Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroatische WK-ganger verlaat Red Bull Salzburg voor twintig miljoen euro

Laatste update:

Duje Caleta-Car maakt per direct de overstap van Red Bull Salzburg naar Olympique Marseille. De verdediger, die één wedstrijd voor Kroatië speelde op het succesvol verlopen WK, transfereert voor circa twintig miljoen euro. Caleta-Car werd nadrukkelijk in verband gebracht met Sevilla, maar Marseille was de Spanjaarden te snel af.

Vermoedelijk raakte l'OM onder de indruk van Caleta-Car tijdens de halve finale van het afgelopen Europa League-seizoen. De pas 21-jarige verdediger speelde met Salzburg tegen Marseille; de Oostenrijkers werden in de verlenging van de return uitgeschakeld. Ondanks zijn leeftijd heeft Caleta-Car in totaal 130 officiële wedstrijden gespeeld voor Salzburg. Hij kwam bovendien tot twee interlands: de jongeling debuteerde in juni in het oefenduel met Brazilië (2-0 nederlaag) en speelde op het WK negentig minuten tegen IJsland (1-2 zege).

De mandekker was bij Sevilla in beeld om de naar Barcelona vertrokken Clément Lenglet op te volgen. Volgens Marca dacht Sevilla voor vijftien miljoen euro te kunnen toeslaan, maar kwam Marseille tussenbeide met een bod van twintig miljoen euro. Red Bull Salzburg accepteerde het bod, waarna de speler een persoonlijk akkoord bereikte. Marseille maakt niet bekend voor hoeveel seizoenen de aanwinst heeft getekend.

Technisch directeur Andoni Zubizarreta prijst zich gelukkig met de komst van Caleta-Car. "Hij is voor nu en voor de toekomst een heel goede verdediger. We kennen hem goed, want hij stond tegenover ons in de Europa League. Hij is een interessante en intelligente speler, met veel spelinzicht. Hij is bovendien fysiek sterk en goed aan de bal. Duje heeft eigenlijk alle kwaliteiten", aldus de voormalig beleidsbepaler van Barcelona.

Is Duje Caleta-Car twintig miljoen euro waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer, maar ik denk dat hij het voor het geld heeft gedaan. Jammer dat steeds meer voetballers voor het geld kiezen en de sportieve uitdaging minder belangrijk vinden!

20 juli 2018 om 16:31

Volgens mij bouwt Marseille aan een mooi team die gewoon gaan strijden voor een plekje in de CL. Lijkt me geen keuze gebaseerd op geld.

20 juli 2018 om 16:31

Van Salzburg naar Marseille is toch echt wel een grote stap vooruit. Strijdden afgelopen naar echt mee in de top en speelde in de EL finale. Snap niet hoe je hier uit haalt dat hij voor het geld gaat?

20 juli 2018 om 16:49

Marseille is toch een best mooie club die de weg omhoog inslaat en ze hebben een fenomenaal stadion. Genoeg reden om daar te spelen buiten geld om.

20 juli 2018 om 16:52

Voor het geld? Sorry hoor maar dit is gewoon een prima vervolgstap voor zijn carrière! Als die voor het geld was gegaan was die naar Chelsea, PSG, Manchester City of Zenit gegaan ofzo. Maar Olympique Marseille is een club met ambities, puurheid, goeie fans en historie en ik denk dat die vier dingen de club enorm verder gaan helpen in de toekomst! Adil Rami, Steve Mandanda, En Florian Thauvin zijn 3 van de spelers die enorm van de club houden! Ik denk dat Marseille een van de meest unieke clubs is in de wereld! Waar zie je nog dat hele stad voor de club is en helemaal toe leeft naar een wedstrijd van de club? Only in Marseille! Duje welkom bij de meest speciaale club in de wereld en in Frankrijk! 💙😃😀

20 juli 2018 om 16:54

Voor het geld? Van Oostenrijk naar Frankrijk?

20 juli 2018 om 16:59

Is een stap naar Marseille nu ookal een stap naar het geld? Als hij nou naar China was gegaan dan snapte ik je opmerking, nu gaat die van een B competitie naar een team in Frankrijk dat voor de CL gaat en bouwt aan een nieuw kamoioenselftal. Prima sportieve uitdaging toch?

20 juli 2018 om 18:29

Goed punt. Hij wisselt Sankt Polten en Mattersburg uit in voor uitwedstrijden bij PSG en Lyon. Had ik ook alleen maar voor het geld gedaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren