Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Letschert vindt nieuwe club na contractontbinding en lastige periode bij AZ

Laatste update:

Timo Letschert gaat aan de slag bij Lyngby BK, zo meldt de Deense club maandag via de officiële kanalen. De 29-jarige verdediger uit Purmerend zat sinds eind augustus zonder club nadat zijn contract bij AZ ontbonden werd, maar heeft nu een nieuwe werkgever te pakken. Letschert heeft een enorm kort contract ondertekend bij de hekkensluiter van de Superligaen, dat hem tot eind 2022 bij Lyngby houdt.

Letschert was zondag reeds als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd tussen Brøndby IF en Lyngby. In een doelpuntrijk duel (3-3) zag hij zijn nieuwe ploeggenoten vlak voor tijd een punt meenemen uit het Brøndby Stadium. Na elf wedstrijden staat Lyngby op de twaalfde plek in Denemarken, met slechts vier punten. Letschert moet de verdediging van nieuw elan gaan voorzien.

Letschert begint bij Lyngby aan zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij in Italië voor Sassuolo, terwijl hij in Duitsland onder contract stond bij Hamburger SV. In Nederland kwam Letschert uit voor FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht en AZ. Daarnaast speelde de rechtsbenige verdediger in de jeugdopleidingen van Ajax en sc Heerenveen. In 135 wedstrijden in de Eredivisie was Letschert goed voor vijf doelpunten en vijf assists.

Na zijn contractontbinding bij AZ in augustus deed Letschert zijn verhaal in gesprek met De Telegraaf. Zijn dochter, Indi, belandde in zijn tijd bij AZ vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis. “Ze kreeg geen voeding meer binnen, werd moeilijk wakker en was eigenlijk alleen nog maar aan het slapen. De impact daarvan heb ik als jonge vader onderschat. Ik dacht dat ik mijn verstand op nul kon zetten, maar dat was niet zo. Tegen Twente lukte het niet om te presteren en na afloop raakte ik in een diep dal.”

Letschert ging vorig jaar september tegen FC Twente hopeloos in de fout en werd na twintig minuten, toen AZ met 2-0 achter stond, naar de kant gehaald door trainer Pascal Jansen. Vervolgens besloot hij na de wedstrijd op eigen houtje terug te reizen naar Alkmaar en kreeg hij van de club een schorsing en een boete opgelegd. De club was overigens niet op de hoogte van zijn situatie. “Ik heb mijn privéproblemen altijd voor mezelf gehouden binnen de club, omdat ik het gevoel had dat ik die kon uitschakelen en in staat was lekker te spelen. Dat de wedstrijden zelfs een goede afleiding zouden zijn. Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde en niet tegen FC Twente te spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leven in Denemarken, in de buurt van Kopenhagen, kan slechter! Wederom maar 1 jaar contract, kan je misschien weer over een paar maanden je biezen pakken. Een beetje rust na zo'n periode was misschien beter geweest.

3 oktober 2022 om 16:38

Is Kopenhagen niet de duurste stad uit Europa? Zou er niet graag willen wonen dan haha.
(achja , salarissen daar zijn dan ook 2x zo hoog als hier).

3 oktober 2022 om 16:46

Nee dat is Zürich, maar Kopenhagen staat wel in de top 10. Met Amsterdam een plekje eronder, zoveel zal het elkaar dus niet ontlopen.

3 oktober 2022 om 19:20

Ben deze zomer inderdaad eerder van mijn vakantie Denenarken omdat het me sneller dan verwacht blut had gemaakt. Neemt niet weg dat het wel een van de mooiste steden is om te wonen, zowel qua architectuur, kunst, inwoners als ook de prachtige natuur dicht buiten de stad. Met het salaris van een voetballer moet je daar prima kunnen leven. Echt een prachtkans voor hem.

Leuk voor hem. Hopelijk kan hij in Denemarken zijn loopbaan weer de goede kant op laten gaan. Succes.

Waarom in godsnaam zou je als club deze speler binnenhalen? Zien toch ook wel dat hij al een jaar of zes niet levert?

3 oktober 2022 om 18:57

Omdat niet goed genoeg voor de eredivisie niet gelijk staat aan niet goed genoeg voor de hekkensluiter van de Deense competitie. Het is niet zo dat je te slecht bent voor alle clubs als je het niet haalt in de eredivisie. Voor mijn part mag Letschert zich best aansluiten bij mijn bierteam. Die schiet ons zo 3 jaar op rij naar het kampioenschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren