Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man van 13 doelpunten en 6 assists in 39 duels sluit terugkeer bij Ajax niet uit

Laatste update:

Bertrand Traoré kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax, zo laat de 28-jarige buitenspeler uit Burkina Faso weten in een interview op de clubwebsite van de Amsterdammers. De pijlsnelle linkspoot maakte vorige maand transfervrij de overstap naar Villarreal, dat hem overnam van Aston Villa, de aanstaande Europese opponent van Ajax. Met zijn voormalig werkgever blikt Traoré vooruit op de clash van donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax betaalde in het seizoen 2016/17 een huursom van 2 miljoen euro aan Chelsea om Traoré voor een seizoen te lenen. De Afrikaan heeft enorm genoten van zijn tijd in Amsterdam. “Het was misschien maar één jaar, maar het voelde als vijf jaar. Dat komt omdat we zoveel bizarre wedstrijden hebben gespeeld.”

Traoré is trots op zijn prestaties in het shirt van Ajax. “We deden lang mee om het kampioenschap en haalden de Europa League-finale. Helaas wonnen we niks, maar het was een geweldige tijd.” Traoré kwam uiteindelijk tot 39 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 6 assists. “Het was het beste seizoen uit mijn carrière.” Traoré volgt Ajax nog altijd op de voet.

“Eigenlijk is het moeilijk geworden na het vertrek van Erik ten Hag”, concludeert Traoré. “Met mindere tijden in het voetbal heb je nu eenmaal te maken. Soms duurt het een maand, soms een half jaar en soms ook nog langer. Ajax is een grote club en ik weet zeker dat ze sterk terugkomen en weer gaan strijden voor de titel.”

Traoré sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Ajax. “We hebben zoveel mooie momenten gehad met de fans, maar ook met de mensen in Amsterdam. Toen ik wegging heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wil keren bij Ajax. We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal.”

Aston Villa


Traoré verliet Aston Villa, de tegenstander van Ajax donderdagavond, in februari van dit jaar. De vleugelaanvaller voorspelt een lastig tweeluik voor de Amsterdammers. “Ze hebben veel topspelers en beschikken over veel vertrouwen. Ze zijn goed georganiseerd en hebben veel individuele kwaliteit. Maar Ajax is een grote club. Het draait nu niet in de competitie, maar soms kun je dan in Europa boven jezelf uitstijgen. Het wordt een fantastische wedstrijd.”

De aanvaller hoopt dat hij de wedstrijd live kan volgen. “Villarreal speelt om 21:00 uur, maar ik ben niet ingeschreven. Daarvoor ga ik proberen de wedstrijd te kijken. Moge de beste winnen”, aldus Traoré, die zelf geen voorkeur uitspreekt. Namens Villarreal staat Traoré momenteel op 81 speelminuten, verdeeld over twee optredens. Daarin wist hij nog niet te scoren en geen assists af te leveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wellicht dat Bosz hem naar PSV kan halen. Heeft voldoende uitzicht op speeltijd op de flanken

Misschien wel de vreemdste speler die ik gezien heb bij Ajax. Deze man kon echt magische dingen doen, geweldige dribbelaar. Speelde zo 3/4 man uit om het dan volledig te verpesten bij de keeper haha. Leuke gozer ook, Bertje!

7 maart 2024 om 14:51

Begon echt dramatisch bij Ajax destijds.. iedereen wilde hem eruit hebben, maar alternatieven waren er niet echt. Pas op het einde ging hij ineens scoren en was hij een paar keer belangrijk, waardoor veel vergeten is. Ik vond het absoluut geen bijzondere speler die je per se terug moet willen.

7 maart 2024 om 15:01

Ik denk dat dat komt, omdat hij op de rechter flank begon. Hij had simpelweg niet genoeg diepgang, waardoor dat niet lekker ging. Maar toen hij in de spits ging spelen werd het juist een wapen dat hij altijd in de bal kwam. Ik zou hem graag terugzien bij Ajax als 2e spits of vervanger van Brobbey

7 maart 2024 om 15:08

Was het niet juist andersom? Hij werd gehaald als spits, maar verloor juist alle diepgang omdat hij altijd de bal wilde ophalen. En omdat Dolberg alle verwachtingen overtrof als spits ging Traore dus juist op de rechterflank spelen,

7 maart 2024 om 15:24

Dolberg stond spits in dat jaar, dus het ging inderdaad andersom. Met Younes op liinks.

7 maart 2024 om 15:56

Hij werd juist gehaald als spits, wat hij in mijn ogen niet is maargoed. Viel echter tegen en Dolberg brak als een komeet door. Daarna ook op de flanken veelal heel matig, alleen aan het einde wat goals en goede potten achter elkaar. Vond het als gezegd echt geen topper. Geen koekenbakker en een zeer goede carrière qua clubs, maar naar mijn mening geen speler die je koste wat het kost wilt hebben. Eigenlijk des te knapper dat Bosz met Younes en Traore op de flanken een finale heeft gehaald.

7 maart 2024 om 17:46

Het gold voor heel Ajax dat ze pas richting het einde van het seizoen (ik meen in deze periode - Maart of zo) goed gingen draaien. Het is met name door de prestaties in de EL een fantastisch seizoen geworden en die laatste maanden waarin zowel Europees als in Nederland mooie uitslagen werden neergezet zijn blijven hangen.
Het eerste half jaar was heel matig een meer een vervolg op de laatste 2 jaar van de Boer. Ajax had halverwege bijvoorbeeld ook maar tot het historisch lage aantal van 35 goals gescoord in de competitie, dat waren er nog een paar minder dan dit seizoen na 17 wedstrijden (zeker met de kennis van hoe deze eerste seizoenshelft is verlopen was het best knap om er nog minder te maken). Niet voor niets dat er op dat moment regelmatig eigen spelers, waaronder Traoré werden uitgefloten.
Alleen die laatste paar maanden ging het ineens lopen en was het soms echt genieten en daar was Traoré ook een belangrijk onderdeel van, niet alleen met zijn goals/assists, er ging ook heel veel dreiging van hem uit.

Mooi gezegd van Traoré , dat hij heel graag wilt terugkeren bij Ajax. Ik zie hem als opvolger van Brian Brobbey, ook al is hij veel beter en verder dan Brobbey. Hij zal wel haalbaar zijn.

7 maart 2024 om 14:23

Of je kent Brobbey niet of je kent Traoré niet, zijn totaal in niks vergelijkbaar op voetbal gebied.

7 maart 2024 om 15:03

Zijn idd verschillende spelers, maar wel beide wendbaar en goed als aanspeelpunt. Brobbey is een completere spits, maar technisch is Traore wel beter

7 maart 2024 om 14:24

Verder en beter dan Brobbey?? Jij bent vroeg aan de borrel

7 maart 2024 om 14:36

Totaal niet vergelijkbaar deze twee. Maar op rechtsbuiten zou Traore niet misstaan. Kost ook niet veel mocht weg bij Aston Villa. Beter en verder wil ik niet zeggen, heeft niet heel veel gespeeld de laatste jaren. Maar zou zeker wat toevoegen.

7 maart 2024 om 14:57

Traore was gehaald als spits, maar in Amsterdam kwam men er achter dat hij geen spits was en beter tot zijn recht kwam op de flank. Brobbey is daarnaast wel beter dan Traore. Traore is toch een netniet-speler.

7 maart 2024 om 15:02

Traore was juist minder op de flank. Te weinig diepgang daarvoor

7 maart 2024 om 16:28

Traore is toch niet beter dan Akpom. Zet Akpom een seizoen in de spits en hij maakt er ook 15 bij Ajax. Zonder probleem. Voor Rechtsbuiten komt Traore net te kort. Net niet efficient genoeg, te weinig overzicht en als hij ouder wordt zal zijn startsnelheid ook afnemen.
Zie dan liever een nieuw talentje

Deze man had de bal aan een touwtje. Fluwelen techniek en dribbel, maar tegelijkertijd zo'n speler die voor leeg doel van een meter afstand nog naast of over schoot. De Klassieker in de Arena werd uit mijn hoofd 2-1, maar had met gemak 8-1 kunnen worden als Traore gewoon kon afmaken.
Samen met Younes dat seizoen een brok van frustratie, maar gelukkig hadden we Dolberg die juist dat seizoen alles in goud veranderde wat hij aanraakte.

Geen idee hoe goed Traore nu nog is, dus moeilijk te zeggen of het een aanwinst zou zijn voor Ajax. Zal ook niet weinig verdienen denk ik.

Heeft warme gevoelens voor Ajax of voor de Arena? Hij maakte destijds de 0-3 of 0-4 voor Vitesse in de Arena.

Had echt prima als rechtsbuiten bij dit Ajax gepast

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren