Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi betaalt tonnen om wereldkampioenen ‘gouden’ cadeau te geven

Laatste update:

Lionel Messi heeft al zijn medespelers en de technische staf van het Argentijnse nationale elftal een cadeautje gegeven. De superster wilde op die manier zijn dankbaarheid tonen voor het kunnen winnen van het WK in Qatar. Messi legde meer dan twee ton neer om iedereen een gouden iPhone 14 te kunnen geven.

Argentinië eiste in december van het vorige jaar de wereldtitel voor zich op door Frankrijk na strafschoppen te kloppen. Messi kon daardoor toch nog de ultieme kroon op zijn loopbaan zetten en om zijn ploeggenoten en stafleden daarvoor te bedanken, is hij met een 'gouden' cadeau gekomen. Iedereen krijgt een iPhone 14, ontworpen door Ben Lyons van iDesign Gold, waar zijn naam en rugnummer op staat. Ook is het logo van de Argentijnse nationale ploeg te zien. In totaal tikte Messi meer dan 200.000 euro af.

In gesprek met the Sun vertelde een trotse Lyons dat hij degene was die Messi op het idee bracht om een gouden iPhone 14 te ontwerpen. "Hij is niet alleen de beste voetballer ter wereld, maar is ook trouwe klant bij ons", zo valt er te lezen. "Na de gewonnen WK-finale nam hij contact met ons op omdat hij graag iets speciaals wilde doen voor alle spelers en de staf. Om hun fantastische prestatie te vieren, wilde Lionel wel een keer wat anders dan horloges. Hij vond mijn idee van een gouden iPhone wel leuk."

Messi had onlangs weer reden om een feestje te vieren, want op een gala van de FIFA werd hij uitverkozen tot The Best FIFA Men's Player. De Argentijn kende op clubniveau echter zeker geen grandioos 2022. Het binnenhalen van een nieuwe Franse landstitel kon de uiterst pijnlijke uitschakeling in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid niet goedmaken. Messi greep zijn laatste kans op een WK-titel vervolgens wél met beide handen aan. De superster excelleerde in Qatar met zeven goals en vier assists in zeven optredens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel mooi hoe duur die dingen zijn om er dan alsnog zo'n groot logo van de maker erop te hebben haha

2 maart 2023 om 16:45

ja precies mijn gedachte. Echt foeilelijk, maar whatever floats their boat!

Goat on and off the pitch

2 maart 2023 om 16:15

Ook zo bescheiden gebleven die jongen. Subtiel ook die 10 en messi op de achterkant. En zijn reactie na de wedstrijd tegen Nederland. Gewoon erboven staan en laten zien dat hij inderdaad de GOAT is. Inderdaad wat een speler, wat een mens.

2 maart 2023 om 16:27

Hij heeft voor elke speler het rugnummer en de naam op de telefoon laten afdrukken... Ik weet dat Messi persona non grata is na de kwartfinale, maar wel bij de feiten blijven.

2 maart 2023 om 16:34

Dat zie ik nu inderdaad pas. Overigens vind en vond ik hem al niet de meest sympathieke persoon. Dat is enkel bevestigd tijdens het WK. Niet dat ik verwacht dat Messi op mijn sympathie zit te wachten, zo eerlijk ben ik heus wel.

2 maart 2023 om 16:48

Rochus,

Volgens mij werd Messi jarenlang juist verweten dat hij te sympathiek, te lief is. Dat hij net zoals Ramos, Zlatan, Maradona een 'klootzak' moest zijn om grote prijzen te winnen als Copa America en WK.

Nu hij voor het eerst van zich afbijt, is het niet goed. Terwijl daarvoor Louis van Gaal riep dat Oranje even ging winnen van ARG omdat zij met 10 man spelen. Kom op Rochus, ik waardeer vaak jouw comments, maar dit is echt ver gezocht.

Jammer dat sommigen nog steeds het verlies van Oranje niet verwerkt hebben. Als we heel eerlijk zijn was het ook terecht. En ja beide landen waren schandalige bezig met allemaal randzaken die niets met voetbal te maken heeft.

2 maart 2023 om 16:55

@marc: ach, als Rochus de naam Messi leest, verliest hij op slag alle objectiviteit. Zoals blijkt leest hij zelfs de artikels niet (of maar half) en is hij al met schuim op zijn mond een negatieve comment aan het typen (die dan nog feitelijk onjuist is)

Jammer, want voorts zie ik Rochus best vaak goeie comments geven. Alleen bij Messi kan hij blijkbaar niet objectief blijven.

2 maart 2023 om 19:10

@Marc alleen heeft Louis nooit gezegd dat Argentenië met 10 man speelt. In dat interview zat veel meer nuance.

Dan kun je van alles verzinnen, geef je een gouden Iphone..

2 maart 2023 om 15:53

Is toch een gebaar? Wat had hij dan moeten geven?😅

2 maart 2023 om 15:55

Gouden Samsungs

2 maart 2023 om 15:57

Een speciaal horloge, ieder een uniek schilderij, you name it. Maar Iphones zijn gebruiksvoorwerpen, die raken beschadigd, gaan stuk en raken kwijt.

2 maart 2023 om 16:00

Precies wat FCG zegt, kom op man een Iphone..

2 maart 2023 om 16:03

Precies wat met een horloge ook kan gebeuren?

2 maart 2023 om 16:08

Je kan een ambacht als horloges toch niet vergelijken met die lelijke iphones.

2 maart 2023 om 16:17

het ging om stuk gaan en kwijtraken.

2 maart 2023 om 16:18

Ja eens horloge was ook een geinig cadeau geweest, maar dat hij toch al gedaan na winst van de copa America?

2 maart 2023 om 16:29

Hij wilde juist een keer wat anders dan een horloge geven. Reken er maar op dat al die verwende voetballertjes het fantastisch vinden om met een gouden iphone rond te lopen.

2 maart 2023 om 17:03

Ik denk dat die tokkies uit Argentinië het fantastisch vinden om met een gouden telefoontje rond te lopen.

2 maart 2023 om 17:06

Een horloge was oke geweest, Cristiano Ronaldo gaf iedereen na het winnen van de 2e CL achter elkaar een AP horloge. Met gegraveerd datum en locatie van finale.

volgend jaar loopt heel die selectie met de iphone 15 😆.

2 maart 2023 om 16:08

Ik vind het vrij bizar dat je teamgenoten iets cadeau doet met jouw naam erop. Had toch prima zonder Messi 10 gekund.

2 maart 2023 om 16:11

Ieder heeft zijn eigen naam en rugnummer van afgelopen WK, die zijn alleen niet zichtbaar op bovenstaande foto.

2 maart 2023 om 16:13

Ze hebben helemaal niet allemaal Messi 10 erop. Ieder heeft zijn eigen naam en rugnummer. Negative nancy.

2 maart 2023 om 16:18

Leer aub lezen! Kijken!

2 maart 2023 om 17:14

Juist jammer dat het niet met Messi's naam is. Over 50 jaar konden ze hem namelijk voor veel geld aan een of andere miljairdair verkopen.

Echt geweldig zeg nog.meer goud en blingbling v9or de multimilionairs. Waarom die 2 ton niet naar projecten in Argentinië??

2 maart 2023 om 15:57

Of 2 ton naar mij !@€^!€!!

2 maart 2023 om 16:00

Toch jammer dat mensen zo negatief kunnen zijn om zo'n tof gebaar. Is gewoon een uiting van dankbaarheid naar de squad en staff kom op man...

2 maart 2023 om 16:09

Omkoping? Heb jij de finale gezien? Meesterlijkste finale ooit voor mij, wat een chaos! Omkoping, ga toch weg man.

2 maart 2023 om 16:12

Want de vorige 3 toernooien waren wel allemaal in van die eerlijke landen? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet zo in blijven hangen. Het toernooi zelf was mooi en goed georganiseerd. Zag er allemaal zeer professioneel uit. Met uiteindelijk ook de spannendste finale ooit en een weergaloze 35e jarige Messi die Argentinië na 86 weer een wereldtitel bezorgde.

2 maart 2023 om 16:48

Knap, de term "apenlanden" gebruiken om landen in het Midden-Oosten te omschrijven. We weten meteen ook welk gedachtegoed jij aanhangt...

2 maart 2023 om 17:05

Nee, 'apenland' is een racistische term. Punt.

Want je kan landen als Saudi-Arabie of Qatar ook gewoon omschrijven als 'onfatsoenlijke' landen, onprettige landen,... Maar nee, jij kiest willens en wetens voor de term 'apenlanden'.

Probeer je er maar uit te lullen maar een goede verstaander heeft maar een half woord nodig om te weten waarom jij net de term 'apenland' gebruikt.

2 maart 2023 om 19:16

@ THenry wellicht had je een woordenboek kunnen openen voordat je iemand van iets beticht. Apenland: onontwikkeld (achterlijk) land

2 maart 2023 om 20:25

Wat zegt je woordenboek over het woord neger? En zeg datzelfde woord dan eens tegen een donker persoon…

2 maart 2023 om 20:57

Ah jij bepaalt dat Henry, goed om te weten!

2 maart 2023 om 21:15

@ Thenry

Volgens de Dikke van Dale:

ne·ger (de; m/v/x; meervoud: negers)
1
iemand met een donkerbruine of zwarte huid (door steeds meer mensen als beledigend ervaren); = zwarte

wordt dus gewoon expliciet bij vermeld dat dit beledigend is.

En volgens het AI woordenboek:

Het woord "neger" is een beledigend en racialistisch woord dat wordt gebruikt om iemand te beschrijven die van Afrikaanse afkomst is.

Bij apenland stond niet over een belediging. Dus wellicht kun je wat minder snel die sneue racisme kaart trekken en je gewoon bij de feiten houden.

2 maart 2023 om 22:28

Discussies proberen te winnen door "punt" te zeggen. Alsof je een feit poneert.

2 maart 2023 om 16:27

Niet zogenaamd, hij is het . Ga jij maar bewijs voor omkoping zoeken en leveren tot die tijd mondje dicht. Want tot die tijd ben je gewoon een complotdenkertje en niks anders. Ow ja en een roze Ajacied.

2 maart 2023 om 17:02

@roze:

"wat impliceer je precies met een roze ajacied? Wat is daar mis mee?"

Serieus, ga je daar over vallen nadat jij in een comment hierboven landen uit het MIdden-Oosten als, en ik citeer jou, 'apenlanden' genoemd hebt?

"messi is een grootheid, dat zal ik niet ontkennen. Echter komt hij door een dergelijke stunt niet in de huurt van grootheden als Maradonna, in wiens schaduw hij voor eeuwig zal staan."

En dan neem je Maradona als voorbeeld. Hoe geweldig die ook kon voetballen, als mens was Maradona waardeloos hoor. Hield zich op in criminele omgevingen, gebruikte drugs, er zijn sterke vermoedens dat hij een minderjarig meisje misbruikt heeft,... nou, nou wat een grootheid!

"de niet gegeven rode kaarten tegen Nederland zijn slechts het topje van de ijsberg"

Dan heb je ongetwijfeld ook de opzettelijke handsbal van Amallah gezien in de wedstrijd Marokko-Frankrijk, die niet bestraft werd geel (zoals de handsbal van Messi tegen Argentinie)

Of wat te zeggen van het natrappen van Mbappe in de finale, waarvoor hij geen kaart krijgen (terwijl daar rood voor gegeven moet worden)

Of de handsbal van Upemecona in de finale tegen Argentinie die niet gefloten en bestraft werd?(de actie waaruit Frankrijk zijn 2de penalty krijgt)

2 maart 2023 om 16:45

@roze:

"toch pijnlijk om dit te zien, hoe de zogenaamd grootste voetballer ooit zich tot wereldkampioen heeft mogen kronen in het meest discutabele toernooi ooit. Dit zal de (terechte) verdenkingen op omkoping natuurlijk alleen maar voeden"

Dus wacht, het feit dat hij een cadeau koopt voor zijn medespelers en de staff van het Argentijnse nationale elftal is voor jou een deel van het bewijs dat er sprake is van omkoping?dus Messi heeft zijn eigen team omgekocht om het WK te winnen... Of wat wil je nou zeggen?

Ter info: in 2016 werd wielrenner Greg Van Aevermaet Olympisch kampioen in het wegwielrennen. Als dank gaf elk van zijn teamgenoten een speciale koffiezet ter waarde van 5.000 euro, met daarin een gravure. Om maar aan te tonen dat dit wel nog gebeurd... En Van Avermaet verdiend geen 100 miljoen euro per jaar zoals Messi maar was met dat cadeau ook wel 35.000 euro lichter.

2 maart 2023 om 19:23

Ah ja. Het welbekende "het zou hem sieren als hij de gastarbeiders iets gaf. Nu is het omkoping"... Heb je toevallig wat woorden gegoogled en dit kwam eruit? Want dit lezen was echt zonde van mn tijd.

2 maart 2023 om 20:01

Letterlijk bloedgoud?

2 maart 2023 om 22:49

Hoezo voedt dit verdenking op omkoping? Het is totaal niet ongehoord dat een aanvoerder, zeker eentje die zo rijk en succesvol is als Messi, zijn ploeggenoten of zelfs de hele staf een cadeautje geeft na het winnen van zo'n grote prijs.

Vind dit altijd wel gaaf. Samen met de winnaarsmedaille hebben die gasten nu iets echt iconisch. Mooi om de kids te laten zien en kleinkinderen wellicht, Messi si toch best een grote voetballer die we wellicht nog wel eens gaan herinneren

Hier zie je toch maar weer aan wat een stijlloze gozer het is. Een telefoon...

Hij moet Wout ook een Iphone sturen.

Neem aan dat Lahoz er ook eentje krijgt. Nummer 12 zou ik er bij hem op doen. Was immers de 12e man voor Argentinië In de kwartfinale. Verder ecjt een kut cadeau want telefoons gaan snel stuk. Je kan beter een klokkie geven.

2 maart 2023 om 16:38

Klopt, horloges kunnen niet stuk gaan.

2 maart 2023 om 17:53

Die houden hun waarde iig meer en is het enige sieraad wat een man normaal gesproken draagt

2 maart 2023 om 18:50

Matige comment van je. Ik zeg niet dat een horloge niet stuk kan gaan. ZEg alleen dat een iphone het snel niet meer doet waarnee ik impliceer dat een horloge langer mee gaat. Nederlands nog iets te moeiljk voor je?

Zo lekker gewoon gebleven. Een gouden telefoon, hoe kom je erop? Een horloge is toch een veel leuker cadeau om te geven? Het is maar goed dat Messi aan de vrouw is, want gevoel voor stijl en klasse heeft hij van zichzelf amper.

Niet eens een Pro 14 Max? Vind dat enorme logo aan de onderkant ook foeilelijk, maar je betaalt er blijkbaar grif voor. Wel lief dat hij het doet, die lekkere knuffelbeer.

2 maart 2023 om 16:24

Over 6 maanden komt alweer de iphone 15 uit.

2 maart 2023 om 17:07

En over 12 maanden de Iphone 16:-)

2 maart 2023 om 18:15

16 karaat goud versie.



Mooie wereld leven we toch in, waar multimiljoinairs elkaar dit soort waardeloze ''kijk mij eens'' pronk cadeaus geven, terwijl er zoveel mensen in armoede leven. Ja, noem me maar een zure lul of wat dan ook. Deze mensen vinden zichzelf veel te belangrijk. En we vinden het met zijn allen maar normaal en zelfs leuk.

2 maart 2023 om 16:49

En wat doe jij dan specifiek om de armoede te bestrijden en minder bedeelden te helpen?

Het zou me zelfs niet verbazen dat Messi procentueel gezien meer van zijn inkomen afstaat aan het goede doel dan jij...

2 maart 2023 om 18:52



En dit soort reacties zijn precies een mooi voorbeeld van het probleem waardoor er zoveel armoede en ongelijkheid is op de wereld, hulde Messi verdient miljoenen. Hij zou driekwart kunnen missen en het deert hem niet. Dat is voor de gewone ''sterveling'' anders. Wat mij betreft? Ik steun al jaren goede doelen, maar ik zou niet zien waarom dit verder ter zaken doet. Moet ik poggen met het rondlopen met een prikstok om afval op te rapen als ik wandelingen maak door natuurgebieden? Of dat ik minderbedeelde vrienden wel eens geld leen? Moet ik bewijzen dat ik 100 deug? Nee. Mijn kritiek is op de losgeslagen levensstijl van al deze overbetaalde mensen. Ik steun in ieder geval geen dubieuze regimes met megalomane sponsordeals of neem continue een privejet naar waar ik dan ook moet of wil zijn op dat moment.

Hoor je soms ook tot de groep die vindt dat je grote, vervuilende bedrijven niet mag bekritiseren als je zelf niet 100 vegan en olie, palmolie en plastic-vrij leeft?

2 maart 2023 om 18:14

Ondertussen geniet jij ook van ontzettend veel niet essentiële luxe. Het zou me inderdaad niks verbazen als Messi relatief gezien meer doet voor het goede doel dan jij.

Heb je zoveel geld en dan geef je ze een iPhone 14 en geen Iphone 14 pro 😂

sws is een iphone over 5 jr niet meer bruikbaar dus beetje zonde naar mijn mening horloges kunnen soms meerdere generaties in hun waarde en gebruikt worden

2 maart 2023 om 16:50

Blijkaar heeft elke speler een gepersonaliseerde gekregen met zijn eigen naam en nummer. Doelman Martinez heeft er dus een met 'martinez 1'. Om maar een voorbeeld te geven...

2 maart 2023 om 17:24

Ik denk ook niet dat ze deze iPhone gaan gebruiken als elke andere iPhone.Dit is eerder een uniek verzamelstuk ter herinnering aan het WK dat ze gewonnen hebben.Kan je later tegen je kleinkinderen zeggen dat je samen met Messi het WK hebt gewonnen en dit cadeau hebt gekregen van mss wel de grootste voetballer aller tijden.

Los van het feit dat het aardig is hoor, maar.. Tekenend voor deze generatie bekendheden, met name sporters. Een gouden iPhone..

2 maart 2023 om 16:51

Een tasje van Louis Vuitton had natuurlijk ook gekund...

3 maart 2023 om 15:40

Haha ja, net zo oppervlakkig..

Hopelijk heeft er ook een paar gestuurd naar de Qatari’s, een paar naar de scheidsrechters. Dat zou wel zo vriendelijk zijn

Zal die kale vd UEFA wel aan mee betaald hebben

Niet om ondankbaar te zijn, maar dan kan je iets van goud geven en dan geef je een stuk technologie dat over een jaar al weer outdated is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren