Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lurling voorkomt zege Willem II bij comeback in Eredivisie

Laatste update:

Het nieuwe Eredivisieseizoen is officieel afgetrapt. Het weinig aansprekende affiche tussen Willem II en NAC Breda in Tilburg eindigde vrijdagavond in een 1-1 remise, na doelpunten van Jens Podevijn en Anthony Lurling. Tien minuten voor het einde trof Podevijn doel en leek hij de buren de nek om te draaien. Kort voor tijd trok Lurling echter op fraaie wijze de stand gelijk, waardoor Willem II en NAC met ieder een punt het seizoen beginnen.

/

De Brabantse derby begon qua sfeer zeker opwindend, maar binnen de lijnen viel het tegen voor rust. De nieuwkomer en de nummer dertien van vorig seizoen maakten relatief veel fouten, leden vaak balverlies en kwamen ook beiden niet tot echte uitgespeelde kansen. Alex Schalk ontsnapte namens NAC wel een keer en ging de zestien meter binnen richting David Meul; vedediger Philipp Haastrup greep echter tijdig in.

In de laatste fase voor rust kwam er nog een lichtpuntje aan de zijde van de gasten: Nemanja Gudelj nam een voorzet van Mark Looms artistiek aan op de hak, maar de omhaal die hij daarna afleverde was te zacht. Willem II dacht vervolgens op slag van rust te scoren, maar Niek Vossebelts doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Even tevoren had Jelle ten Rouwelaar nog in moeten grijpen bij een degelijk afstandsschot.

/

Na rust was het eerste kwartier voor de Tricolores. Met name Virgil Misidjan doemde meermaals vervaarlijk op, al trof geen van zijn drie pogingen doel. Willem II was wel alle zenuwen kwijt en durfde zichtbaar meer. Helaas voor de fans ging het initiatief na dat kwartier toch weer naar NAC, dat Anouar Hadouir veel zocht en hem ook af en toe bereikte. De man met een verleden bij de tegenstander kon evenwel niet zijn stempel op de ontmoeting drukken.

Invaller Podevijn werd uiteindelijk de held namens Willem II. Al snel na zijn entree moest Gudelj hem afstoppen met een overtreding, maar de rappe aanvaller sloeg niet veel later alsnog toe. Na een diepe bal vertrok Misidjan, die het overzicht bewaarde en opzij passte naar de volledig vrijstaande Podevijn. De Eredivisie-debutant schoot vervolgens kalm binnen langs Ten Rouwelaar. De winst leverde het niet op: in zijn 501e wedstrijd als prof en de eerste wedstrijd in zijn negentiende seizoen schoot Lurling namelijk hoog en mooi binnen, na een vloeiende aanval over rechts.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou, hierop heb je je verheugd ahum, om in te lijsten deze wedstrijd..... Geen beste openingswedstrijd, maar dat wisten we eigelijk wel voor het begon. Jammer dat ze niet starten met AZ - Ajax ofzo. Was veel leuker geweest, gelukkig was er tegelijkertijd ook hockey op, dat was wel wat leuker dan deze wedstrijd

10 augustus 2012 om 22:45

Ach wat maakt het in hemelsnaam uit? Als AZ - Ajax op vrijdag was kon je klagen dat de wedstrijden daarna allemaal minder spectaculair zijn omdat het hoogtepunt al geweest was. Nu heb je tenminste nog wat moois om naar uit te kijken!

On: ik had niets anders dan een gelijkspel verwacht. Ik denk dat Willem II het erg moeilijk gaat krijgen. Ze doen wel een poging tot voetballen maar het zal ben ik bang net zo aflopen als bij Excelsior afgelopen jaar. Van Nac verwacht ik ook niet veel, maar dat deed ik vorig jaar ook niet en om een of andere reden doet Nac het ieder jaar alsnog redelijk, vooral thuis. ben benieuwd!

11 augustus 2012 om 01:02

AZ - Ajax is pas na de winterstop

Matige wedstrijd toch wel, 1-1 is denk de beste uitslag.
Ben blij dat de voetbalseizoenen eindelijk beginnen

Jammer Willem II, er had meer ingezeten, maar een gelijkspel lijkt mij uiteindelijk terecht. Geen hoogstaande wedstrijd, maar de spanning en derbysfeer maakten het toch interessant.

Boeiend schaakspel. Ik heb genoten van de continue opwinding die door het Koning-willem-ii stadion gierde. Goals waren mooi, duels waren stevig en de scheidsrechter deed zijn job goed. Wat wil je nog meer in de seizoensopener?

10 augustus 2012 om 22:02

Heb je een duimpje omhoog gegeven, maar alleen omdat ik bijna zeker weet dat je post toch zwaar synisch is toch??

Was echt niet om aan te gluren deze wedstrijd.
Zat 2 weken geleden bij Beerschot. Dacht wat een beroerd niveau daar in Belgie, maar na vanavond hou ik het op een gelijkspel.

Volgend jaar gewoon net zoals in Duitsland. Beginnen met een mooie kraker.

10 augustus 2012 om 22:03

Af en toe een fatsoenlijke aanval is ook wel leuk om te zien. Al maakte alles eromheen idd wat goed.

Maar om te zeggen dat ik het leuk vond, nou nee

Zo en nu snel nog even genieten van het hockey, is ook al geen beste pot maar wel spannend. En het is tenminste nog het aanzien waard.. die huppeltrutjes (wilde een ander woord gebruiken).

Toch altijd lekker als je je openingswedstrijd niet verliest als degradatiekandidaat.

11 augustus 2012 om 00:05

gelukkig heb je zowel respect voor vrouwen in de sport als voor de hockey-sport.
(: sorry voor mijn cynisme maar ik ben enorm blij dat Nederland gewoon weer een gouden medaille gewonnen heeft zeg!

OT: leuk alvast een puntje voor twee ploegen waarvan ik verwacht dat ze onderin gaan spelen dit seizoen. ik hoop zeker dat beide ploegen in de eredivisie blijven maar de eerste wedstrijd was nog niet echt eredivisie waardig (op voetbal gebied dan, de sfeer was pri-ma!) hopen op morgen dan maar!!!

Hopelijk is het niveau van de wedstrijden in het weekend een stuk beter! Dit was echt heeeeel erg matig!

11 augustus 2012 om 01:04

Ik heb het idee dat dit 2 ploegen waren die echt om de onderste plaatsen gaan spelen, ik had verwacht dat Nac makkelijk zou winnen van de promovendus. Valt me best tegen.

We hebben hier 2 absolute degradatiekandidaten gezien als je t mij vraagt. Van Willem II had ik niet anders verwacht, al is die rechtsbuiten wel een aardige speler.

NAC had ik wel een moeilijk seizoen voorspelt, maar vandaag hield het absoluut niet over. Op papier lopen er 3 a 4 best aardige spelers rond,maar de rest is niet veel. Die gaan het heel moeilijk krijgen, zeker als je ziet wat voor een wissels ze toe moeten passen....

NAC zal met VVV denk ik uit moeten vechten wie 15e/16e wordt

wat een drama wedstrijd,hopelijk zien we morgen en zondag betere wedstrijden.

Nac breda en Willem 2 Gedeeld 1ste!!

11 augustus 2012 om 02:29

Ja ik sta er wel van te kijken, Willem II was volgens mij niet echt een titelkandidaat.
Staan nu al 1 punt voor op Psv, kan een mooi seizoen worden voor je jongens uit Tilburg.

11 augustus 2012 om 02:58

Ja ik baal hier wel ontzettend van! ik hoop en het moet gewoon dat psv kampioen word! en dan geven ze nou al 1 punt voorsprong uit de handen!

Wat een saaie wedstrijd zeg .....

Niet anders dan verwacht en verdiende uitslag als je het mij vraagt.
Derby, openingswedstrijd, spanning, twee matige teams.

Tsja dan kun je geen hoogstaande wedstrijd verwachten.
Willemii probeerde af en toe maar kon het hooguit de eerste tien minuten van beide helften vol houden.
NAC kon ook niet beter.

Ik heb me zwaar zitten ergeren aan Looms en begrijp de Heracles supporters wel.
Wat een dramatische wedstrijd van Looms, hopelijk zit er verbetering in.

De Eredivisie is begonnen!
Zou NAC dit jaar wel voor playoffs voor europa mee spelen?
Aan deze uitslag te zien niet.

10 augustus 2012 om 22:17

NAC moet zich concentreren op niet in de problemen komen onderin, meer niet.

10 augustus 2012 om 22:47

Haha,dat echt niet. Misschien wel de andere play-offs,want ze hebben echt een matig elftal,met als absoluut dieptepunt Mark Looms. Sjonge jonge wat is die slecht

10 augustus 2012 om 22:49

Inderdaad.
Vind NAC wel een hele mooie club.
Maar degredatie zijn ze een te mooie club voor!

11 augustus 2012 om 01:17

Mee eens. NAC is een mooie volksclub met een heel trouw en goed publiek. Alhoewel ze voetballend waarschijnlijk niet zo heel veel te bieden hebben, blijft het door hun publiek toch een club die in de Eredvisie thuishoort.

Want degradatie zou denk ik een hele slechte zaak voor NAC zijn.

10 augustus 2012 om 23:03

Absoluut niet.
Bovendien op Eredivisielive ook weer stemmingmakerij door te roepen dat NAC op plaats 10 mikt.

NAC heeft zijn doelstelling gezet op plaats 10 - 14.
Iedereen in Breda weet dat dit wellicht hoog gegrepen is maar je moet ergens een doelstelling leggen.

Dramatisch begin van de Eredivisie ongelofelijk. Dit is toch geen mooie opening van het seizoen. Enkel mooie goal Lurling.

Wat was Looms slecht zeg. Als Nac zijnde hadden ze nog beter die linksback van Heerenveen kunnen nemen. Het is te hopen dat Leugers daar komt te spelen.

Willem 2 is in mij ogen het slechtste team in de Eredivisie. Zit gewoon heel weinig kwaliteit in. Zeker op het middenveld.

10 augustus 2012 om 22:40

Leugers zou daar ook spelen, ware het niet dat hij nog niet fit genoeg was om te beginnen na een kleine blessure.

11 augustus 2012 om 00:26

@ajaxfank

Leugers word als middenvelder gebruikt,gilessen speelde vandaag op zijn plaats.
Looms is gewoon basisspeler zonder concurrentie.

10 augustus 2012 om 23:04

Na 10 wedstrijden wil ik hem serieus beoordelen maar inderdaad wat een drama.
Leugers of eigen jeugd is nog een optie.

10 augustus 2012 om 23:45

Looms haalde hetzelfde niveau als vorig jaar bij Heracles. Ben blij dat NAC hem heeft overgenomen.
Ik heb hem altijd geroemd om zijn inzet, dit verbloemde vaak zijn beperkte voetbalkwaliteiten. Vorig jaar was het beste er echt van af. Denk niet dat hij dit seizoen ineens weer heel degelijk wordt.

11 augustus 2012 om 04:08

grappig dat je willem II bestempeld als slechtste team uit de eredivisie als we vandaag al bewezen hebben beter te zijn dan nac.

11 augustus 2012 om 08:39

Willem II beter dan NAC gisteren? Welke wedstrijd heb jij gezien dan?

11 augustus 2012 om 10:04

Het ontliep elkaar niet zoveel. Maar ik vond Willem II ietsjes sterker omdat ze één of twee kansen meer hebben weten te creeeren. Een gelijkspel was een terechte uitslag. .

11 augustus 2012 om 14:03

emilie, ik heb een wedstrijd gezien waarin beiden ploegen de eerste helft heel erg zwak speelden, maar waar in de tweede helft willem II duidelijk aanspraak maakte op een treffer. hij had veel en veel eerder mogen vallen. misidjan maakte looms helemaal gek en vanuit die flank ontstond er enorm veel dreiging. nac heeft in die tijd maar 1 kans afgedwongen. nadat willem II bleef drukken viel er eindelijk de verdiende treffer. daarna scoorde nac helaas een doelpunt terwijl day weer de enige fatsoenlijke kans was. uiteindelijk kwamen we goed weg want nac had die vrije trap er ook nog kunnen inglijden. maar op basis van de tweede helft.hadden de drie punten in Tilburg moeten blijven. ik zou me als ik een.nac fan was, maar zorgen maken om het vertoonde spel. enige lichtpuntje was gudelje. Hooi viel trouwens redelijk in. maar dat was het dan ook wel.

Dat wij degradatiekandidaat zijn dat weet ik donders goed. Maar ik weet wel dat deze 2 ploegen en VVV ook geen potten gaan breken dit seizoen!

had willem2 het wel gegunt eigenlijk!

Jammer, gun het Willem 2 meer dan Nac, had veel mooier gevonden als ze gewonnen hadden.

Kwam die voorzet op Podevijn niet van De Roover?

10 augustus 2012 om 23:28

De Roover speelt niet bij Willem Ii......

11 augustus 2012 om 00:18

Juist sorry. Artikel slecht gelezen

Iets heel anders hoor, maar ik lees altijd ''lulring'' als ik Lurling voorbij zie komen.

Sick mind? Maybe. Maar wel sneu voor Lurling, want ik ben volgens mij niet de enige :P

11 augustus 2012 om 02:16

Misschien ligt dat aan je geaardheid?

NAC en Willem2 maakten er zeker geen spektakel van.
Veel fouten over en weer, veldoverwicht voor Nac, meer kansen voor willem2.
Dus wat mij betreft een terechte uitslag, maar wat een slechte wedstrijd zeg.

Als dit het niveau van dit seizoen is dan is het echt belabberd. Zat echt met verbazing te kijken hoe bedroevend het niveau is. Erg matig

Dit was wel te verwachten. Willem II was in de Jupiler League vorig jaar echt ontzettend zwak, dat ze gepromoveerd zijn was niet op basis van kwaliteit. NAC heeft het financieel heel lastig, waardoor je lastig een goede selectie kan vaststellen. Dat je dan zo'n zaad wedstrijd krijgt, dat is logisch.

laten we hopen dat het niveau van deze wedstrijd niet de norm is voor de rest van de algehele competitie want er zat weinig tot geen kwaliteit in het voetbal. Alle goede bedoelingen van beide teams waren op toeval gebaseerd en zorgde voor een erg rommelige wedstrijd waarin passes vaker fout gingen dan dat ze aankwamen bij een speler met hetzelfde shirt. Waarom looms is aangetrokken door nac is mij een raadsel want die roste de bal zonder te kijken naar voren. De doelpunten waren wel mooi maar dat is toch te weinig om een kijker 90 minuten te boeien. Laat staan dat je ervoor hebt moeten betalen, dan voel je je op een voetbalavond als deze toch wel bedonderd.

Wat was dit verschrikkelijk zeg... Ook ik als NAC supporter weet dat er weinig geld is en dat de selectie niet geweldig is maar wat gister vertoont werd was schandalig.. Ik denk dat we meneer hadouir even naar wen cursus voetbal mogen sturen en dat de rest van het team op communicatie cursus mag... Geen overleg ballen wegrossen... Dom en lomp voetbal... Het zit er heel heel heel af en toe wel eens in met een mooie combinatie maar thats It... En als looms dan de enige speler is die nog wen beetje niveau haalde dan zegt dat genoeg.. Pff wat heb ik zin in dit seizoen....

Afgelopen Mei had ik nog een paar Bossche fans gesproken over De Nacompetitiewedstrijd en ik snap ze maar al te goed wat ze mee gemaakt hebben en aan het eind dat ze aan het kortste eind trokken omdat ze zich mee lieten slepen in de provocaties. Nu vandaag kreeg al een aantal smsjes van diezelfde Bossche fans of ik 't snapte'.

Hoe kan een professionele club als Willem II zo'n waardeloze veiligheidsapparaat hebben. Hebben ze dan niks geleerd na die nacompetitie wedstrijd tegen FC Den Bosch. Kijk er is niks mis mee om vuurwerk mee te nemen, wij NAC kunnen er zelf over mee praten (legendarische wedstrijden in het RV stadion in de Beker). Maar ga dat niet in het uitvak gooien. Paar keer sprongen mensen weg omdat ze dachten dat het knalvuurwerk betrof. Voor hetzelfde geldt kan er echt paniek (al dan niet dat het vuurwerk afging) ontstaan en raad eens wat er gebeurd als je als ratten in de val ziet precies verdrukking door het 'schaapachtige gedrag' van de mens. Om dan nog te spreken over die debiele bavianen op Vak E. Om ons met alles te bestoken en met ons bezighield dan er wat er op het veld gebeurde. Ik mag hopen dat die rookbom die door een NAC supporter op het veld gegooid werd op aanwijzen van een NAC steward - voor de veiligheid - niet opgepakt wordt door de camerabeelden omdat het vuurwerk toch uit het W2 vak kwam. Ik vind dat NAC supporters zich uitstekend gedragen hebben om niet mee te gaan in de provocaties (lees: catering punt slopen). Door van alles wat er gebeurde. En ik ben blij dat ook de normale Willem II supporter (lees onze Tilburgse fansite) zich ontzettend ergert aan dat bavianen gedrag. En dat Willem II actie gaat ondernemen. Hmmm kunnen ze dan niet eerst het veiligheidsapparaat onder de loep nemen en daarna pas de mensen oppakken. Uit het verleden hebben we geleerd dat het heel moeizaam gaat om die mensen op te pakken.

Oh er werd ook gevoetbald... vond NAC qua verdediging beter staan dan vorig jaar. 1 foutje in de dekking en NAC krijgt een tegengoal helaas. Gelukkig maakt Lurling het goed. Ik maak me niet zo zorgen wat meeste doen. Maar er moet wel gewerkt worden op het middenveld... zag ook dat Janse als rechtsvoor gebruikt word... wow... dat is nieuw (subliem hakje overigens).

11 augustus 2012 om 16:56

Ik ben voor Willem II en ik kan heel goed begrijpen dat je hiervan schrikt. Ik zelf zat op de Kingside en vond het een hele stomme actie dat ze vuurwerk heb afgestoken. En ik vond de bufferzone niet goed genoeg omdat je er gewoon overheen kon komen.

On: en hele leuke wedstrijd om terug in de eredivisie te komen! in het stadion was het veel boeiender dan op tv zo te horen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren