Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United identificeert ideale opvolger van Erik ten Hag in Spanje’

Laatste update:

Julen Lopetegui is een voorname kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Manchester United, zo weet het Spaanse medium Relevo woensdag te melden. De druk op de Nederlandse manager is weer een stukje toegenomen na de pijnlijke uitschakeling van the Red Devils in de groepsfase van de Champions League.

Lopetegui is geen onbekende in de Premier League. De 57-jarige Spanjaard, die in het verleden de Europa League veroverde met Sevilla, was tussen november 2022 en augustus van dit jaar de manager van Wolverhampton Wanderers. De samenwerking eindigde door onenigheid met de clubleiding over het transferbeleid.

Volgens Relevo sloeg de clubloze coach onlangs een lucratief aanbod vanuit Saudi-Arabië van achttien miljoen euro af, omdat hij zijn trainersloopbaan graag in Engeland wil voortzetten. Lopetegui houdt naar verluidt enorm van de voetbalcultuur in de Premier League en was daarnaast onder de indruk van het respect dat hij ontving als manager van the Wolves.

Het Spaanse medium voegt eraan toe dat de leiding van Manchester United vindt dat Lopetegui goed werk heeft verricht bij Wolverhampton en een goede beheersing heeft van de Engelse taal. Daarnaast heeft hij zich volgens het bestuur al bewezen als coach in Europa. Door al deze zaken heeft Lopetegui blijkbaar een streepje voor op trainers als Zinédine Zidane, Roberto De Zerbi en Graham Potter.

Wat daarnaast in het voordeel van Lopetegui spreekt is het feit dat hij een goede band heeft met Sergio Reguilón, Casemiro en Raphaël Varane, die eveneens een verleden hebben bij Real Madrid. Reguilón maakte onder Lopetegui de stap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal van de Spaanse grootmacht.

Ten Hag
Manchester United verloor dinsdagavond met 0-1 van Bayern München en is hierdoor uitgeschakeld in de Champions League. Desondanks maakte Ten Hag na afloop een montere indruk. "We speelden erg goed en verdienden het niet om te verliezen. De verdedigende organisatie stond goed en we hebben goed druk kunnen zetten op Bayern", zo klonk het in de Engelse media.

Ten Hag is wel teleurgesteld over de vroegtijdige uitschakeling in Europa. "Het doel was overwinteren en dat is niet gelukt. Dat moeten we accepteren. De spelers moeten de goede prestaties in de Champions League meenemen naar de Premier League. We willen volgend seizoen weer in dit toernooi actief zijn."

Vind jij Julen Lopetegui een geschikte opvolger van Erik ten Hag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is nauwelijks te spreken over een ideale vervanger als je sowieso in een slangenkuil stapt. Zodra er geen zak veranderd met de eigenaren etc. zal dit gezever bij deze oh zo mooie traditie volle club blijven.

13 december 2023 om 14:22

Niet mee eens, een goede trainer kan veel veranderen. Als je ziet hoeveel verschil er is tussen het Aston Villa van Gerrard en het Aston Villa van Emery. Veel dezelfde spelers maar zoveel verandering. Zo'n Mcginn is helemaal geen speciale voetballer maar is zoveel beter gaan spelen puur door de trainer. Waar Ten Hag een Antony voor 100 miljoen haalt, haalt Emery een Pau Torres en Diaby voor 35 en 55 miljoen. Je kunt die eigenaren niet aanrekenen wat de tactiek is en je kunt ook niet zeggen dat Ten Hag niks te besteden heeft gehad.

13 december 2023 om 14:31

Een trainer kan zeker veel veranderen dit zeg ik ook niet zozeer. Maar het is natuurlijk zot dat er iemand goedkeuring geeft om Anthony voor de 100 miljoen te halen terwijl je 3 aankopen kan doen waardoor je team sterker wordt. Ten Hag mag dit ook zeker aangerekend worden dat er zo diep worden gegaan bij de aankoop van hem.
Er moet in de komende 5/7 jaar een concreet plan worden uitgewerkt om United naar de top terug te brengen maar ik verwacht dat dit dus totaal niet gaat gebeuren hoe het nu op bestuurlijk vlak en met de eigenaren gaat.

13 december 2023 om 14:36

Om eerlijk te zijn dacht ik dat ook bij Tottenham met Levy, die kocht meestal ook maar wat hij zelf wilde. Toch heeft Postecoglu er best wat van weten te maken tot nu toe. Bij hem zit er tenminste een duidelijk idee achter, en dat in een paar maanden tijd. Bij Ten Hag zie ik dat al ruim een jaar nog steeds niet.

13 december 2023 om 14:45

Toch heeft Postecoglou nog geen derde plek in de PL behaald en league cup gewonnen terwijl het verschil met Eth's Man U maar 3 punten is. Laten we hem beoordelen aan het eind van het seizoen.

13 december 2023 om 14:48

Laten we nou niet doen alsof een league cup en 3e plek een wereldprestatie. Een club als united hoort voor de grootste prijzen mee te doen wat ze al 10 11 jaar niet lukt laten we nu niet doen alsof dat een hele prestatie was zeker niet als je ziet wat hij uit heeft mogen geven in zijn 1e jaar.

13 december 2023 om 15:00

Dit seizoen is dan ook niet met vorig seizoen te vergelijken... Er was amper concurrentie door ondermaats presterende teams. Dit jaar met Tottenham, Liverpool en Aston Villa erbij die goed spelen zie je gelijk dat United tekort komt.

13 december 2023 om 15:08

Ik beoordeel toch helemaal niemand? Ik veroordeel Utd op zijn geheel behalve de trainer. Het is al jaren één van de rijkste clubs in de wereld zonder dat er een visie is. Dan is het in en in triest dat er al 10 jaar geen reet gepresteerd wordt. Ik hoop dat ze het in 5-6 jaar kunnen omgooien maar dan moet er zoals gezegd een hoop 'intern' worden gewijzigd.

13 december 2023 om 15:09

@ajaxnl! - Bij Manchester United zijn de omstandigheden wel totaal anders. Overigens blijf ik het opmerkelijk vinden dat men volledig naar Ten Hag wijst betreft aankopen, terwijl United gewoon verantwoordelijken in dienst hebben die dat horen te overzien. Bovendien lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat Ten Hag de bedragen zelf op tafel legt. Die doet de onderhandelingen helemaal niet. Hoe dan ook zijn Murtough en Fletcher verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. Als ze die verantwoordelijkheden uit handen hebben gegeven, zijn ze sowieso ongeschikt.

Verder wordt het een ander verhaal als je 10 jaar lang dezelfde problemen ziet. Even een opleving van hooguit een seizoen en daarna weer verval. Nieuwe trainer, even een opleving en wederom een verval. Dat is geen toeval meer als het bij alle trainers gebeurt.

Ook de balans in de ploeg is volledig afwezig. Ze hebben erg verdedigende middenvelders en aanvallende middenvelders. Daartussen zit niets. Ze hebben maar 1 aardige aanvaller en die is zo wisselvallig als het weer. Achterin zijn ze kwetsbaar, zowel door het centrum als aan de linkerkant. Het helpt ook niet dat Onana loopt te stuntelen.

13 december 2023 om 15:10

Aan de andere kant gaat er genoeg fout bij de beleidsbepalers. Zodra namen als Van Gaal, Mourinho, Rangnick, Solskjaer, Moyes en Ten Hag het allen niet aan de praat krijgen zullen ze zelf toch ook wel inzien dat wéér een trainer ontslaan weinig zin heeft?

13 december 2023 om 15:15

Er zijn bij United minstens 3 goede trainers ingestapt en allemaal mislukt. Het ligt niet aan de trainers bij United, maar aan het bestuur en de cultuur binnen de club.

13 december 2023 om 15:16

Dat is het gehele probleem, dat zien ze dus niet

13 december 2023 om 15:21

Mourinho werd voor minder ontslagen en die won de League cup, Europa League en werd ook 2e in de PL.

13 december 2023 om 15:29

Mourinho werd natuurlijk niet ontslagen door die resultaten, maar door wat erna kwam. Maar goed, aan de trainers ligt het niet per se. De problemen zijn veel dieper. Een nieuwe trainer haalt hooguit een incidenteel succes na de zoveelste tijdelijke opleving, maar je zult zien dat het daarna weer snel in elkaar stort (als hij het uberhaupt een seizoen lang aan de praat houdt).

13 december 2023 om 14:24

Qua winstpercentage is Ten Hag zelfs een van de betere coaches van United in een lange tijd.
Man United wordt daarnaast geteisterd door blessures en slecht gedrag (anthony, Sancho). De prestaties in CL waren wel bizar. Zowel tegen Kopenhagen als tegen Gala mag je die voorsprong nooit meer zo weggeven.

Daarnaast is het net zoals jij zegt op dit moment gewoon een slangenkuil en ik denk dat geen andere coach op dit moment beter zal presteren, behalve in de CL misschien.

13 december 2023 om 14:32

Ik zeg ook niets over de exacte prestatie van Ten Hag, ik vind dat blessures een onderdeel zijn van je team, moet je maar een bredere selectie hebben in plaats van een nutteloze speler voor 100 miljoen kopen.

13 december 2023 om 15:12

Precies dit. Niemand kan zeggen dat Ten Hag niets te verwijten valt. Het probleem is alleen dat er veel grotere problemen zijn waar de trainer niet zozeer iets aan kan doen op korte termijn. Met de huidige technische leiding ga je de oorlog niet winnen en die club is in niets meer een voetbalbedrijf. Ik zie het in de komende jaren ook eigenlijk niet veranderen bij United. Er is simpelweg niets dat op verandering duidt.

13 december 2023 om 15:17

Precies! wij zien het helaas zien die dombo's het bij Utd het niet of hebben ze sowieso een te groot ego om dit kenbaar te maken.

13 december 2023 om 16:40


100 mee een dat spelers zoals Anthony voor 100 miljoen gehaald worden je niet aan een kampioenschap gaan helpen in de Premier League. Sowieso vind ik 100 mil voor spelers zoals Anthony te gek voor woorden. (En ja, dat vind ik ook bij mijn club).

"moet je maar een bredere selectie hebben" vind ik wel wat makkelijk om te zeggen. Als spelers zoals Shaw, Malacia, Varane, Martinez en Casemiro tegelijk geblesseerd zijn is dat, hoe breed je selectie ook is, gevoel direct voelbaar. United heeft tenminste nog Lindelof, Maguire, Amrabat die het centrum kunnen opvangen en Dalot die in nood linksback kan.

Is de selectie wereldtop? Nee, maar daarom kan je nog wel pech hebben als veel basiswaardige spelers geblesseerd zijn.

Hoef hem iig niet terug bij Utrecht te zien.
Wij hebben Jans al!

13 december 2023 om 15:06

Daar zal die van balen

Haha United gaat dan weer door met hetzelfde visuele cirkel van de afgelopen 10 jaar met Moyes, Van Gaal, Mourinho, Solskjaer, Rangnick en Ten Hag dan. Lopetegui is ook een matige coach. Zolang het bestuur geen fatsoenlijke technisch directeur, scouting en noem maar op, heeft het helemaal geen zin. Als United echt beter wil worden moeten ze iedereen vanuit boven vervangen en de club opnieuw laten beginnen.

13 december 2023 om 14:12

Ik snap dat een deel van de schuld bij de technische leiding ligt maar kom op, spelers als Amrabat, Antony, Onana, Malacia, Eriksen, Hjolund, Weghorst,... werden toch alleen gehaald op vraag van Ten Hag? Ik kan me niet inbeelden dat deze spelers gehaald zouden zijn mochten Conte of Tuchel manager zijn van United.

Daarnaast ontbreekt het United aan creativiteit in de scouting. Ofwel zijn het ex-Eredivisie spelers ofwel toppers op retour (varane, Casimero). Bord op schoot scouting.

Spelers als Pau Torres, Tielemans, Ugarte, Pavard, Thuram,ward Prowse, Grimaldo,... waren allemaal valabele en haarlbare targets voor United. Maar als je dan willens wetens komt aanzetten met Onana, Amrabat, Mount en Hjolund (waarvoor je +200 miljoen betaald), tja...

13 december 2023 om 14:15

Dat is dus juist het probleem dat elke trainer te veel de vrije hand krijgt en er niet gekeken wordt naar wat echt noodzakelijk is. Gerichte aankopen waren/zijn noodzakelijk en elke flapdrol had kunnen zeggen dat 100 miljoen voor Antony best wel iets te veel geld is, hier hadden alle alarmbellen af moeten gaan bij de personen die het geld mogen uitgeven.

13 december 2023 om 14:18

Die namen die jij noemt wordt ik ook niet heel warm van (muv P Torres), denk niet dat die Man U even naar een CL plaats gaan spelen

13 december 2023 om 14:20

Vind dat weer te makkelijk,

Anthony was een grootste fout van hem. Destijds begreep ik het wel, omdat ten eerste United komt echt op de laatste dagen bij Ajax (die wilde hem niet verkopen in eerste instantie) en ten tweede Anthony en Raphina waren aan elkaar gewaagd Destijds in nationale team Brazilië.

Onana, deed het vorige seizoen redelijk goed bij Inter. Dan heb je betere verwachting dan rechtstreeks uit eredivisie.

Amrabat, die kan je nog niet afschrijven.

Malacia, dat heeft United wisselgeld gekost.

Eriksen kwam transfervrij binnen.

Hjolund, die zou niet gekomen zijn als Kane was gekomen. Er zijn geen andere degelijke spitsen volgens mij? Die naar United zouden komen.

Weghorst was alleen een tijdelijke opvulling

Men vergeet ook even, toen EtH kwam waren ook behoorlijk wat spelers vertrokken (cavani, Mata, Lingard Pogba Ronaldo (half) en etc). Je kan je selectie moeilijk opvullen met jeugdspelers.

13 december 2023 om 14:34

Van welke spelers word jij dan wel warm? Tielemans doet het prima in de minuten die hij maakt bij Villa en is een 5x betere voetballer dan Mctominay. Ward-Prowse is misschien wel een 10x betere voetballer dan Mctominay, die zou gelijk in de basis staan bij United momenteel. Grimaldo speelt momenteel de pannen van het dak bij Leverkusen, weliswaar in een andere rol. Pavard vind ik underrated, die zou gelijk de best meevoetballende verdediger zijn bij United. Thuram een prima multifunctionele speler om erbij te hebben. Ugarte schat ik ook beter in dan Amrabat.

13 december 2023 om 14:37

@ Thenry, bijna alle namen die jij opsomt zouden Man Utd ook niks verder helpen. Alleen Pau Torres en Thuram misschien.

Wel mee eens dat het transferbeleid onder EtH bijzonder slecht was. Alleen Hojlund zou ik niet meteen afschrijven, op de langere termijn zie ik daar wel een goede spits in. Maar hij was niet de spits die Man Utd nu nodig had.

13 december 2023 om 14:58

Dat zegt toch nog meer over dat hele bestuur dan. Een trainer de meeste vrijheid geven voor aankopen omdat je zelf te incapabel bent om zelf spelers te gaan scouten. Zie maar is de afgelopen 2 jaar waar het bestuur werkelijk niemand heeft gehaald van wat ze zelf willen. Maar nee lekker bijna alles overlaten aan de trainer. Dat is inderdaad ook de schuld van het bestuur ja...

13 december 2023 om 15:00

Amrabat noemen maar niks zeggen over Casemiro. Amrabat kost 20/30 mil, voor zijn kwaliteiten meer dan een prima bedrag. Vind hem om eerlijk te zijn ook een van de betere spelers bij United momenteel.

13 december 2023 om 15:43

@Mr Knowledge:
Te makkelijk?

- Antony: we zijn het eens dat dit een enorme miskoop is. Voor dat geld haal je 3 spelers

- Onana: mooi dat ie het aardig deed bij Inter maar bij United is het ronduit zwak te noemen

- Amrabat: schrijf ik niet af maar valt op heden ook gewoon tegen en het is de vraag of die op lange termijn een meerwaarde zal zijn (als zijn clausule uberhaupt geactiveerd wordt)

- Malacia: 17 miljoen euro is nou niet bepaald wisselgeld, zelfs niet voor PL clubs

-Eriksen: brengt weinig maar was idd transfervrij

- Hjolund: 75 miljoen voor een spits waarvan je weet dat hij er (nog) niet klaar voor is. Voor minder dan helft was Thuram op te halen (21 wedstrijden / 17 goal contributies bij Inter) Kane was simpelweg onhaalbaar voor United

- Weghorst: blijft onbegrijpelijke transfer

En de namen die je noemt: Cavani, Mata, Lingard, Pogba,... hadden nauwelijks sportieve meerwaarde meer voor United. CR7 heeft Ten Hag er zelf uitgewerkt.

Dus nee , je kan de selectie niet opvullen met jeugdspelers maar de spelers die gehaald werden zijn niet van de kwaliteit die bij een club als United passen. En dat kan je Ten Hag (deels) aanrekenen, naast de tegenvallende sportieve malaise.

13 december 2023 om 15:49

@modric: maar zo werkt het toch bij de meeste PL clubs?

De manager heeft een grote inzeg in welke spelers aangekocht worden. Dat is zo bij Burnley, bij Arsenal, bij West Ham, bij United, bij Aston Villa,...

Daarnaast is het belangrijk dat je als manager en als club realistische targets bepaald. Je kan leuk spelers als Kimmich, Haaland, Araujo, Pedri, Bellingham, Kane,... willen halen als United zijnde maar dan moet je jezelf de vraag durven stellen of dat realistisch is? (destijds wou Van Gaal ook al Ramos, Muller, ... halen, terwijl dat volstrekt onrealistisch was).

En ja, dan kan je als manager klagen dat je je transfertargets niet gekregen hebt maar als dit om te beginnen niet realistisch zijn, dan verlies je alleen tijd en energie.

En daar wringt het schoentje bij United: de spelers die de trainer dan wel wou (antony, Onana, Mount, Malacia, Hjolund, Amrabat,...) vallen door de mand en blijken niet goed genoeg. Maar de spelers die ik opnoem zijn echt wel Ten Hag zijn transfers want mocht pakweg Conte voor de groep staan, dan zouden deze spelers niet voor United spelen.

13 december 2023 om 15:51

@HZ7-22:

Casimero was vorig jaar nog een van 'betere' transfers en is dit jaar vooral geblesseerd dus nee, die noem ik (nog) niet. Net zoals ik Martinez niet noem want die deed het vorig seizoen ook meer dan prima maar is dit jaar al even geblesseerd.

13 december 2023 om 15:17

Met de scouting is denk ik niet zozeer iets mis. Dat moet alleen geherstructureerd worden door een technische leiding die er ook daadwerkelijk effectief gebruik van maakt. Met name een technische leiding is essentieel. Je hoort al jaren alles afgeschoven worden op de trainer, terwijl United gewoon mensen in dienst heeft die daar contractueel verantwoordelijk voor zijn. Fletcher en Murtough moet je gewoon op straat zetten. Zelfs als Ten Hag veel invloed heeft, is dat nog steeds de fout van die twee. Zij stellen hem in staat om dat te doen. Een trainer kan ten nimmer hoofdverantwoordelijk worden gehouden voor acties op de transfermarkt als er op technisch vlak mensen boven hem zijn. Zij moeten de boel overzien, controleren en waar nodig actie ondernemen. Dat Ten Hag zich lekker moet focussen op enkel het trainerschap is allang duidelijk. Die kan geen technisch directeur spelen. Daar heeft hij de capaciteiten niet voor.

13 december 2023 om 19:26

Eigenlijk had Rangnick moeten blijven als TD. Heeft in het verleden laten zien dit goed te kunnen en heeft een goede kijk op spelers.

13 december 2023 om 22:12

Mee eens dat de club moet worden leegeveegd en er andere mensen moeten komen. Maar dat gaat denk ik niet gebeuren. Net zoals dat de selectie volledig gerenoveerd moet worden. Op zich prima maar dan ook zonder ten Hag graag. De enige reden dat hij er nog zit is omdat men het langzamerhand ook niet meer weet. Overigens zou ik gewoon es een keer een coach zoeken die past bij de selectie. People manager met een counter voetbal profiel, inpassen van jeugd.

je zal tijdelijk misschien een effect kunnen krijgen op het vertrek van ETH, ik ga hem niet de hemel in prijzen, omdat hij ooit ajax heeft gecoacht en dat geweldig heeft gedaan. maar omdat ik denk dat ETH een geweldige coach is, het is alleen te moeilijk om manchester te coachen, omdat het publiek teveel verwacht van de selectie, en opzich is dat niet heelemaal onlogisch als je ziet welke bedragen er worden uitgegeven aan diverse spelers. United zou eens goede scouts moeten inhuren, gericht kijken naar spelers en formatie, de tijd geven aan spelers en trainingsstaf om zich samen te ontwikkelen. een team moet worden opgebouwd en staat niet meteen, met ETH moet dit kunnen, ik zou hem niet teveel inspraak laten geven op het transferbeleid. hij zou dit samen met een goede scout en goede technisch directeur moeten doen. zij mogen mij altijd bellen als scout hahha.. dan had je nu bijvoorbeeld Roony Bardghiji, caqueret, Frimpong, dybala is trouwens te koop voor circa 8 miljoen.... waanzin. maar goed even terug naar het onderwerp. ETH nu ontslaan lost niks op.... regel een plan voor de aankomende jaren, leg je standaard wat lager. verkoop je spelers met enorme slarissen, en geef wat jeugd de kans... zoals hoort bij manschester united,

Als je dan onderstaande stukjes leest, dan weet je toch gewoon dat het nonsens is.

"daarnaast heeft hij zich volgens het bestuur al bewezen als coach in Europa, waardoor Lopetegui een streepje voor heeft op trainers als Zinédine Zidane"

Meer in Europa bewezen dan Zidane die 3x de CL heeft gewonnen ja?

"wat daarnaast in het voordeel van Lopetegui spreekt is het feit dat hij een goede band heeft met Sergio Reguilón, Casemiro en Raphaël Varane, die eveneens een verleden hebben bij Real Madrid"

Evenals diezelfde Zidane natuurlijk.

13 december 2023 om 14:08

Lopetegui, de man die zich Europees bewezen heeft door met Madrid als een gieter af te gaan tegen het Ajax van, jawel, Ten Hag. Maargoed, vind maar eens een zwaargewicht als trainer op het moment. Ik kan me alleen Antonio Conte bedenken maar daar het is muisstil rondom zijn persoon.

13 december 2023 om 14:17

Toen was hij al ontslagen, dat was namelijk Solari. Maar mee eens dat Ten Hag beter is dan Lopetegui

13 december 2023 om 14:20

Haha precies. Maargoed misschien hebben ze eindelijk door dat ze niet meer bij de elite behoren en is het winnen van de EL de doelstelling voor komend seizoen. Dan hebben ze aan Loptegui natuurlijk wel de juiste persoon

Conte noem je wel een mooie optie trouwens, of zou voormalig kroonprins André Villas-Boas nog wat kunnen. Misschien oudspeler Laurant Blanc dat die wat kan. Verder inderdaad qua namen bijzonder weinig beschikbare, vrije, opties.

Of zou Roy Keane het als verantwoordelijke net zo goed weten als vanaf de zijkant..

13 december 2023 om 15:04

Dat was geen Lopetegui, maar Santiago Solari. Lopetegui werd na het 5-1 verlies in november al ontslagen door de club. Solari mocht na Ajax nog 1 wedstrijd meedoen (wel gewonnen) en werd vervolgens ook ontslagen.

13 december 2023 om 14:10

En dan zijn Reguilon, Casemiro en Varane ook nog eens drie spelers waarbij een aanzienlijke kans bestaat dat ze volgend seizoen niet meer voor United spelen

13 december 2023 om 14:30

Zizou heeft eerder gezegd niet in Engeland te willen werken omdat ie geen Engels spreekt. Schijnbaar is ie sindsdien wel aan t lessen.. Maar dat is iig t streepje dat Lopetegui op m voor heeft. Europese ervaring is t streepje tov De Zerbi & Potter

Maar het verlies tegen Bayern kan toch nooit de basis zijn om een nieuwe trainer te zoeken? Ja hij doet het niet geweldig, maar als je weer ziet, 3 nieuwe blessure gevallen in die wedstrijd alleen al, vrijwel geen verdedigers meer over. Al je spitsen geschorst of geblesseerd, en een keeper die opeens elke bal doorlaat.

En dan maar 1-0 verliezen.

13 december 2023 om 14:14

Nu ben ik ook niet per se voorstander van een ontslag, maar ik vind het toch schrijnend hoe ongemotiveerd de spelers van United op het veld lopen. Ook bij de wedstrijd van gisteren kreeg ik niet het gevoel dat de spelers beseffen dat het een must-win wedstrijd is om te overwinteren in Europa. Dat kun je Ten Hag wel degelijk aanrekenen.

13 december 2023 om 15:20

Ik weet niet of dat een gebrek aan motivatie is. Er zit echt 0 balans in die ploeg en dan zie je heel vaak dat het spel erg stroperig en chaotisch oogt. United heeft een matige verdediging en eigenlijk geen middenveld. De middenvelders zijn verdedigers of aanvallers. Geen van hen controleert de balans. Alleen Casemiro kan dat een beetje, maar dat type speler gaat het verschil niet maken als er verder geen houvast is.

13 december 2023 om 14:16

Een keeper die wel door Ten Hag himself gehaald werd

13 december 2023 om 14:32

Ja maarja niet iedereen in Manchester wilde door met de Gea, en Onana keepte bij Inter goed.
Kan je dat echt ten Hag aanrekenen? Vind ik niet.

13 december 2023 om 18:09

Geen Ten Hag, geen Onana bij United. Zoveel is toch wel duidelijk? Dus ja, dat kan je Ten Hag wel aanrekenen net zoals je hem Antony, Malacia, Amrabat, Eriksen, Hjolund en Mount kan aanrekenen.

Zal de club ook zo aan Ten Hag twijfelen of zijn het alleen de oud-spelers en de media? De huidige 6e plek in de competitie is toch niet zo slecht als je de selectie bekijkt?

Ik denk dat als je Ten Hag laat zitten hem niet moet laten beslissen wie er aangetrokken moet worden. Er moet boven hem een sterke TD, AD en Scouting aangetrokken worden en opnieuw beginnen. Maar dat kan er natuurlijk voor zorgen dat zij hun "eigen" trainer willen aanstellen. Ik zou beginnen alle middelmaat wat er rondloopt proberen te slijten.. want daar zijn er behoorlijk veel van...

13 december 2023 om 15:24

Die slijt je alleen niet. Dat is het hele probleem. Van De Beek verdient al bijna 6,5 miljoen, Antony verdient 10 miljoen, Casemiro bijna 20 miljoen, Varane komt daar ook in de buurt, Rashford meer dan 16 miljoen, Mount, Sancho en Fernandes rond de 16 miljoen, Maguire 10 miljoen, zelfs Eriksen verdient nog zo'n 8 miljoen, terwijl een Malacia ook al meer dan 4 miljoen euro verdient. Da's gewoon extreem. Die spelers raak je aan de straatstenen niet kwijt met die salarissen. Die spelers gaan niet de helft inleveren, want dit gaan ze elders bij lange na niet verdienen.

Het Spaanse medium Relevo weet ineens alle ins en outs van Manchester United. Geloof je het zelf. Vooral nu club net een nieuwe interim CEO heeft aangesteld en na Ratcliffe's investering nog meer functies vervangen gaan worden. De club weet zelf nog niet eens wat ze gaan doen. Maar Relevo weet het. En VZ neemt het natuurlijk over.

13 december 2023 om 14:52

Dit is de keerzijde van chaos rond de club. Exact hetzelfde gebeurde non-stop rond Arsenal en toen waren fans van andere clubs volop aan het bashen omdat ze alles voor waarheid aannamen of er graag in mee gingen. Nog even volhouden, alles komt vanzelf weer goed, de vraag is alleen hoe lang het nog duurt...

13 december 2023 om 15:25

Bij United komt het niet zomaar goed. Bij Arsenal was het gewoon wachten op capabiliteit. Bij United lijkt het afhankelijk te zijn van een overname, want nog 10 jaar dit en dan is het ook een keer afgelopen met de commerciele stootkracht.

13 december 2023 om 15:36

Er werd echt jaren hetzelfde geroepen over Arsenal onder Kroenke hoor.

Daar is bewezen dat er helemaal niet zo extreem veel moet veranderen om wel succesvol te worden.

13 december 2023 om 15:47

Sirius, ook bij Utd is het een kwestie van capabele mensen op de juiste plek zetten en dan zal er vanzelf verbetering komen. Zoals hier al vaak genoeg aangegeven, ook door jou meen ik, zal er in ieder geval een TD moeten komen die samen met de coach een plan uiteenzet. Dat is natuurlijk niet het enige, maar wel het voornaamste zodat er in ieder geval niet meer zoveel spelers gekocht worden die niet renderen.

Het is geen kleine klus dat zeker, maar het is echt allemaal niet zo kommer en kwel als regelmatig geschetst wordt.

13 december 2023 om 16:05

Denk je dat een td gaat helpen bij United Samcro? Mourinho en Van Gaal hadden een td en zij zeurden dat ze hun gewenste spelers niet kregen.
Zonder een sterke td heeft Ten Hag wel zijn eigen spelers kunnen halen en kon hij zelf vormgeven aan zijn selectie. En hoe vaak lees je wel niet dat een trainer niet kan opschieten met de td of voorzitter van een club? Omdat ze hun eigen spelers niet kunnen halen. Best vaak geloof ik.

Ik denk dat United het meeste voordeel kan krijgen door een sterke trainer neer te zetten die zelf spelers scout. Zoals Arteta en Edu. Edu doet de onderhandelingen en komt zelf met namen zoals Neto en Emerson Royal, Arteta wilt het liefst Ramsdale en Tomiyasu hebben en krijgt voordeel van de twijfel.
Ten Hag is een matige manager maar de volgende trainer moet dezelfde vrijheid hebben als Ten Hag en niet als bij Mourinho en Van Gaal dat ze maar een paar eigen spelers mogen hebben en de rest wordt aangevuld door de td.

13 december 2023 om 16:25

Jij denkt serieus dat Arteta de tijd heeft om spelers te scouten en helemaal door te lichten? Een trainer heeft hooguit spelers die hij graag ziet komen en die worden dan aangedragen bij het (technisch) bestuur. Ook bij Arsenal en Liverpool is het geen one-man-show. Dan hadden ze de technische mensen allang de deur uit gedaan.

Het is ook maar net hoe de wind waait. Vorig jaar was Ten Hag een verademing en kwamen superlatieven tekort. Nu kan hij er ineens niets meer van bij wijze van spreken. In 10 jaar tijd telkens hetzelfde patroon tot wel vier of vijf keer toe is me veel te toevallig.

Feit is dat United gewoon een technische leiding heeft, dus ik vind het dan sowieso knap dat je de hoofdverantwoording bij de coach legt. Zelfs als Ten Hag zoveel inspraak heeft, is de technische leiding daar hoofdverantwoordelijk voor. Zij hadden het moeten overzien.

De omstandigheden zijn ook heel anders bij United. Zo'n eerste seizoen als Arteta bij Arsenal of eerste twee seizoenen als Klopp bij Liverpool en je staat bij Manchester United gewoon op straat. Zoveel tijd krijg je daar niet. Je kunt je afvragen of dat wel zo goed is, maar je kunt de situatie nauwelijks vergelijken.

13 december 2023 om 16:58

Bij Arteta heb ik het gevoel dat hij zijn eigen spelers scout. Zoals ik al eerder zei kwam de td van Arsenal met Neto als nieuwe keeper en Emerson Royal als rechtsback paar jaar terug. Arteta kwam met Ramsdale en Tomiyasu.
Arteta heeft bepaalde stats meegegeven aan de scouts van Arsenal en zij kwamen met een lijstje en daarvan streepte Arteta wat namen weg. Ik denk dat hij op die manier spelers scout.

Een trainer moet naar mijn mening altijd de ruimte hebben om zelf een selectie te verbeteren. Ten Hag heeft die ruimte gekregen.
Waar het misgegaan bij United is dat zij hadden moeten zien dat Ten Hag niet zo kan renderen. Als ik de geruchten mag geloven kwam Ten Hag naar United omdat hij zelf inspraak had op het aankopen van nieuwe spelers.
Had de technische leiding van United Ten Hag niet gehaald omdat hij inspraak wilt op het aankoopbeleid dan was de kritiek niet mals.

13 december 2023 om 17:05

Sirius, ik denk dat je onderschat hoe voetbalgek Arteta is, hij gaat daarin veel verder dan Guardiola bijvoorbeeld.
Arteta stuurt scouts naar spelers die hij aangedragen heeft, hij doet niet alles alleen want ook Edu en zijn scouts komen met suggesties uiteraard, maar Athletic heeft al meerdere keren gerapporteerd dat Arteta zijn eigen voorkeur door heeft gedrukt en andere spelers heeft laten kopen dan bij hem voorgesteld werden, waaronder dus idd Emerson Royal vs Tomi en Neto vs Ramsdale.

Bij Utd is een hoop mis, maar mijn punt is vooral dat er echt niet zo heel veel nodig is om het daar om te draaien. Gewoon de juiste poppetjes op de juiste plek zetten.

13 december 2023 om 17:20

Natuurlijk heeft een trainer daar tijd voor. Als je geobsedeerd bent dan heb je ongelofelijk veel tijd in een week hoor.

13 december 2023 om 18:40

Scout zijn is een voltijd baan. Manager zijn is min of meer een dubbele baan. Natuurlijk heb je daar geen tijd. Dat betekent niet dat je geen voorkeuren kunt hebben voor bepaalde spelers maar als manager heb je echt geen tijd om tientallen uren door data and stats heen te spitten en ook nog ff uit te zoeken wat voor persoonlijkheiden alle spelers op het lijstje hebben. Terwijl je ook nog eens wedstrijden om de 3 of 4 dagen speelt. Alsof scouts, data analisten 35 uur per week uit hun neus lopen te eten. Wat een onzin.

13 december 2023 om 18:53

Het is pas onzin te doen alsof wij beweren dat Arteta de nieuwe martinellis op het derde niveau in Brazilië scout. De bekende spelers kunnen echt wel uitgebreid door een trainer bekeken worden hoor.

13 december 2023 om 19:05

Je kunt het onzin vinden. Ik denk dat je het net als Sirius wezenlijk onderschat hoeveel uren Arteta met zijn werk bezig is.

13 december 2023 om 21:35

Wenger heeft dat jaren gedaan. Wilde niet met een td werken en bekritiseerde zelfs het beroep publiekelijk. Die man werkte makkelijk door het seizoen 50/60 uur per week. Hij liet Arsenal zelfs een scouting bureau kopen en hij voerde het beleid grotendeels. StatsDNA mocht je het op willen zoeken.

Ik denk niet dat Lopetegui United veel beter gaat maken, heb hem sowieso nooit een speciale trainer gevonden was bij Real ook al heel slecht bezig en werd binnen no-time ontslagen daar. Ik denk dat United gewoon nooit meer terug komt op het Europese topniveau net als vroeger.

Het lijkt mij gewoon meer dan normaal dat EtH binnenkort wordt vervangen. De resultaten en het spel zijn gewoon slecht, maar daarnaast heeft hij de club op de langere termijn ook met behoorlijk wat problemen opgezadeld met zijn belachelijk transferbeleid.

De kern was zeker niet perfect toen hij arriveerde, maar sindsdien heeft Man Utd bijna 500 miljoen uitgegeven aan transfers en zitten ze met een kern waarvan meer dan de helft op veel te dure contracten. De eerste taak van zijn opvolger, of een eventuele technisch directeur, zal zijn om grote kuis te houden door de kern die grotendeels door EtH is samengesteld.

13 december 2023 om 15:27

Hoezo is het Ten Hag z'n transferbeleid? Zelfs als Ten Hag die spelers heeft gehaal voor die bedragen, moet je naar Fletcher en Murtough wijzen. Zij bepalen contractueel gezien het technische beleid en horen dat te waarborgen. Zij zijn dus hoofdverantwoordelijk. Verder ben ik het met je eens. Een ontslag lijkt ook onvermijdelijk en het is niet zozeer onterecht.

13 december 2023 om 15:38

Veel te makkelijk. Bij elke club wordt er naar de wensen van een trainer geluisterd bij het samenstellen van een selectie.

Uiteraard zijn ze daar bij Man U schromelijk in doorgeslagen door incompetentie aan de top. Al denk ik perfect dat het mogelijk is dat ze daar gewoon geloven dat een trainer zo een belangrijke rol moet uitvoeren. Laat ons namelijk niet vergeten dat dat het Engelse trainersmodel is. Daar is de trainer een TD en coach. En al de successen van Man U werden behaald onder een coach, Ferguson, volgens een dergelijk model.

13 december 2023 om 15:45

Het is toch duidelijk dat redelijk wat van de transfers zijn stempel hebben? Antony, Martinez, Malacia en Onana alleszins wel, Amrabat mogelijk ook. Toen ze Frenkie wouden halen zag je ook duidelijk zijn hand. Dan lijkt het mij dat hij zegt tegen hun welke spelers hij wilt en dan proberen ze die te halen.

Het is waar dat hij daarin gedeelde verantwoordelijkheid heeft maar het is wel duidelijk dat dit de namen waren die hij zelf heeft uitgekozen. Hij zou ook gewoon het profiel van spelers kunnen geven dat hij wenst en het dan aan hen overlaat om het in te vullen met specifieke namen, dan zou het vnl de verantwoordelijkheid zijn van Fletcher en Murtough, maar dit lijkt mij hier niet het geval. Je kunt het hen wel kwalijk nemen dat ze hem zomaar volgen natuurlijk.

Vind dit geen bijzondere trainer. Ik zou nog eerder De Zerbi of Zidane de kans geven. Snap niet dat die lager staan...

De Zerbi is misschien wel erg eigenwijs, met zijn roulatiesysteem en dergelijke ook bij Brighton.

De spelers moeten de goede prestaties in de Champions League meenemen naar de Premier League.

Hmmm....volgens mij zijn ze daar juist hard afgegaan?

Alle drie genoemde spelers met wie hij een band heeft hebben geen toekomst bij Manchester United. Reguilon daarbij noemen geeft aan dat het een onzin bericht is

Alsof die het beter gaat doen. Het probleem begint van bovenaf, met het bestuur en de scouting.

Of hij nou blijft of gaat in beide gevallen wordt Ten Hag een heel stuk rijker

Lopetwgui is een verschrikkelijk slechte coach. Dat moeten ze nooit doen

United is een gewoon een slecht lopende club. Het heeft dezelfde verwachtingen als Ajax, ieder jaar kampioen worden, maar heeft de selectie daar niet voor. Dit vind ik deels wel de schuld van ten Hag, die gewoon afgelopen zomer alleen maar slechte spelers heeft gehaald. Is ook gewoon knap.

Als die ontslagen wordt heeft United twee keuzes of een nieuwe trainer aanstellen om dit seizoen te overbruggen a la van het schip of een zwaar gewicht zoals Zidane. Vraag is of iemand van die categorie dit United wil trainen, is geen eer aan te behalen

Lijkt mij persoonlijk geen al te beste optie onder de huidige omstandigheden. Hij is weer meer een systeemcoach en dat werkt simpelweg niet bij United zoals de club er momenteel voor staat. Hij heeft niet het materiaal om het spel te spelen zoals hij dat wil dus hij zal de nodige specifieke versterkingen eisen en als het dan niet meteen klikt zit United straks weer met spelers waar de volgende coach het niet in ziet zitten. Bovendien is Lope naar mijn gevoel ook niet de coach die een selectie mentaal sterker kan maken, tenminste dat was mijn gevoel toen hij bij Madrid zat, en kan hij zelf ook niet optimaal om gaan met de druk bij zo'n club.

Imo is het beste voor United om te kijken naar een pragmatische coach die resultaatvoetbal speelt in de eerste plaats en gewoon het beste maakt van de selectie die hij ter zijn beschikking krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren