Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City kan Newcastle United en scorende Willems niet verslaan

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen. Het team van manager Josep Guardiola moest bij Newcastle United genoegen nemen met een punt, door toedoen van een laat doelpunt van Jonjo Shelvey: 2-2. Jetro Willems had de eerste treffer van the Magpies voor zijn rekening genomen. Koploper Liverpool kan de voorsprong op de regerend landskampioen naar elf punten uitbreiden, als zaterdag van Brighton & Hove Albion wordt gewonnen. Newcastle United staat voorlopig twaalfde.

De teams van Steve Bruce en Guardiola hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht, dankzij twee doelpunten in drie minuten. Manchester City was in de eerste helft veelal aan de bal, maar deed daar in offensief opzicht weinig mee en de defensie oogde broos zodra Newcastle een tegenaanval opzette. Martin Dubravka werd voor rust dan ook amper op de proef gesteld, al was het de titelverdediger die na dik twintig minuten de leiding nam.

Na een heerlijke hakbal van David Silva was het Sterling die zijn vijftiende van het seizoen liet noteren. Het antwoord van Newcastle United volgde al enkele minuten later. Na een goede combinatie met Miguel Almirín dook Willems de ruimte in en schoot hij met rechts de bal in de verste hoek achter Ederson: 1-1. In het restant van de eerste helft bleef Newcastle goed verdedigen en hield men de ruimtes voor de bezoekers uiterst klein.

Ook na rust leunde Newcastle, dat in een 5-4-1-systeem speelde, op de defensie en had Manchester City moeite om de ruimte te vinden. Na 68 minuten hield Dubravka de thuisploeg desondanks op de been. De doelman keerde een inzet van Gabriel Jesus met zijn voeten en de rebound van De Bruyne was ook een prooi voor de keeper.

Guardiola opteerde pas vanaf de 68e minuut voor veranderingen in zijn team: Bernardo Silva en Phil Foden namen de plaatsen van Riyad Mahrez en Silva in. Acht minuten voor tijd leek Manchester City het duel op schitterende wijze naar zich toe te trekken. Een snoeiharde volley van De Bruyne eindigde via de onderkant van de lat tegen de touwen: 1-2. Twee minuten voor het einde viel toch nog de 2-2: een schot van Jonjo Shelvey van buiten het zestienmetergebied was te machtig voor Ederson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat City blijft toch wel een beetje een overschatte ploeg. Ik zie ze de CL ook niet winnen eerlijk gezegd.

30 november 2019 om 15:29

Nee zie ik ook niet gebeuren, ze zijn toch nog te veel een momenten team. Hebben geweldige kwaliteiten, alleen ze blijven aardig wat wedstrijden hebben waar die gewoon niet naar boven komen

30 november 2019 om 15:30

Ligt eraan wat je overschat noemt. Geweldige spelers en vorig seizoen prachtig voetbal gespeeld. Dit seizoen wel duidelijk minder en geen cl favoriet natuurlijk

30 november 2019 om 15:35

Overschat noem ik een ploeg die eigenlijk al een aantal jren als beste ploeg vd wereld word neergezet, bij de bookmakers ruim favoriet is voor de CL eindzege, maar eigenlijk dat niet ziijn. Clubs als Barca, Real, Juve , PSG en Bayern vind ik geen mindere spelers hebben. Vind biiv de defensie van City geen absolute topniveau. Ondanks dat blijft het natuurlijk een van de meest spectaculaire ploegen van Europa met hun manier van voetballen.

30 november 2019 om 15:44

Juve heeft naast Dybala en de 34-jarige Ronaldo ook niet een CL winnaar-waardig team. Real is ook niet meer wat het is geweest, al zit er wel weer stijgende lijn in. Voor mij is Barca samen met Liverpool de grootste favoriet, met Bayern, PSG, Real en toch City als andere kandidaten.

30 november 2019 om 18:55

Barca favoriet? Het team zelf gelooft er niet eens man. Ik denk dat psg bayern liverpool en city favoriet zijn

1 december 2019 om 04:34

@EIPhenomeno
Eigenlijk hebben alle topploegen wel problemen. City ruim de favoriet maken is natuurlijk niet reeel. Ik geloof wel dat als ze hun niveau wel halen in de CL, dat een CL titel behaald kan worden. Echter zijn er veel uitdagers en de bal is rond. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Spurs de finale zou halen. En uiteindelijk hadden ze zomaar een verlengen kunnen halen tegen Liverpool. We gaan het zien!

30 november 2019 om 15:31

City is inderdaad dit seizoen een beetje overschat. Maar ja, verdediging is drama, geblesseerde, en ook Pep die laffe wissels toepast. CL pakken ze inderdaad niet dit seizoen.

30 november 2019 om 15:32

Ja joh. De ploeg met 98 punten vorig jaar is overschat. Alsjeblieft zeg. Ze missen duidelijk spelers achterin en dat zie je ook gewoon terug.

30 november 2019 om 15:33

Overschat? Horen bij de beste 5 clubs in Europa. Daarnaast hebben ze de afgelopen 2 jaar bijna alles in engeland gewonnen. Of ben je overschat als je de CL niet kan winnen? Dan ben ik het wel met je eens.

30 november 2019 om 15:37

Kan een ploeg daarbijhoren als je nooit bij de laatste 4 komt? Vind eerder Juve, Bayern, Barca en Real de elite met Liverpool die zich daar ook weer gaat aansluiten. zie ook eerder een PSG dan een Citu de CL winnen. Met Stones, Angelino en Otamendi win je geen Europese prijzen.

30 november 2019 om 15:58

Ligt aan de ploegen waardoor je ben uitgeschakeld. In de afgelopen seizoenen zijn ze eruit gegooid door Barcelona (2x), Real, Tottenham en AS Monaco. De enige ploeg waar ze echt van moesten winnen was AS Monaco. Alhoewel die ook heel sterk waren voorin.

30 november 2019 om 16:31

Tottenham past ook wel in dat plaatje en het Liverpool van dat moment eigenlijk ook wel.

30 november 2019 om 16:37

Dat AS Monaco was veel sterker dan bijvoorbeeld Tottenham. Mendy, Fabinho, Bernardo Silva, Mbappe om maar wat te noemen. Bakayoko met een fantastisch seizoen en dan ook nog ervaren spelers die een topjaar draaiden zoals Moutinho en Falcao. En je zegt kan je Europese prijzen winnen met spelers als Angelino. Tottenham haalde vorig jaar de finale met Dany Rose en die is nou niet bepaald beter..

30 november 2019 om 16:38

Je kan ook gewoon pech hebben zoals vorig jaar tegen Tottenham.

30 november 2019 om 16:40

@d.costa9cfc Tottenham moeten ze natuurlijk ook gewoon verslaan. City heeft veel meer geld als Tottenham uitgegeven

30 november 2019 om 15:36

198 punten op 2 seizoenen. Lol overschat ja.

30 november 2019 om 15:40

Tja een Juve, Bayern, PSG en Barca worden ook elk jaar kampioen. Gaat mij om de overschatte Europese prestaties plus het feit dat de hongerigheid er een beetje uit lijkt te zijn. Termen als de sterkste ploeg vd wereld gaan dan ook veel te ver.

30 november 2019 om 16:40

Puur qua voetballend vermogen zijn ze absolute wereldtop. Ik ben alleen wel met je eens dat ze verdedigend niet stabiel genoeg zijn. Je merkt terecht op dat je uiteindelijk met Stones, Otamendi en Laporte de oorlog niet gaat winnen. Die verdedigende stabiliteit heeft Liverpool wel. Het heeft me ook wel verrast dat City de verdediging niet heeft versterkt in de afgelopen transferperiode.

30 november 2019 om 17:13

@diegelbereds wat mij nog meer verbaasd is dat ze nog steeds geen target man/pinchitter hebben voor als het voetballend een keer niet draait. het lijkt wel of de lange bal spelen in geval van nood iets afgrijselijks is voor Guardiola terwijl zo een Llorente bij de Spurs bv vorig jaar heeft laten zien dat dat in het hedendaagse voetbal vaak nog heel goed werkt als je je dag niet hebt of als je nog 10 minuten hebt om terug te komen van een achterstand

30 november 2019 om 17:24

Dan moet zo'n target man/pinchitter wel haalbaar zijn en van goed niveau. Alleen Cavani, Dzeko, Giroud, Lewandowski en Kane zijn van het juiste niveau. Niet een speler als Luuk de Jong etc. Daar heb je niks aan als target men. Giroud, Dzeko, Cavani, Lewa, Kane waren echter allen onhaalbaar en wilde geen 3e viool spelen achter Jesus en Aguero. Pinchitter halen is lastiger dan je denkt. Liverpool herft bijv ook geen pinchhitter, maar won wel gewoon de CL.

30 november 2019 om 17:34

Haalbaar Zermatt?
City is by far de duurste ploeg die ooit op deze planeet heeft bestaan!
Meer dan een miljard uitgegevenen en nooit een speler met dikke winst verkopen. Guardiola verdient ook 3x zoveel als Klopp. Liverpool had 142 miljoen winst op Coutinho.

30 november 2019 om 18:06

@zermatt_person die Llorente vond ik ook geen verkeerde pinchhitter hoor en die was transfervrij in de zomer. hoezo hebben ze die dan niet gehaald bij City?

30 november 2019 om 18:16

Llorente was alleen tegen Ajax goed, maar verder enorm matig. Spurs heeft hem niet voor niets laten gaan.

30 november 2019 om 15:39

Ze hebben vooral een overschatte coach die in zes jaar tijd geen CL finale wist te halen en met City geeneens een halve finale van de CL.

30 november 2019 om 15:41

Volgens jouw redenatie is alleen Zidane een topcoach. Een CL finale halen meerdere keren behalen achter elkaar is maar voor weinig weggelegd.

30 november 2019 om 15:50

Gaat er ook om bij welke club je zit en hoe je elftal eruit ziet. Bij Bayern had die een verschrikkelijk goede ploeg en dit City waar die meer dan een miljard mocht uitgeven is ook een hele goede ploeg. Mag je toch wel meer van verwachten.

30 november 2019 om 15:51

Met de investeringen en spelers die hij heeft is het natuurlijk schandalig dat je geen halve finale kunt halen.

30 november 2019 om 16:39

Guardiola heeft helemaal geen miljard uitgegeven. Hoe kom je steeds aan dat bedrag? Guardiola heeft maximaal 500 miljoen euro netto uitgegeven in z'n periode bij City. Ken de feiten voordat je belachelijke dingen loopt te roepen van "miljard" om iemand neer te halen. Verder had City steeds onwijs veel pech in CL. Dat is daarom sowieso geen goede graadmeter om een trainer te beoordelen.

30 november 2019 om 16:42

@elphenomeno leuk om het steeds over finales te hebben maar als je elk jaar met een van de rijkste selecties van Europa niet eens de kwartfinale weet te overleven is dat natuurlijk wel een armoedige prestatie. Ten Hag haalde met een club die niet eens een tiende van het budget van City heeft de halve finale van de CL

30 november 2019 om 16:44

@zermatt_person gisteren vertelde een City fan me dat Pep 760 miljoen aan uitgaves heeft gedaan. als je daar dan bij optelt dat er bij City al geweldige spelers als Aguero en De Bruyne zaten toen hij kwam dan is het toch wel bizar dat je niet eens voorbij de kwartfinale van de CL weet te geraken elk jaar. hij heeft misschien geen miljard uitgegeven maar hij heeft wel een selectie van een miljard tot zijn beschikking

30 november 2019 om 16:53

City had misschien De Bruyne en Aguero ja, maar Guardiola had de pech dat hij in een verouderd team terecht kwam en spelers als Clichy, Zabaleta, Sagna, Kolarov, Mangala, Demichelis, Fernando en Navas allemaal moest vervangen. Iedereen wist dit en gaat hierdoor de prijs verdrievoudigen als City zich meldt. Hierdoor kwamen de kosten al vrij hoog op om alleen al je backs te vervangen. Dit kun je Guardiola niet aanrekenen.

30 november 2019 om 16:57

Ja Zermat, "pech". Drie jaar op rij "pech". Ook bij Bayern was her zeker pech dat Heynckes de CL won en Guerdiola geeneens de finale kon bereiken.

30 november 2019 om 16:59

@zermatt_person ik reken het Guardiola zeker wel aan want elke Europese topclub met veel geld heeft daar last van, niet alleen City. Klopp haalde een robertson van Hull voor weinig geld, spelers als Firmino, Mane en Salah kossten ongeveer 40 miljoen per stuk en hij geeft een jeugdspeler als TAA de kans. alleen Van Dijk en Alisson kwamen qua prijs in de buurt van spelers als De Bruyne en Rodri

30 november 2019 om 17:05

@El Fenomeno je weet hoe dat gaat. Zidane wint drie keer op rij de CL en dat was zogenaamd drie keer geluk. Pep strand drie keer op rij in de kwartfinale en dat was zogenaamd drie keer pech. zo kan je elke coach wel naar de bodem of naar de top praten om je eigen favoriete coach er beter uit te laten komen

30 november 2019 om 17:14

@El Fenomeno: Dat Heynckes in CL beter heeft gedaan dan Guardiola ben ik met je eens, maar in de competitie is Heynckes niet geluk wat Guardiola wel is gelukt, namelijk elk jaar landskampioen worden EN de beker winnen. Daarom is Heynckes ook geen betere coach dan Guardiola vind ik. In 2012 lukte het Heynckes niet eens een prijs te pakken bij Bayern Munchen. Toen Guardiola kwam, won hij, behalve in 2015, alle nationale prijzen bij Bayern Munchen en lukte het hem drie keer de halve finale CL te halen en verbrak bij bijna alle records in Bundesliga. Zoiets kun je van Heynckes, Ancelotti of Kovac niet zeggen. Alleen in CL heeft Heynckes het beter gedaan dan Guardiola, maar verder niet. Verder had Guardiola zeker wel te maken gehad met pech in CL. Vorig tegen Tottenham om het feit dat Aguero een haartje na buitenspel stond, twee jaar geleden genaaid door arbitrage in CL tegen Liverpool en in 2016 de pech gehad dat Muller die penalty mistte en Alaba op de lat schoot. Zulke dingen heb je als trainer niet in de hand. Daarom is het belachelijk om een coach omlaag te praten alleen maar om CL. Is Klopp straks ook ineens een overschatte trainer als hij over twee weken van Salzburg verliest en uit de CL ligt. Nee toch?

30 november 2019 om 17:16

@Japie_Krekel: Je zegt: " zo kan je elke coach wel naar de bodem of naar de top praten om je eigen favoriete coach er beter uit te laten komen." Dat kan ik dan ook over jouw zeggen, want jij praat Guardiola iedere keer weer naar bodem.

30 november 2019 om 17:49

@zermatt_person makkelijk om te beginnen over dat buitenspel moment maar City kreeg in dat tweeluik ook een penalty cadeau van de scheids met die vermeende handsbal van Rose

30 november 2019 om 17:50

@zermatt_person dat komt omdat de prestaties achter blijven, zeker op Europees gebied. wil ik bv Zidane afkraken heeft hij 3 recente CL titels waar ik niks tegenin kan brengen om mijn ongelijk te bewijzen

30 november 2019 om 17:55

@Zermatt,“ maar in de competitie is Heynckes niet geluk wat Guardiola wel is gelukt, namelijk elk jaar landskampioen worden EN de beker winnen.” Nou nou, dat is echt wel een wereld prestatie nu je dat zegt. Daarvoor wonnen ze dat bijna nooit. Ik zou bijna pleiten voor een standbeeld voor de beste man! 😂

30 november 2019 om 18:11

Zermatt sorry, maar al die excuusjes van je maken je steeds minder geloofwaardig. Leuk die nationale prijzen waaronder veel bekertjes die de meeste clubs niet serieus nemen, maar presteren wanneer het echt moet, in de CL, dan faalt die Pep keer op keer. Klopp haalt twee finales achter elkaar, waarom? Omdat hij een veel betere trainer is dan Pep.

30 november 2019 om 18:21

Guardiola faalt helemaal niet keer op keer in CL. Guardiola heeft met Barcelona gewoon 2 keer de CL gewonnen. Dan faal je niet keer op keer. Klopp vind ik niet beter dan Guardiola, aangezien hij alleen de CL heeft gewonnen, terwijl Guardiola liefst 7 prijzen heeft gepakt in z'n periode bij City. Dan kun je vind ik moeilijker zeggen dat Klopp beter gepresteerd heeft alleen maar om de CL.

1 december 2019 om 01:34

@Zermarr Pep heeft 777.59 uitgegeven sinds hij coach is. Hierbij de spelers en bedragen. Vergeet niet veel goede spelers waren er al zoals Aguero, Bruyne.
19/20 - 168 miljoen
Angelino 12 miljoen
Rodi 70 miljoen
Cancelo 65 miljoen
Pedro Porro 12 miljoen
Steffen 8 miljoen
Meshino 1 miljoen

18/19 - 78.59 miljoen
Mahrez 67.80 miljoen
Palaversa 6.30 miljoen
Sandler 2.50 miljoen
Itakura 1.10 miljoen
Arzani 0.89 miljoen

17/18 - 317.50
Laporte 65 mil
Mendy 57.50 miljoen
Walker 52.7 miljoen
Silva 50 miljoen
Ederson 40 miljoen
Danilo 30 miljoen
Luiz 12 miljoen
Hariss9n 4 mil
Kayode 3.8 mil
Ilic 2.5 mil

16/17 - 213.50
Stones 55.60
Sane 50 5
jesus 32
ilkay 27
bravo 18
nolito 18
moreno 5.5
ruli 4.7
zinchenko 2
mari 0.2


1 december 2019 om 10:58

@MrKrillin: ik heb het over netto uitgave, inclusief verlopende spelers. Dan kom je uit op 500 miljoen. Guardiola heeft echt niet alleen gekocht, maar ook verkocht.

30 november 2019 om 15:44

Je weet echt niet waarover je het hebt man. Foei foei.

30 november 2019 om 15:53

Want? Real heeft 1 mager seizoen en kunnen er volgens de kenners helemaal niks meer ervan. Terwijl ze daarvoor 3x de CL wonnen. City is een sterke ploeg maar hebben maar 1 manier van spelen en worden in mijn optiek ietwat groter gemaakt dan ze zijn.

30 november 2019 om 16:02

Het gaat over City en hun voetbal, niet over een andere club uit een ander land want dat heeft nu niets van waarde. City heeft de afgelopen jaren in de Premier League zoek gespeeld. Ze zitten nu in een mindere periode, dat wil niet zeggen dat ze per definitie ineens overschat zijn. Dat is gewoon nonsens.

30 november 2019 om 16:19

Ik mag ze overschat vinden toch. Iets over- of onderschat vinden is nog altijd een mening en geen feit. Nonsens is het pas, wanneer het feitelijk niet waar is.

30 november 2019 om 17:35

Het is feitelijk niet waar want je kan het zelf opzoeken. Maar in plaats van dat doe je lui en baseer je je slechts op de voorbije drie weken. Want dat past beter in je verhaal, ofniet?

30 november 2019 om 16:38

@elphenomeno ze hebben toch echt geweldig materiaal hoor, alleen het optimale rendement word er niet uitgehaald

30 november 2019 om 16:46

Het optimale rendement wordt er zeker wel uitgehaald. Anders win je als club niet sinds 2018 alle Engelse nationale prijzen, haal je geen 198 punten in twee seizoenen en verbreek je niet bijna alle records in BPL

30 november 2019 om 16:49

@zermatt_person niet zo gek dat je nationaal domineert als je als club veel meer hebt uitgegeven dan je directe concurrentie. dat lukt PSG in Frankrijk ook met de duurste selectie van het land. zelfde verhaal met Juve in de Serie A en Bayern in de Bundesliga

30 november 2019 om 16:58

Echter is het verschil wat PSG uitgeeft tussen de concurrentie vele malen groter dan wat City uitgeeft vergeleken met concurrentie. Ook haalde City veel meer punten tussen 2017 en 2019 in Engeland dan PSG tussen 2017 en 2019 in Frankrijk. Daarom is de prestatie van Man City van andere orde t.o.v. PSG.

30 november 2019 om 17:08

@zermatt_person dat is misschien zo maar met de rijkste selectie van je land kampioen worden vind ik nog steeds eerder een logische prestatie dan een uitzonderlijke prestatie. ik kan genieten van Pep zijn spelopvatting dus daar heb ik veel respect voor maar ik vind hem momenteel niet de beste coach ter wereld. ik vind toch dat Klopp momenteel meer indruk maakt als je kijkt naar de verhouding tussen uitgaves en sportieve prestaties

30 november 2019 om 17:18

En wat als Klopp dadelijk verliest van Salzburg en uit de CL ligt zo vroeg in het seizoen. Is hij dan nog steeds de beste volgens jou?

30 november 2019 om 17:56

@zermatt_person dat zou ik wel een totale wanprestatie vinden maar nu zou ik dan niet gelijk mijn mening bijstellen. gebeurd het hem volgend jaar weer dan kan ik hem idd niet meer de beste noemen. een incident kan een keer voorkomen in een bekertoernooi maar als hij twee of drie keer op rij faalt in de CL is het natuurlijk geen incident meer en dan is hij idd niet de beste ter wereld op dat moment

30 november 2019 om 23:13

Vergeet niet dat Liverpool vorig jaar veel geluk nodig had om de poule fase te overleven. CL is door zijn structuur per definitie afhankelijk van de geluksfactor. Competities zijn daardoor een objectievere graadmeter om prestaties van teams en clubs met elkaar te vergelijken. Tot slot: Pep wint niet alleen prijzen. Ook harten (met z'n spelopvatting). Net zoals Cruijff deed.

1 december 2019 om 01:08

@zermatr_person hoe kan jij zo kritisch zijn op liverpool terwijl je pas geleden nog fan was van die club?

Zonder Laporte staat het daar totaal niet achterin.

30 november 2019 om 15:31

Hadden gewoon vol voor de ligt moeten gaan

30 november 2019 om 16:03

Want Liverpool gaat Van Dijk verkopen aan City? Of bedoel je daarvoor nog? Want na dit seizoen bij Ajax en Nl elftal is de Ligt niet echt meer een talent. Doet het na een stroeve start nu ook goed bij Juve en is voetballend goed genoeg om naast Laporte het voetbal van City aan te kunnen.

Een paar blessures en t loopt gelijk niet meer. Stelt niks voor dat City

30 november 2019 om 17:32

Het gaat erom welke blessures je hebt. Laporte bijvoorbeeld, is de meest belangrijke speler bij City. Belangrijker dan De Bruyne bijv en precies Laporte raakt geblesseerd. City zonder Laporte is hetzelfde als Liverpool zonder Van Dijk. Dan is City gewoon stuk kwetsbaarder, terwijl een De Bruyne makkelijk op te vangen valt door een B. Silva. Bij Laporte is dat niet het geval.

30 november 2019 om 19:23

T punt is, united heeft 10 blessures( 2maanden terug)en jij onder andere loopt te janken om OGS de laan uit te sturen. Je moet dan ook consequent zijn en om het ontslag van Guardiola moeten vragen na zo'n wanprestatie(1 winst uit 5 wedstrijden)maar nee dat kan niet... hypocriet als de pest

30 november 2019 om 19:46

Guardiola staat iets van 15 punten boven OGS. Dat is dus totaal andere situatie die niet te vergelijken is.

1 december 2019 om 01:36

@zermat leuk dat pep 15 punten boven staat maar hij heeft ook bijna 780 miljoen mogen investeren he

1 december 2019 om 01:36

dubbel

Willems in Maart weer in Oranje! Als Koeman in Maart nog steeds aan komt zetten met Blind als linksback, terwijl die jongen duidelijk geen back is, kan hij bepaalde spelers gewoon niet objectief beoordelen. Willems is de beste back die Nederland heeft en heeft het vuur weer hervonden bij Newcastle, die kan als hij zo doorgaat na 1 seizoen al een stap hogerop zoals Wijnaldum heeft gedaan.

30 november 2019 om 15:32

Zie een back van Newcastle toch liever niet meer in het Nl Elftal, dit niveau zijn we echt wel ontgroeid

30 november 2019 om 15:34

Toch beter op linksachter dan een trage Blind(die centraal gewoon prima is trouwens) of een van Aanholt die alles maar blind doet.

30 november 2019 om 15:36

De competitie geeft veel meer weerstand. Newcastle speelt 38 wedstrijden op hoog niveau per seizoen. Blind speelt in de CL, zeker. Maar nooit als linksback. Ik zou Willems ook heel logisch vinden in oranje.

30 november 2019 om 15:36

Willems speelt wekelijks onder hoge weerstand, dat is veel belangrijker dan de club waarvoor hij speelt. Newcastle is overigens echt niet minder dan pakweg AZ, Feyenoord, Psv, Valencia, Galatasaray waar andere internationals spelen.

30 november 2019 om 15:39

Waar iemand speelt moet totaal niet de doorslag geven voor het verdienen van een plaats in de selectie. Dat is dezelfde onzin die van Dijk jarenlang uit Oranje heeft gehouden, want hij speelde "maar" bij Celtic en Southampton. Willems speelt uitstekend in de Premier League en staat z'n mannetje tegen topteams, dat is het enige wat moet tellen. Als hij dit niveau vasthoudt is er een goede kans dat hij volgend seizoen überhaupt niet meer bij Newcastle speelt.

30 november 2019 om 15:39

@Maas12

Maar toch wel spelers als Berghuis, Dumfries etc. Blijven oproepen maar geen Willems die in de PL speelt.

30 november 2019 om 15:40

Ik zie Newcastle toch wel wat hoger als keuzeinschatting over de suptop van de Eredivisie. Dit is Premier League voetbal tegen een beetje zwak eredivisie waarbij clubs als Ajax alleen echt weerstand hebben in de CL

30 november 2019 om 16:06

Ik zeg ook niet dat je het niet moet doen, ik zeg alleen dat ik het liever niet zie 😎. Kijk maar naar Spanje, Frankrijk etc. Die weten niet eens welke spelers van hun nationaliteit bij dat soort clubs lopen

30 november 2019 om 16:46

@maas12 een back als Blind die 7 van de laatste 11 goals in Oranje heeft ingeleid zijn we toch hopelijk ook wel ontgroeid

30 november 2019 om 17:34

Jou neem ik toch niet serieus Japie

30 november 2019 om 17:59

@maas12 je hoeft mij ook niet serieus te nemen maar om statistieken kan je moeilijk heen

30 november 2019 om 18:01

Meerdere mensen niet

30 november 2019 om 18:52

@iwangils het zal best maar ik ben niet de enige die Blind een matige linksback vind die structureel steken laat vallen op die positie. zelfs de statistieken zijn het met me eens dus als je zelfs die statistieken wil tegen spreken dan vraag ik me af hoe serieus ik jou en @maas11 moet nemen

30 november 2019 om 18:09

Je weet dat Willems aan schijnverdedigen doet en dat Newcastle met drie centrale verdedigers speelt he. Willems is echt geen Oranje materiaal.

30 november 2019 om 18:28

Tenzij Koeman ook 3-5-2 of 3-4-3 gaat spelen. Dan maak je ook plek voor Van Dijk, De Ligt EN De Vrij. Daarom vind ik 3-5-2 of 3-4-3 een goed systeem.

JAAAA! Dit was echt een wedstrijd waar we een punt verdiende. Ja, we hadden alleen 23 % balbezit en maar 6 schoten tegen over de 20+ van city, maar de kansen die we maakte waren soms zelfs gevaarlijker dn die van city. Toen ASM erafging en De Bruyne scoorde zag ik het even niet meer zitten maar het feit dat Shelvey gewoon kan scoren op die manier zonder dat iemand hem echt drukt, gewoon fantastisch. Even puntje op Willems, hij heeft zich echt heeeeerlijk in dit elftal gevoegd. Wat een spelertje blijkt het te zijn die heel die linkerflank domineert. Op naar woensdag met een lekker gevoel dat we dit seizoen 4 punten van beide Manchester clubs hebben getrokken! Ho'way The Lads!!

30 november 2019 om 16:07

Lijkt me echt vet om supporter te zijn van Newcastle! Volgens mij echt een mooie club, ga je ook naar wedstrijden ?

1 december 2019 om 01:00

Niet vaak meer als toen, (ben nog student met examens...) maar ik probeer elke kerstvakantie er bij boxing day bij te zijn. Het is duur maar het echt waard. De stad ademt echt voetbal en je ziet dat bijna iedereen echt een liefde heeft voor de club. Ik geloof ook echt dat met de juiste investeringen de club weerbterug kan keren naar de tijden die we onder Keegan (1ste periode) en Bobby Robson hadden

"ik ondersteun Man City nu al 10 jaar. Ik word emotioneel door dit nu te tweeten. Pep Guardiola verpest mijn club en onze tradities. Ontsla hem voordat het te laat is. Messi maakte zijn carrière en heeft hem een ​​valse reputatie gegeven. Doe alsjeblieft mee #pepout 😡" Is trending op dit moment, zal de sjeik hem ontslaan? Jesus heeft echt veel kansen gemist en Sterling die laatste kans wauw die moest gewoon zitten. Jetro moet overigens gewoon starten voor NL, stop met Ake op zijn plek te zetten deze man verdient een kans Koeman.

30 november 2019 om 15:37

Aké heeft daar nauwelijks gespeeld? Het was voornamelijk Blind.

30 november 2019 om 15:38

Haha houd toch op. Hoe onrespectvol kun je zijn na een trainer die het record aantal punten pakt.

30 november 2019 om 15:48

En de duurste selectie heeft en verder weinig presteert.

30 november 2019 om 16:20

Des al niet te min heeft Guardiola het vrij aardig gedaan vind ik.

30 november 2019 om 17:15

Vind ik ook, wat een hysterie na 1 minder half jaartje

30 november 2019 om 17:39

@D-Bergkamp: Weinig presteert?? Kijk eerst maar even naar Guardiola's prijzenlijst voordat je lukraak wat schreeuwt.

Er moet dramatisch wat om gaan draaien qua rollen tussen City en Liverpool wilt Liverpool dit titelkans nog weggeven. Ze krijgen wel drukke schema in december, maar met zo een brede selectie moet dat ook wel goed komen. City is ondanks hun prima spel verdedigend echt altijd dramatisch. PSG lijdt onder zelfde probleem. Beetje tegenovergestelde van hoe ik Juve en Atletico soms voor me zie, namelijk verdedigend sterk, maar komen aanvallend te kort.

Mislukt bij Frankfurt, maar geweldig om te zien dat Willems het wel bij Newcastle United erg goed doet. Op Anfield scoren tegen Liverpool, en thuis tegen City al dit seizoen. Dat kunnen niet veel spelers zeggen. Fysiek ook onwijs sterk geworden en natuurlijk een geweldige linkerbeen. Mag ook wel een kans krijgen bij Oranje.

Pfff ongelofelijk. nu hopen dat Liverpool verliest.

Volgens mij is het duidelijk voor zowel de sjeik als Guardiola, dat er in de winter toch echt eens gerichte aankopen gedaan moeten worden voor de verdediging. Zelfs wanneer Laporte 100% fit zou zijn, zou dit volstrekt onvoldoende zijn. Buiten hem zijn er namelijk geen wereldverdedigers die bij City zitten. Bovendien kan Laporte niet elke wedstrijd spelen gedurende het seizoen, dus zou je het moeten kunnen veroorloven als City zijnde om een verdediger van formaat ervoor in de plaats te kunnen zetten. Mogelijke verdedigers waarop City zich in de wintertransferperiode kan richten zijn: Koulibaly, Martinez, Upamecano.

30 november 2019 om 16:32

@fusionizing vooral blijven kopen ja. het succes bij elkaar kopen is altijd makkelijker dan het optimale rendement uit je spelers halen

30 november 2019 om 16:39

Er zit een verschil tussen aankopen doen en gerichte aankopen doen. Dat is nu juist wat ik probeer aan te geven met mijn verhaal hierboven. City heeft heel veel ingekocht voor de aanval en middenveld, maar juist verzuimd om de verdediging te voorzien van ongeveer dezelfde kwantiteit en kwaliteit als het middenveld en aanval. Zowel de kwantiteit als kwaliteit is bij de verdediging van City verre van wat je kan verwachten van een team die zowel de Premier League als de CL wil winnen. Edit: nog een korte toelichting voor wat ik bedoel met die kwaliteit en kwantiteit. Op dit moment zijn alleen Otamendi en Stones beschikbaar voor de centrumverdediging. Mocht Laporte weer fit zijn, heb je dus drie spelers. Dan heb je nog Sandler die misschien terug komt en Garcia die ook beschikbaar is. Als je echter kijkt naar het aantal van deze verdedigers die daadwerkelijk ook van dezelfde kwaliteit zijn als Laporte, komt dit aantal uit op 0. Over het kwaliteitsverschil tussen Laporte en Fernandinho/rodi als centrumverdediger hoef ik niet eens over te beginnen. Dit is dus waarom ik vind dat City op zijn minst 2 wereldverdedigers moet aanschaffen in de winter, willen zij nog kans maken om de CL en PL te kunnen winnen

30 november 2019 om 16:48

@fuzionizing er is aan al Pep zijn wensen voldaan wat aankopen betreft door die sjeiks. dan mag je toch wel concluderen dat hij verkeerd heeft ingekocht. je kan wel weer 2 wereldverdedigers gaan halen maar zo kan elke coach succesvol worden door steeds honderden miljoenen uit te geven en het succes bij elkaar te kopen

30 november 2019 om 17:46

Guardiola verkeerd ingekocht? Wat een bullshit Japie. Kijk eens naar het verschil tussen tijdperk voor Guardiola en tijdperk na Guardiola en welke spelers hij heeft gehaald en welke spelers hij beter heeft gemaakt, zoals Sterling, Fernandinho en nog meer. Dan moet je niet lukraak roepen dat hij niet het optimale rendement eruit haalt, want dan ben gewoon blind.

30 november 2019 om 18:02

@zermatt_person Sterling is in tegenstelling tot zijn tijd bij Liverpool 120 wedstrijden rijker aan wedstrijden op topniveau. hoe weet ik zo zeker dat hij dan beter is geworden door Pep? ik geloof best dat Pep hem wel iets beter heeft gemaakt maar een coach maakt een speler nooit beter als een 5 tot 8 procent. de rest van hun ontwikkeling maken ze door door veel wedstrijden op een hoog niveau te spelen. ik heb bv Nolito en Bravo ook niet beter zien worden onder Guardiola. je kan ook moeilijk blijven volhouden dat elk jaar stranden in de kwartfinale van de CL en na dit weekend misschien 12 punten achterstaan op de koploper in de CL met een selectie van rond de 1 miljard het optimale rendement uit een selectie halen is. hoe kan het dat City topaanvallers als Mahrez en Sane altijd op de bank heeft zitten maar dat ze niet eens een geblesseerde centrum verdediger kunnen vervangen? dan heb je toch verkeerd ingekocht?

30 november 2019 om 18:32

Er hoeft dan ook maar 1 top CV bij en een pinchhitter. Sane kan dan verkocht worden en de selectie is weer in balans. Verder zaten Sane en Mahrez niet steeds op de bank. Ze maken gewoon veel minuten.

1 december 2019 om 01:38

@zermat hier lijst van welke spelers hij gekocht heeft. Hou rekening Sterling, de Bruyne en Aguero zaten er al he.
19/20 - 168 miljoen
Angelino 12 miljoen
Rodi 70 miljoen
Cancelo 65 miljoen
Pedro Porro 12 miljoen
Steffen 8 miljoen
Meshino 1 miljoen

18/19 - 78.59 miljoen
Mahrez 67.80 miljoen
Palaversa 6.30 miljoen
Sandler 2.50 miljoen
Itakura 1.10 miljoen
Arzani 0.89 miljoen

17/18 - 317.50
Laporte 65 mil
Mendy 57.50 miljoen
Walker 52.7 miljoen
Silva 50 miljoen
Ederson 40 miljoen
Danilo 30 miljoen
Luiz 12 miljoen
Hariss9n 4 mil
Kayode 3.8 mil
Ilic 2.5 mil

16/17 - 213.50
Stones 55.60
Sane 50 5
jesus 32
ilkay 27
bravo 18
nolito 18
moreno 5.5
ruli 4.7
zinchenko 2
mari 0.2


1 december 2019 om 01:47

aanvullend. Fernandinho zat er ook al

1 december 2019 om 04:50

Thanks @Mr Krillin. Ik dacht al dat die 500 miljoen van Zermatt niet helemaal klopte

1 december 2019 om 10:17

@japie_krekel nee jij zat goed met 780 miljoen. Bizar veel geld. En toppers als Ferdaninho, Bryne, Foden en Sterling waren er al. De Bruyne en Sterling hebben ook veel geld gekost.

1 december 2019 om 11:03

Die 500 miljoen klopt zeker wel als je de verkopen mee rekent. Guardiola heeft in z'n periode niet alleen gekocht, maar ook VERKOCHT. Als je dan de transferbalans met gekochte en verkochte spelers opmaakt, kom je uit op -517 miljoen euro in de periode van Pep. Dan is het gewoon dus 500 miljoen euro netto.

City is niet goed in vorm en gaat nog wel meer punten verspelen denk ik.

Zonder gekheid, als Guardiola met zoveel geld tot zijn beschikking, nu het de titel gaat verliezen aan Liverpool, niet de CL kan pakken, dan is zijn tijd bij Man. City toch een halve mislukkeling gebleken. Helemaal omdat Klopp + Liverpool het wel doen. Daarvoor is Pep gekomen, dominantie in Engeland en Europa. In Engeland raakt hij het kwijt, in Europa is er nooit iets van gekomen. Uitgeschakeld door Engelse ploegen notabene. Zie hem weer vertrekken naar een ander land na dit seizoen.

30 november 2019 om 16:38

na Barca zijn zijn prestaties sowieso niet heel erg groot geweest. hij werd kampioen met de duurste selectie van Engeland zoals PSG dat jaarlijks met de rijkste selectie in Frankrijk doet. bij Bayern werd hij een paar keer kampioen maar welke coach is geen kampioen geworden met Bayern? dat zijn er niet veel

30 november 2019 om 17:50

Guardiola was tussen 2017 en 2019 gewoon enorm dominant in Engeland met 198 punten in twee seizoenen. Nu zitten ze, vooral door blessure Laporte, in een vormdipje. Dat kan gebeuren.

30 november 2019 om 18:04

een vormdipje? als Liverpool wint staan ze halverwege de competitie geloof ik al op 12 punten achterstand. vorig jaar stonden ze dat ook al met 8 punten maar toen gaf Liverpool die voorsprong nog heel amateuristisch weg. iets wat eigenlijk niet kan maar als je dan vervolgens de CL wint kom je daar logischerwijs mee weg want dat is nog een grotere prijs als landskampioen worden

30 november 2019 om 18:35

Misschien wint City dit jaar wel de CL. City is volgens bookmakers grote favoriet voor CL winst. Bij CL winst komt City er ook mee onderuit als ze geen landskampioen worden.

30 november 2019 om 18:54

@zermatt_person mee eens! als City de CL wint dan boeit het mislopen van zo een kampioenschap niet heel veel meer want de CL is een veel grotere prijs

1 december 2019 om 08:33

City moet de CL winnen ongetwijfeld. Denk niet dat ze het voor elkaar gaan krijgen. Bereiken de halve finales niet eens.

man man man wat een armoede! zoveel geld uitgeven en dan zo een wanprestatie leveren dit seizoen met topmateriaal. het is voor City te hopen dat ze dat seizoen dan eindelijk eens een keer wat gaan laten zien in de CL want anders is het een verloren seizoen. maar goed, dan vraagt deze volgens velen beste coach ter wereld volgend jaar gewoon weer een 200 miljoen aan die sjeiks en dan komt het vast wel weer goed met City. met geld krijg je een hoop voor elkaar in het voetbal

30 november 2019 om 18:38

Guardiola gaat echt niet weer meer dan 200 miljoen vragen hoor. Hij heeft alleen een top CV nodig en een pinchhitter. Meer niet. Dat zal bijelkaar maximaal 100 miljoen kosten. Daarbij wordt Sane rond de 100 miljoen euro verkocht. Dan is je netto balans in uitgave gewoon gelijk. Guardiola heeft verder alleen in z'n 1ste en 2e seizoen bij City boven de 200 miljoen uitgegeven, dus dat hij dat imago heeft is sowieso niet terecht.

1 december 2019 om 01:43

@zermat sinds per er zit, heeft al bijna 780 miljoen uitgegeven. Van zijn basiselftal zaten oa Sterling, de Bruyne en Aguero eral Wat zegt dat over Pep? Daarnaast als hij al een top cv wil halen is hij al meer dan 100 mil kwijt. Een top pinchhitter ook rond de 50 mil. Fernandiho wordt ouder dus die wult hij ook wel vervangen met een top middenvelder. Sane wil hij die buitenspeler uit Spanje halen. Dus 100 mil van Sane gaat naar Spanje. Praat aub geen onzin en geef gewoon toe dat Man City belachelijk veel gekocht heefr

1 december 2019 om 01:47

Fernandinho zat er ook al. Geldt ook voor Foden

1 december 2019 om 11:08

Als Oyarzabal komt, komt er geen pichhitter. Sws hoop ik ook niet dat hij komt. Ook niet bij vertrek Sane. Verder zijn Dzeko, Cavani, Giroud, Mandzukic etc echt geen 50 miljoen euro waard. Die zijn max 15 miljoen euro waard. Cavani zelfs transfervrij.

En weer punten laten liggen door een verdediging wat niet Europese top waardig is. Ook voorin word het steeds lastiger, het echte Tiki-Taka voetbal is er nu wel uit, David Silva en de Bruyne kunnen gewoon dat niveau geweldige niveau van de afgelopen jaren niet meer aantikken door blessureleed en gewoon over de top heen zijn..en Cancelo en Rodri blijven 2 vreemde aankopen terwijl je met Walker en Fernandinho op die positites 2 betere spelers hebt. Laat alsjeblieft Laporte weer snel fit worden zodat we Fernandinho weer op het middenveld hebben staan, die beest loopt voor 3 man op dat middenveld met zo'n leeftijd. Gundogan is aanvallend natuurlijk leuk maar heeft terug ook helemaal niks. Nee, de aankopen die City heeft gedaan de afgelopen jaren zijn geen versterkingen gebleken.

30 november 2019 om 17:45

Vind je niet dat je een beetje overdrijft nu? De Bruyne over zijn top heen is een typfout van je mag ik hopen? David Silva is in de herfst van zijn carriere inderdaad. Maar het is niet makkelijk op Aguero en Laporte te missen. Ik denk vooral dat het aan de verdediging lig, als Pep dat terug goed krijgt heb je weer een ploeg die voor de titel kan strijden. Het is verre van voorbij.

2 december 2019 om 02:35

De Bruyne heb ik niet van gezegd dat die over de top is, dat ging over David Silva. Over De Bruyne zei ik dat hij het geweldige niveau niet kan aantikken door blessureleed, dacht dat dat wel duidelijk leek zo? Zie wel dat ik ze omgedraaid heb dus daar heb je dan een punt haha.met Aguero in de basis was het aanvallend ook niet top. Laporte missen ze natuurlijk verdedigend maar ze moeten gewoon een vervanger voor David Silva halen, die zie ik gewoon elke week slechter worden. Foden kan dit hoge niveau helaas nog niet aan dus het word gewoon lastig op dat middenveld.

30 november 2019 om 17:59

Cancelo en Rodri zijn gewoon onwijs goede aankopen. Rodri overlegt bijvoorbeeld betere statistieken dan Fabinho, terwijl Fabinho door iedereen geweldig wordt bevonden. Cancelo is ook gewoon een flinke verbetering t.o.v. van Danilo en Walker. Cancelo is voor slechts 28 miljoen euro overgekomen inclusief Danilo in een ruildeal. Dat vind ik nog redelijk goede deal

30 november 2019 om 18:36

Zermatt, je reacties zijn gewoon lachwekkend! Welke statistieken zijn beter?hoe duur was Rodri? 70 miljoen? Kleingeld voor absolute koop club City.

30 november 2019 om 18:43

@Marcelinho1980: kijk maar eens op YouTube naar video: "Fabinho vs Rodri! Who is better". Dan zie je dat de statistieken van Rodri beter zijn dan Fabinho.

Liverpool is gewoon veel meer een team met meer verdedigende kwaliteiten. Met voorop Virgil van Dijk. Je ziet dat city een veel beter doelsaldo heeft dan Manchester city. Maar toch weet Liverpool continu minimale zeges veilig te stellen en staan ze daarom 11 punten voor.

Ik denk wel als Virgil van dijk bij city speelde dat het gat kleiner was geweest. Maar als als telt niet in het voetbal.

30 november 2019 om 18:46

Het grappige is dat Man City vorig jaar slechts 1 doelpunt meer tegen heeft gekregen dan Liverpool over het gehele seizoen in BPL. Zo zie je maar hoe cruciaal een speler kan zijn, zoals bij City Laporte.

30 november 2019 om 18:52

Je ziet vooral dat Liverpool alle wedstrijden met 100% inzet speelt tot de laatste minuut. Ze hebben dat kampioenschap natuurlijk nog steeds niet te pakken. Het zit ze ook wel soms mee in de beslissende momenten.bij City lijkt het gif er een beetje uit te lopen na 2 kampioenschappen. En laten we wel wezen, dat is niet vreemd. Tussen 2009 en 2018 werd er geen enkel team in de PL 2x op rij kampioen. Het kost zoveel mentale kracht om ervoor te blijven vechten. Je hebt meer nodig dan alleen een goede selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren