Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Kroes ziet dit als politiek en denkt dat hij er expres is uitgewerkt bij Ajax’

Laatste update:

Mike Verweij heeft kort gesproken met Alex Kroes, zo zegt de journalist van De Telegraaf in een video-item van de krant. Kroes wil dat de situatie door de Autoriteit Financiële Markten wordt bekeken, maar Verweij vraagt zich af of er überhaupt nog een toekomst is voor Kroes bij Ajax. Valentijn Driessen weet wie Ajax moet aanstellen als puinruimer.

“Kroes ziet dit allemaal als een politiek spel”, stelt Verweij in de live-uitzending. "Dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen.”

“Zelfs als Kroes deze zaak wint, vraag ik me af of er een toekomst voor hem is bij Ajax”, stelt Verweij in de aflevering van Kick-off. “Ajax moet echt snel op zoek gaan naar een puinruimer.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Driessen weet wel wie de club momenteel het beste kan bellen: Michael Kinsbergen. Kinsbergen was al tussen 2012 en 2015 algemeen directeur bij Ajax en werkt momenteel als operationeel directeur bij AZ.

“Ajax moet Kinsbergen echt bellen. Hij zit er op te wachten. Het botert alleen niet zo tussen hem en RvC-voorzitter Van Praag, dus zal hij over zijn eigen schaduw heen moeten stappen om hem te bellen.”

Driessen ziet de afkeer van Van Praag niet per se als obstakel. “De bal ligt bij de bestuursraad van de vereniging." De vereniging is grootaandeelhouder en heeft in principe de touwtjes in handen bij Ajax.

“De bestuursraad moet tegen Van Praag zeggen: ‘Jij gaat hem bellen, of je ligt eruit’. Van Praag heeft liever een status quo natuurlijk. De enige die blij wordt van al deze macht voor Van Praag, is Van Praag zelf”, besluit Driessen.

Verweij ziet het niet zo snel gebeuren dat de bestuursraad zo adequaat gaat handelen “Daar zitten op een aantal mensen na ook alleen maar natte tosti’s. Maar de bal ligt wel bij hen nu.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stel je voor dat ajax az nog een vergoeding had betaald voor hem. Ik las hier soms commentaren in de trant van "betaal die 5 miljoen en laat hem beginnen".

2 april 2024 om 12:36

Nu snap ik dus ook waarom Ajax die vergoeding niet wilde betalen, ze wisten dus dat hij aandelen had. Alleen is het mij nog een raadsel waarom er zo lang gewacht is om hem eruit te gooien.

2 april 2024 om 13:08

Ik denk dat dat los staat, tot dat Quote moeilijke vragen ging stellen was het kwartje bij de RvC nog niet gevallen hoe fout die laatste transactie was nog niet gevallen is mijn indruk.

Volgens mij wou AZ ook helemaal geen vergoeding, die wou andere afspraken maken die vrij onaantrekkelijk waren voor Ajax. Ging geloof ik om jeugd ed.

Maar dat de TG nu Kinsbergen voorstelt, en de hele rodeo met AZ nog een keer opstarten, goed idee man. Ik weet niet wat er voor een belang ze hierbij hebben om hem voor te stellen, maar hoe krijg je het verzonnen.

2 april 2024 om 15:43

Misschien als Ajax eerst Eenhoorn en co belt en daarmee tot een financieel akkoord komt, kan je misschien iets regelen. Maar anders idd zou ik niet wachten tot begin volgend jaar als zijn concurrentiebeding gelift wordt.

2 april 2024 om 16:46

Als de TG iemand voorstelt moet je al direct achter je oren krabben. Die doen dat alleen als er een tegendienst volgt. Verweij en/of Driessen zal in Kingsbergen wel een vriendje hebben waar ze weer info kunnen lospeuteren. Zoals je weet leven Valentijn en Van Praag op gespannen voet met elkaar (blijkt ook weer uit hoe Valentijn hier over Van Praag praat) dus ze hebben wel behoefte aan een nieuw ingangetje.

2 april 2024 om 15:47

Die snap ik wel. Je denkt de ideale man binnen te halen. Dus dan is het geoorloofd. Nu komt dit naar boven. Ik ben benieuwd hoe Ajax er uit komt, als waar is wat Kroes zegt, dat hij de transactie gemeld heeft vanaf het begin. Kan de AFM dan een zaak tegen Ajax beginnen omdat deze verzuimt dit gelijk te melden. Volgens mij is het bedrijf ook verplicht dit te melden zodra je het weet.

Instappen in de organisatie van Ajax, is op dit moment hetzelfde als Russisch Roulette spelen met een volledig gevulde revolver.Ik denk dat er maar weinig zullen zijn, die onderdeel willen zijn van dit Ajax. Eerst maar RvC volledig eruit en opbouwen vanaf de grond. Zo niet, ten dode opgeschreven!Heel zorgelijk dit.De één na de andere verkeerde beslissing. En wie wordt aan de galg gehangen? Juist, degene die binnen is gehaald en werd gezien als de verlosser!

2 april 2024 om 12:25

‘Ik denk dat er maar weinig zullen zijn, die onderdeel willen zijn van dit Ajax’ Daar is die weer hoor!

Zoals Alderweireld al een keer zei; Iedereen een grote mond, maar wanneer Ajax belt stapt 80% op de fiets als het moet.

2 april 2024 om 12:26

Die status verliest Ajax toch aardig op deze manier. Instappen betekend bijna automatisch vaarwel zeggen tegen je carriereIk zeg niet voor niets DIT Ajax. Want dit Ajax is niet het Ajax wat ze zou moeten zijn

2 april 2024 om 12:28

Dat heeft betrekking op spelers niet op bestuurders, raadsleden. Of weet Toby daar ook alles van.

2 april 2024 om 12:38

Toby roept wel meer. Niemand staat echt te springen om daar in amsterdam in te stappen. Knullig voor hun, maar echt een heel groot gedeelte lacht zich kapot hoe het daar nou gaat. Genietos!!

2 april 2024 om 12:46

Natuurlijk lacht een groot deel van het land. Dat is logisch en was andersom net zo gebeurd.
Toch denk ik dat die tweede zin van jou wel meevalt. Ik vermoed dat er genoeg mensen zijn die graag de verantwoordelijkheid van de wederopstanding van Ajax op hun cv bij willen schrijven.

2 april 2024 om 13:10

Ik denk wel dat dat daar ook geldt. In die wereld zijn ze niet vies van een beetje status, en Ajax heeft toch een grote naam wat leuk staat op je Cv.

Denk wel dat dat aantrekkelijk is, en wat ook mee speelt, hoe groter de teringzooi, hoe groter de uitdaging. Beetje uitdaging streelt het ego wel bij menig bestuurder.

2 april 2024 om 14:00

Dat vind ik erg kort door de bocht. De persoon die momenteel in zou stappen, zou verantwoordelijk zijn voor het algemene beleid van de club. Je stapt immers in als algemeen directeur. Kroes zou zelfs de rol van algemeen- en technisch directeur bekleden. Op zichzelf al erg merkwaardig voor iemand die enkel een al lopende club drie jaartjes gerund heeft en nog nooit verantwoordelijk is geweest voor technische zaken.

Het is nog altijd erg interessant om bij Ajax te werken, maar het probleem is dat je te maken hebt met eigenbelangen en eigenwijze mensen die denken het beter te weten. Het feit dat men dacht dat Kroes de beste optie was, is eigenlijk lachwekkender dan deze hele rel.

2 april 2024 om 15:22

Ten dode opgeschreven? Verbaast me niets dat jij dit zegt, en zeker hoopt. Maar dat zal echt niet gebeuren, we komen er uiteindelijk wel weer boven op. Failliet gaan wij ook niet, dat we in een benarde situatie zitten is de harde realiteit.

2 april 2024 om 15:42

Zover zal het voor de club niet gaan, maar kan het wel zijn voor degene die instapt als bestuurder in Nederland. Minslitat komt in Neserland niet meer aan de bak. Als Kroeze schuldig wordt bevonden zal die ook als bestuurder niet snel meer aan de bak komen in de Nederlandse voetbalwereld. Dan komt het door eigen keuzes maar als een goede bestuurder wordt gevraagd voor een positie kan het zijn dat ie er 2 keer overnadenkt.
Het is wel een hele uitdaging om alles op de rit te krijgen.
Waarschijnlijk weer een zomer met rare transfers

2 april 2024 om 16:57

Eens het worden zware jaren in Amsterdam, we kunnen beter op EL gaan begroten. Wat dat betreft gaat het crescendo in Eindhoven, en is de landstitel bijna een feit voor jullie.

Mssn moet Ajax maar ff een jaartje kkd gaan spelen en helemaal opnieuw beginnen even weer met beide benen op de grond komen te staan.

2 april 2024 om 12:35

ze spelen al in de KKD.

2 april 2024 om 12:43

Dit is weer even slikken, maar je kan natuurlijk ook overdrijven. We zijn iedergeval wat dikkere huid aan het krijgen hiervan, ik sta helemaal nergens meer van te kijken. Van Dick pic, naar een messcherpe Promes, een male duitsers die spelers koopt met eigen interess, gevolgd door een CEO die aandelen aanschaft met voorbedachte rade. Biertje erbij?

Als Kinsbergen nu bij AZ zit zal die ook wel een half jaar moeten wachten voor hij bij Ajax in mag stappen...

Een aap naast de orgelman ziet ook wel dat het een machtsspel is. De namen die naar voren worden geschoven is om de aandacht van de uiteindelijke nieuwe directeur af te leiden.
Het feit dat Kroes vele malen voordat hij eventueel bij Ajax aan de slag kon al aandelen had gekocht en (natuurlijk niet zo slim) ook op het laatste moment nog wat aandelen voor een peanuts bedrag doet het vermoeden rijzen dat barbertje moet hangen.
Hij heeft onderschat dat men een stok zocht en die vind je altijd.

Ik heb een jaar of nog langer geleden geschreven dat Leo van Wijk een topper zou zijn (als hij zou willen).
Maar ik ben en blijf van mening dat kroes onrecht wordt aangedaan

2 april 2024 om 13:34

Geen idee hoe het kan dat dit weer onder de politieke gordel wordt gehangen omdat nietsnut Mike Verweij weer wat roept. Doet Ajax niets dan dingetje een schande maar treden ze op dan is het politiek.

Kroes is hier echt de domoor, zijn verklaring maakt het niet beters als jij goed wil doen dan wacht je met aandelen kopen tot je antwoord krijgt. Dan ga je zitten met de RVC op het moment dat je officieel aan de slag mag. Als jij geen antwoord krijgt ga je niet alsnog aandelen kopen tijdens je onderhandelingen voor je officiële aanstelling. Dit is geen politiek maar ontzettend dom.

2 april 2024 om 13:38

Wat is er mis met de zaak voorleggen aan het AFM?
Waarom wilde Ajax dit niet?
Liever een club zonder AD, zonder TD en zonder trainer. Dit laatste krijgt dus de voorkeur boven de gang naar de instantie die dit objectief kan en zal beoordelen

2 april 2024 om 13:44

Een peanuts bedrag? De slotkoers van Ajax op 26 juli 2023 bedroeg 11,25 euro. Dat komt neer op een investering van 191.250 euro.....

2 april 2024 om 13:56

ja peanuts als dit de eventuele winst zou zijn Als
Echt nog minder dan peanuts, meer het gruis dat in zakje pinda's zit als deze op is
2 ton waar hebben we het over.

Ik ben overigens wel benieuwd naar je berekening
als hij koopt op € 10 en verkoopt op € 11 dan is de winst per gekochte aandeel €1
ik kom dan op €17000
Het gaat toch om de 17000 stuks die hij gekocht heeft vlak voor zijn benoeming

iedere euro stijging van het aandeel levert €17000 op
Overigens is in zijn geval het aandeel €1 in waarde gedaald, MAAR dit is geen argument ter verdediging

2 april 2024 om 14:14

17.000 aandelen van 11,25 euro vertegenwoordigen een waarde van EUR 191.250 dus dat bedrag is Kroes (exclusief bijkomende kosten) kwijt geweest om deze aandelen te kopen. Ik weet niet wat jij verdient maar ik vind dat een hoop geld en daar kun toch 175.458 zakjes AH huismerk pinda's (toch ruim 43.000 kilo) van kopen. Overigens maakt winst of verlies bij handelen met voorkennis niet eens zoveel uit

2 april 2024 om 14:04

Je bent wel erg van complotten betreft dit. Twee scenario's zijn het meest realistisch:

A). De RvC had geen weet van de regelgeving en er begonnen pas bellen te rinkelen toen Quote met vragen kwam.

B). De RvC had weet van de regelgeving, maar keek de andere kant op totdat Quote gevaarlijke vragen ging stellen.

Veel meer moet je er niet van maken. Als ze Kroes in eerste instantie al niet wilden, gingen ze destijds wel voor zijn komst liggen. Je kunt immers altijd wel iets vinden waarom iemand geen meerwaarde voor een organisatie is.

Die laatste alinea is ook nogal lachwekkend. Kroes heeft aandelen gekocht op een moment waarop dat als illegaal geinterpreteerd wordt. Dan is het heel simpel: Hij overtreedt regels die je absoluut niet moet overtreden. De verdere positieve of negatieve inbreng van de RvC is niet eens meer relevant.

2 april 2024 om 14:24

Op basis waarvan oordeel je dat ik wel erg van complotten hou?
Erg veel van EN meervoud
Ik schrijf alleen dat als twee partijen de zaak betwisten je naar de instantie kan en moet gaan die objectief hiernaar kan kijken
dat dit niet gebeurt vind ik apart
Dat hij de regel heeft overschreden is duidelijk voor iedereen, maar wat er dan volgt niet

2 april 2024 om 14:47

Maar waarom ging Quote daar nu juist naar vragen? Hebben ze dat bijv. ook aan Mislintat of van de sar gevraagd toen deze aangetreden waren?

2 april 2024 om 15:22

@sirius,

Gevoelsmatig is alleen optie B een reële optie. Dit omdat ik ervan uitga dat als het blijkbaar zo duidelijk besproken is er altijd wel iemand is die toch wel ergens de klok heeft horen luiden en daarnaast omdat Ajax de laatste jaren wel vaker heeft laten zien het minder nauw te nemen. Het eerste argument komt vanuit mijn verstand en het tweede meer vanuit mijn gevoel.

Ik ben voor Ajax nu bang dat het een strijd gaat worden waarin vooral verliezers zullen zijn. Kroes zal zijn naam willen redden (wat zijn goed recht is) en voor de RvC is er eigenlijk geen weg meer terug.

2 april 2024 om 23:52

@rubje - Misschien ging het bij hen wel volgens de regels, of ze hadden geen aandelen. Geen idee. Hoe dan ook is het niet per se relevant, omdat ten eerste de RvC al deels anders is en ten tweede omdat het gaat om Kroes in dit geval.

Hoe meer je er over leest, hoe meer je toch ook het gevoel krijgt dat het een politiek spel is. Daarbij denk ik niet eens aan de beslissingen die Kroes wilde nemen maar meer het feit dat de RvC op de hoogte van de aandelen was en nu met deze actie willen laten zien dat ze wel ingrijpen. Dit terwijl ze dit al een half jaar geleden hadden moeten doen. Ik snap dan ook wel dat Kroes er een hele nare smaak bij krijgt.

2 april 2024 om 14:06

Tja, als een instantie als Quote ineens gevaarlijke vragen gaat stellen, kan een RvC niet meer de andere kant op kijken. Meer moeten we er waarschijnlijk niet van maken. Anders had de RvC al wel actie ondernomen voor Quote rond kwam snuffelen.

Stel dat het waar is wat Kroes zegt. Dan vind ik het juist helemaal goed dat die eruit wordt gewerkt.

Blijkbaar vinden ze hem nu al helemaal niks en willen ze zonder hem verder.
Ook als je politiek wilt bedrijven moet je een helemaal “schoon” zijn, anders pakken ze je op iets kleins, wat nu dus gebeurt.

Niet goed genoeg, op naar de volgende.

2 april 2024 om 12:36

mee eens. Maar wat vind je van de RvC ? Die zijn al ruim 7 maanden op de hoogte en gaan nu, nu het in de pers gekomen is, actie ondernemen. Mogen die wel blijven zitten ?

2 april 2024 om 12:52

Die waren op de hoogte van het feit dat hij aandelen had, aldus Kroes he. Maar een week voordat je start weer een lading nieuwe aandelen kopen, dat wist de RvC 7 maanden daarvoor niet.

2 april 2024 om 12:55

@rutgerr

Dat is een aanname die je nu doet. Het is niet bekend in hoeverre de RvC daarvan op de hoogte was. Als ze het niet wisten was het wel beter dat ze daar naar gevraagd hadden.

2 april 2024 om 13:13

@superfarmers, zeker. Het heeft er alle schijn van dat de RvC niet al te scherp was op dat moment.

Maar dat neemt niet weg dat Kroes gewoon de hoofddader is, een vraag vergeten te stellen is wat anders dan handelen met voorkennis, wat gewoon crimineel gedrag is volgens wet van Strafboek.

2 april 2024 om 13:28

In het belang van Ajax is de RVC wel heel nalatig geweest!
Door hun nalatigheid (ondanks de transparantie van Kroes) start Ajax de voorbereiding op seizoen 24/25 zonder AD, TD en hoofdtrainer. Nou, dan heb je het wel voor elkaar als Rvc!

De RVC had ook kunnen zeggen: verkoop de aandelen die je 12 maanden voor aanstelling heb gekocht en schenk eventuele winst aan een goed doel, dan kunnen we verder.

2 april 2024 om 15:11

@dnsdkr

of in september al kunnen beslissen niet door te gaan. Ajax is de grote verliezer en dat komt door en Kroes en door de RvC.

2 april 2024 om 15:17

Ja klopt, dat was ook een optie geweest, maar dan had je vanaf dat moment al op zoek kunnen gaan naar een nieuwe.

2 april 2024 om 15:26

Zoals gezegd: ajax is de grote verliezer. Je komt weer slecht in het nieuws en er is voorlopig niemand die de beslissingen neemt. Zowel Kroes als de RvC (zullen) zeggen er vooral of alleen voor Ajax te zitten, maar voorlopig maken ze Ajax meer kapot dan dat ze aan het bouwen zijn aan een betere toekomst.

2 april 2024 om 12:43

Kroes wilt een hoop veranderen. Klaarblijkelijk is dat tegen het been van zittende mensen. Gewoon een interne machtssttrijd, waar hij nu de 1e verliezer is.

2 april 2024 om 13:35

Hoe kom je daarbij genieterrr? Waar baseer jij dat op? Hopelijk niet op Kries die zo dom is om aandelen te kopen nog voor zijn officiële benoeming en zonder duidelijkheid van de RVC.

2 april 2024 om 13:41

Marekhamsik17, Ondertussen zitten er een aantal mensen in de RVC die hier al die tijd van op de hoogte waren, je weet wel dezelfde mensen die Mislintat vrij spel gaven. Nu na zoveel maanden wanneer Kroes drastische maatregelen aankondigt intern om de organisatie een betere structuur te geven wordt het plotseling tegen hem gebruikt.

Men is bang voor hun baantje cq verantwoordelijkheid of macht die daarbij komt. Ik zou dan eerder een Kroes willen hebben die naast zijn verantwoordelijkheid als CEO een persoonlijk belang heeft bij goede resultaten van de club dan een bobo die er puur zit voor geld en macht. Echter wat mij steekt is de timing van het kopen van de aandelen, de media lijkt niet helemaal rechtlijnig in die details. Wat dat betreft laat de beurs autoriteit maar oordelen dat is hun rol immers en zij kennen alle details, wij niet.

Het handelen en de timing van de RvC is gewoon dubieus, dit is geen kort onderzoek geweest of iets wat uit de lucht komt vallen maar je stelt de beste man wel aan en laat hem 2 weken overal interviews geven als nieuwe hoop voor de supporters.

Dit is wel echt de manier om fans kwijt te raken als club, niet als het sportief tegenzit maar juist deze acties.

2 april 2024 om 13:15

Precies dit. het is de vraag wat de RvC te verwijten valt. Het is maar de vraag of wij daar ooit achter komen. Je krijgt wel vaker het gevoel dat zij elkaar wel dekken.

Tsja, Alex Kroes kwam niet uit de koker van van Praag. Overduidelijk dat dit dus geen goed huwelijk was. van Praag had namelijk ook kunnen afwachten op reactie van de AFM, zeker omdat de argumentatie van Kroes best plausibel is. Ajax is weer in handen van van Praag. Ik weet niet of dat een hele goede ontwikkeling is.

2 april 2024 om 13:36



Ik vind de uitleg en timing eerlijk gezegd totaal niet plausibel. Als je vertrouwen uit wil stralen door aandelen te kopen dan doe je dat toch op een andere manier en publiekelijk? Daarnaast hoort hij te weten dat zijn aanstelling beursgevoelige informatie is (zelfs als er al geruchten waten) en had hij dit nooit mogen doen.

2 april 2024 om 13:51

@dammie

Er wordt veel gespeculeerd over de tijden wanneer hij iets aankocht, de media lijkt ook niet helemaal rechtlijnig in die berichtgeving. Ik krijg dan snel het gevoel dat er bepaalde belangen spelen, wat dat betreft vertrouw ik meer op het oordeel van de juiste instanties. Dat dan ook niet is gewacht op dat onderzoek vind ik ook bijzonder. Als blijkt dat er niet fout is gehandeld, dan vraag ik me echt af met wat voor motief je dan zoiets nu doet als RVC (of beter gezegd van Praag).

Het is toch vreemd dat Ajax al die tijd er kennis van zaken had, Kroes hervormingen wil doorvoeren vervolgens dit gebeurd zonder onderzoek af te wachten. Wat het nog vreemder maakt is dat een aantal van hun Mislintat steunden qua aanstelling en beleid. Nu wil Kroes een andere structuur waardoor je minder afhankelijkheden krijgt en plotseling komen er beren op de weg.

Overigens of Kroes juist gehandeld heeft of niet, ik vind dit niet bepaald slim. Je weet dat bij Ajax er altijd vuil spel wordt gespeeld. Zie bijvoorbeeld eerder de fluwelen revolutie met nota bene Johan Cruijf.

Wel jammer ieder geval allemaal want mensen zijn duidelijk meer bezig om hun baan cq invloed te waarborgen dan bezig met de toekomst van de club.

2 april 2024 om 14:04

@eazy-e
Volgens mij heeft Kroes zelf aangegeven dat hij de laatste transactie gedaan heeft toen zijn aanstelling nog niet helemaal rond was. Hij had als direct betrokkene daarmee meer kennis van de status van het proces dan elke andere aandeelhouder en had dus voorkennis.

Dat er belangen spelen lijkt me duidelijk maar dat staat ook los van hetgeen Kroes gedaan heeft. De vraag is wel in hoeverre Kroes dit netjes gemeld heeft bij Ajax en of Ajax hier ook een verantwoordelijkheid draagt maar door het interview met Quote en de feiten zoals Kroes die zelf ook bevestigd heeft, heeft Ajax feitelijk geen andere keuze dan hem te schorsen

2 april 2024 om 14:16

Dammie, de vraag in die kwestie is hoeveel tijd zat er tussen en welke gesprekken zijn toen geweest. Dat is allemaal vastgelegd en valt prima te valideren door de autoriteiten.

Het is een ruim begrip gekocht voor zijn aanstelling, zeker gezien de gespreken met hem over een functie bij Ajax al in 2022 (uit mijn hoofd) gestart waren.

En een schorsing zou inderdaad terecht zijn als dit alles nieuw voor de organisatie Ajax is en nog niet gevalideerd was. Maar zoals Kroes aangeeft was het bekend, dus waarom is het dan ineens een probleem? Je kan hier zoveel over speculeren gezien we zoveel details missen...

De 5e colonne zag waarschijnlijk teveel onbekende jonge mensen met nieuwe ideeën bij Ajax binnenkomen en vond dat ze in moesten grijpen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat vriendjes als van Praag, van Gaal en Blind straks niets meer te zeggen hebben binnen de club.

2 april 2024 om 15:32

Hadden Van Praag en Van Gaal niet zelf Kroes aangesteld?

Hoe is die Kinsbergen destijds vertrokken? Het lijkt mij namelijk niet echt een stap omhoog van AD bij Ajax naar operationeel directeur bij AZ?

Misschien een gekke gedachten, maar kan Ajax niet proberen met Keje Molenaar en Wim Jonk? En dan er nog iemand uit de zakenwereld bij?

2 april 2024 om 13:31

Als Ad/td bedoel je?
Is geen gekke gedachte hoor, dan wordt er wel aan de basis gewerkt.

Volgens mij kan Kroes echt alleen maar naar zichzelf kijken in deze en heeft hij zelf op z'n zachtst gezegd onhandig gehandeld en heeft hij ook zelf aanleiding gegeven voor verder onderzoek en handelen van de RvC. Zelfs als zijn verhaal dat hij een positief signaal af wilde geven en vertrouwen wilde uitstralen waar is, dan is de timing onhandig (dom) geweest en heeft hij de schijn tegen. Het gaat ook niet om een bedrag van een paar tientjes maar om ruim 17.000 aandelen van 10 euro per stuk; daar kun je aardig wat winst mee maken als de koers omhoog gaat.

2 april 2024 om 14:08

Het gaat om 400 a 500k Euro aan aandelen in totaal dat hij zou hebben. Sommige mensen doen hier of hij dan miljoenen had kunnen verdienen maar dat is reinste onzin. Sterker nog ik zou zeggen dat het, als het om het geld te doen zou zij een enorme slechte investering zou zijn. Je kan dan beter aandelen van de populaire fondsen kopen, krijg je veel meer rendement en minder risico.

Bij zijn aanstelling zou hij transparant zijn wat betreft zijn aandelen en de motivatie. Nu is dat na ik weet niet hoeveel maanden opeens een probleem juist nadat hij hervormingen aankondigt. Nu heeft Ajax eindelijk een CEO na een hele lange tijd wachten en ga je wederom een transferperiode in zonder een degelijk bestuur. Want je hebt momenteel geen CEO, TD en trainer voor het nieuwe seizoen. Ondertussen zijn een aantal van die bestuursleden ook nog eens verantwoordelijk voor Mislintat en zijn aankoopbeleid.

Kinsbergen zal ook concurrentiebeding hebben, net als Kroes. Ik zou Toon Gerbrands polsen als crisis manager.

Als afgestuurd bedrijfseconoom met jarenlange ervaring en die meerdere hoge directiefuncties heeft bekleed zou je als geen ander op de hoogte moeten zijn van risicobeheersing, financiële processen, bedrijfsprocessen en noem het allemaal maar op. Je zal dan zo ontzettend veel compliancecursussen hebben moeten afronden voordat je wordt toegelaten als directielid. Ik vind het echt zo ontzettend dom dat iemand met zo'n achtergrond en staat van dienst dit risico is aangegaan.

Ik ben ook een financial (en afgestuurd bedrijfseconoom), maar ben gewoon een dertien in een dozijn controller met maar een jaar of 8 werkervaring die wat Excel-sheets zit in te vullen en zelfs voor mij was het nog voordat ik mijn propedeuse had gehaald al kristalhelder wat voor transacties ik niet zou moeten willen doen om compliant te blijven.

Dit moet toch lachwekkend zijn als je voor Az bent. Die waren er al niet happig op en dan draait het op zo'n fiasco uit. Als Ajacied moet ik er ook maar om lachen, wel als een boer met kiespijn. Wat een amateuristische klerezooi is het in Amsterdam. Ongelofelijk..

2 april 2024 om 15:30

Eerste instantie zou ik hetzelfde denken, maar aan de andere kant is het weer de volgende die wordt weggekaapt. Blijft er in Alkmaar ook maar weinig over. Het is niet zo dat elk probleem van Ajax automarisch ook een probleem gaat worden voor AZ.

Ja, tuurlijk joh. Volgende AZ-directeur proberen

2 april 2024 om 15:29

Haha, precies dat. De vorige is niet eens goed en wel begonnen of we beginnen de volgende van AZ al naar voren te duwen.

Het zou best dat er politieke spelletjes gespeeld worden door de RvC, maar dat staat los van hoe oliedom Kroes in deze gehandeld heeft. Dit is gewoon handelen in voorkennis, of hij nu profijt heeft gemaakt of niet.

Handelen mwt voorkennis is gewoon een misdrijf. Dan hoef je niet te wijzen naar RvC. Echter, wist men dit niet langer dan?

Domme fout van hemzelf. Maar ze wisten het allang. Dus hij is er gewoon bijgenaaid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren