Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroaten zijn ziedend en wijzen ook op ‘complottheorie’ over de FIFA

Laatste update:

In Kroatië is met woede gereageerd op de uitschakeling in de halve finale van het WK tegen Argentinië. De lokale media zagen een dubieuze rol voor scheidsrechter Daniele Orsato en VAR Massimiliano Irrati. Laatstgenoemde was ook videoscheidsrechter tijdens de verloren WK-finale van 2018 en draaide toen een gegeven strafschop aan de tegenstander van de Kroaten niet terug, net als dinsdagavond. Dat maakt dat men in het Balkanland gelooft in een complottheorie.

Dominik Livakovic kwam in botsing met Julián Álvarez en scheidsrechter Orsato wees naar de stip. Dat konden de media in Kroatië niet verkroppen. "Als jullie hebben besloten om de trofee aan Messi te geven, doe het dan!", zegt het toonaangevende 24Sata tegen de FIFA. De krant hint daarmee op een vermeend complot, waarin de wereldvoetbalbond zou proberen om Argentinië en Messi wereldkampioen te laten worden. Pepe, verdediger van Portugal, liet eerder ook al optekenen in een dergelijke theorie te geloven.

Jutarnji List is nog steviger in hun bewoordingen. "Weten jullie wie de VAR was? We zullen ons nog heel vaak afvragen of het echt zo had moeten eindigen en of het toeval was dat scheidsrechter Orsato onze beul was, net zoals videoscheidsrechter Irrati dat al in Moskou was. Ook dit keer verzuimde hij zich op de lijn te melden na een gegeven strafschop. Dat Messi daarnaast werd gekozen als man van de wedstrijd, terwijl Álvarez twee keer scoorde, laat zien dat de FIFA Messi altijd maar promoot."

De afsluiter van 24Sata is een laatste sneer richting de 'onsportieve' Argentijnen. "Onze Kroatische jongens hebben onze harten weer veroverd. Nee, het zat ons niet mee en het was niet de avond die we nodig hadden. We domineerden de samba, maar de tango was ons te machtig. We lieten echter zien dat wij wél grote verliezers zijn. In tegenstelling tot de Argentijnen in Rusland, die ons toen niet wilden feliciteren, accepteerden onze jongens de nederlaag en staken zij sportief hun hand uit om de tegenstander te prijzen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed om te lezen dat wij Nederlanders niet alleen slechte verliezers zijn, jezus man.

14 december 2022 om 15:25

En toch... en toch! Ik zet ff mijn aluminium hoedje op en als je alle 50/50 beslissingen van Argentinië achter elkaar zou afspelen op dit toernooi het een apart filmpje zal worden.

Het zit een keer mee, het zit een keer tegen. Maar dat laatste is nou niet echt geval geweest.

14 december 2022 om 15:41

Letterlijk alle ex-keepers die hun mening over deze situatie hebben gegeven zeggen ook maar zonder 1 seconde na te denken dat het een penalty is. Geen eens twijfelgeval voor 95 van de kenners die zich erover hebben uitgesproken.

Behalve Gary Neville en Roy Keane. Maar wel duidelijk waaorm uitgerekend hen.

14 december 2022 om 15:44

Iedereen in Nederland en Kroatie haat Argentinie onder het mom: Succes creeert haat. En als je CR7 fan bent, dan wordt je ergernis alleen maar groter aan zowel Messi als Argentinie. Je kan dan ook niet ontkennen dat Messi en Argentinie alle geluk aan hun zijde hebben op dit moment

14 december 2022 om 16:07

Je cijfers zijn echt waanzinnig overdreven. En natuurlijk volkomen irrelevant zonder bron.

14 december 2022 om 16:12

Niet alleen de 50/50 momenten. Bizar hoe vaak er is gefloten zodra die gasten een windvlaagje van de airco voelden, terwijl ze zelf van alles mochten flikken en de scheids ineens een vuiltje in zn oog had

14 december 2022 om 16:18

@markovv/ Nou ja, er zijn m.i. drie echt grote fouten gemaakt rondom wedstrijden van Argentinie en een daarvan was in het nadeel van de Argentijnen nota bene: de onterecht afgekeurde goal van Lautaro tegen Saoedi Arabie (inmiddels ook bevestigd dat dat geen buitenspel was). De andere twee zijn de onterechte penalty tegen Polen (daar had de VAR gewoon af moeten blijven) en het niet wegsturen van Paredes nadat hij vol uithaalt op de dug-out van de tegenstander (geel voor de tackle en geel voor die actie of -en dat kan ik me ook zelfs voorstellen- direct rood als je zo doelbewust een bal op de bank van de tegenstander poeiert). Ik blijf me verbazen over mensen die doen alsof de penalties tegen Nederland en Kroatie onterecht waren, dat is helemaal niet zo. Allebei gewoon duidelijk strafschoppen waarbij de arbitrage gewoon netjes de spelregels heeft gevolgd. Dan kan je dat wel gaan afdoen als "discutabel" maar er is eerlijk gezegd weinig discutabels aan.

14 december 2022 om 16:32

Je praat onzin, ik haar argentinie niet.

14 december 2022 om 16:46

Je vergeet voor het gemak nog even de volleybal actie van Messi

14 december 2022 om 16:48

doelman staat stil wanneer Alvarez op hem loopt dus Nooit penalty .

Argentinië werd wel mooi in de match gezet hierdoor, lekker makkelijk zo !

14 december 2022 om 16:50

Prima Lemet. Laten we werkelijkwaar een van de minst invloedrijke momenten van het gehele WK aangrijpen om als heel grote fout te bestempelen.

14 december 2022 om 16:55

@sanderr: je vergeet de opzettelijke handsbal van Messi die achteraf zijn 2e geel had kunnen (moeten) zijn.

Die pingels zijn niet discutabel naar de normen van nu. Wel ben ik van mening dat er tegenwoordig voor iedere scheet een pingel wordt gegeven. Dus ook als het niet het onreglementair ontnemen van een scoringskans binnen de 16 is. Maar dat is eigenlijk een heel andere discussie.

14 december 2022 om 16:59

Het zou altijd zijn eerste geel geweest zijn hoor.

14 december 2022 om 17:01

@ Markovv, volgens mij moet je dan toch is zo een compilatie van 50/50 beslissingen maken. In de groepsfase had Argentinië wel redelijk wat belangrijke twijfelgevallen niet mee en toen lagen ze er al bijna uit. In knock-out fase hebben ze iets meer geluk gehad maar eigenlijk vooral in de match tegen Nederland, tegen Kroatië gisteren kun je toch absoluut niet spreken van een voordeel. Als je niet erkent dat dit een penalty is, snap je de regels niet volgens mij.

14 december 2022 om 17:08

En die handsbal van messi, was dat ook perongeluk haha laat mij niet lachen, hij en parades hadden gewoon rood moeten hebben dan was het anders gelopen.

14 december 2022 om 17:08

@dnsdkr/ Ja die handsbal van Messi had uiteraard ook geel moeten zijn inderdaad maar dat had dan juist zijn eerste gele kaart geweest he (was ergens rond minuut 50-60 ofzo), niet zijn tweede. Of dat dan later had geresulteerd in rood is koffiedik kijken, maar het lijkt me logischer dat Messi zich dan in minuut 10 van de blessuretijd even verbaal inhoudt en geen tweede geel voor commentaar op de scheids pakt. Bovendien zou er geen scheidsrechter ter wereld iemand denk ik diep in blessuretijd bij die stand een tweede gele kaart voor praten geven overigens, dat heeft verder niets met Messi of Argentinie te maken lijkt me. Heb jij dat ooit in de geschiedenis zien gebeuren? En dat argument over stilstaan vind ik zo raar. Ik heb de beelden keer op keer bekeken en ook vertraagd afgespeeld maar Livakovic beweegt vrijwel tot op het moment van impact nog dus 'staat stil' is sowieso niet echt aan de orde volgens mij. Maar dat doet er ook niet toe, als je zo uitkomt en je gaat de laatste split second stilstaan recht voor de inlopende aanvaller en raakt 0 bal en wel de speler, dan is dat gewoon een penalty. Nee, het was niet zijn intentie om Alvarez neer te maaien ofzo maar dat maakt de penalty niet ineens onterecht.

14 december 2022 om 17:09

Zelf ben ik een grote Messi en Argentinië fan. Ik vind het een heerlijk voetballand en Messi de beste ooit.
Het gaat er alleen niet om of alle momenten bij Argentinië terecht waren, het gaat om het gemak waarmee wordt gefloten. Alles zit mee. Het aantal pingels dat ze krijgen, de aangestelde scheidsrechters, het aantal overtredingen dat ze mee krijgen, het aantal overtredingen dat ze tegenkrijgen, het aantal kaarten dat ze tegenkrijgen enz enz.
Andere landen hebben de wind niet zo mee en daarom krijg je deze theorieën.

14 december 2022 om 17:41

Ex-keeper hier, absoluut geen penalty. De keeper kan nergens heen. Bal was (slap) ingeschoten en toen klapte de spits er bovenop. Als de keeper zich kon teleporteren, had de verdediger die bal alsnog weggeschoten.

Doet me een beetje denken aan Portugal Nederland ruim 20 jaar geleden. Eerst lekker laten schieten en als ie dan niet zit krijgt Figo alsnog een penalty.

Indien je nogsteeds achter je mening staat, dan had de 2-0 afgekeurd mogen worden ivm obstructie. De spits loopt namelijk een stilstaande keeper ondersteboven.

Daarnaast hadden de Argentijnen dan niet alleen meerdere vrijetrappen maar ook 1 a 2 penalties tegen moeten krijgen, aangezien ze continue bloks zetten op plekken en momenten waar de bal (nog) niet was.

Dan nog niks gezegd over telkens die duwtjes in de rug en de schoppen op de enkels van de Argentijnen op momenten dat de Kroaten de bal al gespeeld hadden.

14 december 2022 om 18:51

Als je alle 50/50 tegen nederland naast elkaar legt, dan is dit gewoon 50/50 uitgekomen. Er waren ook meer dan genoeg momenten waarin er niet tegen Oranje werd gefloten. Het is bijna bewonderingswaardig hoe erg mensen zich door hun eigen voorkeur laten beinvloeden, en daar doe je waarschijnlijk niet zoveel tegen. De handsbal van messi was geel, dus "had die rood gehad". Als hij die eerste gele al had gehad, had die de tweede overtreding nooit gemaakt. Maar die gedachtegang wordt dan simpelweg gewoon los gelaten. Dat die gasten irritant waren staat buiten discussie. Dat de het de schuld van de scheids was, absoluut. Dat die scheids 1 team voorgetrokken heeft.. nee. Hij was gewoon slecht.

14 december 2022 om 19:12

@Zonde jij bent dus momenten tegen elkaar aan het wegstrepen. Persoonlijk vind ik dat niet zo relevant want het sluit niet uit dat een ploeg voordeel heeft van de arbitrage. Het is heel eenvoudig mogelijk om belangrijke momenten 50/50 te fluiten en toch 1 ploeg voor te trekken.
Zelf geloof ik niet in complottheorie omtrent Argentinië en dit WK, maar feit is dat het ze ontzettend mee zit.
Het enige wat ik echt raar vind is dat er zoveel Argentijnen in het stadion zitten. Hoe kunnen elke wedstrijd 50 tot 60 duizend Argentijnen daar zitten. Allemaal dik geld moeten betalen en lang moeten reizen. Het is ook het enige land met zo’n fanbase daar. Marokko even buiten beschouwing gelaten aangezien die nu gratis kaarten krijgen.

@beterscheter zoals ik in eerdere posts heb aangegeven vond ik het ook geen penalty. Echter was het een hele grote fout van Lovren.

14 december 2022 om 20:23

Volgens mij kreeg Dumfries zijn 2de gele kaart na de penalty serie
🤔

14 december 2022 om 15:40

In de top zijn er maar weinig goede verliezers. Maar toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit WK gekocht is. Frankrijk zal wel doorstoten naar de finale op basis van kwaliteit, maar ik sta er niet van te kijken als ze vnvd een discutabele beslissing mee krijgen als het allemaal niet zo soepel loopt.

Dat Frankrijk en Messi banden hebben met Qatar hoeven we al lang niet meer uit te leggen.

14 december 2022 om 16:09

Het is niet zo ver zoeken om de link tussen Qatar, PSG en Frankrijk te vinden natuurlijk. Dat is 1 en al omkoping. Dan is er ook nog het theorietje dat Qatar zich eeuwig wil verbinden aan de enige WK-titel van Messi.

Het klinkt allemaal leuk natuurlijk, maar zo kan kan je letterlijk van alle zaken ter wereld iets fabriceren.

14 december 2022 om 16:25

"het klinkt allemaal leuk natuurlijk, maar zo kan kan je letterlijk van alle zaken ter wereld iets fabriceren."

Laat dat nou net het gevaarlijke van complottheoriën zijn..

14 december 2022 om 16:43

Eens, maar het gevaarlijke bij complottheorieã«n zijn de mensen die alles zonder na te denken labelen als complottheorie
1 reden van de hernieuwde opkomst van complotdenkers, is dat iemand die gegronde kritiek heeft op iets gestigmatiseerd kan worden als complotdenker waardoor hij/zij (uiteindelijk) naar andere plekken kan gaan waar 'wel geluisterd' wordt naar hem/haar, waardoor hij/zij in aanraking komt met 'echte' complottheorieã«n en daar in gaat geloven
Bedankt voor het lezen van mijn complottheorie (grapje, lees maar het tijdschrift van criminologie, daar staat het)
Dus hoe 'stom' dit ook klinkt (het lijkt mij onwaarschijnlijk), laten we niet meteen wegzetten als complottheorie of onwaarheid.

14 december 2022 om 16:51

Mijn persoonlijke overtuiging van die hele opkomst van complottheorieën is dat het het gevolg is van 1) een waanzinnige hoeveelheid informatie van een waanzinnige hoeveelheid bronnen 2) de manier waarop sociale mediabedrijven de content die een gebruiker ziet aanleveren (de zogenaamde fabeltjesfuik van Lubach) 3) het heersende wantrouwen tegenover bepaalde overheidsinstellingen waardoor alles wat hen van iets beschuldigd als waar ervaren wordt en bovenal 4) mensen op het internet absoluut, maar dan ook absoluut niet aan kritische evaluatie van de bronnen kunnen doen.

Oh en het feit dat je jezelf kan zien als iemand speciaal die in tegenstelling tot de ‘slapende’ meute het allemaal wel even doorheeft, is natuurlijk ook leuk.

14 december 2022 om 17:08

Interessante punten lierse (vooral dat laatste is in heel veel gevallen ook zo). Tegelijkertijd is het ook wel makkelijk om alles weg te zetten als een complottheorie. De echte reden van de invasie van amerika in irak werd ook heel lang gezien als een complottheorie. Wanneer er gewoon redelijke argumenten zijn voor een bepaalde theorie dan is het niet onlogisch om daar je vraagtekens bij te hebben.

14 december 2022 om 18:34

Het zijn zeker goede punten van je, Lierse. Maar het 1 sluit de ander niet uit!. Complottheorien is van alle tijden, nu we het internet hebben, verspreidt het natuurlijk wel wat makkelijker. Het heersende wantrouwen naar de overheid komt van beide kanten, een soort kip-ei probleem. Wat kwam eerder? Het complot of het wantrouwen? Het gebrek aan kritisch denken is ook aan beide kanten van het sprecttrum zichbaar. Realxiiimadrid geeft ook een goed voorbeeld. Die casus werd ook gezien als 'complot'. Waar ook van te voren al redelijke argumenten voor waren. De ene kant zei meteen dat de VS niet fout zat zonder argumenten, en de andere kant die zei dat de VS wel fout zat zonder argumenten.
Wat wij daarvan kunnen leren is niet meteen het (negatief) beladen woord 'complot' op iets zeggen. Maar meer moeten luisteren naar elkaar

14 december 2022 om 19:15

Het bestempelen van een bepaalde theorie als een complot is natuurlijk ook een makkelijke rechtvaardiging om niet inhoudelijk te reageren op redelijke argumenten. Hiermee blijft hun eigen narratief in stand en kan er vrolijk doorgegaan worden. Ik trek overigens wel een duidelijke lijn tussen theorieën met redelijke argumenten en theorieën zonder redelijke argumenten. In het laatste geval zou een discussie namelijk weinig opleveren omdat degene die zulke theorieën aanhangen zelf ook niet vatbaar zijn voor argumenten die hun theorieën weerleggen.

15 december 2022 om 18:31

Volledig mee eens, Realxiiimadrid. Men trekt veel te snel het label 'complot' om zo het debat te stoppen.
In dit geval is het niet eens zo raar dat mensen bij de organisatie FIFA vraagtekens zetten en complotten bedenken. FIFA heeft bewezen dat ze corrurpt kunnen zijn. Qatar is daar een goed voorbeeld van. Waarom zou het niet mogelijk zijn dat 1 indivue, in dit geval een scheidsrechter, ook corrupt en omgekocht zijn? Zelfs de vicevoorzitter van de EU en een oud parlementslid uit Marokko waren ook betrokken bij corruptie was deze week bekend gemaakt.
Vragen stellen kan altijd, dat is goed.

Werkelijk waar niks laten zien gisteren. In totaal van de 5 wedstrijden maar 1 gewonnen. Laat je niet zo kennen. Penalty was terecht en voorderest was argentinie ook veel en veel beter. Lijkt me beter voor die kroaten om eerst een spiegel te kopen en naar zichzelf te kijken

14 december 2022 om 15:21

Achja, vind dit minder sneu dan dat de voetballers zelf als idioten tekeergaan en slechte verliezers zijn.
Het Kroatisch elftal gedroeg zich sportief na de uitschakeling.

14 december 2022 om 15:30

@fc-legend
De oranje spelers en met name de trainer die waren ook vervelend bezig. Dat moet je juist net niet doen bij landen als Argentinië.

14 december 2022 om 15:22

Misschien moet jij de wedstrijd nog even terug kijken. Kroatië was de eerste helft heer en meester. Door een domme penal en de meest ongelukkige goal dit wk staat het 2 0 Argentinië. Daar is lastig tegenop te boksen.

14 december 2022 om 15:28

Heer en meester nog wel. Eerste schot op doel was in minuut 70. Geen serieuze kans gehad de eerste helft. Ze hebben 20 minuten aardig rond getikt op het middenveld en daarna 2 keer eruit gecounterd. Super knap hoor. Uiteindelijk heeft Kroatie alleen van Canada kunnen winnen. 2 keer gelukkig door op pingels en gister 3-0 op de broek.

14 december 2022 om 16:03

Je bedoelt dat ze de bal hadden en die een beetje heen en weer speelde tussen middenveld en achterhoede, zonder ook maar in de buurt van het doel te komen. Argentinië liet ze een beetje uitrazen en nam het daarna over

14 december 2022 om 16:07

Heer en meester zonder ook maar 1 fatsoenlijke kans te creëeren dus?

14 december 2022 om 16:29

Heer en meester met nutteloos balbezit bedoel je. Dat Kroatië meer de bal had betekent niet heer en meester zijn. Ze hebben geen enkele kans gecreëerd. Leuk dat het middenveld ontzettend goed is maar voorin ontbreekt het al het hele toernooi aan kwaliteit.

14 december 2022 om 16:52

Zeker heer en meester. Argentinië tot aan de pingel ook maar 1 schot op doel. Een gekke penalty en een flippergoal werd Kroatië fataal. Daarna konden ze het simpel uitspelen. Het geloof was ook wel een beetje weg.

14 december 2022 om 15:23

Niets laten zien? Ze waren tot aan de goal het enige team wat wilde voetballen. Op een paar acties van Messi na, heeft Argentinië dit WK nog niets laten zien. Spelen op de counter en dat doen ze geweldig, maar Kroatië heeft gisteren zeker niet 'niets laten zien.'

14 december 2022 om 15:28

Een wedstrijd is pas af als de penalty’s genomen worden als dat nodig is. Dus een beetje raar om te stellen dat ze vorige wedstrijden niet gewonnen hebben.

14 december 2022 om 16:21

Nee, de wedstrijd is klaar na 120 minuten. De penalties bepalen wie er dan bij een gelijkspel naar de volgende ronde gaan.

Nederland heeft bv onder Van Gaal niks verloren op 2 wk's.

14 december 2022 om 16:05

Terechte penalty? 😅🤣

Kroatie heeft terecht verloren, maar dat Messi het WK moet winnen staat als een paal boven water. Alles is te kopen met het geld van een stelletje Olie-ego's. Als de CL niet gekocht kan worden vooralsnog dan maar een WK met een gunstige uitkomst.

14 december 2022 om 15:26

Heb je bewijzen dat Messi moet winnen? Of praat je uit emoties? Je doet alsof jouw mening een feit is gebaseerd op een FBI onderzoek.

14 december 2022 om 15:33

Dat heeft niks met emoties te maken.

Het valt iedereen op dat Alles in het voordeel van Argentinië valt.

Iedereen behalve de Messi fans uiteraard :'

14 december 2022 om 16:03

Heeft met veel dingen te maken. Wat dacht je van het hele corruptieverhaal bij de FIFA. FIFA is omkoping, daarnaast heeft Qatar natuurlijk ook belang bij het oppoetsen van het imago. Stel je eens voor dat de grote Messi, bij zijn laatste WK wereldkampioen wordt, dan zal de hele voetbalwereld altijd positief terugdenken aan Qatar! Daarnaast zien we wel dat Qatar nu ook betrokken is bij omkoping in Brussel. We kunnen het niet bewijzen, zullen dat mogelijk ook nooit kunnen, maar de partijen hebben ervoor gezorgd dat mensen in de theorie gaan geloven, de FIFA en Qatar hebben de schijn tegen zich!

14 december 2022 om 16:06

Dat Qatar graag zou zien dat Messi het WK wint is nog heel wat anders dan hele wedstrijden beïnvloeden. We moeten ook onze NL bril afzetten, die penalty was gewoon een hele domme actie van Dumfries. 99 van de 100 scheidsrechters leggen die bal op de stip. Hij raakt hem tegen het scheenbeen, en het was precies op de rand van de 16 en dus een pingel.
Messi had eerder geel moeten hebben, maar dat wil niet zeggen dat Messi ontsnapt aan een rode kaart. Want toen hij had nog geen geel, en dus zou hij ook anders reageren naar de scheids tijdens die vrije trap waar hij uiteindelijk geel kreeg.
En de penalty van gisteren was toch ook gewoon duidelijk? Wederom geen zware overtreding, maar zulke penalty's zien we echt heel vaak. De keeper kan geen kant meer in, maar de aanvaller raakt die bal echt als eerst en wordt daarna door de keeper de weg versperd.

Uiteindelijk is het dus enkel maar het moment van Paredes, en de goedkope pingel tegen Polen geweest. Want als het allemaal echt zo bewezen was dat Argentinië het WK moest winnen, dan liet de FIFA het niet op een strafschoppen serie komen tegen NL of wel?

14 december 2022 om 16:23

Dus brazilie heeft met opzet verloren van Kroatië? Argentinië dat zelf de 1e wedstrijd verloor van Saoedi. Hoe kan dat nou corrupt zijn? Ook nog belgie dat eruit gaat puur om Argentinië te pleasen? Kom op zeg. Argentinië was gewoon iedere wedstrijd beter, ook tegen ons anti voetbal.

14 december 2022 om 16:25

Idd zeg Argentinië was gewoon elke keer beter. Alsof ze 10 minuten extra geven wanneer het is omgekocht...

14 december 2022 om 16:56

Dat lijkt mij wel duidelijk. Alles is op Messi gericht. Niet normaal dat we na de wedstrijd tegen Nederland een kwartier naar een blije Messi moeten kijken. Alsof hij degene was die de wedstrijd heeft gewonnen voor zijn land. Zelfs de pers werkt mee. Elke scheet van hem wordt breed uitgemeten. Link Messi PSG Qatar is makkelijk te leggen. Net als trouwens met Frankrijk.

14 december 2022 om 20:00

Het hele Acuna verhaal is totaal onzinnig… die had er ruim daarvoor al af gemoeten met rood, kortom kon NOOIT een pingel zijn.

14 december 2022 om 15:29

Heb je het dan over de Champions League of Conference League?

Ben wel benieuwd namelijk.

14 december 2022 om 15:36

Conference League uiteraard

14 december 2022 om 15:37

Mua, er zijn eigenlijk niet echt gekke dingen gebeurd in de zin van 'invloed op de uitslag'. Die scheidsrechter tussen Nederland - Argentinie was weliswaar slecht en nam Messi wel duidelijk in bescherming, maar het heeft de wedstrijd, althans het resultaat, niet echt beinvloed. Het is eigenlijk een klein wonder dat het nog 2-2 werd. Dat was eigenlijk puur geluk. Ook tegen Kroatie werden er wel fouten gemaakt, maar Kroatie zou deze wedstrijd nooit winnen. Die waren gewoon niet goed.

14 december 2022 om 15:40

Die penalty heeft de wedstrijd toch beïnvloed. Het zijn we steeds discutabele penalty’s wanneer Argentinië het zwaar heeft. Daarbij had die grafkop van een Paredes toch gewoon rood moeten krijgen of is het in jouw ogen wel toegestaan om een bal op weerloze mensen te schieten (lees de bank van nl)?

14 december 2022 om 15:42

Deels met je eens.

Ik ben van mening dat het de uitslag van Nederland wel degelijk heeft beïnvloed.

Ja het was geluk dat je op 2-2 komt, daar ben ik het volledig mee eens.

Maar om maar even 1 voorbeeld te noemen: De zaag van Paredes op Ake en daarna de bal vol de duck-out in schieten. Dat is wat mij betreft 2 keer geel. 1 voor de zaag de andere voor de roekeloze actie om de bal weg te knallen.

14 december 2022 om 15:54

Argentinië heeft het toch zowel tegen Nederland als Kroatië niet zwaar gehad? Ja, Kroatië begon sterker, maar had 0,0 kansen. En in beide wedstrijden een terechte penalty. Dat je het discutabel vindt, verandert daar toch niets aan? De enige (m.i.) onterechte penalty was tegen Polen. Gegeven door onze eigen Makkelie.

En als je benoemt dat "die grafkop" Paredes rood had moeten krijgen, waarom benoem je Timber dan niet? Die komt ook goed weg met geel op zak.

Vooral de zeer terechte uitschakeling van Oranje heeft bij heel veel mensen de rancune en kleinzerigheid naar boven gebracht, merk ik

14 december 2022 om 16:12

Die penalty was gewoon terecht jongens, we moeten wel even onze NL bril af kunnen zetten. Ik baalde er ook enorm van op dat moment, maar 99 van de 100 scheidsrechters leggen die bal op de stip. Dumfries tikt hem duidelijk tegen z'n enkel aan, en het was op de rand van de 16 en dus een pingel.

Paredes die rood had moeten hebben, en die onterechte penalty tegen Polen is het enige wat je eigenlijk echt kunt verzinnen wat in het voordeel is geweest van Argentinië dit WK. En als er echt corrupte invloeden waren om Argentinië in de finale te laten komen dan hadden ze het niet op penalty's aan laten komen tegen NL of wel?

14 december 2022 om 16:19

Emz, laat het zitten man. Je gaat deze discussie op een Nederlands forum niet winnen tegen kleinzerige mensen. De sfeer in Engeland en andere landen ligt heel anders en daar wijzen ze dan weer naar Frankrijk als de grote boeman.

De wereld is groter dan enkel Nederland en omstreken, de mensen hier zijn heel treurige verliezers, maar aan het eind van de dag is iedereen een slechte verliezer.

Zodra mensen beginnen over omkopen etc dan wordt het wel echt lachwekkend. Er is niks maar dan ook niks af te dwingen op de finale plaats van Argentinië, anders dan emotie. De penalty van gisteren was er 100/100 keer een, en die tegen Nederland 85/100 keer ook.

Misschien moeten we als Nederlanders ook een keer accepteren dat we gewoon niet goed genoeg waren, en dat we zelf minstens zo irritant waren. Drie van de vijf minst sportieve wedstrijden ooit kwamen uit de koker van Oranje.. de bliksem slaat ook nooit per toeval twee keer op dezelfde plek in. Kleinzerig volk zijn we.

14 december 2022 om 16:20

Timber heeft na zijn gele kaart geen overtreding meer gemaakt die geel waard was. Waarom benoem jij niet dat ze continu gingen liggen als ze met Timber in duel waren om hem een tweede gele aan te naaien?

14 december 2022 om 16:36

Emz01 Dus dat ik die penalty’s discutabel vind veranderd niks aan t feit dat ze terecht waren??? Lees je eigen tekst nog even terug en formuleer even duidelijk wat je nou precies bedoeld? Het hele punt dat ik en meerdere met mij het discutabele penalty’s vinden trekt dat juist in twijfel..Dan je zogenaamde punt met Timber. Ten eerste heeft het een (rood voor paredes hoezo je het daar niet meer eens bent is mij een totaal raadsel) totaal niks met het ander te maken. Ten tweede heeft Timber helemaal geen overtreding gemaakt die een tweede gele verdient (wat jij blijkbaar wel vind alleen kan je geen situatie aanduiden wanneer dan). Al met al een zeer zwakke weerlegging van mijn punten, merk ik.

14 december 2022 om 16:39

Samcro wees gewoon niet zo’n slechte verliezer, het was van twee kanten een draak van een wedstrijd. Messi had geel moeten hebben, paredes had rood kunnen hebben, maar Timber ook. Nadat er door Nederland 30 overtredingen zijn gemaakt in één wedstrijd kan je onmogelijk stellen dat alleen Argentinië klote was. Verloren op, met heel erg veel geluk behaald, penalty’s is geen schande maar dat kan gewoon gebeuren. Dat staat natuurlijk volledig los van of de scheids dat wilde of niet.

Mocht het echt zijn omgekocht dan had Lahoz echt die twee ballen op rand zestien in de laatste twee minuten niet neergelegd man.


14 december 2022 om 20:01

Acuna had er met rood af gemoeten en dan was die penalty niet eens een discussie geweest, Paredes eraf met rood en Argentinië kon naar huis.

15 december 2022 om 09:10

Ik ben geen slechte verliezer, heb geen enkel moment vertrouwen gehad in dit Oranje, pure middelmaat wat er allemaal rondloopt. Maar lekker makkelijk om iemand een slechte verliezer te noemen natuurlijk. Timber werd uitdrukkelijk gezocht toen hij op geel stond. Anderen werden ontzien terwijl ze geel verdienden. Het is niet vies om zulke dingen te benoemen, ook al heb je terecht verloren.

Frankrijk vs Argentinie was vooraf al de ingeplande finale.

14 december 2022 om 15:42

Laten we dan snel onderzoeken of Van Dijk, Berghuis en Noppert ook wat zakken met goud hebben ontvangen!

14 december 2022 om 15:57

Dat bedoel ik. Nederlanders zitten maar te bashen op de arbitrage en op Messi maar ze vergeten wel ff doodleuk te vermelden dat VVD bijvoorbeeld ook ontsnapt.
Frustraties aan de kant schuiven jongens. Of met minder hoge verwachtingen het WK starten zoals wij Belgen dat deden, dat scheelt ook ;-).

14 december 2022 om 16:10

Ja een bal hard schieten tegen de wisselspelers waar geen rood voor word gegeven, continu counters van Nederland affluiten voor niks, Messi geen gele kaart voor hands, Gakpo niet herhaalt of het een penalty was terwijl aan de andere kant wel voor lichte overtreding een pingel word gegeven. Daarbij discutabele penalties tegen Saudi Arabie en Polen gekregen. Nee het is heel duidelijk dat Argentinie niet 1 maar 2 streepjes voor heeft bij de arbitrage dit WK.

14 december 2022 om 16:40

Lahoz floot zeker in het voordeel van Argentinië, maar dat heb je gewoon soms. Het heeft ons ook wel eens meegezeten. We hadden pech, maar waren bovenal ook gewoon niet goed genoeg.

14 december 2022 om 16:40

@Rode duivels

Actie reactie toch of kennen ze dat niet in België? Als er niks gedaan word aan t smerige gedrag van die Argentijn Paredes en consorten dan moet je als team je teamgenoten in bescherming nemen dat deed van Dijk als de aanvoerder die hij is. Als die Spaans/Argentijnse scheids gewoon de regels zou hanteren dan had hij Paredes van t veld gestuurd en was dit niet gebeurt.

14 december 2022 om 16:42

@jeremy dat is het hele punt juist het zit wel eens mee ja. Als dat constant het geval is een heel toernooi lang word het op zijn minst verdacht..

14 december 2022 om 16:42

Nederland heeft 30 overtredingen gemaakt. Actie reactie zegt ie dan. Meester hij doet het ook!!!!

Zeg gewoon: scheids was klote, wij waren niet goed genoeg en daarmee uit.

14 december 2022 om 16:47

@Mick

Hey gozer ga jij lekker tegen je vrouw zeggen wat ze allemaal wel en niet moet zeggen.

Ik bepaal zelf wat ik denk en zeg. Ik wil best in discussie gaan maar niet met iemand die praat in algemeenheden zoals het Nederlandse volk = conclusie of die bepaalt wat ik moet denken en zeggen, spreek vanuit jezelf zou ik je mee willen geven.

14 december 2022 om 16:53

Mooi dat je ingaat op mijn punt van actie reactie. Het was enkel een advies en geen bevel natuurlijk. Je zegt nu helemaal niks waar ik op zou kunnen counteren of eveneens reactie zou kunnen geven.

Bij deze vanuit mezelf: scheids was klote en wij waren niet goed genoeg.

14 december 2022 om 17:05

Excuus daar heb je gelijk in, ik zal ingaan op je punt.

Als je de scheids tegen hebt zal deze sneller fluiten voor ''overtredingen'' van jouw team dan dat van de ander. Daarbij was mijn punt van acfie reactie gereicht op het schieten van de bal in de dug-out iets wat niet als een normale overtreding gezien word maar als ernstig spebederf. Dat specifieke moment in de wedstrijd daar reageert de doorgaans zeer sporieve van DIjk op en daar kreeg hij toch ook geel voor?

Vond jij dan wel dat van Dijk rood had moeten krijgen voor die duw?

14 december 2022 om 17:55

Mijn idee is dit. Wat nou als je je niet laat uitlokken door zulke acties? Zou je dan beter presteren? Natuurlijk schiet die Paredes heel dom de bal in de dug-out, maar was dit gebeurt als Nederland niet al deze overtredingen had gemaakt? Ik zeg niet dat het niet zo is, misschien was het wel zo, maar het is de vraag waard. Lahoz had rood kunnen geven aan Paredes maar eindigde liever met 11/11 dan 10/10, want er hadden echt wel wat jongens twee gele kaarten kunnen hebben. Wie is er nou daadwerkelijk begonnen met er een klote wedstrijd van maken?

Natuurlijk vond ik niet dat Van Dijk rood moest krijgen, geel was op z’n plek. Verder is het helemaal geen relevante situatie meer, want verloren op penalty’s.

14 december 2022 om 18:03

Mick,

Je hebt het elke keer over 30 overtredingen, maar 15 daarvan was er geen een. Dat is 1 van de vele punten dat die spaanse gozer echt partijdig was. Als elke scheids fluit zoals die Spanjaard voor Messi floot, heb je elke wedstrijd 30 + overtredingen. En 18 gele kaarten, waar die handsbal dan geen geel was zegt echt genoeg.

14 december 2022 om 18:46

Mick je noemt het aantal overtredingen maar dat zegt echt helemaal geen reet natuurlijk, jij legt dat uit alsof Nederland veel overtredingen maakt maar wat als ik zeg dat het aantal hoog is door de partijdigheid? Precies, onzinnige statistiek.

14 december 2022 om 18:50

Uit verdediging van mijn mening heb ik op YouTube gezocht naar alle overtredingen. Ik heb een aantal shorts gevonden waarin ik al met al een redelijk beeld heb kunnen vormen, en moet toch echt tot de conclusie komen dat Lahoz wel 2 keer floot voor niks. Verder is er werkelijk niks af te dwingen op mijn mening.

En mocht het neerkomen op partijdigheid, Argentinië heeft met 33% minder overtredingen meer gele kaarten gepakt. Tot zover dus.

14 december 2022 om 20:04

Het probleem was dat de overtredingen van Argentinië niet werden gegeven waardoor je een scheef beeld kreeg. Acuna had rood moeten hebben, de VAR heeft niet eens gekeken….

14 december 2022 om 15:42

Daarom verloor Messi tegen Saudi arabie lol. En werd er goal van Lautaro onterecht afgekeurd.

14 december 2022 om 16:32

Ze hebben het WK gekocht, ze kopen Europese parlementsleden om, de FIFA nog een keer omkopen of scheidsrechters omkopen zodat "hun" Messi het WK wint is echt geen gekke gedachte.

14 december 2022 om 17:46

Wat nou als bijvoorbeeld Frankrijk het WK wint? Neem je dan je woorden terug en geef je dan ook eerlijk toe dat Nederland terecht heeft verloren? Ben ik wel benieuwd naar namelijk wat iedereen gaat zeggen als Argentinie het niet word. Laat me een gokje doen: lekker voor Messi, karma! En over de zogenaamde corruptie zal niemand het meer hebben...........

14 december 2022 om 17:55

@tb92 dan krijg je weer dat Mbappé het heeft gewonnen en die speelt bij PSG dus ook ik voordeel van Qatar. (Heb ik namelijk echt voorbij zien komen)

En als Marokko het wordt dan krijg je dat het een Arabische land is die ze het WK hebben laten winnen omdat het in een Arabische land wordt gehouden.

Dus wat het ook wordt, ze zullen er altijd wat op verzinnen.

Ik ben geen Willem Engel, maar het komt veel mensen erg goed uit als de duurste werknemer van Qatar de hoofdprijs pakt.

14 december 2022 om 15:37

Volgens mij hebben Mbappe en Neymar meer Qatarees geld ontvangen. Maar oké, je moet je onzin toch op de een of andere manier verkopen...

14 december 2022 om 15:43

Anders laten ze Hakimi wel vinden. Islamitische speler van die voor PSG utkomt.

Kom op zeg, bij zoveel landen zou er een complottheorie bedacht worden.

het is duidelijk een omgekocht wk dat werd vooral duidelijk bij dat 2e doelpunt de fifa maakt hier gebruik van magneten waardoor de bal telkens terug kwam en hij kon scoren 😡

14 december 2022 om 15:24

Tjaa alles is omgekocht he 😂

14 december 2022 om 15:58

Precies, daarom heeft ook het Nederlands elftal met opzet de wedstrijd met penalties verloren. Alleen Wout Weghorst was niet omgekocht, dat was van Gaal even vergeten. Goed dat van Dijk en Berghuis dit bedrog van Weghorst hebben aangepakt en met opzet de pingel hebben gemist!

14 december 2022 om 15:59

En waarom ‘vergeet’ iedereen het onterecht afgekeurde doelpunt van Lautaro Martinez tegen Saudi Arabie dan? Daar spreekt niemand nog over en dat had wel degelijk invloed op het resultaat van de wedstrijd.
Hier werd door de var de lijn gewoon op de verkeerde speler gebaseerd.
Maar ja hoor, alles in het voordeel van de Argentijnen he?!

14 december 2022 om 16:37

@rode duivels Ja hallo, je kan toch niet alles in het voordeel van de Argentijnen doen... Je moet wel de schijn hoog houden heh.

Alle gekheid op een stokkie, ben ik wel van mening dat Argentinie meer geholpen is dan tegengewerkt... Maar dat gebeurd. Het omkoping noemen gaat misschien wat ver.
Ik vond de overtreding gisteren bijvoorbeeld geen clear and obvious overtreding... gewoon twee spelers die ongelukkig in botsing komen en je zou kunnen stellen dat Livakovic wordt gestraft omdat het een goede keeper is... Ik bedoel hij doet alles wat hij moet doen en gaat puur voor de bal, mist de bal en Alvaraz komt in botsing met Livakovic... Persoonlijk had ik em niet gegeven of had ik van mijn var verwacht dat hij mij naar de beelden zou laten kijken. Maarja, Messi was gewoon weer goed en had de wedstrijd toch wel in het voordeel van Argentinie beslist. Wel of geen penalty maakt dan ook niet meer uit.

Ik geloof niet in een complot. Je kunt hem geven. Feit is wel dat alle twijfelgevallen net mee zitten. Soms zit het mee. Ik geloof echter niet dat dit bewust of met opzet is gedaan. De vele fans en de aanwezigheid van Messi kan uiteraard onbewust invloed hebben. EN dat de VAR nooit laat kijken is niet verdacht. De VAR is heel vaak onnavolgbaar. Bovendien is het zo dat wanneer er een aanraking is bij een makkelijk gegeven penalty, dat de penalty niet in twijfel wordt getrokken vanwege de aanwezigheid van de aanraking. Kortom, het zit erg mee. En dat houdt ook op een gegeven moment wel weer op.

14 december 2022 om 15:40

Het maakt vooralsnog ook niet uit wat er achter de schermen gebeurt, als er uberhaupt iets gebeurt. Echt invloed op het resultaat heeft het niet gehad. Oranje is dit WK geen moment goed genoeg geweest en Kroatie was ook niet goed genoeg. Nu is Argentinie ook verre van indrukwekkend, maar die spelen in ieder geval naar de mogelijkheden. Dat is dit WK waarschijnlijk zelfs genoeg om de beker mee naar huis te nemen. Echt een ongehoord laag niveau, deze eindronde. Ook de grote reden naar mijn mening dat er zoveel verrassingen zijn/waren.

Wel toevallig zeg, de Kroaten staan niet te boek als slechte verliezers. Als je ziet dat er nu al vanuit meerdere hoeken wordt gesproken over een bepaalde theorie, van een organisatie die in het verleden meerdere malen zijn corrupt zijn geweest, in een land dat onlangs nog betrokken was bij een groot corruptie schandaal. Maar er is vast niks aan de hand, want de Fifa zou zo iets nooit doen, en Qatar natuurlijk ook niet!

Kroatië werd vernederd. Hadden geen enkele aanspraak op een overwinning. Mooi om te zien hoe de coach Messi nog felicitaties gaf. Modric ook lovend over Argentinië en Messi en zo hoort het. Ik ga dan toch een klein sneertje geven, zo kan het ook Argentinië!!

Voor mij is Messi de beste ooit en daar hoeft hij geen WK voor te winnen, ik hoop dus dat Marokko of Frankrijk de Argentijnen gaan pakken.

Penalty was niet terecht maar bij de Kroaten was de koek na 45 minuten al op

14 december 2022 om 15:41

De keeper als die uitkomt moet je hem hebben, vond het dom gedaan van de keeper. Je kan hem geven werd aangeraakt ook al zich de speler het contact had keeper slimmer in moeten zijn

14 december 2022 om 15:47

Goeie reactie van je Aqua!👍

14 december 2022 om 16:59

Was maximaal een indirecte vrije trap voor obstructie. Als een speler een blok zet in het strafschopgebied wordt er ook geen pingel gegeven.

14 december 2022 om 18:33

Groot verschil tussen een willekeurige speler en een op hoge snelheid komende 1 op 1 tussen de spits van de tegenstander en de keeper.

Die Nederlanders hebben toch wel erg veel invloed op de rest van de wereld. Al die Kroaten zijn natuurlijk nog dronken van gisteren en zien het niet helemaal meer helder, Alvarez maakt een gelukkige 2-0 en Messi bereid de 3-0 helemaal zelf voor, maar net als de Nederlanders wordt er nooit eens naar zichzelf gekeken, hebben een goed eerste half uur gespeeld, maar ze hebben letterlijk niks gecreëerd, maar hoor je ze hierover? natuurlijk niet ze roepen alleen dat de penalty onterecht was, nou ik vond het gewoon een terechte penalty, snap ook de hele ophef hierover niet zo. Maar blijkbaar is alles nu een complottheorie om Messi het Wk te laten winnen

14 december 2022 om 16:22

"maar net als de Nederlanders wordt er nooit eens naar zichzelf gekeken"
Ik kan je zo 10 artikelen toesturen waarin genoeg zelfkritiek te vinden is. Die je met een kleine google search ook wel had kunnen vinden.

Maar dit is leuker hé', lekker random iets roepen.

14 december 2022 om 23:26

Ja misschien in de wedstrijden ervoor maar het zou wel even makkelijk gaan lukken tegen Argentinië, welke artikelen wijzen er op en je mag ze me alle 10 sturen waarin gezegd wordt dat ze het lastig zouden krijgen tegen Argentinië en dat ze heel goed moeten zijn om van Argentinië te winnen, er wordt helemaal nooit gekeken naar de spelers van Nederland tenzij ze verliezen.

Maar noem mij nu die 10 artikelen maar op waar er kritiek is op de spelers van Nederland en waar Argentinié als absolute favoriet wordt gezien in de Nederlandse Media.

15 december 2022 om 09:29

"maar net als de Nederlanders wordt er nooit eens naar zichzelf gekeken"
Je kijkt meestal achteraf terug naar een situatie, toch? Daarin was zeker achteraf genoeg kritiek. Vooraf is er ook al genoeg gezegd over het niveau.

Ik zal je helpen in je zoektocht; Valentijn Driessen.

Ach ja, alle hoop op Frankrijk dan maar. Ik gun het dat walgelijk hoopje Argentijnen echt niet, wat een smeerlappen met Acuna en Paredes voorop. Jammer voor Kroatie, die had ik het wel echt gegund, ook al was het voetbal niet om aan te gluren. Normaal zou ik deze avond Marokko aanmoedigen maar doe nou toch maar Frankrijk aangezien die de grootst kans tegen Argentinie hebben. Marokko dat het hele grapje wint zou nog mooier zijn uiteraard.

14 december 2022 om 16:38

Bij Marokko heb ik gemengde gevoelens. Ik heb een aantal Marokkaanse vrienden. Die gun ik het enorm. Vanavond ga ik bij mijn Marokkaanse overbuurman kijken. Die nodigt voor elke wedstrijd van Marokko dit WK de hele straat uit voor een gezellig voetbalfeestje. Naar eigen zeggen doet hij dat omdat hij het gezellig vind om met z'n allen te kijken en omdat hij wil laten zien dat niet alle Marokkanen binnenstad-slopende hooligans zijn. Zo'n topvent gun ik het ook.

Maar als ik dan zie dat de politie en ME telkens moeten optreden, dan houd ik mijn hart vast voor wat er gaat gebeuren als ze inderdaad ook nog eens wereldkampioen zouden worden.

14 december 2022 om 16:47

Tja, ik denk niet dat de (halve-)finale verliezen betere gevolgen zou hebben om eerlijk te zijn.

Helemaal mee eens, alles valt in het voordeel van Argentinië dit toernooi. Indien Frankrijk wint vanavond is het denk ik toch dat land wat wint.

Nou ik geloof niet zozeer in complot, maar het heeft ze zeker niet tegen gezeten met de arbitrage. Kijk de penalty zal altijd een twistpunt zijn, speler kan nooit mee bij de bal en keeper kan niet ineens opzij gaan al laat ie wel duidelijk zijn been hangen, maar als t andersom was geweest ik weet t niet. Wel waren er ook gisteren weer bij de 0-0 stand een paar gele kaart momenten, die niet werden gegeven. Een messi die een speler vasthoudt die aan een (veel)belovende aanval wil beginnen. Een andere speler die de bal voor een Kroaat wegtikt als die een vrije trap snel wil nemen en zo kan ik er nog wel een paar noemen. maar niks en toen ze eenmaal op een 'veilige 3-0 stonden werden er ineens wel kaarten getrokken...

14 december 2022 om 16:33

Het zit ze niet tegen qua arbitrage. Dat is de rode draad door de carriere van Messi. Zonder die arbitrage had hij nooit bereikt wat hij allemaal heeft bereikt. Als een verdediger in zijn richting kijkt krijgt die al bijna een gele prent, laat staan als je hem probeert de bal af te pakken of hem echt tackelt. Dat is altijd zo geweest en dat weet iedereen. Maradona werd door Goicoechea aan gort getrapt toen hij voor Barcelona speelde. Pele werd op het WK 1962 door de Tsjechoslowaakse spelers verrot geschopt en in 1966 deden de Portugezen dat nog eens dunnetjes over. Dat soort aanslagen heeft Messi nooit hoeven verduren. En dan kom je hier jonge kereltjes van in de 30 tegen die niks weten en niks gezien hebben in hun leven die komen beweren dat ze het vroeger makkelijker hadden en dat het minder moeite kostte om te winnen. Dan kan ik alleen maar lachen over zoveel onwetendheid en domheid. Want het is niet zo moeilijk om er achter te komen dat de omstandigheden van toen veel en veel zwaarder waren.





Je hoeft geen helderziende te zijn om te concluderen dat Argentiniã« de arbiters mee hebben.. Al was Kroatiã« kansloos, Argentiniã« zou sowieso wel hebben gewonnen.

Frankrijk zal dit Argentinië wel oprollen. Ben nog steeds niet onder de indruk van Argentinië. Uiteraard hoop ik dat Marokko vanavond wint maar eerlijk gezegd ben ik bang dat ze kapot zijn. Marokko heeft tot diep moeten gaan en verlenging tegen spanje en paar geblesseerden. Maar Argentinië die verdienen niks naar mijn mening.

Het is gewoonweg schandalig hoe gemakkelijk Argentinië dingen mee krijgt dit toernooi. Het is echt ongehoord! Die penalty tegen Kroatie ook: Keeper komt uit, staat stil, speler tikt de bal langs de keeper en loopt tegen stilstaande keeper aan. Hoe is dit de schuld van de keeper? Hoe maakt hij een overtreding. Daarvoor had Kroatië de controle.

2e doelpunt is een carambole waar t 99% niet zo uitpakt als nu. Dus puur geluk.
3e doelpunt is gewoon pure klasse, daar niet van.

Zelfde als tegen NL elftal. Penalty geven aan Argentinië welke discutabel is, maar het zichtbaar vasthouden van Gakpo in de 16 wordt gewoon toegestaan. Naast het feit dat Messi ook mag volleyballen/handballen, terwijl de rest dat niet mag.

Ben van mezelf geen complotdenker, maar dit soort dingen maakt t voor mij wel lastig!

14 december 2022 om 16:00

Bij het tweede doelpunt tikt Alvarez de bal ook langs de keeper en loopt die finaal ondersteboven, waarom is dat dan geen overtreding van Alvarez op de keeper?

15 december 2022 om 08:25

Omdat de scheidsrechter dat waarschijnlijk ook als een overtreding van de keeper had gezien, maar doordat de bal in t netje ligt, hij m niet geeft.

Het is maar een theorie van mijn kant overigens

Waar de Fifa alle mogelijke belangenverstrengelingen probeert te vermijden waardoor bv Makkelie de finale sowieso niet kan fluiten (nog even los vh feit of hij dat verdient) is het dus niet handig om in een wedstrijd van Kroatië dezelfde Var in te zetten die hen in de finale van het vorige WK een oor heeft aangenaaid.

Keeper stond idd stil en de speler kan hem makkelijk ontwijken maar tikt de bal niet hard genoeg over de keeper heen en besluit vervolgens maar tegen de keeper aan te botsen op hoop van zegen. Het was idd geen penalty, aan de andere kan had de keeper ook gewoon sneller moeten uitkomen en speelde Kroatie te open. Domme taktiek van Kroatie en terecht nederlaag. Maar het was geen penalty

We hebben weer eens verloren van de mogelijke winnaars, was Van Gaal toch niet zo gek, wel jammer dat we altijd de kop verliezen, we hadden ze gewoon een zetje kunnen geven, maar nee hoor, toch weer voor penals gaan. Zucht.

14 december 2022 om 17:01

In de kwartfinale is de kans dat je een potentiële winnaar wk treft ook niet bepaald klein ofso.

Ik denk dat er niet zoveel complottheorieën zouden zijn als de FIFA en Qatar niet zoveel voorpagina's hadden gehaald de afgelopen tijd omtrent fraude, omkoping, et cetera.
Het stinkt aan alle kanten en te veel dingen die allemaal in het voordeel van Argentinië vallen. Laat ik het zo zeggen: ik zou niet verbaast zijn als later boven water komt dat het is omgekocht.

En waarom ‘vergeet’ iedereen het onterecht afgekeurde doelpunt van Lautaro Martinez tegen Saudi Arabie dan? Daar spreekt niemand nog over en dat had wel degelijk invloed op het resultaat van de wedstrijd.
Toen werd door de var de lijn gewoon op de verkeerde speler gebaseerd.
En dan spreken we dus van een honderd procent foute beslissing. Niet van ren ‘discutabele’ zoals bij de strafschop van gisteren.
Maar ja hoor, alles in het voordeel van de Argentijnen he?!

Sjeetjee het is een wonder dat die kroaten uberhaupt zo ver zijn gekomen. Hebben maar 1x gewonnen. Wat een slechte verliezers

De kroaten konden aanvallend helemaal niks, en verdedigend was t gisteren echt een ongekende gatenkaas. Dus wat dat betreft terecht verloren. Dat de scheidsen de afgelopen twee argentijnse wedstrijden discutabel waren in hun optreden valt echter niet te ontkennen als je neutraal/oprecht bent

Wat weer een gezeik en haat allemaal.
Qatar en de baas van PSG gunnen het Messie die waarschijnlijk niet verlengd.
Misgunnen het Frankrijk, waarvan de president heeft gezorgd voor Qatar dat Mbappe ging verlengen.
Qatar wat een moslimland is die nu ook Hakimi in de halve finale hebben staan.
Wat een leven voor alle haters toch he, teveel keuze voor hun.
Plus natuurlijk Van Dijk die als eerste wou schieten en m miste. Ook een paar ton rijker?
Messi die verliest van Saudi Arabie?

Go get a life haters and enjoy the football.

Man man man dacht dat ze hier in Nederland alleen zo extreem slecht in verliezen waren. Je hebt 3-0 verloren en Messi heeft je kapot gemaakt, begin te klappen en geniet. Argentinie heeft dit toernooi 1 onterechte penalty gehad en die is mis gegaan dus had geen invloed op het toernooi. Tegen Saudi Arabie een doelpunt onterecht afgekeurd wat wel de uitslag beinvloedde en wat met de huidige techniek schandalig is. Daarnaast heeft Argentinie alle wedstrijden verdiend gewonnen.

14 december 2022 om 19:11

Over de penaltys heb je gelijk veel van de Argentijnse penalty's waren terecht maar ze hebben er ook bijna iedere wedstrijd een gekregen.
je kunt het ook anders bekijken er zijn ook genoeg landen die meer penaltys hadden moeten krijgen en waar niks mee gedaan is.
Harry Kane had bijvoorbeeld nog een penalty moeten krijgen met het moment van Upamecano. Zou dit Messi zijn geweest dan weet ik wel zeker dat de bal op de stip had gelegen

15 december 2022 om 13:01

Oke omdat ze veel terechte penalty's krijgen is het niet eerlijk? Beetje aparte redenering. Denk dat veel mensen gewoon even hun oranje bril af moeten zetten.

15 december 2022 om 00:51

Messi had niet eens mee mogen doen. Volleyballen tegen Ned had rood moeten zijn...

15 december 2022 om 12:59

Sinds wanneer is een handsbal maken op het midden van het veld een rode kaart?

Haha, ik wist dat dit ooit ging uitdraaien op dit soort momenten. Als Messi het WK zondag in ontvangst neemt, dan zullen er nog duizend andere redenen uitgevonden worden dat Messi hem cadeau heeft gekregen.

Het zit jullie toch echt diep hé! De GOAT staat niet alleen klaar om de wereldbeker te pakken, maar ook die titel van Greatest of All Time.

14 december 2022 om 18:02

Dat is natuurlijk een mening. Een prijs wel of niet winnen maakt het voor mij niet echt het verschil tussen de beste of niet.

15 december 2022 om 10:05

@sergioramoshm

Voor jou misschien (en ben het met je eens hoor!), al ga ik je wel de komende maanden aanhoren hoe Argentinië volgens jou dit cadeau heeft gekregen en niet vanwege de fenomenale prestaties van Messi.

Overigens 90% van de forumleden hier beweerden dat Messi onmogelijk bij de besten ooit kon geschaard worden omdat hij nooit een WK won.

Nu die stok achter de deur ook verwijderd wordt is er echt niets meer op in te brengen (als hij hem wint uiteraard).

14 december 2022 om 19:16

Waarom moet het altijd over de GOAT gaan?
Wat @sergioramos ook zegt een prijs betekent niet dat die speler dan de beste is.
Volgens mij win je een WK of EK of Copa Liberterdos of hoe die ook mag heten als team niet invidueeel.
Messi zou zonder zijn andere teamgenoten nooit de Finale halen en die teamgenoten hadden zonder Messi niet de finale gehaald.

Dit gaat wel ver man. Dat er bepaalde keuzes van scheidsrechters beter hadden gemoeten oké, maar echt corruputie en complottheorieën die voorbij komen…

Het zit Argentinië niet tegen, heb wel het idee dat ze meer mogen op het veld dan andere teams en Messi heeft natuurlijk z'n eigen cirkel van 3 meter waarin niemand mag komen. Voor de rest dwingen ze het gewoon zelf af, twijfelachtige beslissingen komen door het niveau van de scheidsrechters.

Ik zie wat ik zie en zie Messi dingen doen die ik geen andere voetballer zie doen, of gaan ze ons dalijk ook wijsmaken dat die verdedigers van Kroatië bij het complot horen? Simpelweg dolgespeeld.

Ik gun het hem minder na de wedstrijd tegen NL maar kom op, Messi was zeker motm.

Je moet wel heel erg Argentinië fan zijn om niet in te zien dat Argentinië de finale moet halen. Hopelijk is Frankrijk zo sterk dat ze zelfs met alle hulp bij Argentinië weet te winnen.

14 december 2022 om 19:56

Of je moet heel erg een Messi hater zijn om het niet in te zien.

Messi moest een rode kaart hebben en die gek die schoot op de dug out. Waarom argentine moet winnen dit jaar geen idee maar het is 1 grote zooi.

Als zoveel landen hun bedenkingen hebben dan zal er een kern van waarheid inzitten. Ik heb dit nooit op eerdere Wk's en EK's gehoord dat er zoveel bedenkingen zijn bij een bepaald team en bepaalde beslissingen.
Ik vind alle beslissingen prima als dat dan ook de maatstaf is. Als bijvoorbeeld in LaLiga speel ronde 26 tussen Cadiz vs Getafe dezelfde beslissingen genomen worden als beslissingen wat nu genomen zijn dan is het voor mij goed.
Ik vind de rol van de scheidsrechters hier ook cruciaal in. Ik vind veel scheidsrechters zeer matig fluiten veel lijken zichzelf niet te zijn en heel bang dat ze de verkeerde beslissing maken.

Wat ik overigens wel vreemd vind is dat Makkelie niet de Finale mocht fluiten vanwege belangenstrengelingen?.... dus de Fifa denkwijze is wel in complot gedachte maar andersom is er niets van waar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren