Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcelo veroorzaakt horrorblessure, krijgt rood en barst in tranen uit

Laatste update:

Marcelo heeft dinsdagnacht in tranen het veld verlaten tijdens het Copa Libertadores-duel tussen Fluminense en Argentinos Juniors (1-1). De linkervleugelverdediger, clubicoon van Real Madrid, kwam bij een actie ongelukkig op het onderbeen van zijn tegenstander terecht en veroorzaakte daarmee een horrorblessure. De schuldbewuste Marcelo kreeg rood en liep geëmotioneerd van het veld.

Op beelden op internet is te zien hoe Marcelo na een slalom langs de zijlijn de bal onder zijn linkervoet haalt, waarna hij zijn standbeen op het onderbeen van tegenstander Luciano Sánchez plant. Laatstgenoemde komt daardoor volledig vast te staan en schreeuwt het uit van de pijn. Het been van de rechtsback klapt volledig dubbel.

Waarschuwing: onderstaande video bevat schokkende beelden:

Marcelo, die voor de 'overtreding' een rode prent zag, heeft meteen na afloop van het duel zijn excuses aangeboden. "Ik heb vandaag op het veld een heel naar moment moeten beleven. Ik heb per ongeluk een collega verwond. Ik wil je een zo goed mogelijk herstel wensen, Luciano Sánchez. Alle kracht van de wereld!" Verwacht wordt dat Sánchez een revalidatie van negen tot twaalf maanden tegemoetgaat.

Marcelo was overigens niet de enige speler die vroegtijdig naar de kant werd gestuurd. Ook doelman Alexis Martin haalde het einde van de wedstrijd niet. Het incident rond Marcelo deed zich tien minuten na rust voor. Het duel eindigde door twee late treffers in een 1-1 gelijkspel. Volgende week is de return. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Au, zag het al eerder. Ziet er heel naar uit. Rood maakt natuurlijk niet zoveel uit. Was sowieso beter geweest om het veld af te gaan voor Marcelo, ondanks de overduidelijke non-intentie om te blesseren. Hopelijk een volledig herstel voor die man!

2 augustus 2023 om 10:31

Waarom was het sowieso beter voor Marcelo om het veld te verlaten?

2 augustus 2023 om 12:44

Omdat hij zichtbaar aangeslagen is, denk ik dat backcorner bedoelt.

Wat een nare blessure zeg. Ziet er verschrikkelijk uit.

Maar dit is toch geen rode kaart?

2 augustus 2023 om 08:13

Volgens mij volstrekt geen opzet. Maar draai het maar eens terug als Var, er is immers wel degelijk contact.

2 augustus 2023 om 08:28

als je die beweging maakt zet je nooit je been zo ver van je lichaam af in mijn ogen vangt hij hem op en pakt het verkeerd uit . denk niet dat hij hem bewust wil blesseren .

2 augustus 2023 om 08:57

Hoe zie jij hierin dat hij hem wil opvangen? Hij rolt de bal met z'n linkervoet, vervolgens moet hij hoe dan ook die voet weer op de grond zetten tenzij hij vleugels had. Dat die voet op een heel vervelende en ongelukkige plek terecht komt en ver van 't lichaam dat is een feit.

2 augustus 2023 om 09:00

als marcello niet op zijn been gaat staan maar de voet op de grond plaatst raakt de speler hem .

2 augustus 2023 om 09:12

Heb jij ooit gevoetbald of roep je nu maar wat?

Een volstrekt normale beweging van Marcello. Hij moest zich na zijn actie weer stabiliseren, helaas zit het been van de de tegenstander er tussen.

2 augustus 2023 om 09:28

pak een bal maak zelf de beweging eens en zet dan je stand been net zo ver weg als marcello doet . dan snap je wat ik bedoel .ik zeg niet dat hij bewust het been breekt, maar zet wel bewust zijn voet op het been van tegenstander

2 augustus 2023 om 09:34

Ik ben een korfballer, dus daar waag ik mij niet aan.

2 augustus 2023 om 10:22

Hij komt met zijn voet op de plek waar hij hem op de bal zet terecht. Als ik de beweging zelf uitvoer, dan gebeurt dat ook. Dat komt door stand van het bovenbeen. De beweging wordt met het onderbeen gemaakt, maar het bovenbeen hangt nog op die andere plek, dus gaat het onderbeen daarheen terug om het op te vangen.

2 augustus 2023 om 11:27

Als je enige voetbal ervaring de TV is kun je beter gewoon je mond houden. Het lijkt af en toe wel alsof de helft van de mensen op dit forum nooit zelf heeft gevoetbald.

2 augustus 2023 om 11:43

30 jaar lang gespeeld en nog steeds actief in het voetbal

2 augustus 2023 om 13:49

Misschien tijd om een andere sport te zoeken dan. Als je dit soort acties als opzettelijk/bewust ziet dan heb je simpelweg geen kijk op het spelletje.

2 augustus 2023 om 08:27

Was geen opzet in mijn ogen. Gezien de ernst van de blessure kan ik rood begrijpen. Al zie ik persoonlijk inderdaad liever rood gegeven voor de intentie van de actie dan de ernst van de blessure.

2 augustus 2023 om 08:30

Waarom moet het rood zijn 'gezien de ernst van de blessure'? Hij maakt toch geen overtreding? Marcelo zet gewoon zijn been neer in de actie. Dat daar een ander been intussen ook is, daar kan hij niks aan doen. Marcelo ontwijkt eigenlijk zelfs een potentiële overtreding van het slachtoffer.

Het is een trieste samenloop van omstandigheden met vooral een hele nare uitkomst voor Luciano Sánchez.

2 augustus 2023 om 08:35

"gezien de ernst van de blessure" en dat is precies waarom er niet zoveel geluisterd moet worden naar de publieke opinie. Wat is dit toch voor een bizarre redenering? Het moet niet gaan om de ernst van de blessure, maar om de overtreding zelf.

Volgens deze redenatie zou het prima zijn als de scheids geen prent trekt bij het gestrekt inkomen met twee benen op kniehoogte, maar waarbij de "ontvangende kant" op tijd wegspringt.

Dit is gewoon geeneens een overtreding. Dat er gefloten wordt voor het welzijn van Luciano is goed, maar daarna moet dit een scheidsrechtersbal zijn.

2 augustus 2023 om 08:48

Sinds wanneer is het plaatsen van een gestrekt been, op een tegenstander zijn onderbeen, geen overtreding dan? Natuurlijk is dit niet de bedoeling van Marcelo, nou en? Het eindresultaat van zijn actie is een gestrekt been op iemand zijn onderbeen, bedoeld of niet.

Een onbedoelde handsbal is ook gewoon een overtreding, een sliding waar je volle bak voor de bak gaat, maar per ongeluk de enkel van de tegenstander raakt is ook een overtreding. En als je een mooie actie wil inzetten, maar daarbij per ongeluk een speler raakt, zoals hier, dan is het ook een overtreding.

2 augustus 2023 om 08:51

Ik heb het niet goed genoeg opgeschreven zie ik. Wat ik bedoelde is dat ik mij kan voorstellen dat de scheidsrechter hier rood voor geeft als hij bij die speler ziet wat een horror blessure het is. Dan kan ik mij voorstellen dat een scheids op dat moment rood geeft op basis van wat hij voor zich ziet. Ik had gehoopt dat mijn zin die ik daarna typte (over dat de intentie rood moet zijn) dit extra verduidelijkte.

2 augustus 2023 om 08:54

@Almogaver, volgens mij ben jij ook onderdeel van de publieke opinie dus begrijp ik niet waarom je met zo’n standpunt alsnog een heel betoog van 3 alinea’s gaat houden. Dat wij het wellicht niet met elkaar eens zijn (wat ik overigens niet denk omdat ik mijn inmiddels beter uitgesproken heb wat ik bedoel), betekent niet dat iets belachelijk is omdat ik er anders over denk dan jij. Of ben jij niet onderdeel van de publieke opinie maar de almachtige?

2 augustus 2023 om 09:54

Je bericht kwam aanvankelijk inderdaad anders over.

Maar als je semantisch wil doen: met publieke opinie wordt altijd de "algemeen heersende mening" bedoeld, niet een mening die in de wereld wordt gegooid.

2 augustus 2023 om 10:27

Bakkert, meen je dit nu echt? Marcelo plaatst geen gestrekt been, dat doet de zwaartekracht in dit geval. Een gestrekt been waar op wordt gedoeld is een gestrekt been dat horizontaal gaat of eentje dat expres op een been wordt geplaatst. In dit geval komt het been gewoon neer op de plek waar de bal was. Ik denk ook niet dat iemand met zo'n actie bezig is en dan ook nog eens bewust een tegenstander kan blesseren met de voet die hij net gebruikte voor de bal.

2 augustus 2023 om 11:03

Gestrekt been op het been van de tegenstander en dan zeggen geen eens een overtreding, dan ben je echt te dom om te poepen. Waarom denk je dat het gestrekte been verboden is in voetbal 😂

2 augustus 2023 om 11:12

Probeer jij maar eens een voetbalwedstrijd te spelen zonder ook maar enig moment je been volledig te strekken. Ik wens je succes.

2 augustus 2023 om 11:12

We kunnen hieruit opmaken dat info333 altijd hurkend loopt.

2 augustus 2023 om 13:55

We moeten eens gaan werken met bewijzen dat je op voetbal hebt gezeten voor een x aantal jaar voor je hier mag reageren. Iemand uitmaken voor te dom om te poepen om vervolgens zelf alle logica uit het raam te gooien. En waarschijnlijk nog denken dat je een goed punt heb gemaakt ook.

2 augustus 2023 om 08:54

Hahahaha, wat een krankzinnige reactie man. Dit is diep en diep rood. Ook al doet hij het niet bewust, dit is een afschuwelijke overtreding. Met jouw beredenering kan je dus iedereen de wedstrijd uit schoppen zolang je het maar niet opzettelijk doet….

2 augustus 2023 om 09:08

Hoe kun je iedereen onopzettelijk de wedstrijd uitschoppen?
Het is pure pech en Marcelo kan er niets aan doen, dus geen rood. Maar goed, welke kleur kaart boeit in zo'n verhaal niet.

2 augustus 2023 om 10:03

Waarom is het een krankzinnige reactie? Ik vind het zelf ook geen rode kaart, ben ik dan ook maar krankzinnig (nou heb ik mijn momentjes, maar vandaag nog niet)? Zoals je in de reacties merkt zijn de meningen verdeeld, maar om meteen maar te roepen dat iemand zijn/haar reactie krankzinnig is omdat hij/zij het geen rood vindt en het tegen jouw mening in gaat? Wie schrijft er dan de krankzinnige reactie?

2 augustus 2023 om 10:18

Die ken ik nog van een paar jaar terug dat een psv verdediger iemand vol onderuit schoffelde in de eigen 16 en ze geen pennal tegen kregen want volgens de scheids was het niet opzettelijk en bedoelde hij het niet zo. Compleet en volledig debiel natuurlijk. Ook als het perongeluk gaat is het een overtreding

2 augustus 2023 om 10:29

Dit is toch niet eens een overtreding? Dit is toch gewoon een voetbalincident. Marcelo maakt een beweging, zijn been is in de lucht, zwaartekracht bepaalt dat ie ook weer naar beneden moet. En op die plek komt de tegenstander met een onbesuisde tackle in. Bittere samenloop van omstandigheden, maar geen overtreding in mijn ogen.

2 augustus 2023 om 10:37

Veel zien een rode kaart als een straf. Door middel van een kaart wordt je Gestraft voor een actie. De reden waarom deze actie discutabel is, is omdat Marcelo 0.0 intentie had om een overtreding te maken en de tegenstander pijn te doen.
Ik kan me nog wel een aantal momenten herinneren dat aanvallers de keeper bijna onthoofden, ook onbewust, maar hiervoor gingen ze er ook met rood van af. Volgens mij Mane vs Ederson en Muller vs Tagliafico?
Tja, het ligt er maar aan aan welke kant van de streep je staat in dit soort situaties. Als Messi zo geblesseerd het veld moest verlaten, dan waren de reacties wellicht anders geweest.

2 augustus 2023 om 13:57

Grappig he hoe dit soort mensen anderen gek/gestoord/krankzinnig durven te noemen om vervolgens zelf de grootste onzin ooit uit te kramen. Ik zou me schamen

2 augustus 2023 om 14:52

@rutgerr: groot verschil, ik heb het over een krankzinnige reactie, jij vraagt 'ben ik dan ook maar krankzinnig"? Ik beticht hier niemand (althans in dit topic ) dat iemand krankzinnig is, ik heb het over een krankzinnige reactie). De meningen kunnen hier wel verdeeld zijn, maar volgens de regels is dit 100 procent een rode kaart. De intentie van een speler kan niemand 100 procent inschatten. Dat weet alleen de speler zelf. Want misschien deed Bouaouzan het ook wel per ongeluk. Feit blijft dat Marcelo hier een speler de wedstrijd uit schopt (en in dit geval ook nog fors langer).

2 augustus 2023 om 09:09

Ik zag het live op TV gebeuren en was absoluut geen rode kaart. Hij komt uit een pirouette en is wellicht wat uit balans waardoor hij zijn been verder naar buiten zet en daar stond het been van de tegenstander. Was verder wel een harde wedstrijd met veel opstootjes, overtredingen en gedoe, maar dit was absoluut geen kwaadaardige opzet.

2 augustus 2023 om 10:21

Denk idd dat dat de essentie van de hele overtreding is. Het feit dat hij uit balans komt na de beweging en moet corrigeren maakt dat er een hele ongelukkige situatie ontstaat. Heb niet het idee dat dit enigzins bewust is. Neemt niet weg dat het alsnog wel een overtreding is dan.

2 augustus 2023 om 15:01

Nee joh, zeker geen overtreding.. XD
Ongelofelijk wat je soms leest.

Gadverdamme wat een nare blessure. Sterke maag voor nodig zo op de vroege ochtend.

Ziet er heel naar uit. Maar dit is in mijn ogen nooit een rode kaart, als er niks was gebeurd dan was er niet eens gefloten voor een overtreding. Erg ongelukkig is het wel.

Aiii die ziet er zeer pijnlijk en heftig uit. Die ligt er zeker maanden uit..
Heel sneu voor hem, maar dit is natuurlijk nooit opzet. In mijn ogen hoeft dit geen rood te zijn. Als er een Var is dan zou die moeten inzien dat hij dit natuurlijk nooit bewust doet. Niet dat je als speler nog lekker op het veld staat als er zoiets naars gebeurd door jouw eigen onbewuste toedoen.

Iedereen die heeft gevoetbalt weet dat Marcelo geen enkele intentie had om zijn been te raken. Deze rode kaart is uit paniek gegeven. Laten we hopen dat dat het slachtoffer hier bovenop komt en weer kan voetballen. Voetbal blijft een gevaarlijke sport.

Ziet er echt verschrikkelijk uit op beeld en hopelijk hersteld deze speler weer 100%

Maar dit is geen overtreding van Marcello, maar dit gaat per ongeluk en is dus ook geen kaart...laat staan een rode kaart.

Vreselijk om te zien... maar gewoon erg ongelukkig en niet de intentie om de speler te raken door marcelo..

Heel erg pijnlijk om naar te kijken. Marcelo lijkt me één van die spelers, die werkelijk nooit de intentie hebben om iemand moetwillig te blesseren, en als het gebeurd voelen ze zich schuldig. Ik hoop dat Sanchez er goed van terug kan komen.

Is een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden, geen overtreding echter.

Het ziet er heel vervelend uit op de beelden. Je kunt niet beoordelen of er opzet zit in de actie. Wat wel duidelijk is aan de actie is dat je het als buitensporig mag beoordelen. De rode kaart is in mijn ogen dan ook terecht gegeven.

Bijzonder dat veel mensen hier louter de ernst van de blessure een reden vinden om de speler in kwestie een rode kaart te geven. Dat is natuurlijk niet logisch. Je bestraft spelers met kaarten voor het ongewenste gedrag dat ze vertonen. Hier is geen sprake van ongewenst gedrag: Marcelo vertoont geen roekeloos gedrag (hij zet immers gewoon zijn been neer in een actie waarin hijzelf aan de bal is), dus kan je hem hier niet voor straffen. Het is simpelweg een ongeluk.

Na het zien van de beelden denk ik dat er een nieuwe regel moet komen voor dit soort incidenten. Iemand ernstig blesseren zonder opzet is verplicht wisselen. Dan neem je de speler die iemand onopzettelijk blesseert ook in bescherming.

2 augustus 2023 om 13:14

En dan komt weer de discussie 'hoe ernstig is het' in het spel. Je kan niemand verplicht wisselen als het niet met opzet is, daar zit geen logica in. Als je dat drie keer voor hebt tijdens een wedstrijd heb je een groot probleem.

Geen overtreding.. Je leest toch wat op het internet, haha.. Nogal een geluk dat quasi niemand scheids is!

Nou dat is naar om te zien !! wauw hoelang moet je Marcelo voor zoiets straffen. Ik denk wel dat er iets meer dan twee voor moet komen maar veel opzet was het ook niet bij maar ja gezien de aangebrachte schade bij die jongen. Misschien wel vijf plus .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren