Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ME, politiehonden en aanhoudingen rond bekerduel FC Twente

Laatste update:

Het is woensdagavond onrustig geweest rond het duel in de TOTO KNVB Beker tussen FC Twente en Feyenoord (2-1). Leden van de harde kern van de thuisploeg hielden vermomd met bivakmutsen een zogeheten 'hit & run'-actie, waarbij ze vuurwerk door de poorten van de Grolsch Veste en op de parkeerplaats voor het stadion gooiden. De politie heeft drie mensen aangehouden, meldt TC Tubantia.

Voorafgaand aan het duel staken supporters van FC Twente van buiten het stadion vuurwerk af. Bij de politieactie werd volgens het regionale dagblad een gebied in de directe omgeving van het stadion afgezet, waarbij onder meer auto's zijn doorzocht. Bij die zoekactie werden meerdere dozen met zwaar vuurwerk aangetroffen. Om de rust te herstellen werd onder meer de ME en politiehonden ingezet. Een woordvoerder van de politie spreekt van een groep van dertig personen. Van hen zijn de namen genoteerd. Zij kunnen volgende week een boete tegemoet zien.

Uiteindelijk heeft de politie drie supporters aangehouden. Een van hen werd bij de aanhouding gebeten door een politiehond. Het bekerduel tussen Twente en Feyenoord werd een ware thriller. De Rotterdammers hadden de overhand en kwamen kort na rust op voorsprong via Cyriel Dessers, maar incasseerden tien minuten voor tijd de gelijkmaker via Giovanni Troupée. In de verlenging ging het mis voor de ploeg van trainer Arne Slot, toen Manfred Ugalde FC Twente naar de achtste finales schoot.

Het is niet voor het eerst dat het onrustig was rond een voetbalstadion. Onlangs ging het onder meer mis bij Heracles Almelo, SC Cambuur en AZ. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn supporters tot 14 januari niet welkom in de stadions. Ook De Klassieker van aanstaande zondag zal zonder publiek worden afgewerkt. Aanvankelijk zouden de coronamaatregelen naar aanleiding van de vierde golf komende zaterdagavond (18 december) aflopen, maar dat werd door demissionair premier Mark Rutte verlengd tot halverwege januari.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd dat voorwerk gooien pfff.
Tijd voor een voorwerk verbod.

16 december 2021 om 07:48

Wacht maar tot ze straks met nawerk beginnen, dan zijn de rapen pas echt gaar.

16 december 2021 om 11:31

Dan ruimt het probleem zichzelf vanzelf op nietwaar. Trek overal de veiligheidslabels vanaf en kijk het een jaartje aan. Zullen er niet veel hooligans meer over zijn.

16 december 2021 om 13:11

Ook voor de hooligans geldt het advies: Werk zo veel mogelijk thuis!

16 december 2021 om 08:50

Ook al komt er een vuurwerk verbod mensen komen er toch wel aan

16 december 2021 om 09:05

@ajaxrkc

Nu is er nu ook een vuurwerkverbod dus je ziet dat het niets doet.

Straffen voor het in bezit hebben van vuurwerk flink verhogen en dan preventieve controles 'waar mogelijk' uitvoeren, meer kun je niet doen helaas.

16 december 2021 om 10:11

Eehm, er is toch ook gewoon een vuurwerkverbod? Je mag alleen vuurwerk afsteken op oudjaarsdag. Het is alleen dat we alles maar weer gedogen als het woord voetbal valt. Samenscholing enzo is ook niet toegestaan met de coronamaatregelen. Snap niet dat we dan in dit geval alles maar toestaan. Handhaaf anders gewoon een keer wat de regels toch al zijn. Is de kans op escallatie ook een stuk kleiner

16 december 2021 om 17:19

@Westend
Je spreekt jezelf een beetje tegen in je comments, als de overheid eens fatsoenlijk zou handhaven hoeft er ook niet van alles verboden te worden. Zelfde als met het geweld in de stadions, als hooligans weer eens huishouden mag je verwachten dat de overheid doet aan handhaving in plaats van clubs opzadelen met een probleem waarvoor ze de middelen niet hebben om het op te lossen, hierdoor heeft tuig vrij spel en supporters ten onrechte een slechte naam. En ja tegenwoordig is de overheid nogal van het verbieden, zo wek je namelijk de schijn dat je hard optreed maar in werkelijkheid zorg je voor willekeur omdat er inconsequent wordt ingegrepen bij overtredingen.

17 december 2021 om 10:03

Hoe spreek ik mij tegen? Mijn stelling was (volgens mij) dat als een overheid handhaaft wat de regels al zijn, de kans op escallatie een stuk kleiner is. Voor mij hoef je niks meer te verbieden (mijn reactie: welke rechten ben je tegenwoordig dan kwijt?), want dingen als vuurwerk, orde verstoring en nu samenscholing zijn al niet toegestaan. Moet je me ff helpen waar ik mezelf tegen spreek, ik ben me er wel van bewust dat ik soms wat onduidelijk kan zijn.

16 december 2021 om 11:08

Ja want wat ze nu afsteken is legaal vuurwerk natuurlijk dus🤣🤣 nadenken is toch echt lastig he

16 december 2021 om 15:43

Het woordje 'niet legaal' geeft natuurlijk al aan dat het niet is toegestaan en die politie al veel eerder kon optreden :D

Helaas zien we dit steeds vaker.
Laten we hopen dat niemand gewond is geraakt.

Gr Prem

16 december 2021 om 07:23

Ha die Prem, ook weer losgelaten?

16 december 2021 om 07:35

Hallo MessiBazoer.
Ik kan geweld nooit loslaten. Ik hoop dat dit soort taferelen zoals gisteren eigenlijk stopt maar dat is vechten tegen de bierkaai ben ik bang.
Gr Prem

16 december 2021 om 07:43

Je weet dat je naam bovenaan staat en je ons niet hoeft te groeten hè?

Verder heb je helemaal gelijk. Wat is dit is toch voor een rare hype.

Gr Straaljager

Gewoon een weekje vast zetten deze criminelen. Eens kijken hoe ze dat gaan verantwoorden thuis en op het werk.

En reken er maar op dat half januari eind februari word.
En dan stadions half vol etcetera

Dus dit soort dingen gaan we helaas vaker zien

16 december 2021 om 10:57

Eerder april. Lekker alles weer opkroppen tot die tijd en een zomer vol rellen.

16 december 2021 om 11:05

Ik verwacht die rellen al veel eerder.
Mensen zijn het beu en hoe langer het duurt hoe meer de frustratie toe neemt.

Wat een kansloze actie zeg! En als je dan echt zo stoer wil doen, doe het dan lekker zonder bivakmutsen... Stoere pubers!

16 december 2021 om 10:12

Maar wel netjes mondkapjes/ mondbescherming op. Hulde

16 december 2021 om 10:37

Dat heeft toch niets met stoer zijn te maken? Het is toch niet meer dan logisch dat als je iets doet dat verboden is en waar je problemen mee kunt krijgen (in dit geval vuurwerk afsteken), je een bivakmuts of een capuchon op doet? Het zou pas dom om het niet te doen..

Een bankovervaller gaat toch ook vermomd en met een masker op een bank overvallen? Wij hebben toch ook allemaal een gebruikersnaam hier op VZ in plaats van onze voor- en achternaam?

Of je deze actie nou goedkeurt of niet, het is imo logisch dat je niet in je 3-delige-pak vuurwerk af gaat steken maar dat je dit in het zwart + gezichtsbedekking doet.

16 december 2021 om 10:53

Goh, meen je... Mijn inziens ben je gewoon een lafaard als je dit vermomd doet. Als je wilt vernielen, wilt vechten, en/of vechten met de ME, wees dan gewoon zo stoer om je zonder vermomming te laten zien. Anders ben je mijn inziens maar een klein en zielig persoontje.

Hoppa, gewoon wat levenslange, landelijke stadionverboden uitdelen met een meldplicht voor de komende tien jaar. Ik geef je op een briefje: van dit gezeik ben je binnen de kortste keren af hoor.

Altijd grappig dat we zo verbaasd zijn dat het escalleerd. Je laat als politiekorps ook alles toe en je tollereert alles. Je mag normaal al geen vuurwerk afsteken. In deze coronatijd is de anderhalve meter en samenscholing afgeraden (vandaar dat de stadions dicht zijn voor publiek nietwaar). Je ziet dit toch allemaal gebeuren, en dan doen we in de eerste instantie niks. Al stuur je gewoon de eerste bivakmuts meteen weg, dan heb je ook al niet meer de kans dat het verder gaat. Maar nee, we kijken van een afstandje en hopen dat het allemaal wel meevalt. En dan vliegt er toch iets in de hens, dan zijn we ineens heel verbaasd. Keer op keer maar weer.

Wat een kansloos volk is het ook weer. Wie heeft hier nou in godsnaam iets aan? Het team? De club? Zij zelf? Kansloze rotpubers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren