Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon haalt voor 25 miljoen razendsnel opvolger van Ndombélé in huis

Laatste update:

Na het vertrek van Tanguy Ndombélé naar Tottenham Hotspur heeft Olympique Lyon razendsnel een vervanger in huis gehaald. Les Gones nemen Thiago Mendes over van Lille OSC, dat naar verluidt 25 miljoen euro overhoudt aan de Braziliaanse middenvelder. Olympique Lyon maakt via de officiële kanalen bekend dat Thiago Mendes zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract.

Tottenham Hotspur maakte dinsdagavond bekend dat Ndombélé voor een recordbedrag van zestig miljoen, dat door bonussen nog met tien miljoen kan oplopen, de overstap naar Engeland maakt. Bij Lyon heeft men niet lang hoeven zoeken naar een opvolger, want Thiago Mendes arriveerde woensdagochtend om de medische keuring te doorlopen en zijn handtekening te zetten onder een contract bij de nummer drie van het afgelopen Ligue 1-seizoen.

Lyon haalt Thiago Mendes weg bij Lille OSC, met wie hij afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Franse competitie. Eerder dit kalenderjaar was er al belangstelling vanuit China, maar de Braziliaan heeft uiteindelijk gekozen voor een binnenlandse transfer. Het betekent dat er na twee seizoenen een einde komt aan de samenwerking tussen Thiago Mendes en Lille, dat eerder deze zomer al definitief afscheid nam van Anwar El Ghazi (na een huurperiode verkocht aan Aston Villa).

Thiago Mendes werd door Lille in de zomer van 2017 voor negen miljoen euro overgenomen van São Paulo. De 27-jarige middenvelder kwam in twee jaar tot 71 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 8 assists. Thiago Mendes, die eerder het shirt droeg van Goiás Esporte Clube, had afgelopen seizoen een belangrijke rol in het sterke jaar van Lille, dat zich dankzij de tweede plaats kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League.

Goede zet van Olympique Lyon?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede aankoop van Lyon, Mendes speelde dit seizoen heel erg sterk in de Ligue 1.

Heeft dit ook nog te maken met het feit dat Lille financiele problemen heeft? Of is dit nu opgelost? Anders vraag ik me af waarom je een directe concurrent zo zou versterken. Lyon blijft ook een mooie ploeg die altijd leuke spelers voort brengt. Eens zien wat er gebeurd met dit elftal, aangezien Cornet , Depay en Fekir (als ie nog niet vertrokken is) ook wss zullen vertrekken.

3 juli 2019 om 11:20

Als deze 3 heren al vertrekken, zal Lyon Fekir, Depay en Cornet zonder enige moeite vervangen. Aouar kan naar voren schuiven en Fekir vervangen, Traore kan Cornet vervangen op de vleugel, en Dembele staat al klaar om het vertrek van spits Depay op te vangen. Daarbij zijn Cornet, Depay en Fekir helemaal niet zo interessant. Fekir is alweer een jaar ouder, en topclubs zullen aarzelen over zijn vraagprijs. Depay is erg inconsistent, en Cornet is hetzelfde..

3 juli 2019 om 11:27

Zonder enige moeite zal natuurlijk niet zo zijn. Het blijven natuurlijk basis spelers. Verder las ik de afgelopen maand ook al geruchten over Marcelo, Tousart, Aouar, Dembele en een mogelijk vertrek van Tete en Traoré (breedte spelers). Nu ga ik er niet vanuit dat iedereen zal vertrekken maar, als een deel van deze spelers vertrekt, naast de al vertrokken spelers Ndombélé en Mendy, zal je toch weer aan een nieuwe basis elf moeten bouwen.

3 juli 2019 om 11:55

La~decima, Fekir, Depay en Cornet zijn allen geen onomstreden basisspelers. Hebben dit seizoen veeels te weinig laten zien en zaten regelmatig op de bank. Van mij mogen zowel Fekir als Depay vertrekken. Cornet zie ik liever niet gaan.

3 juli 2019 om 11:30

De voorzitter van Lyon weet spelers altijd wel langer binnenboord te houden of er anders een goede prijs voor te vangen. Ik acht daarom een vertrek van alledrie tegelijk bijna niet mogelijk.

3 juli 2019 om 12:19

Slechts 60 miljoen euro voor Ndombele vind ik anders geen goede prijs hoor. Dat is aan de vrij lage kant voor iemand met zijn kwaliteiten.

3 juli 2019 om 15:27

Ik vind het anders een goede prijs. Nu weet ik niet hoelang z'n contract nog doorliep bij Lyon, maar als alleen clubs als Tottenham concreet worden, zul je niet veel meer ontvangen dan bedragen van om en nabij de 60 miljoen euro. Niet elke getalenteerde speler gaat direct voor 100 miljoen euro weg.

Lille speelt CL toch volgend seizoen? Verkopen toch wel hun belangrijke spelers.

3 juli 2019 om 15:04

Lille weet altijd wel ergens wat parels vandaan te toveren.

3 juli 2019 om 15:30

Maar ze staan er ook om bekend om op dit soort momenten ineens weer terug te vallen. Het geluk is nu echter dat spelers steeds duurder verkocht kunnen worden waardoor je financieel genoeg middelen hebt om vervangers te halen. Toch is het nooit fijn om telkens de beste spelers te moeten verkopen. Daar kan bijvoorbeeld ook Lyon over meepraten, al spelen zij altijd wel in de top 5-6.

ze flikken het weer he die lyon, gelyk een opvolger gevonden een soort casemirotje.

hulde aan lyon dat ze hem voor zo weinig halen

Lyon voert de laatste jaren echt wel prima beleid vind ik. Ze kopen goed in en verkopen spelers ook voor mooie bedragen en dat in combinatie met een goede jeugdopleiding.

Zelf opgeleide spelers als Clinton N'jie (voor 14,1 miljoen aan Tottenham Hotspur verkocht), Samuel Umtiti (voor 25 miljoen aan FC Barcelona verkocht), Corentin Tolisso (voor 41 miljoen aan Bayern München verkocht), Alexandre Lacazette (voor 53 miljoen aan Arsenal verkocht), Willem Geubbels (voor 20 miljoen aan AS Monaco verkocht) en Mouctar Diakhaby (voor 15 miljoen aan Valencia verkocht) zijn de afgelopen jaren voor mooie bedragen aan mooie clubs verkocht en waarschijnlijk zullen in de toekomst zelf opgeleide spelers als Fekir en Aouar ook volgen en voor een mooi bedrag doorverkocht worden.

Daarnaast hebben ze spelers als Emanuel Mammana (voor 16 miljoen aan Zenit Sint Petersburg verkocht), Mariano Diaz (voor 21,5 miljoen aan Real Madrid verkocht), Ferland Mendy (voor 48 miljoen aan Real Madrid verkocht) en Tanguy Ndombélé (voor 60 miljoen aan Tottenham Hotspur verkocht) voor hele mooie bedragen verkocht en in dat rijtje zullen waarschijnlijk spelers als Terrier, Dembélé, Depay, Cornet en Tousart volgen.

Hopelijk kan Lyon op den duur profijt hebben van dit beleid in sportief opzicht, alleen zal dat lastig worden met Psg.

Uitstekende aankoop en razendsnel gehandeld na het vertrek van Ndombele. Ben er van overtuigd dat deze man van waarde gaat zijn komend seizoen. Aanwinst nummer 3 is dus binnen na Tatarusanu en Jean Lucas. Sterke geruchten dat Andersen van Sampdoria ook binnengehaald gaat worden voor 25 miljoen euro + 5 miljoen aan bonussen, welke ook absoluut niet zou mistaan. Een blok met Andersen - Marcelo/Denayer met daarachter Solet zou echt niet verkeerd zijn. Geruchten zijn er ook over de eventuele komst van Nzonzi, Felipe Luis en Ayrton.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren