Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroaat met 19 doelpunten verliest controle en ontbreekt tegen Nederland

Laatste update:

Marko Livaja reist niet met Kroatië af naar Nederland voor de finaleronde van de Nations League. De spits van Hajduk Split raakte deze week tijdens de training verwikkeld in een verbaal conflict met een supporter en heeft besloten om thuis te blijven, zo laat de Kroatische voetbalbond weten. Op beelden is te zien hoe Livaja op de man afstormt en hem vervolgens van repliek dient. Een van de stafleden weet te voorkomen dat het tot een fysieke aanvaring komt.

Wat zich precies heeft voorgedaan tijdens de trainingsessie is niet bekend. Wel is te zien dat Livaja duidelijk is geraakt door de woorden van de fan. De aanvaller loopt woedend naar de tribune om de man toe te spreken, waarna spelers hem bij de situatie vandaan moeten halen. Onder meer Ivan Perisic treedt op als bemiddelaar. Livaja heeft inmiddels laten weten niet af te reizen naar Nederland voor de Nations League-ontmoeting met Oranje.

"Livaja heeft een gesprek gehad met bondscoach Zlatko Dalic over het incident dat maandag plaatsvond tijdens de training, waar een paar individuen langs de lijn de Kroatische speler beledigden", luidt de verklaring van de bond. Zelf reageerde de spits ook. "Helaas heb ik, door alles wat er in de afgelopen 24 uur is gebeurd, het gevoel dat ik niet klaar ben om het maximale te geven voor mijn nationale ploeg. Mijn aanwezigheid zou alleen maar kunnen werken als stoorzender."

Bondscoach Dalic betreurt de situatie. "Ik vind het ontzettend jammer dat dit is gebeurd en dat we door het onacceptabele gedrag van een paar individuen een belangrijke speler voor deze competitie zijn kwijtgeraakt. Ik respecteer zijn beslissing om niet deel te nemen aan de Nations League-finaleronde na alles wat er is geschreven en meegemaakt. Livaja blijft deel uitmaken van onze plannen. Ook onze doelstellingen voor de Final Four van de Nations League blijven onderanderd."

Dalic ziet met Livaja een groot aantal doelpunten vertrekken uit zijn selectie. De spits van Hajduk Split was afgelopen seizoen negentien keer trefzeker en kroonde zich daarmee tot topscorer van de Kroatische competitie. Vorig seizoen noteerde hij liefst 28 doelpunten. De voormalig spits van Internazionale en Atalanta kwam tot dusver 21 keer in actie voor de Kroatische nationale ploeg. Daarin was hij vier keer trefzeker en bereidde hij eenmaal een doelpunt voor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt maar heel weinig zeggen om een volwassen man uit een toekomstige wedstrijd te praten.
Dus er is of iets heel ergs gezegd, of Livaja is mentaal gezien gewoon erg zwak.
Laten we even afwachten.

7 juni 2023 om 11:57

Het blijven ook mensen he.. Ik denk dat hij er gewoon uit gekicked is door de coach.

7 juni 2023 om 12:05

Als voetballer zal hij genoeg naar z'n hoofd krijgen tijdens de wedstrijd. Denk dat het meer lag aan hetgeen gezegd is dan aan een mentale zwakte van Livaja.

Waarschijnlijk is de supporter die hem iets toe riep een fan van Rijeka. Fans van Rijeka en Hajduk (club van Livaja) liggen elkaar ook niet als ik me niet vergis. Wedstrijden tussen deze twee zijn ook wel bekend als de 'jadranski' derby. Soms is het lastig om je clubvoorkeur opzij te zetten (niet alleen in Kroatie) wanneer het aankomt op landenwedstrijden.

Heftige beelden. Ik weet niet wat er gezegd is, maar er wordt vaak wel van een mug een olifant gemaakt.

7 juni 2023 om 13:09



Ja, precies.
Laten we zulke fans inderdaad oproepen om niet steeds van de mug (een potje voetbal) een olifant (persoonlijke verwensingen en schandalig gedrag) te maken.

Ik ben voorstander.

Meteen ook oproepen om van een mug zoals clubvoorkeur, niet een olifant te maken zoals vechtpartijen en ander geweld.

7 juni 2023 om 13:52

@yoda Het gaat om de beelden die ik zie. Hij zegt (terecht) wat tegen die supporter om zijn mond te snoeren. Dat hij vervolgens mentaal het niet meer kan opbrengen vind ik wel absurd. Zo laat hij zichzelf veel te makkelijk kennen.

7 juni 2023 om 14:31

@Jurumy. Ik ben het niet oneens met je op basis van de beelden. Zo lijkt het niet zo erg en ga ik me afvragen of er iets in aanloop of na afloop van deze paar seconden film iets is gebeurt.

T was ook niet lullig bedoelt naar jou. Was eigenlijk algemene post die werd getriggerd door jouw mug en olifant. Had ik beter kunnen laten omdat we de hele context ook niet weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren