Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Martens bevestigt: man van 181 duels en 45 goals lijkt AZ te gaan verlaten

Laatste update:

Dani de Wit lijkt AZ na dit seizoen te gaan verlaten. Dat bevestigt Maarten Martens, trainer van de Alkmaarders, tegenover ESPN. De Wit zou 'iets anders willen' en daarom zijn aflopende contract niet willen verlengen. De middenvelder zelf laat zijn toekomst echter compleet in het midden tegenover de camera.

AZ won zaterdag met 2-0 van Vitesse, mede dankzij een treffer van De Wit. Dat was alweer zijn negende competitiegoal dit seizoen en zijn elfde over alle competities.

Martens prijsde zich na afloop dan ook zeer gelukkig met de goaltjesdief. De Belgische oefenmeester lijkt echter niet op De Wit te rekenen na de zomer.

"Het is een goede en belangrijke speler voor ons", zegt Martens. "Maar wat ik eerder al vernomen had is dat hij wel eens wat anders wil. Dat is wat ik van het management gehoord heb." De Wit is zelf echter een stuk minder stellig over zijn toekomst.

De 26-jarige Hoornaar was voor Martens namelijk al voor de camera verschenen. Daar zei hij 'geen idee' te hebben waar zijn sportieve toekomst ligt.

"Voorlopig speel ik nog zeven wedstrijden voor AZ en daarna gaan we het allemaal wel zien. Ik heb ook nog niet gesproken over een nieuw contract", aldus De Wit.

Die tevens zegt een buitenlands avontuur niet uit te sluiten. "Dat is een van de opties. Maar als ik al een nieuwe club had gevonden, had ik het je graag verteld."

De Wit mag inmiddels met recht een gewaardeerde kracht genoemd worden in Alkmaar. Het jeugdproduct van Ajax kwam sinds zijn komst in 2019 tot 181 officiële duels, waarin hij 45 keer doel trof en 21 maal aangever was. De Wit vertegenwoordigt volgens Transfermarkt momenteel een marktwaarde van 4,5 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dani de Wit wordt vaak beschimpt in live reacties op dit platform maar is uiteindelijk toch een min of meer dragende speler gebleken door zijn goals en assists. Dani pakt wel redelijk vaak onnodige kaarten en is sowieso niet altijd de meest fijnbesnaarde voetballer. Als Martens aangeeft dat hij denkt dat De Wit gaat vertrekken ga ik er vanuit dat AZ De Wit geen nieuwe aanbieding voor gaat leggen nu zijn contract afloopt. Misschien heeft AZ betere middenvelders op het oog of vertrouwt men weer op doorstroming vanuit de eigen jeugd. Dani is overigens pas 26 en vindt wel weer een nieuwe uitdaging, hij is immers transfervrij deze zomer en vertegenwoordigt toch een transferwaarde van circa 4,5 miljoen volgens Transfermarkt.

31 maart 2024 om 14:54

De stats zijn goed maar het is toch ook gewoon een matige voetballer. Een beetje net als Guus Til. Maken goals maar daar tegenover staat dat je gewoon een stuk minder aan voetballen toekomt met zo'n spelers op het veld.

31 maart 2024 om 21:06

Hij jaagt alles af en zorgt ervoor dat anderen aan voetballen toe komen.
Beetje jammer dat dit vaak niet gezien word.
Elk team heeft behoefte aan een Dani De Wit.

1 april 2024 om 23:16

Dat is het. Als De Wit goals maakt is hij goed. Als. En dat heeft hij veel wedstrijden niet gedaan. Dan heb je niets aan hem en zijn arrogantie

Die zou volgens de geruchten al rond zijn met Lecce. Jammer dat hij vertrekt, maar het is ook geen onmisbare speler. Heeft een hoop voor ons betekend dus verdient deze transfer ook wel. Gat kan prima worden opgevangen door Mijnans, vBrederode en later bv Kees Smit.

31 maart 2024 om 15:45

Hoewel ik AZ wel een transfersom had gegund, gun ik Dani ook een overstap naar het buitenland. Prachtige competitie, mooie club en werkelijke schitterende plek om te wonen. Toen die nog bij Jong Ajax zat wel eens met oa hem naar Europees potje geweest. Hele symphatieke gozer vond ik het toen.

31 maart 2024 om 15:53

Ik denk sowieso niet dat zijn transferwaarde bijster hoog zou zijn al had hij een langdurig contract. Een transfervrije overgang voor bewezen diensten is prima voor beide partijen. Inderdaad sympathieke gozer met een geweldige wedstrijdinstelling.

2 april 2024 om 11:12

Zeker. Maar 2 miljoen is ook voor AZ toch 2 miljoen. Dat is een stuk beter dan niets.

Ondanks dat hij niet echt kan voetballen en vooral overtredingen maakt is hij wel vaak belangrijk met zijn loopvermogen en diepgang. Ik hoop voor hem dat hij een leuke club in Duitsland of Italie kan vinden, AZ heeft vervangers genoeg in ieder geval.

31 maart 2024 om 21:09

Dit word echt onderschat, ondanks zijn soms onbeholpenheid heeft hij een drang naar voren die elke tegenstander angst inboekemd.
Zijn goal betekenen ook het verschil tussen een goede en middelmatig nr. 10.
Guus Til maakt er geen 10 en ook de 10 van Feyenoord niet.

Hopelijk gaan we nu eindelijk een voetballer op 10 zien. Met Belic en Clasie hebben we genoeg gif op het middenveld. Zou graag een rasvoetballer er voor in de plaats zien.

Contract opwaarderen en laten bijtekenen.
Liet gisteren ook weer zien het uitstekend naar zijn zin te hebben bij Az en ook de meeste (in grote getalen) supporters hebben Dani heel hoog zitten.
Zijn geestdrift en interactie met de supporters is onbetaalbaar.
Laat hem maar blijven....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren