Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mazraoui volgt barmhartig voorbeeld van Ziyech en geeft WK-premies weg

Laatste update:

Noussair Mazraoui doneert, net als Hakim Ziyech, zijn volledige WK-bonus die hij ontving nadat Marokko de halve finale van het mondiale eindtoernooi bereikte. De 25-jarige verdediger van Bayern München verdiende in Qatar liefst 280.000 euro aan premies, wat hij volledig overmaakt aan goede doelen in Marokko. Ziyech deed eerder hetzelfde met zijn WK-bonus van 325.000 euro.

De spelmaker van Chelsea gaf een deel daarvan aan de staf van de Leeuwen van de Atlas, terwijl het grootste gedeelte naar arme gezinnen in Marokko ging. Ziyech heeft de premies die hij van de Marokkaanse bond krijgt overigens nog nooit in eigen zak gestoken. Sinds zijn interlanddebuut in 2015 geeft de aanvaller annex middenvelder steevast zijn bonussen weg aan mensen die het beter kunnen gebruiken dan hijzelf.

Zo gaf Ziyech na de Afrika Cup in 2019, toen Marokko in de achtste finale na strafschoppen werd uitgeschakeld door Benin, zijn volledige premie aan een organisatie die Marokkaanse kankerpatiënten helpt. Beide ex-Ajacieden kenden een zeer succesvol WK in Qatar. Ziyech begon in elke wedstrijd aan de aftrap, waarbij hij in de troostfinale tegen Kroatië (2-1 verlies) de aanvoerdersband droeg.

Mazraoui moest de kwart- en troostfinale aan zich voorbij laten gaan wegens een spierblessure, maar speelde in de halve finale tegen Frankrijk (2-0 verlies) wel één helft mee. De vleugelverdediger verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij voor Bayern, waar hij een moeizame start van het seizoen kende. In de periode vóór de WK-break speelde hij zich echter in de basis onder trainer Julian Nagelsmann.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie ventjes die Nous en Hakim

Super trots op beide heren. Petje af!

Week salaris weggeven. Gaaf.

28 december 2022 om 17:32

Hoe vaak doe jij dat?

28 december 2022 om 20:24

Haha ik durf erop te wedden dat hij nog nooit in zijn leven een cent aan liefdadigheid heeft gegeven.

28 december 2022 om 17:32

Zie ik jou anders niet snel doen.

28 december 2022 om 17:40

@ Usman Vva : Gefrustreerd mannetje ben je ook. Wel zielig voor je hoor.....
Als je een beetje goed kan lezen, dan lees je ook onderstaande :

''ziyech heeft de premies die hij van de Marokkaanse bond krijgt overigens nog nooit in eigen zak gestoken. Sinds zijn interlanddebuut in 2015 geeft de aanvaller annex middenvelder steevast zijn bonussen weg aan mensen die het beter kunnen gebruiken dan hijzelf.''

Waarschijnlijk heeft Ziyech al meer aan armen gegeven, dan dat jij je hele leven zult verdienen...

28 december 2022 om 17:48

Gaat alles wel lekker met je? Denk eerder dat jij gefrustreerd bent.
Wat ik voor de armen doe is tussen mij en mijn schepper.
Ik vind het juist knap wat bovenstaande heren hebben gedaan, waar jou aanval vandaan komt is mij een raadsel.

28 december 2022 om 18:05

Ik denk dat 119090 zich vergist en zijm reactie op herdman is.

ON:
Volgens mij heeft de overgrote deel van de selectie zijn wk bonussen gedoneerd aan de arme al dan niet goede doelen. Maar mooi om dit te lezen van Maz.

28 december 2022 om 18:23

Fijn dat je het met je ouders bespreekt wat je voor de armen doet

28 december 2022 om 18:41

Gaat het helemaaaal niet om. Kijk een gegeven paard niet in de bek. Dit lees je bijna nooit en zegt gewoon ontzettend veel over beide heren. Heel mooi gebaar en durf te wedden dat dit niet eenmalig is. Echter komt dit niet altijd in het nieuws.

Prachtig. Ik hoop dat deze jongens het voorbeeld hebben gesteld wat het voordeel kan zijn van het kiezen met het hart. Als alle Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse spelers nou voor hun land van afkomst zouden kiezen, zouden we vaker genieten van dark horses op het WK.

28 december 2022 om 17:35

Die gasten zijn toch meer Nederlands als Marokkaans? Zon Ziyech spreekt niet eens de taal en communiceert in het Engels met zijn teamgenoten 😂. Vind dat vrij genant eigenlijk. Neem in ieder geval de moeite om de taal te leren. Al is het maar Frans.

Verder wel mooi hoeveel ziyech voor goede doelen doet.

28 december 2022 om 17:43

Hij is een berber vandaar dat ie vaak in het Engels interviews geeft. Want hij kan niet heel goed Arabisch

28 december 2022 om 18:08

Ik zou het belachelijk vinden als hij Frans zou leren. Arabisch of in het Engels houden.

28 december 2022 om 18:11

Leer die taal dan gewoon? Slaat toch nergens op om in het engels intervieuws voor marokkanen te geven? Zelf ook 2 -talig (3 eigenlihk) opgevoed en zo ingewikkeld is het allemaal niet hoor.

Maar ik hoor ook van een paar marokkaanse kennissen van me dat de nederlandse marokkanen daar meer als nederlander worden gezien dan als Marokkaan.

28 december 2022 om 18:19

Hij spreekt tmazight. Dat spreek je als je berbers bent.

28 december 2022 om 19:42

@yassinwest12 Dat snapt hij ook wel, dat Ziyech berbers is, maar de officiële voertaal en ''lingua franca'' in het koninkrijk Marokko (dus bijv. op tv en in kranten) is Arabisch. Het is dus handig als je de taal spreekt die iedereen kan verstaan in Marokko. Je zoekt nu excuses.

28 december 2022 om 22:37

Als ze winnen zijn ze meer Nederlands, Frans of Engels. Zodra ze verliezen worden ze uitgemaakt voor de meest zieke dingen. Kijk maar naar Engeland, Frankrijk en Nederland (in 2012).

28 december 2022 om 23:00

Och het is toch wat, altijd dezelfde lulverhalen hier. Iedereen wordt afgezeken als er wordt verloren, er zijn altijd zondebokken. Er zijn helaas ook nog steeds mensen die overal racisme zien.

28 december 2022 om 17:50

Behalve dat ziyech voor oranje wilde uitkomen😂😂😂. Laten we hopen dat er snel een stop op dit soort grappen komt. Indien je geboren bent in Nederland en daar je jeugd doorbrengt, dan zal het verboden moeten zijn om voor een ander land uit te komen. Beide spelers kennen Marokko trouwens totaal niet.

28 december 2022 om 18:09

Ja afgezien zij waarschijnlijk vrijwel elk jaar (voornamelijk in hun jeugd) naar Marokko op vakantie gaan kennen ze dat land inderdaad alleen van foto’s.

28 december 2022 om 18:21

Het kan een voordeel zijn, het kan ook net zo goed een nadeel zijn. De kans is groter dan je dan voor een land speelt die niet eens uitkomt op het WK. Marokko doet het één keer goed en je krijgt allerlei gekke redenaties.

28 december 2022 om 21:42

Marokko heeft al eerder de achtste finale gehaald op een WK. Als eerste Afrikaanse land wisten ze de groep te winnen met landen als Portugal en Engeland. Dit WK zijn ze vierde geworden en dat is toch knap aangezien dat geen enkel ander Afrikaans land is gelukt. Marokko staat 11e op de fifa ranking zelfs boven Duitsland.

28 december 2022 om 22:39

Als je naar het Franse en Engelse elftal kijkt, als al die spelers voor Nigeria, Senegal of Mali kiezen, gaan die landen het ver schoppen.

28 december 2022 om 22:48

Ik zeg nergens dat het niet knap is wat Marokko heeft gepresteerd dit jaar. Echter zijn ze nog nooit een land geweest om rekening meete houden. Dus qua echte prestaties telt een achtste finale niet in mijn ogen.

28 december 2022 om 18:22

Vooral Afrikaanse voetballers geven veel aan hun land van afkomst zo ver ik weet. Balotelli (heeft Afrikaanse roots), Mané, Salah, Aubameyang en vele andere voetballers hebben dit gedaan.

28 december 2022 om 19:50

Zuid amerikanen voor hun land van afkomst? De meeste zuid amerikanen zijn immigranten, Argentinie is letterlijk 66% Italiaans, en Brazilie is bv weer veel Portugees en afrikaans

Dat zijn mooie gebaren van hun. Ze missen die premies niet in hun portemonnee, vermoed ik.

28 december 2022 om 17:34

Denk dat het meer is gedaan met het idee dat spelen voor je land met het hart is, en niet met financieel oogpunt. Kunnen ze in Europa met hun morale kompas nog veel van leren.

28 december 2022 om 17:36

Ja dat zou goed kunnen. Maakt mij niet veel uit wat de drijfveer is. Het geld komt goed terecht waarschijnlijk. Top.

28 december 2022 om 18:44

Ik had gehoopt dat na het 'verbindende' WK de Nederlanders, al voelt men zich zo helemaal niet, die zo hun omgeving haten weer terug zouden keren naar hun Facebook-fora. Maar nee. Helaas.

28 december 2022 om 22:48

@voetbaljager

Jij bent zeker de grappigste thuis. Ik houd mijn mond zeker niet. Puur en puur de waarheid. Het Westen wil iedereen besturen volgens hun morele draaiboekje. In plaats van afreageren op mij, neem een voorbeeld aan Nous en Hakim!

28 december 2022 om 17:39

Dat geldt ook voor alle spelers van Oranje. Alle profvoetballers verdienen teveel maar premies afstaan hoor je nooit over

28 december 2022 om 23:30

Waar zouden ze die aan moeten afstaan dan? Nederland is een veel rijker land dan Marokko.

29 december 2022 om 03:08

@nikos .. groot gelijk heb je , maar vooral hoe zou het komen ? Het gaat niet om het af te staan , maar mensen die het wat minder goed hebben of soms mensen die verkeerde keuzes hbb gemaakt hebben in hun leven. Dus die mensen kunnen alle hulp gebruiken en TOP dat zulke spelers het voorbeeld geven. Dat is net de boodschap van heel dit gebeuren, maar hier willen sommige het bewust niet zien! En een andere onderwerp van maken..zeggen dat niet in zulke dingen voorkomen NL en weet niet wat vr excuus je wil verzinnen !? Leef je in kelder/zolder … anders 1 tip voor je , kom naar Amsterdam/Rotterdam centrum (ook andere steden hoor) dan zie je de werkelijkheid in het leven. Genoeg mensen die hulp nodig hebben, psychologische of financiële medische etc doet er niet toe welk hulp … zelfs soms enkel luisterde oor is al genoeg. Wat Ziyech en Nous hier doen is gewoon prachtig en enkel een steentje dragen … ok!! Maar de meeste willen alles in het negatieve uitlichten. Vooral proberen. Waarom altijd in een positief topic over Marokko , zijn zoveel negatieve opmerkingen ?? Is wel extreem sinds de WK ! Heel vreemd en bizar ? Is het haat jaloezie of vooroordelen of misgunnend etc … of misschien het ergst van al ! Gewoon meegaan wat sommige roepen en willen ! Succes verder

Ik dacht eerder ergens te lezen dat de gehele selectie dit doet, of had ik dat verkeerd begrepen?

Ik snap niet wat hier bijzonder aan is vergeleken met wat ze verdienen? Dat is hetzelfde als dat jan modaal z’n 190 euro energietoeslag weggeeft. Neemt niet weg dat het een mooi gebaar is maar ook mensen die kicken dat Ronaldo weer een nieuwe RR heeft, dat is ook hetzelfde als dat ik een VW Polo koop uit 2016.

28 december 2022 om 18:05

Ik zie de Nederlandse spelers dit anders niet doen... Maarja dat geld zou dan ook gelijk naar Rutte gaan om door te sturen naar ukraine

28 december 2022 om 18:26

Klopt maar zoiets kan je ook tussen jou en Allah laten en niet ermee pronken nu komt het over of dat het alleen is om te laten zien van kijk eens wat ik doe

28 december 2022 om 22:17

@voetbaljager .. wat een niveau “bruintje”! De kaaskop!!
Is het echt de bedoeling op elk artikel over Marokko , zoveel negatieve opmerkingen te posten!? Echt zielig aan het worden hier. Bodemloze Afrika , niet moeilijk is leeggeroofd door kolonisaties.
Pippo ga even terug naar de schoolbanken zou ik zeggen … En ken de feiten ivm Afrika.
Zielig mens , je moet maar zo door het leven. De meeste laaggeschoolde die nemen alles gewoon klakkeloos over , zonder zelf onderzoek te doen. Have fun met je zielig leven

28 december 2022 om 23:00

@realantwerp deze kerel is de laatste tijd erg op dreef. Vaak opruiende teksten, die gewoon mogen blijven staan. Wanneer ik iets "grappig" plaats wordt het weggehaald door de moderators, als in niet goed onderbouwd. Het is een sneue bedoeling aan het worden hier sinds het WK. #jankmodusoff
On:
Mooi gebaar van nous en ziyech. Wel een beetje jammer dat het het nieuws haalt verder.

29 december 2022 om 03:43

@voetbaljager, we zijn helemaal niet boos omdat het geld niet naar een moslim land gaat, we zijn boos omdat je die miljarden beter in onze samenleving kan pompen. Wat heeft een nutteloze oorlog financieren nou voor zin?

28 december 2022 om 18:31

Dat ze miljoenen verdienen betekent niet dat ze pas een verschil maken als ze ook miljoenen weggeven. Dit bedrag zal voor heel veel mensen een verschil maken.

Het zou ze ook sieren om wat geld te steken in goede doelen in Nederland. Ook hier zijn er genoeg plekken waar je dit soort bedragen kwijt kunt en waar mensen het keihard nodig hebben.

28 december 2022 om 18:24

Dan moet je naar de Oranje spelers wijzen! Wijk maar naar hen af! Laat de Marokkaanse spelers hun volk eerst helpen!

28 december 2022 om 21:25

Marokkanen die een Nederlandse paspoort hebben, maar of ze zich Nederlands voelen? Dat kan ik je niet zeggen

29 december 2022 om 03:25

Vraag me af als jij in een ander land was geboren (bv China Congo Pakistan) en je ouders grootouders allen Nederlanders.
Wat je bent of gevoel je hebt dan ..!? Welk nationaliteit zou willen of kiezen ? Toch een moeilijk keuze hè … zeker als oprecht bent tegenover jezelf ! Is heel moeilijk om daar op te antwoorden en heel persoonlijk. En elke uitkomst of keuze is heel persoonlijk okk! Daar moet iedereen respect/begrip voor hebben. En nu over jou opleiding gedoe wat ervoor berichte! Als je talent hebt Dan wil elk club academie van profiteren ok!, dus die talent komt van zijn DNA bloed ouders overgrootouders etc … dat is iets van hem okk! En die club academie ziet die talent, en wil er gebruik of profijt van maken .. wat mag dus geen probleem mee. Maar om te zeggen hij MOET voor een bepaald land spelen ?? Dat is net over .. waar is vrije meningsuiting? Of zogezegd de vrijheid wat we hier hebben of naar streven …

28 december 2022 om 18:25

Mazraoui kan ik niks over zeggen, maar van Hakim weet ik persoonlijk dat hij constant mensen helpt met een ziekte hier in Nederland. Veel spierziekte patiënten, (ziekte waar zijn vader aan overleden is), maar ook het verhaal met Leon de Kogel (ging om aanvullende advocatenkosten na zijn ongeluk) en dan weten we nog niet eens wat hij in zijn priveleven doneert. In marokko heeft hij wel eens een groot geldbedrag aan een weeshuis gedoneerd en ook aan een k***fonds en zo zijn er nog meer voorbeelden. Mijn punt is, hij doet ook genoeg in Nederland, jongen met een goed hart.

28 december 2022 om 19:09

Klopt. Ziyech vind het ook niks als dit soort dingen naar de media lekken. Is echt een goeie vent die Ziyech.

28 december 2022 om 23:34

Als dat zo was dan had hij ook wel een aantal miljoenen af kunnen staan.. komt hij met het geld van een premie aan.. die premie kunnen ze wel missen ja als je zoveel geld hebt dat je nooit meer op krijgt..

Bizar dat mensen hier iets negatiefs in kunnen zien. Prima aktie van beide heren.

Het hele team heeft dit gedaan voor het geval dat dit nog niet bekend is .

Zoals het hoort eigenlijk moet geen een speler enkele cent krijgen als die uitkomt voor zijn land je speelt met je hart en nieren voor je land vol met liefde zoals Marokko en andere landen het lieten zien op het WK… maarja iedere zn eigen keuze


Wel beetje vreemd dat Ziyech meer krijgt dan Mazraoui terwijl de prijzengeld toch verdeeld werd over de hele team met de staf etc erbij Marokko heeft ongeveer 73 miljoen dollar in totaal verdiend dat delen door 30 man dan zit je op 2 mil per persoon maar misschien zit ik ook fout en krijgt iedere speler zijn waarde wat ie heeft betekent op n eind toernooi.

28 december 2022 om 20:03

Dat marokko 73 miljoen dollar heeft verdiend is totale onzin. De nummer 1 op het wk heeft 42 miljoen gewonnen. Marokko heeft 25 miljoen dollar ontvangen. Het verschil tussen Ziyech en Mazraoui komt door de speeltijd. Mazraoui moest een hele wedstrijd missen en heeft als het goed is nog een helft niet gespeeld, terwijl Hakim er altijd was, los van de late wissel die ik me kan herinneren. Het prijzengeld gaat naar de Voetbalbond. Daarnaast, krijgt elke club een vergoeding. En daarnaast, nog de premies voor de spelers. Die bedragen voor de meeste rond de 2/3 ton. Dus de spelers zien niks van de 25 miljoen dollar.

"michael Jordan gives back and you didn't know it
Like Lebron does, but it's just seldom they show it"
Nas - 10 Points

Grote vraag: hoe komt VZ aan deze info? Er staat geen enkele bron bij dit artikel, en zelfs een citaatje of iets dergelijks hoorde er blijkbaar al niet bij. Hakim is toch sowieso altijd behoorlijk low key over wat hij aan liefdadigheid doet? Dus waar komen deze headlines vandaan?

Geweldig! Dit siert ze echt en wordt enorm gewaardeerd. De Islam leert ons om veel sadaqa ( aalmoes ) te geven aan armen.

Nederlands elftal kan hier voorbeeld aan nemen.

28 december 2022 om 21:16

Wat zijn vele duizenden euro’s voor de ligt in vergelijking met een gemiddelde voedsebank bezoeker?

Zelfs bij dit mooi bericht zijn er zure pruimen die het een negatieve wending weten te geven. Heb respect voor mensen die het geld aan goede doelen doneren. Dat zij dit uit geloofsovertuiging doen wil niet zeggen dat de ongelovigen niets doneren. Ook volop respect voor hen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren