soms kunnen dingen zorgen voor afleiding. Het is een enorme stap voorwaarts dat we weer in het blauw gaan spelen. De eigenaar en ik hebben gepraat over het shirt en hij had weet van de situatie”, aldus Slade. Cardiff City speelt zaterdag alweer in het blauw. “Ik verwacht een fantastische atmosfeer. Wij zoeken altijd naar het momentum om de vonk tot ontbranding te brengen. We willen naar de play-offs.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Finally, hopelijk gaan ze dan terug naar de club die ze ooit waren. Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren met zo een eigenaar!

9 januari 2015 om 15:38

Naar mijn weten zijn ze nog nooit zo succesvol geweest als onder deze eigenaar. 20 jaar geleden speelde ze nog in de third division.

9 januari 2015 om 15:50

Dat klopt wel, maar ben eigenlijk niet zo een fan van rijke eigenaren die alleen maar geld uitgeeft zonder echt een goed idee erachter.

9 januari 2015 om 16:05

Rijke eigenaren zijn leuk, tot op zekere hoogte. Stel een sjeik koopt Liverpool en ze mogen niet meer op Anfield spelen? Dat moet je toch niet willen? Zou mooi zijn als rijke eigenaren een beetje meer rekening houden met nostalgie etc. Mooi dat deze uiteindelijk gezwicht is.

9 januari 2015 om 16:40

Ik begrijp je argument niet helemaal. Kan je het wat verduidelijken voor me?

9 januari 2015 om 16:49

Ik bedoel dat een clubeigenaar wat meer naar de fans moet luisteren en niet zomaar alles moet doen wat hij leuk vindt. Zonder fans geen voetbalclub. Als de fans zich "bluebirds" noemen, kunnen ze moeilijk Bluebirds zijn als de shirtkleur rood is en het logo veranderd wordt in een draak.

9 januari 2015 om 19:26

Kan me echy niks schelen wat er met liverpool of anfield zou gebeuren ...

En terecht dat ze weer in het blauw gaan spelen!

9 januari 2015 om 16:10

Vindt u dat Liverpool, The Reds ja, ook terug in het originele blauw-wit moeten spelen?

9 januari 2015 om 16:17

Kom op, hebben ze heel even in gespeeld en is al moeilijk lang geleden. Niet te vergelijken

9 januari 2015 om 16:33

Wat een vergelijking Liverpool heeft van 1892 tot 1896 in het blauw wit gespeeld. Van 1896 tot nu in het rood.

9 januari 2015 om 16:37

Ja en?

Ze hebben het toch ook veranderd?
En denk je nu dat Liverpool de enige was?

Maar oh wee als zo'n buitenlander het doet, dan is het grote paniek.

Weet u, als er morgen een halfgare sjeik komt en effectief 1 miljard euro in mijn club wil stoppen, dan mogen ze wat mij betreft in het roze met paarse bollen spelen.

Is maar een kleur hoor. #bigdeal.

9 januari 2015 om 16:43

Ja, ze veranderen de clubkleuren. Vervolgens de naam en de plaats waar ze spelen. Is maar een naam en een plaats hoor...

Op deze manier verlies je de gehele identiteit die een club heeft. Je moet het maar willen.

En wat een vergelijking die je maakt zeg, ik zie veel belachelijke vergelijkingen maar deze kan zo in de top 10.

9 januari 2015 om 16:52

Dd28,

Is Ajax ook eens niet een keer verhuisd? Net zoals zoveel andere clubs?

Dus als zo'n buitenlander een groter stadion zit te bouwen aan de andere kant van de stad, dan zou dat niet mogen?

Het punt is dat zoveel clubs van naam veranderen, van locatie, van kleuren en logo. In het verleden én recent.

Maar als zo'n buitenlander het doet, is het plots een probleem.

Ach ja. Ok. Goed dan. Dan is het een probleem. #logisch

9 januari 2015 om 16:56

Iedereen komt

Jij bent dan ook geen voetbalsupporter, maar een liefhebber. Jij houdt van het spelletje, maar alles eromheen kan je gestoken worden. Terwijl deze dingen juist enorm belangrijk rijk zijn voor de supporters, meer nog dan het spelletje zelf. Jij zou misschien blij zijn met een sjeik die dr club naar eigen wensen aanpast, maar de supporters vinden het verschrikkelijk. En voetbal is in de eerste plaats voor voor de spelers en supporters, niet voor de liefhebbers en de sjeiks/andere rijkaards.

9 januari 2015 om 17:07

Koenkampioen,

Dat is niet waar. Het gaat om de hypocrisie. Ik geloof dat mijn club al 4 of 5 keer van naam is veranderd.

Maar als morgen een buitenlander het doet, dan is het oorlog.

Vorig jaar is ons logo gewijzigd, gewoon gespiegeld hoor. Niemand deed moeilijk, op een eenzaat na.

Mocht een buitenlander het doen, hetzelfde, dan is het oorlog.

Vorig jaar hebben ze een eeuwenoude traditie geschrapt: de vlaggenparade voor de wedstrijd en dit met vlaggen die er al zijn sinds het ontstaan van de club. Veel meer traditioneel kan het niet worden Het bestuur vond het te oubollig geworden. En niemand deed lastig.

En ja hoor, wanneer die buitenlander het doet? Oorlog, juist ja.

Daar gaat het om.

9 januari 2015 om 17:09

Oke, iemand neemt AA Gent over. Verandert de naam in The Lions, verandert de kleuren in roze en bouwt een nieuw onderkomen in Luik.

Maar goed, wat Koenkampioen zegt, je bent dus niet echt een supporter maar meer een liefhebber en aan zo'n iemand krijg je het niet uitgelegd en ik ga ook geen poging ondernemen om dat wel te doen.

9 januari 2015 om 17:12

Dd28,

Dan is het oorlog. Maar als die club daarna de CL wint, staan ze daar allemaal Lions! Lions! te roepen.

Zo gaat dat.

9 januari 2015 om 17:22

Iedereen komt,

Het gaat hier vooral om te manier waarop deze eigenaar zijn zin heeft doorgedrukt. Als iemand veranderingen in een club wil doorvoeren dan is daar vast draagvlak voor. En zo niet, hij betaalt dus hij bepaalt. Zo kun je het zien. Hij betaalt en hij bepaalde inderdaad dat de kleuren veranderd zouden worden. Maar ja, daar was nagenoeg niemand het mee eens en toch deed hij het! Als hij zo'n grote verandering wil doorvoeren, kan hij maar beter voor draagvlak zorgen. Zeker als outsider, als buitenlander, van de club moet je wat voorzichtigheid betrachten. Dat heeft hij niet gedaan. Het is niet hypocriet zoals jij het noemt, het is het opbouwen van vertrouwen naar supporters en clubmensen toe. Buitenlander of niet, deze man had gewoon geen krediet en niet al het vertrouwen gewonnen van de fans om zo'n maatregel te nemen

9 januari 2015 om 17:30

Oh en vergis je niet in wat tradities in Engeland en Groot-Brittannie betekenen! Kijk alleen maar naar de politiek. Alles evolueert wel maar zeer langzaam en met zeer veel beleid... Tradities betekenen daar veel meer dan in Nederland en Belgie

9 januari 2015 om 18:22

Fcbaloputdak,

Er heeft niemand gevraagd of ze het logo van onze club mochten spiegelen hoor. Noch hebben ze rondgevraagd of die vlaggenparade weg mocht.

Ze deden het gewoon en de meesten aanvaardden. Hier en daar hoorde je wel gemor, meestal door zeer oude mensen.

Maar mocht een buitenlandse eigenaar hetzelfde doen, dan staan ze gelijk op de barricaden.

Beerschot gaat failliet, wordt overgenomen door Germinal Ekeren en krijgt de naam Germinal Beerschot Antwerpen, daarna Germinal Beerschoot, dan terug Beerschot, waarna het terug failliet gaat.

Vervolgens springen de supporters georganiseerd naar Wilrijk, waarna de club wat paarse kleuren krijgt en de naam FCO Beerschot Wilrijk.

De naam, het embleem, de kleuren, zelfs de locaties wijzigden daar diverse keren in een paar jaar tijd. Meestal zonder goedkeuring van de supporters.

Oorlog heb ik daar niet gezien.

Al-Fayed met een Michael Jackson standbeeld, Allam die Hull City - Hull Tigers - wilt vernoemen, Tan die om bizarre redenen het shirt van blauw naar rood veranderde.

Wat een eigenaren...

9 januari 2015 om 15:55

Het zijn toch de Britten zelf die de clubs allemaal verkochten aan buitenlanders.

9 januari 2015 om 16:01

Er was geloof ik ook ergens een eigenaar die alles met het nummer 17 verbood als ik het goed heb. Bij Lierse een eigenaar die dreigde het logo in een kameel of zo iets te veranderen. Die gasten zijn helemaal gek en ik ben blij dat Tan Cardiff nog een beetje hun identiteit terug geeft.

9 januari 2015 om 16:31

volgens mij was Tan degene met dat 'ongeluksnummer'

9 januari 2015 om 17:01

@gordonred

Als ik aan jou iets verkoop, dan ben jij vrij en blij om te doen wat je hartje begeert.
Moet niet gekker worden, je verkoopt iets, wat niet meer van jouw is en toch eisen stellen??

Dit is misschien wel het beste voetbalnieuws sinds tijden. Wat een mafkees staat daar aan het roer.
Alleen spelers met een 8 in de geboortedatum ofzo aannemen.
Dat was dezelfde man toch?

9 januari 2015 om 16:17

Klopt, o.a. Wolf Eikrem heeft is daarom ook aan getrokken dacht ik. 08-08-1990

Wens ze veel succes met het behalen van de play-offs, blijft merkwaardig dat de koploper van de Championship hier weinig aandacht krijgt. Bournemouth is sinds 2009 aan een enorme opmars bezig en het ziet er toch wel naaruit dat ze dit jaar promotie gaan afdwingen. Zou er voorstander van zijn om zo nu en dan een klein artikeltje te kunnen vinden over de Championship, het wordt een beetje onderbelicht hier op voetbalzone.

9 januari 2015 om 16:40

Doen ze dat op eigen kracht of hebben die ook zo'n geldschieter? Ik vind het wel mooi als het clubs lukt om te promoveren naar de premier league zonder veel geld uit te geven, zoals bijv. Burnley.

9 januari 2015 om 17:16

Russische eigenaar, maar pompt tot nu toe geen gekke bedragen erin. Speelde tot 6 (?) jaar geleden nog in de League Two. Mooie club.

10 januari 2015 om 00:04

2008/09 bijna uit League voetbal, daarna opmars naar Championship. Vorig jaar ook erg goede start, maar play-offs werden t niet. Dit jaar geweldig team met Wilson, Ritchie, Arter en Boruc(on loan, Southampton). Wonnen paar maanden terug ook met maarliefst 0-8 tegen Birmingham.

En die russische eigenaar Maxim Demin kwam in 2011 en betaalde slechts 8,5 ton Britse pond. Grootste aankopen van de afgelopen jaren: Rantie en Wilson(beide ongeveer 3,5 miljoen). Wilson werd dan weer gefinancierd van de transfer van Lewis Grabban(norwich) die voor een paar ton minder verkocht werd.

Danny Ings en Lallana(geleend) hebben overigens voor Bournemouth gespeelt als we het over wat bekende spelers hebben en Harry Redknapp is een oud trainer van de club.

9 januari 2015 om 16:45

Daarnaast moet je bedenken dat de Championship ook heel veel bekeken wordt. De competitite is gewoon mateloos populair in Engeland en de wereld dan zou inderdaad meer info mogen verwachten.

Echter is het zo dat zulke argumenten ook gegeven kunnen worden over bijvoorbeeld de degradatiestrijd in Frankrijk vorig seizoen. Daar hoorde je niemand over, maar dat was heel spannend...

Zo zie je maar... Het gaat allemaal om wat je wil plaatsen.

9 januari 2015 om 22:01

Geweldig inderdaad, ben er vorig jaar een wedstrijdje wezen kijken thuis tegen dagenham&redbridge voor FA-cup. Stadion had toen nog maar 3 zijden tribunes.. sfeer in en om het stadion voelde beetje amateuristisch aan, maar juist daarom zo speciaal.. de mensen beseffen daar nog niet helemaal wat er aan het gebeuren is met hun club! Daar hou ik eigenlijk wel heel erg van, voetbal in opperste vorm, ver weg van de poenerige premier league.. o wacht, nog een half jaar doorzetten en het is zover.. mijn clubje in het buitenland is gepromoveerd naar de premier league!!

9 januari 2015 om 23:45

Dat maakt het zo mooi naar mijn mening, das kleine sfeertje maar allemaal mensen die super fanatiek zijn. Uitwedstrijden meestal goed bezocht ook. promoveren ze volgend jaar ga ik zeker keer kijken indd.

Ja! Geweldig dat de supporters dit voor mekaar gekregen hebben. De Bluebirds horen in het blauw! Tradities en gewoontes zijn er om erin te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren