Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé loopt met bereiken mijlpaal nóg verder weg van Ibrahimovic

Laatste update:

Kylian Mbappé is voor de tiende keer uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Ligue 1. Een unicum, want nog geen enkele speler wist dat te presteren in de geschiedenis van het Franse voetbal. De aanvaller (24) ligt met de mijlpaal ver voor op nummer twee Zlatan Ibrahimovic, die in zijn periode bij Paris Saint-Germain vijfmaal werd verkozen tot beste speler van een bepaalde maand.

Mbappé dankt de uitverkiezing aan zijn sterke optredens namens PSG in oktober. De veelal aan Real Madrid gelinkte aanvaller sloot de maand af met drie doelpunten en een assist. Daarmee bleef hij Aleksandr Golovin (AS Monaco) en ploeggenoot Warren Zaïre-Emery voor.

De uitblinkende Mbappé kwam afgelopen weekeinde tot zijn eerste hattrick van dit seizoen in de Ligue 1, in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Stade de Reims. De kans is dus groot dat de 72-voudig international van Frankrijk ook in november zal worden uitgeroepen tot de beste speler in de Franse competitie.

Zlatan
De inmiddels gestopte Ibrahimovic droeg tussen 2012 en 2016 het shirt van PSG en sloot die periode af met 156 goals en 62 assists in 180 wedstrijden. Naast vijf uitverkiezingen als Speler van de Maand veroverde de Zweedse spits onder meer vier Franse landstitels en twee nationale bekers. Hij wist echter ook in Parijs geen beslag te leggen op de Champions League.

Mbappé heeft inmiddels zes kampioenschappen in de Ligue 1 op zijn naam staan. Zijn prijzenkast werd daarnaast aangevuld met drie Franse bekers, tweemaal de Coupe de la Ligue en drie keer de Franse Supercup. Ook qua assists ligt de superster voor op Ibrahimovic: in 275 duels voor PSG vond hij 227 keer het net en gaf hij 99 assists.

Kritiek Luis Enrique
Niet alles dat Mbappé aanraakt verandert overigens in goud. Trainer Luis Enrique vindt namelijk dat de aanvaller zich meer als teamspeler moet opstellen bij PSG. "Ik ben vandaag niet helemaal gelukkig met Kylian", zo verklaarde de PSG-coach zaterdag na afloop aan de verzamelde Franse media in het Stade Auguste-Delaune II in Reims. "Over zijn doelpunten heb ik uiteraard niets te klagen."

"Kylian zou het elftal nóg meer kunnen helpen, op verschillende manieren ook", keej Luis Enrique met een kritische blik naar de inbreng van zijn sterspeler. "Het is een speler van absolute wereldklasse en daar verwachten we simpelweg meer van. Daar ga ik eerst eens rustig met Kylian over praten, het is namelijk een privékwestie."

Wie is de betere spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie poll, hoe kan je die twee spelers vergelijken, Mbappé zijn carrieré staat met zijn 24 jaar nog in kinderschoenen, dat terwijl Zlatan al gestopt is. En dan is het nog de vraag of ze technisch vergelijkbaar zijn, je zou als liefhebber altijd een voorkeur kunnen hebben net zoals met Messi of Ronaldo maar dat is het dan.

Verder erg benieuwd wat Mbappé gaat doen, wil hij Europese prijzen gaan winnen dan is het de grote vraag of dat bij PSG zal gebeuren. Real Madrid is of was lang in de markt maar de concurrentie is daar moordend en wil hij de spotlight dan is dat wel even anders dan bij PSG.

Mbappe is de allerbeste speler van zijn generatie dan heb je Haaland die zijn rivaal genoemd mag worden. Ik vind dit wel een belachelijke poll.
Ibrahimovic was een geweldenaar maar verre de beste uit zijn generatie.

15 november 2023 om 07:31

Ik wil het nog wel eens zien wie de Ballon d’Or wint in de toekomst, als Bellingham zich bij het nationale elftal ook zo gaat profileren als bij Real dan wordt het spannend. Het is alleen dat Frankrijk een veel sterker nationaal elftal heeft en zo dus waarschijnlijk verder komt op toernooien.

Ibrahimovic is ook een van de meest overschatte spelers vind ik. Fantastische spits, daar niet van. Maar is niet van het niveau Suarez, Lewandowski, Benzema, Kane en Aguero geweest. En veel mensen doen of vinden van wel.

Mbappe is natuurlijk wel van dat niveau, en gaat misschien nog wel beter worden dan die gasten.

15 november 2023 om 05:07

Haha niet van dat niveau. Je hemt hem duidelijk niet zien spelen in zijn prime, want hij is het echt wel geweest.

15 november 2023 om 07:46

Zlatan is zijn hele carriere aardig overhyped geweest. Alleen in de ligue 1 heeft hij écht veel gescoord. In de CL heeft ie het nooit laten zien (Suarez trouwens ook niet, maar dat is een discussie waar mensen niet klaar voor zijn)

15 november 2023 om 11:49

Whahaha Zlatan overhyped noemen en alleen in de Lique 1 laten zien. Kijk je pas sinds 2 jaar voetbal ofzo?
Bij Inter in seizoen 2008-2009, 25 goals in 35 potjes
Bij Milan in seizoen 2011-2012 28 goals in 32 potjes

Dat zijn al 2 seizoenen cijfers die een Kane, Lewa en Benzema ook konden overbruggen. Ik vind hem zeker in dat rijtje passen.

15 november 2023 om 06:20

Schei toch uit, Zlatan kan zich echt wel meten met de namen die jij hier opnoemt. Alleen Suarez staat er voor mij net iets boven, de rest is gelijkwaardig geweldig.

15 november 2023 om 07:17

Grappig, bij mij staan Lewa in Bayerntijd en Benzema boven hem. Verder past hij wel in dat rijtje. Dat gezegd hebbende vind ik wel Mbappe nu al beter is dan Zlatan, die nooit in aanmerking kwam voor beste speler ter wereld.

15 november 2023 om 08:31

Zlatan was geweldig maar je had Eto’o, Rooney, Ronaldinho, Messi, Cristiano, Villa en v Persie die gewoon veel en veel beter waren

15 november 2023 om 08:34

Tuurlijk kwam Zlatan nooit in aanmerking daarvoor, hij had altijd Messi en Ronaldo voor hem (daarvoor een Ronaldinho in topvorm). Ik heb vrij weinig met Mbappé, dus ik ben niet helemaal objectief, maar ik kijk veel liever naar een speler als Zlatan dan naar Mbappé

15 november 2023 om 09:18

Ik heb Zlatan nog niet echt een topcompetitie kapot zien schieten zoals je spelers als Lewan, Aguero, Suarez, Benzema etc wel hebt zien doen. Zlatan is een hype omdat hij zo'n grote muil heeft maar heeft door de jaren heen niet altijd hele denderende seizoenen gehad. Zijn beste was in Frankrijk wat dan ook niet voor niets de zwakste topcompetitie van allemaal is.

15 november 2023 om 16:05

@JK-Ajax,

Dan ben ik bang dat je zijn Barca tijd niet hebt gezien.
Opende 2009/2010 met 12 goals en 5 assists in de eerste 14 wedstrijden.
Toen kwam er een Lionell Messi, die als nummer 10 speelde, en aangaf dat hij perse in de spits wilde spelen(anders ging hij zijn contract niet verlengen), waardoor Zlatan als nummer 10 speelde, of helemaal niet speelde. Dat is ook de reden dat hij in 2010 een verkoop/verhuur wilde, en hij in Augustus verhuurd werd aan AC Milan, dat hem vervolgens definitief kocht voor 24 miljoen en waar hij in 2011/2012 28 goals maakte en 8 assists gaf in 32 wedstrijden.

15 november 2023 om 20:40

@Jeroen
Ik word een beetje zat van die statistiekhelden, als je het allemaal zo goed weet , met je 12 goals dan moet je ook even erbij vernoemen hoeveel doelpogingen hij daarvoor nodig had en hoe hij de spel vertraagde, dat Barca won iedere wedstrijd met 4-1 of meer of het nou Getafe was of Real Madrid maakte ook niet uit. Eto’o was op dat moment, de beste voetballer ter wereld die ze hebben omgeruild voor Ibra. Domste transfer ooit in de historie van voetbal. Ik ben sterk van mening, dat als Eto’o geen Afrikaan was geweest, dat hij Ballon dor wel had gekregen in 2009 en 2010.

Deze spelers zijn toch niet met elkaar te vergelijken? Ibrahimovic was een pure centrumspits. Mbappé is naar mijn mening meer een buitenspeler. Mbappé’s grootste wapen is zijn snelheid. Zlatan vind ik qua techniek wat beter.

Haha Luis Enrique, toch een werkpuntje meegeven in de media terwijl hij net een hattrick scoort... Zo hoef je niet om te gaan met sterspelers denk ik dan? Doe dit dan privé.

Ik denk ergens ook een charmeoffensief van de Ligue 1 om hem in Frankrijk te houden? Die gaat deze prijs nog heel vaak winnen. Uiteraard is het ook wel terecht soms hoor, Mbappé is Frankrijk allang ontgroeid.

Mbappe moet volgend seizoen weg bij psg. Ik wil wel zien als die veel gaat scoren in Spanje of Engeland. Plus domineren op het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren