Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lazio behaalt late zege tegen Celtic en legt de druk volledig bij Feyenoord

Laatste update:

Lazio heeft dinsdagavond hele goede zaken gedaan tegen Celtic in Groep E van de Champions League. De Italianen wisten lang niet te overtuigen, maar twee late treffers van Ciro Immobile bezorgden de ploeg van Maurizio Sarri alsnog de overwinning: 2-0. Door het resultaat in Stadio Olimpico wordt overwintering in de Champions League een lastig verhaal voor Feyenoord, dat nu vier punten achterstand heeft op Lazio. Wel zijn de Rotterdammers zeker van de derde plek of hoger, daar Celtic Feyenoord niet meer kan achterhalen.

Sarri nam geen halve maatregelen na het debacle tegen Salernitana afgelopen zaterdag. Ten opzichte van het met 2-1 verloren Serie A-duel voerde de trainer vier wijzigingen door. Op het middenveld moesten Danilo Cataldi en Daichi Kamada plaatsmaken voor Nicolò Rovella en Luis Alberto, terwijl voorin Mattia Zaccagni en Immobile naar de bank verwezen werden. Voor hen in de plaats begonnen voormalig Feyenoord-doelwit Gustav Isaksen en Valentin Castellanos in de basis.

Celtic, dat moest winnen om nog kans te maken op Europese overwintering, begon met veelal de vaste namen aan het vijfde Champions League-groepsfase duel. Dat betekende onder meer dat topschutter Kyogo Furuhashi aan de aftrap verscheen.

Vanaf het begin van de wedstrijd wist Lazio goed druk te krijgen op de Schotse tegenstander. Het eerste gevaar kwam van Felipe Anderson, maar zijn schot na tien minuten zeilde over. In de rest van de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar tot grote mogelijkheden voor Lazio leidde dat niet.

In het tweede bedrijf werd Celtic snel gevaarlijk. Al een kleine vier minuten na de rust kreeg Furuhashi een grote mogelijkheid, maar de Japanner schoot voorlangs. Lazio zou ook niet lang nodig hebben om tot de eerste kansen te komen in de tweede 45 minuten, maar schoten van onder meer Castellanos en Isaksen waren niet gevaarlijk.

Ondanks het feit dat de ploeg van trainer Brendan Rodgers een overwinning nodig had om in de race te blijven voor een plekje in de volgende fase van de Champions League of Europa League, was het Lazio dat de meeste aanspraak maakte op een goal. De Italianen wisten daarbij echter geen grote kansen te creëren.

Dit duurde tot de laatste tien minuten van de wedstrijd. De vanaf links naar binnenkomende Isaksen besloot het maar eens te proberen. Zijn inzet werd onderweg naar het doel aangeraakt, waardoor de bal bij Immobile terechtkwam. De ingevallen spits kon vervolgens simpel binnenwerken: 1-0.

Enkele minuten later sloeg de ervaren aanvaller weer toe. Na een lobpass van Isaksen kreeg Immobile de bal in zijn voeten, kapte hij zijn directe tegenstander uit en rondde hij beheerst af: 2-0. Celtic dacht in de blessuretijd nog een penalty te krijgen na een duw in de rug van Kamacha, maar na een VAR-ingreep werd deze beslissing teruggedraaid en bleef de 2-0 stand staan. Daarmee ligt de druk nu volledig bij Feyenoord, dat het later op de avond opneemt tegen Atlético Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had ingezet op Lazio en ik heb mij toch een partijtje zitten vloeken. Begrijp mij niet verkeerd, hoop dat Feyenoord door gaat en vanavond wint, maar ben nog altijd voor mijn eigen portemonnee. Zo Italiaans dat Immobile dan alsnog op het veld komt en twee x scoort. Phew. Erg slecht wel in een wedstrijd die er om gaat.

Komt even binnen de lijnen in de 60e minuut en 2 schoten op doel 2 goals. Over een top spits gesproken

Naja druk bij Feyenoord? Niet persé. Als Feyenoord vandaag gelijkspeelt en de laatste wint zijn ze óók door

28 november 2023 om 20:46

Nee want als atletico-lazio gelijk eindigd zijn ze allebei door.

28 november 2023 om 20:51

Ja dan is het hopen dat Atelico hun plicht doet. Overigens winnen wij ook niet ff met 2 vingers in de neus bij Celtic denk ik.

Ik hoop dat maar dat Feyenoord weet te winnen vanavond want anders kan het zomaar zijn dat ze doormiddel van een salomremise eruit gaan. Atletico en Lazio zie dat wel doen op de laatste speeldag en dan gaan ze allebei doorbekeren.

Feyenoord gaat niet winnen van Atletico. Lazio gaat door als tweede. Eigenlijk maar goed ook. In de Europa league kunnen ze wel gewoon ver komen. Dat is hun niveau.

28 november 2023 om 20:50

En toch denk ik dat Feyenoord Atletico zometeen gaat slopen. Met de kuip achter zich hebben ze een heerlijke 12e man.

28 november 2023 om 23:14

Feyenoord heeft zichzelf gesloopt..
Op naar mooie wedstrijden in EL. Is gewoon een prestigieus toernooi vanaf de winterstop

28 november 2023 om 20:51

Feyenoord is zeker niet kansloos in De Kuip. Sportief heb je meer te zoeken in de EL maar een ronde verder levert je zo 10 miljoen op, dus ik kies voor t geld.

28 november 2023 om 20:53

Of ze winnen van Atletico betwijfel ik, maar van wat we hebben gezien is Feyenoord beter dan Lazio

Ik heb Lazio tegen Celtic zojuist helemaal gezien en door Immobile overwintert Lazio. Na deze vrij saaie wedstrijd weet Feyenoord wat er te doen staat, winnen om te overwinteren in de Champions League. Feyenoord is wel al minimaal verzekerd van play-offs in de Europa League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren