Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft kraakt uitspraak Van der Sar uit 2021: ‘Hoogmoed komt voor de val, hè’

Laatste update:

Wim Kieft zet met de kennis van nu vraagtekens achter een uitspraak van Edwin van der Sar uit 2021. De voormalig algemeen directeur van Ajax zei destijds dat hij zou opstappen op het moment dat de Amsterdammers in de Conference League terecht zouden komen. Het derde Europese toernooi is momenteel het maximaal haalbare voor Ajax.

"Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer", zei Van der Sar in 2021, toen Ajax nog in de Champions League actief was. De Amsterdamse club speelt inmiddels in de Europa League en moet donderdagavond per se winnen van AEK Athene om de tussenronde van de Conference League te bereiken.

Kieft
"Dit is wel duidelijk een teken van hoogmoed komt voor de val, hè. Die uitspraak van Edwin van der Sar", reageert Kieft donderdag bij Veronica op de opmerkelijke woorden van de inmiddels bij Ajax vertrokken Van der Sar van twee jaar geleden.

"Succes maakt over het algemeen heel gemakzuchtig. En bij Ajax is dat in alle geledingen gebeurd. Maar natuurlijk moeten ze door", verwijst Kieft vervolgens naar het belang van de ontmoeting met AEK in de Johan Cruijff ArenA van donderdagavond.

Jansma
Presentatrice Hélène Hendriks wil vervolgens van Kees Jansma weten of het onkunde of gemakzucht is bij Ajax in de afgelopen periode. "Nou ja, jezelf overleveren aan een man, Sven Mislintat, is gemakzucht. En ook onkunde, dus het is beide", oordeelt de ervaren journalist.

"Overigens moet ik wel steeds terugdenken aan Manchester United als ik Ajax zie. Hetzelfde verval, op een ander niveau. Maar hetzelfde. Niet voldoende goede spelers en niet goed ingekocht. En dan ga je zo presteren."

"Het is falen, het is gewoon falen", is Jansma zeer kritisch op het huidige beleid van Ajax. "Het gaat langzamerhand beter in de Nederlandse competitie, maar als je deze stand ziet, springen de tranen in je ogen." Ajax won nog geen enkele keer in de Europa League en staat met twee punten onderaan in groep B.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je na 5 wedstrijden nog niet gewonnen hebt mag je echt je handjes dicht knijpen dat je überhaupt nog kans maakt op Europese overwintering. Het is te hopen dat Ajax vanavond doet wat het moet doen, want vooralsnog is het een matig Europees seizoen voor het Nederlands voetbal. Met een Ajax en AZ die zwaar ondermaats presteren, Feyenoord die zichzelf tekort doet en PSV dat als enige wel levert maar na de winter niet veel punten meer zal halen.

14 december 2023 om 20:36

Mijn optiek. Zeg maar gerust dat Feyenoord ook gewoon zwaar ondermaats heeft gepresteerd in Europees verband. En wat betreft Psv heb je alvast een voorbarige conclusie getrokken zie ik. Wacht nou eerst maar eens af wie ze loten, Bosz kan met dit team tegen behoorlijk wat ploegen potten breken denk ik zo.

14 december 2023 om 20:45

Zwaar ondermaats voor Feyenoord is echt overdreven. Het was uiteraard niet top, maar toch een flinke prestatie meer dan Ajax en AZ die in een veel makkelijkere competitie zitten en tegen slechtere teams spelen. Van Atletico en Lazio op papier verliezen is niet raar, van AEK Athene en Marseille niet winnen wel. AZ nog tikkeltje erger met het verlies tegen Mostar en nu kansloos tegen Legia.

14 december 2023 om 20:46

Qua resultaat inderdaad simpelweg een matig Europees seizoen tot nu toe, maar ze halen in de CL toch evenveel of zelfs meer punten dan AZ en Ajax in lagere competities en het belangrijkste, nog genoeg mogelijkheden om na de winter wat punten te pakken.

14 december 2023 om 20:51

Het 1 sluit het ander niet uit he, van Ajax weten we sowieso al dat ze zwaar ondermaats zijn dit seizoen, en dat zie je in Europa dus ook terug. Van Az had ik wel wat meer verwachtingen, maar stellen dus zwaar teleur, Feyenoord evenzeer. Atletico is de enige die echt niet raar is om van te verliezen, Lazio moet je in het huidige seizoen gewoon van winnen en van Celtic al helemaal. Ze hebben 2 gewonnen en 4 verloren in een poule die niet extreem zwaar is, dat is gewoon ondermaats.

14 december 2023 om 20:53

Competitie zegt niet zoveel. Marseille en Brighton zijn gewoon betere teams dan Celtic met alle respect. Niet dat Ajax het goed gedaan heeft hoor, hele seizoen is een blamage totnogtoe.

14 december 2023 om 21:58

Zelfde aantal pnt als Ajax vorig in de CL. 6. Daar zaten wel Napoli en Lpool in de groep. Gewoon ondermaats. Net als dit seizoen Ajax tnt en ook AZ. Psv met zeer veel geluk door.

beetje ongepast om deze opmerking te maken gezien z'n gezondheid imo...

14 december 2023 om 20:24

Zijn huidige gezondheid is toch niet relevant hierin? Met zijn gezondheid ten tijde van deze uitspraak was volgens mij niets mis.

14 december 2023 om 21:06

Het is toch ook niet relevant meer om nu nog terug te komen op een uitspraak van 2021 die gedaan is door iemand die niet eens meer werkzaam is bij de club

Hoogmoed voor de val? Hij heeft zich toch gewoon aan zijn belofte gehouden? "Als Ajax conference league haalt, dan ben ik er niet meer", klopt gewoon

14 december 2023 om 20:37

Haha het is dat hij toevallig een burn-out had. Ik betwijfel of hij anders zelf zou zijn opgestapt.

14 december 2023 om 21:19

Het gaat om de context. Hij had niet verwacht dat ze ooit conference league zouden halen natuurlijk. Daar waar feyenoord de finale haalde.

14 december 2023 om 21:24

Heeft totaal niks met verwachtingen te maken en ook niet met hoogmoed. Hij verbond gewoon consequenties aan eventueel mindere prestaties van Ajax en indirect dus aan zijn eigen prestaties.

14 december 2023 om 22:01

Zeggen dat Ajax geen conference league gaat spelen in mijn ogen alles behalve arrogant. Als je in de top 4 eindigt speel je altijd hoger dan ECL. Zeker op de positie waarop Ajax toen stond. Zelfs de grootste criticasters hadden niet durven voorspellen dat Ajax zo ver zou afglijden als begin dit seizoen. Als vd Sar nou had geroepen dat ze elk jaar kampioen gingen worden, was het nog een ander verhaal.

Van de sar heeft zich keurig aan de afspraken gehouden niks om je druk om te maken dus, meneer kieft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren