Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legendarische Tottenham-spits (38) stopt: ‘Ik had dit nooit kunnen bevroeden’

Laatste update:

Robbie Keane is gestopt als professioneel voetballer. De 38-jarige Ier zet na 737 cluboptredens en 146 interlands een punt achter zijn loopbaan, zo laat hij woensdag in een uitgebreide verklaring weten. Keane, die verdergaat als assistent-trainer bij de nationale ploeg van Ierland, heeft vooral bij Los Angeles Galaxy de prijzen aaneengeregen.

Keane begon in 1997 zijn carrière bij Wolverhamptons Wanderers en speelde in totaal bij elf clubs, waaronder Liverpool, Leeds United, Tottenham Hotspur, Celtic en Internazionale. In clubverband wist Keane 325 keer het net te vinden en voor de nationale ploeg kwam de oud-aanvaller tot 68 doelpunten, wat hem de topscorer van zijn land maakt.

“Van Crumlin United naar plekken van over de hele wereld, zoals Milaan, London en Los Angeles... Ik had nooit kunnen bevroeden dat dit mijn pad in de voetballerij was. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik was een jongen van Dublin, helemaal gek van voetbal, toen ik vijftien jaar geleden probeerde mijn carrière op poten te zetten in Engeland. Het lijkt een eeuwigheid geleden.”

“Ik was een voetballer van de straat met een grote ambitie én doorzettingsvermogen om te slagen. Het enige wat ik nodig was, was een kans”, aldus Keane, die vooral bij Tottenham indruk maakte. De Ierse legende kwam 298 keer in actie voor de Engelse topclub uit Londen, waarin hij 120 doelpunten en 24 assists produceerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De man van de salto als die scoorde

Pure klasbak in zijn glorie dagen bij Tottenham! Wat was deze man een goede afmaker.

Kan me de dag als gisteren herinneren, de dag in 2004 dat Nederland in Amsterdam het afscheidsduel richting het EK speelde tegen Ierland waarbij Keane het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Als 9 jarig jochie zag ik een Nederlandse ouder fan juichen bij zijn doelpunt waarop ik vroeg: Meneer waarom juich je? JA HET IS Toch EEN Mooi Doelpunt OF Niet Dan!?.

Leuke herinnering, minder leuke wedstrijd. Volgens mij werden ze zelfs uitgefloten toen ze de ereronde gingen maken.

Geweldige speler deze Keane en zo lang nog doorgegaan. Pure goalgetter en kon echt lekker ballen!

28 november 2018 om 13:31

Ja precies lekker lang doorgegaan. Vaak lees je reacties dat spelers te lang doorgaan en niet meer het oude niveau halen. Heitinga, Van der Vaart en Keane zijn allemaal liefhebbers. Als een club ze wil hebben en ze hebben zelf nog plezier aan het voetbal, wie zijn al die supporters om daar wat van te vinden. De voetballers weten zelf ook wel dat ze niet zo goed meer zijn als eerst, ze hebben er vrede mee en anderen zouden dat ook moeten hebben.

Bij Tottenham kregen hij en Edgar Davids mot..
Keane (amateur bokser) sloeg het licht uit diens ogen...😄

Altijd een leuke, energieke spits geweest. Met misschien wat meer geluk had er misschien ook meer ingezeten. Hij heeft korte periodes gekend bij Inter en Liverpool, maar zat ook in de CL met Leeds United totdat die club keihard inzakte. Maar Keane leek mij ook altijd een speler die gewoon deed waar hij zich lekker bij voelde en bij Tottenham ging het ook heel goed voor hem, dus het is zeker een carrière waar heel veel spelers jaloers op zouden zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren