Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool moet minimaal 58 miljoen euro betalen voor negentienjarig toptalent

Laatste update:

Liverpool heeft zich dinsdag officieel bij Southampton gemeld voor Roméo Lavia. De negentienjarige Belg zou bij the Reds de opvolger moeten worden van Fabinho, al is zijn transfer naar Ittihad Club vertraagd. Liverpool kan versterking op het middenveld hoe dan ook goed gebruiken, daar er al vier spelers uit die linie zijn vertrokken. Southampton heeft het openingsbod van Liverpool op zijn toptalent ter waarde van 43 miljoen euro inmiddels afgewezen. Verwacht wordt dat Liverpool zich spoedig met een tweede bod meldt.

The Athletic schrijft dat Southampton 58 miljoen euro wil toucheren voor Lavia, die nog tot medio 2027 vastligt bij the Saints. De defensieve middenvelder heeft oren naar een overstap naar Liverpool en verwacht wordt dat een persoonlijk akkoord snel bereikt zal worden. Liverpool voert deze zomer een ware renovatie door op het middenveld. De club nam al afscheid van Naby Keïta, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain en Arthur Melo. Daarnaast zijn Jordan Henderson en Fabinho dicht bij een transfer naar Saudi-Arabië.

De club van manager Jürgen Klopp wist zich wel al te versterken in de middenlinie. Zo kwam Alexis Mac Allister over van Brighton & Hove Albion en verliet Dominik Szoboszlai RB Leipzig voor een uitdaging in de Premier League. Liverpool heeft naast Lavia ook Cheickh Doucouré (Crystal Palace), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Kalvin Phillips (Manchester City) en Ryan Gravenberch (Bayern München) op het oog. Laatstgenoemde mag Bayern op huurbasis verlaten, wist Kicker eerder te melden.

Lavia speelde in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar tot een debuut in het eerste voor de club uit zijn geboortestad kwam het nooit. In juli 2020 meldde Manchester City zich in Brussel voor Lavia, die twee wedstrijden speelde in het eerste van manager Josep Guardiola. Door de moordende concurrentie op het middenveld kwam Lavia vooral in actie voor Man City Onder 21. In de zomer klopte Southampton aan, dat 12,3 miljoen euro overhad voor Lavia. In zijn eerste seizoen daar kwam hij direct tot 34 wedstrijden.

Fabinho
Lavia lijkt op papier de ideale opvolger van Fabinho, die al enige tijd zeer dicht bij een overstap naar Ittihad Club is. De transfer van de Braziliaan heeft om vooralsnog onbekende redenen echter vertraging opgelopen, weet the Athletic. Fabinho gaat zich woensdag dan ook 'gewoon' weer melden bij zijn teamgenoten van Liverpool, die middenin de voorbereiding op het komende seizoen zitten. Verwacht wordt dat de transfer van Fabinho nog wel altijd doorgaat. Naar verluidt hebben de Saudi's 46 miljoen euro over voor de 29-voudig international.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Echt een toptalent en zou een welkome versterking zijn voor Liverpool. Alleen heeft Man City eerste optie op hem als ik het goed heb en zou niet verbaasd zijn als ze de move kapen.

25 juli 2023 om 17:59

Denk dat de terugkoopoptie pas volgend jaar gelicht kan/kon worden

25 juli 2023 om 18:13

Klopt, die clausule is pas geldig vanaf 2024.

26 juli 2023 om 11:26

Deze jongen is zo goed en speelde vanaf het begin alsof het zijn tiende seizoen in de PL was. Sterk, snel, overzicht, strakke passing naar voren, speelt gebalanceerd en raakt nergens van onder de indruk.

Qua fysieke kracht en balans op de voeten laat hij me heel erg denken aan Moussa Dembele, zonder het aanvallende, en hij heeft ook wel iets weg van Frenkie qua speelstijl, in mijn ogen is hij over aantal jaar top drie CDM en zijn de Belgen weer voorzien met toppers als Lavia en Onana.

Had hem ook graag gezien bij Arsenal. Ben wel benieuwd wat Liverpool volgend seizoen gaat klaarspelen. Middenveld totaal gerenoveerd met goede spelers, maar zoiets kan wel tijd kosten om dat te laten lopen.Tevens verdedigend misschien nog een speler erbij? Dat loopt ook nog niet heel lekker.

Voor 58 miljoen gaat die maar lekker een jaartje Championship spelen bij Southampton. Logisch dat Southampton het onderste uit de kan wil halen, maar 58 miljoen voor een speler die 1 seizoen op het hoogste niveau heeft gespeeld, lijkt mij onrealistisch.

25 juli 2023 om 17:38

Is ook onrealistisch, maar ze gaan uiteraard hoog in de boom zitten. Leicester deed hetzelfde met Madisson en Barnes. Het zal uiteindelijk wel 45 + bonussen worden ofzo.

25 juli 2023 om 17:42

Ik zie dat je Liverpool man bent, waarom laten ze in godsnaam Fabinho vertrekken? En voor niet al te veel geld ook nog?

25 juli 2023 om 17:51

Omdat Fabinho dramatisch was afgelopen 1.5. Die dient zsm verkocht te worden nu het nog kan.

25 juli 2023 om 17:56

Omdat Fabinho op is. Hij lijkt het meeste last te ondervinden aan zijn lichaam van het jarenlange heavy metal voetbal onder Klopp. Ook kunnen ze hem verkopen aan dezelfde prijs dat ze hem 5-6 jaar geleden hebben aangekocht.

25 juli 2023 om 18:59

Ik denk dat dat nauwelijks met Klopp te maken heeft. Een verdedigende middenvelder moet sowieso veel meters maken. De ene speler is gewoon eerder op als de ander. Soms hoeft dat niet eens iets fysieks te zijn. Je hebt ook spelers die lichamelijk nog in prima conditie verkeren, maar gewoon uit vorm geraken en niet meer op hun oude niveau terugkomen.

25 juli 2023 om 19:23

Oke, laatste seizoen iets minder Liverpool gevolgd, wist niet dat hij zo afgetakeld was! Bedankt

25 juli 2023 om 22:51

Loopt volgend jaar ook uit contract en gezien zijn leeftijd en een iets mindere periodes wat kan gebeuren maar dat in combinatie en er dan nu bijna 50 miljoen voor kunnen krijgen is denk ik een hele slimme zet. Zeker als je kijkt wat ze er deze window allemaal transfervrij uit hebben laten lopen.

25 juli 2023 om 17:47

Ze hebben vorig jaar een bod van 50 miljoen pond afgewezen terwijl hij toen nog 0 PL minuten had gemaakt. Dus zo gek is het niet dat ze nu dat bedrag vragen vragen ookal moeten ze minimaal een jaartje Championship spelen.

25 juli 2023 om 17:53

Vorig jaar verkocht Man City hem aan Southampton als ik het goed begreep. Geen idee hoe je erbij komt dat Southampton toen 50m afsloeg...

25 juli 2023 om 17:58

Chelsea kwam op deadline day nog met een bod van 50 miljoen pond.

25 juli 2023 om 18:21

Je mag geen twee transfers maken in 1 window. Man City verkocht Lavia in zomer 2022 aan Southampton. Dan kun je niet dezelfde zomer ook nog voor 50 miljoen euro vertrekken naar Chelsea. Die 50 miljoen pond op deadline day is dus louter onzin, want dat kan helemaal niet.

25 juli 2023 om 18:26

Dat mag wel. Je mag maximaal voor twee clubs spelen in een seizoen, maar op transfers zit geen maximum volgens mij.

25 juli 2023 om 18:28

Tja Fabrizio Romano en The Athletic hebben het gemeld. Daarnaast kan het wel aangezien hij toen geen minuten voor City had gemaakt. Je kunt eigendom zijn van 3 clubs in 1 window maar je mag maar spelen voor 2 clubs als het goed is.

25 juli 2023 om 18:46

Maar als je nog 46 kan vangen voor Fabinho kan je het zien als maar 12 miljoen bijleggen. Die Arabieren zijn zo nu en dan toch nog best handig voor PL clubs.

25 juli 2023 om 18:47

Onrealistisch? Een aantal jaar geleden wel maar nu niet meer. Uitblinker bij Southampton vorig jaar en nog heel jong. Daar betaal je de hoofdprijs voor tegenwoordig dus zo gek vind ik dat niet. Voor iemand met meer ervaring zoals Caicedo betaal je 100 miljoen.

Liverpool ging toch voor Kimmich? Dat is wat ik twee weken geleden op Liverpool Echo las. Zou veel betere versterking zijn.

25 juli 2023 om 17:52

Alsof Kimmich van Bayern naar Liverpool wil vertrekken? Alsof Bayern zelfs zou nadenken over een vertrek van Kimmich?

25 juli 2023 om 17:54

Bij Thiago Alcantara dacht men hetzelfde en ging ook gewoon naar Liverpool, terwijl Thiago de beste was bij Bayern. Zo ondenkbaar is het dus niet. Kimmich zou ook wel nieuwe uitdaging willen beproven na jaren lange tijd bij Bayern en alles gewonnen te hebben.

25 juli 2023 om 18:01

Thiago de beste bij Bayern? Wat een onzin.

25 juli 2023 om 19:00

Zo'n gekke uitspraak is het toch niet? Hij was absoluut een sterkhouder bij Bayern. Niet de beste misschien, maar Thiago was absoluut erg belangrijk voor Bayern.

25 juli 2023 om 19:38

Dat zou een vreemde transfer zijn en dat zeg ik als Liverpool fan. Normaliter kopen we geen spelers die al jaren wereldklasse zijn met de uitzondering hierop Thiago

Gewoon neerleggen. Zeker toekomstgericht een top vervanger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren