Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft wijst naar man die zich het vertrek van Van Nistelrooij mag aanrekenen

Laatste update:

Wim Kieft vindt dat algemeen directeur Marcel Brands het zich mag aantrekken dat het niet is gelukt met Ruud van Nistelrooij bij PSV, zo laat de voormalig spits van de Eindhovenaren optekenen in zijn column voor De Telegraaf. De Amsterdammer stelt verder dat de beslissing van Van Nistelrooij te begrijpen valt, maar niet juist is. Kieft is van mening dat de Brabander beter een paar dagen had kunnen wachten, om na het duel met AZ zijn beslissing kenbaar te maken.

Waar bij landskampioen Feyenoord alles koek en ei is, concludeert Kieft dat de verschillen met de situaties bij Ajax en PSV groot zijn. “In Amsterdam en Eindhoven is sprake van een crisissituatie en wordt pas zondagmiddag bekend op welk Europees niveau ze volgend seizoen acteren.” Beide clubs hebben fouten gemaakt in de begeleiding van trainers. “Duidelijk is dat je beginnende trainers als John Heitinga en Ruud van Nistelrooij speciale begeleiding moet bieden als je ze bij topclubs de technische eindverantwoordelijkheid geeft. Erik ten Hag had het tijdens zijn eerste half jaar heel moeilijk bij Ajax, maar had geluk met de aanwezigheid van Marc Overmars, die hem in bescherming nam, hem de hand boven het hoofd hield en in Ten Hag bleef geloven.”

Kieft ziet dat Overmars hetzelfde doet bij zijn huidige werkgever. “Je ziet nu ook bij Royal Antwerp dat Van Bommel, die bij PSV werd ontslagen, functioneert met Overmars in de buurt. Hij kan dit weekeinde kampioen van België worden na eerder de bekerfinale te hebben gewonnen.” Bij PSV gaat het al jaren mis, zo stelt Kieft. “Met Ruud van Nistelrooij is de derde trainer op rij verdwenen die geen kampioen werd. Van Bommel lukte het niet en de Duitser Roger Schmidt heeft helemaal niets toegevoegd aan PSV. Je kan directeur Marcel Brands niet alles in de schoenen schuiven, maar hij mag het zich aantrekken dat het niet is gelukt met Van Nistelrooij.”

Van Nistelrooij had volgens Kieft wel een ander moment kunnen uitzoeken om op te stappen. “Dat Van Nistelrooij is weggelopen op het moment dat PSV zich wel of niet kwalificeert voor de voorronde van de Champions League valt te begrijpen, maar is niet juist. Hij zal zich in zijn eergevoel en trots gekrenkt hebben gevoeld. Je kan zijn besluit volgen en wellicht had ik in eenzelfde situatie hetzelfde gedaan, maar rationeel gezien had Van Nistelrooij toch beter een paar dagen kunnen wachten tot na AZ-PSV.” De Eindhovenaren hebben in Alkmaar aan een punt genoeg om de kwalificatie voor de Champions League in te gaan.

Eindoordeel
Kieft spreekt over een wisselvallig debuutseizoen voor Van Nistelrooij als hoofdtrainer van een eerste elftal. “Sportief gezien heeft hij de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker gewonnen, Ajax vier keer verslagen en niet van Feyenoord verloren, maar voor een eigen voetbalgezicht heeft Van Nistelrooij niet kunnen zorgen bij PSV”, aldus Kieft, die ziet dat de opgestapte coach veel problemen had met de mensen om zich heen. “Als speler kon Van Nistelrooij zich alles veroorloven, zo goed was hij en zijn teams konden niet zonder hem. En toen ze klaar waren met hem bij Manchester United stapte hij over naar Real Madrid. Maar als trainer kun je je dergelijke conflicten niet veroorloven.”

Is Brands schuldig aan het vertrek van Van Nistelrooij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enige wat je RvN kan aanrekenen is dat hij niet gewonnen heeft van de Rangers. Maar hij heeft het meer dan behoorlijk gedaan. RvN heeft gewoon een winnaarsmentaliteit. Net als van Bommel had. Dat zit die jongens soms in de weg. Blijf het eeuwig zonde vinden dat je zo omgaat met een icoon. Wat hebben die assistenten nou echt gepresteerd. En laten we dan maar helemaal niet over de spelers beginnen. Het bestuur had hem door dik en dun moeten steunen. Dan maar spelers en assistenten vervangen. Als PSV morgen de 2de plaats haalt hebben ze het gewoon heel goed gedaan. Gio en Cocu en de Boer zijn vaak met matig voetbal en moeilijke omstandigheden meerdere keren kampioen geworden. Die jongens hebben gewoon alles mee gemaakt in de top gespeeld en weten wat ze moeten doen om te presteren. Daar gaat het om uiteindelijk. Doel heilig de middelen.

27 mei 2023 om 08:18

Ruud heeft ook echt wel fouten gemaakt met opstellingen. Teze continu opstellen als rechtsback, terwijl Mwene dat gewoon beter invult en Saibari als rechtsbuiten onder andere uit bij Sevilla waardoor we op onze klote kregen. Los daarvan zou ik een 2e plek morgen ook oké vinden gezien de vorm van Feyenoord dit seizoen. Moeten ons alleen niet blindstaren op de voetballer van Nistelrooij, hoe geweldig die ook was, ook hij heeft fouten gemaakt.

27 mei 2023 om 08:21

Ruud heeft heel veel fouten gemaakt. Het is een beginnend trainer, die zelf al aangaf er niet klaar voor te zijn. Wat verwacht je dan, dat weet je toch. Het minste dat je dan kunt doen is achter hem staan en hem steunen. Het is nota bene een clubman.

27 mei 2023 om 08:56

Sorry maar iedere PSV supporter zag een Teze stuntelen als back en toch blijft hij hem opstellen. Teze haalde als cv notabene het Nederlands elftal. Met Teze en Max speelde je als het ware met 9 man en dan ga je ook nog in een belangrijke wedstrijd uit tegen Sevilla Saibari opstellen op rechtsbuiten die daar niks klaarspeelt, je zou bijna kunnen zeggen dat Ruud Sevilla weer in het zadel heeft geholpen. Leuke speler, mooie clubman, maar als trainer net als v Bommel gewoon tekortgekomen.

27 mei 2023 om 09:04

Je hebt verloren tegen clubs die al even gedegradeerd zijn.. een keer een slippertje hoort er bij natuurlijk maar punten verliezen tegen oa Fortuna, Cambuur, Groningen, Emmen.. dat kan gewoon niet. Morgen is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen maar ik heb Ruud nog steeds niet kunnen betrappen op een tactiek.. 0 idee achter het spel en alles op goed geluk en kwalitatieve bevliegingen

27 mei 2023 om 09:05

Dat klopt Pieter, dar zag ik ook. Maar dat is niet het punt. Het gaat om het feit dat je op voorhand wist dat hij fouten zou gaan maken. Stel hem dan niet aan in plaats van hem er achteraf op af te rekenen zoals jij nu doet.

27 mei 2023 om 09:07

Eens, heb ik ook allemaal meegekregen. Maar kun je van een beginnend trainer verwachten dat hij binnen een jaar een elftal naar z'n hand kan zetten? Ik denk het niet. Daarbij zijn de resultaten met bekerwinst, eventueel plek twee niet eens heel beroerd. Als je een beginner aanstelt geef hem dan ook de support en de tijd.

27 mei 2023 om 11:33

Hij heeft ook de tweede seizoens helft de pech gehad dat hij gakpo en madueke verkocht zag worden. Die twee heeft hij gewoon gemist. In de eerste seizoenshelft net te vaak waren ze niet fit. Als PSV de Gakpo van Liverpool had samen met Xavi en een fitte madueke had het er echt zonniger uit gezien in Eindhoven. Er is in de winter te veel individuele klasse ingeleverd die zo een doelpunt hadden kunnen maken

27 mei 2023 om 13:07

Precies dat, als jij als beginnend trainer redelijk presteert in een jaar dat je ook nog twee beste spelers verliest. Dan mag je toch iets meer support vanuit de club verwachten. Ik had in elk geval meer van psv verwacht of op z'n minst op meer gehoopt.

27 mei 2023 om 11:16

Meer dan behoorlijk? Het is te danken aan het waardeloze seizoen van Ajax dat het nog tweede kan worden. Het spel van PSV is niet om aan te gluren, terwijl het gewoon een uitstekende ploeg heeft. Het is enkel en alleen op basis van sentiment dat men nu excuses gaat zoeken. Natuurlijk waren de omstandigheden niet makkelijk, maar een icoon maakt niet automatisch een goede coach. Kijkend naar het spel schaar ik hem in het rijtje kleurloze coaches die uitstekend waren in Oranje en als voetballer, maar het coachen niet echt in de vingers hebben. Het had echter allemaal veel beter opgelost moeten worden. Dat is wel waar PSV de plank missloeg.

27 mei 2023 om 12:03

@sirius,

Een uitstekende ploeg? Heb jij gezien hoe de verdediging week op week staat te schitteren? Kijk voor de grap maar eens naar het aantal tegendoelpunten. Psv heeft een laar uitzonderingen met voornamelijk middelmaat er omheen, dat noem ik geen uitstekende ploeg.

27 mei 2023 om 14:51

Die verdediging is inderdaad een ramp, maar ook daar valt wel meer uit te halen. Teze, Boscagli als centraal duo had al veel opgelost waarschijnlijk. Dat zijn geen hoogvliegers, maar ze kunnen in ieder geval het niveau aan. Bovendien is Boscagli goed aan de bal, dus in balbezit heb je dan ook controle achterin. Branthwaite is ook goed.

Vanaf het middenveld is PSV echter een prima ploeg. In Europees verband gaat het geen hoge ogen gooien, maar er zit meer in dan minimaal 27 verliespunten en vreselijk stroperig spel waar geen enkele lijn in is te bekennen.

Met Boscagli, Veerman en Simons heb je erg veel voetbal in de ploeg, Sangare is een uitstekende verdedigende middenvelder, Van Aanholt is een prima linksback. Je maakt mij niet wijs dat er niet meer uit te halen is.

27 mei 2023 om 11:53

Ik hoor iedereen winnaarsmentaliteit roepen, maar je moet dat wel kunnen onderbouwen. Het is alsof een teamgenoot die constant fouten maakt roept “ik verwacht meer van dit team”. Verwacht eerst meer van jezelf!

Ik had van Brands wel verwacht dat hij meer op de voorgrond zou treden, leiderschap zou tonen. Is inmiddels toch een ervaren bestuurder, maar als er wat mis loopt is hij toch flink onzichtbaar. Had er meer van verwacht!

Maar wat nou als hij zo weinig vertrouwen had, dat ie niet denkt de CL te kunnen bereiken? Dus denkt dat ze het niet redden tegen AZ (en Ajax wel tegen Twente)? Dan wordt ie keihard daar op afgerekend. Ik begrijp hem volledig.

27 mei 2023 om 08:19

Tja wat dan? Gaan we hem dan afrekenen op die ene wedstrijd, uit bij AZ die je kan verliezen?

27 mei 2023 om 09:17

Je weet hoe de voetbalwereld werkt, dus daar wordt ie keihard op afgerekend ja. Dus kan ie, als ie al geen vertrouwen heeft en voelt, toch beter idd opstappen, zoals ie gedaan heeft? Voor je eigen gevoel en eer is dat beter dan trekken aan iets waar je nul vertrouwen in hebt.

27 mei 2023 om 09:24

Ik weet zeker hoe het werkt, maar dat kunnen we daar toch wel wat van vinden. Zoals het werkt zou het niet moeten werken. Trek die redenatie eens door naar het echte leven, zou een leuke bedoeling worden

Ik ben het eens met Kieft. Brands is koning in zich nergens verantwoordelijk voor voelen/achten of zich er tussenuit te draaien. Hij heeft RvN tenslotte het laatste duwtje gegeven op een moment dat RvN eigenlijk nog niet wilde. Dan ben je verantwoordelijk. Maar hij zal er zich een keer bij Goedemorgen Eredivisie wel weer tussen uit draaien, net zoals bij het ontslag van de Jong. Ook voelt hij zich niet verantwoordelijk voor de hinderden miljoenen die hij bij Everton uitgaf zonder ook maar een enkel aansprekend resultaat. Brands is de Mark Rutte van de voetballerij.

De enige het zichzelf mag aantrekken is natuurlijk van Nistelrooij zelf.

Als je zoveel mensen tegen je in het harnas jaagt en als het klopt dat de hele club opgelucht is dat die weg is, dan gaat er iets niet goed....

27 mei 2023 om 11:20

Precies dit. Daarnaast was het wel voorspelbaar dat die tweede plaats veel gaat verbloemen, want Ajax en PSV presteren dit seizoen ver ondermaats. Minimaal 27 verliespunten is gewoon ronduit slecht en het vertoonde spel van beide ploegen laat flink te wensen over.

Ook op het veld waren de prestaties van Van Nistelrooij als coach behoorlijk ondermaats. Buiten sentiment en zijn carriere als profvoetballer zijn er ook niet echt argumenten die voor hem spreken. Ja, de situatie was niet ideaal, maar het had gewoon beter gemoeten. Een goede coach had met Ajax en PSV minimaal 6 punten meer gehad en dan is het ook echt minimaal.

Wat heeft de media toch tegen Schmidt? Hoe kan je zeggen dat RvN het behoorlijk heeft gedaan maar dat Schmidt niks heeft klaargespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren