Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon blijft door ‘Winston Bogarde-geval’ opgescheept met miljoenenkosten

Laatste update:

Marcelo is door Peter Bosz persona non-grata verklaard, maar dat betekent niet dat de 34-jarige Braziliaan van plan is om te vertrekken bij Olympique Lyon. Volgens Foot Mercato wil Marcelo zijn tot medio 2023 lopende contract uitdienen en daarmee in anderhalf jaar tijd nog 3,6 miljoen euro opstrijken.

In zijn eerste vier seizoenen bij Lyon was Marcelo basisspeler en in die hoedanigheid begon de voormalig PSV'er ook onder Bosz aan de huidige voetbaljaargang. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen Angers (3-0 verlies) ging het echter mis en maakte Marcelo een ongelofelijk knullig eigen doelpunt. Na afloop van dat duel werd de verdediger door Bosz uit de A-selectie gezet vanwege 'ongepast gedrag' in de kleedkamer, zo wisten Franse media toen te melden.

Bosz maakte de Zuid-Amerikaan direct duidelijk dat een terugkeer bij Lyon er niet inzit en sindsdien werkt Marcelo zijn trainingen af op een bijveld. Deze maand zocht de Franse topclub naar een nieuw onderkomen voor de mandekker, die in de belangstelling staat van meerdere clubs. Marcelo heeft echter geen interesse om de club te verlaten en wil tot het eind van zijn verbintenis in het reserveteam van l'OL spelen.

Een dergelijk scenario is vergelijkbaar met dat van oud-Oranje-international Winston Bogarde, die aan het eind van zijn spelerscarrière in conflict raakte met Chelsea. In het voorjaar van 2001 kreeg de voormalig linksback van the Blues te horen dat hij niet meer in de plannen van de club voor kwam, terwijl Bogarde op dat moment nog een lucratief contract had tot medio 2004. Chelsea zette de oud-verdediger onder druk door hem met de jeugd mee te laten trainen, maar Bogarde liet zich niet verleiden tot werkweigering en trainde nog drie jaar op een bijveld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat Bosz toch niet bepaald voor de wind, ook bij Lyon gaat het gewoon dramatisch. Ben benieuwd welke clubs nog geïnteresseerd in hem zullen zijn.

4 januari 2022 om 20:37

Geen goed instapmoment a la Koeman barcelona.

4 januari 2022 om 20:38

De omstandigheden zijn wel redelijk zuur. De meeste sterkhouders zijn vertrokken in de afgelopen seizoenen en de aankopen zijn nou niet bepaald onderscheidend gebleken. Shaqiri imponeert niet, Paqueta doet het aardig maar meer ook niet, Ekambi rendeert maar heeft ook wel 11,5 miljoen euro gekost en Slimani voegt niets toe aan Lyon. Dat is gewoon beduidend minder dan spelers als Memphis en Fekir.

4 januari 2022 om 21:12

Heeft die Paqueta niet laatst nog de speler van de maand waard gewonnen? Dan zal hij het wel aardig doen lijkt me.

Lekkere vage titel. Ik snap dat je lezers wilt trekken maar de meesten lezen het toch wel.

Ontopic: waarom ook niet? Je volste recht om een contract uit te dienen. Lyon was zelf zo gek om dat te betalen...

4 januari 2022 om 20:21

Zo vaag is het toch niet? Ik wist meteen wat ze bedoelde.. alleen nog niet wie ze bedoelde, daar heb ik inderdaad even voor geklikt

4 januari 2022 om 20:34

Vind deze reuze meevallen. Meeste mensen weten wel wat ze er mee bedoelen. Heb veel ergere titels gezien om je te lokken laatst bijvoorbeeld van morton en 46,5 miljoen op de bank of veel spelers oud-ajacied noemen). Dit vind ik gewoon een logische en toont wel de kern van het bericht

4 januari 2022 om 20:36

Alsof alleen Bogarde in deze situatie heeft gezeten.... Zijn zoveel voetballers...

4 januari 2022 om 20:37

Nee maar bogarde is daar (in iedergeval in nederland, maar ook engeland) wel een van de bekendste voorbeelden van. Een umtiti dan nu ook wel, al was bogarde iets extremer qua 12 wedstrijden in 4 jaar. Umtiti dan weer qua kosten.

4 januari 2022 om 20:41

Maar Umtiti was wel nog succesvol bij Barca waardoor hij juist als beloning dat lucratief contract kreeg. Dat hij nu vanwege zijn zware blessure besluit om het uit te dienen is vrij normaal aangezien hij niet meer op het allerhoogste niveau zal acteren. Volgens mij had Bogarde wel nog ergens van waarde kunnen zijn aangezien hij daarna nog drie jaar individueel heeft moeten trainen bij Chelsea.

4 januari 2022 om 20:50

Doelde meer op het behouden van een goed contract, ondanks dat je club je eigenlijk weg wil hebben. Waarin chelsea dan idd meer druk uitoefende qua individueel oefenen. Geen idee of bogarde ergens van waarde kon zijn en hoeveel hij dan zou kunnen verdienen. Volgde voetbal toen nog niet heel bewust, vooral daarna veel over gelezen qua engelse en nederlandse stukken. Ik snap in iedergeval beiden (je hebt nou eenmaal een contract getekend en je doet je verplichtingen).

4 januari 2022 om 21:14

Hoezo is het een vage titel, is toch eenzelfde geval ?

4 januari 2022 om 21:32

Guido, ik begreep de titel ook maar ben het gewoon met je eens het is gewoon een monster van een titel. Überhaupt de term 'Winston-Bogarde-Geval', en dan die mensen hierboven die zich allemaal sterk maken voor de titel. Zo zie je ze niet in de echte krant staan in ieder geval.

4 januari 2022 om 22:41

Dat is dan ook het verschil tussen een echte krant of een voetbalzone (qua verdienmodel). Bij vz moet je geen kwaliteitskrant titel verwachten. Maar uitersten kan je zeker kritiek op hebben. Dit vond ik vrij helder itt die ik hierboven benoemde. Bij de telegraaf blijf je anders ook dagelijks bezig.

4 januari 2022 om 22:50

Ik begrijp ook wel de weg die je wilt inslaan want het klopt dat ze hier soms zichzelf verplichten titels te fabriceren waar standaard de meest in het oog springende ex-club moet worden genoemd en dat gaat van kwaad tot erger. Echter vind ik, als je zo'n groot verhaal (winston Bogarde geval) in de titel wilt stoppen dan is het gewoon een foutieve titel. Overigens begrijp ik dat een krant en een website als dit andere keuzes maken en dat is ook allemaal begrijpelijk, echter vermoed ik dat ik een artikel liever wil lezen en dus sneller Voetbalzone voorzie van geld wanneer het gewoon een dekkende correcte titel is, dan had je in dit geval Marcelo van mijn part ex-PSVer mogen noemen in de titel.

5 januari 2022 om 00:15

Ben het met je eens, al vond ik deze nog best treffend. Je begrijpt wat ze bedoelen maar wekt je interesse. Sommige andere titels vind ik echt te. Maar ik heb natuurlijk geen studie gevolgd op dat gebied, ik klik op de meeste artikelen ondanks de titel. Ik snap deze wel meer dan veel andere. Misschien dat ik de lat ook wat lager leg gezien de veranderingen bij vz (wat ik soms ook snap). Zelf klik ik er soms toch ook net iets eerder op door nieuwsgierigheid. Het is alleen jammer dat de reacties dan vaker gaan over een titel (bijv het artikel van morton)

Als deze jongen straks niet meer balt heeft hij geen inkomen. Ik geef hem dan ook gelijk.
Gewoon lekker trainen. Af en toe ballen, geen stress

Vind je het gek als je 34 bent en je nog een contract hebt tot je 36ste. Wie geeft hem nou zo'n lang contract met bijbehorend mega salaris? Hij krijgt nergens nog 3,6 miljoen op deze leeftijd. Stomme zet van Lyon. Op zulke leeftijden moet je contracten voor een jaar uitdelen, dat lijkt me een stukje verstandiger.

Een Bogarde-geval? Wat een respectloze titel. Net zoals Bogarde heeft deze man een contract getekend en staat hij net als Bogarde in z’n recht. Wat een stemmingmakerij weer. Belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren