Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leipzig neemt revanche voor smadelijke nederlaag en vergezelt Real Madrid

Laatste update:

RB Leipzig gaat met Real Madrid mee naar de knock-outfase van de Champions League. In een directe ontmoeting in poule F werd afgerekend met Shakhtar Donetsk, dat ook nog kans maakte op een plekje bij de laatste zestien: 0-4. Christopher Nkunku, André Silva, Dominik Szoboszlai en Dani Olmo zorgden voor de doelpunten in een goed gevuld Wojska Polskiego Stadion in Warschau. Op de eerste speeldag van het Champions League-seizoen wist Shakhtar nog met 4-1 te winnen, maar die uitglijder is uiteindelijk dus toch nog rechtgezet door Leipzig.

De formatie uit Oekraïne wist dat het met een overwinning hoe dan ook door zou gaan naar de achtste finale van de Champions League en dus werd er een offensief ingesteld elftal de wei in gestuurd. Lassina Traoré (ex-Ajax) moest als spits voor de doelpunten zorgen en werd in de rug gesteund door Mykhaylo Mudryk, het 21-jarige toptalent van Shakhtar. Voor Leipzig was het zaak om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met voormalig Heraclied Janis Blaswich onder de lat hadden de Duitsers ook een basisspeler met een verleden in de Eredivisie.

Shakhtar zocht meteen de aanval, maar kreeg na tien minuten de rekening gepresenteerd voor het gebrek aan organisatie in de achterhoede. Timo Werner mocht vrij inschieten en de rebound van dat schot werd binnengetikt door Nkunku: 0-1. Met die goal hadden die Roten Bullen wat ze wilden en trokken ze zich terug, wachtend op de kans om op de counter nogmaals toe te slaan. Met die instelling wist Shakhtar zich geen raad en dus werd er voor de rust geen kans meer bij elkaar gespeeld.

In de tweede helft had Leipzig maar een paar minuten nodig om de wedstrijd definitief te beslissen. Na een onvervalste scrimmage voor het doel kreeg André Silva de bal op het hoofd en die kopte de bal binnen voor de 0-2. Uiteindelijk liepen de Duitsers via Dominik Szoboszlai, die de keeper omspeelde en een leeg doel vond, en een knap schot in de verre hoek van Dani Olmo uit naar 0-4. De formatie uit Oost-Duitsland gaat derhalve met Real Madrid mee de knock-outfase van het miljardenbal in, terwijl Shakhtar het seizoen kan redden in de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leipzig erg effectief met goed voetbal. Shakhtar dramatisch, geen enkel moment in de wedstrijd geweest en zelfs de meest simpele passes mislukten.

3 november 2022 om 08:32

Toch bijzonder dat Real altijd moeite heeft met dit Shakthar.

Celtic en Rangers hebben echt helemaal maar dan ook echt helemaal niets toegevoegd aan dit CL seizoen, tegen iedere tegenstander werden ze zoek gespeeld, zelfs een Plzen heeft het beter gedaan tegen Inter, Barca en Bayern.

2 november 2022 om 20:55

Het Schotse voetbal in zijn algemeen niet met Motherwell (uitgeschakeld voorronde Sligo Rovers) en Dundee (7-0 verlies bij az) en Hearts doet het ook niet veel beter.
Die zijn na deze speelronde allemaal uitgeschakeld.

2 november 2022 om 22:56

Enige overwinningen in de groepsfase is 2x Hearts tegen Rigas uit Letland. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

2 november 2022 om 22:59

Vreemd wel. Rangers deed het in de EL vorig jaar uitmuntend.

Die ontlopen Bayern en Real sowieso al. Als ze City ook nog ontlopen zie ik ze best wel de kwartfinale halen.

2 november 2022 om 20:53

Ik zie Leipzig als outsider met een sterk gebalanceerd elftal. In Engeland is alleen City sterker, in Duitsland enkel Bayern en in Frankrijk enkel PSG.

2 november 2022 om 20:58

En Real schat ik ook nog wel hoger in. Rest kunnen ze inderdaad allemaal van winnen. Ze hebben Real, City en PSG overigens de laatste 2 jaar allemaal verslagen thuis.

2 november 2022 om 21:11

Vind ze veel beter dan vorig seizoen (en het seizoen ervoor) Gevaarlijk en leuk team.. Ze gaan een groot team uitschakelen (in de 8ste finale). Ben ervan overtuigd.

2 november 2022 om 21:52

Nkunku is ook één van de beste spelers van het moment. Leipzig kan inderdaad zo maar weer eens kwart- of halve finale halen. In het coronajaar konden ze het ook

2 november 2022 om 22:02

Napoli vind ik wel beter op dit moment, denk als ze die loten dat het 60-40 in Napoli's voordeel is

2 november 2022 om 22:25

Zou Leipzig eerder vergelijken met een Benfica. Dat zou pas een mooie pot zijn.

2 november 2022 om 22:37

Benfica inderdaad niet te vergeten. Erg sterk dit seizoen in de CL

2 november 2022 om 22:58

De vraag is of Napoli en Benfica het hele jaar zo kunnen pieken. Benfica vind ik geen betere selectie hebben. Maar goed dat zegt ook niet altijd wat in het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren