Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Kenny Tete wil Fulham verlaten en gaat tekenen bij zestienvoudig landskampioen’

Laatste update:

Kenny Tete gaat na dit seizoen de overstap maken naar Besiktas, zo melden verschillende Turkse media. Het contract van de Nederlander bij Fulham loopt deze zomer af en dus is Tete op zoek naar een nieuwe club. Inmiddels zou hij overeenstemming hebben bereikt over een driejarig contract in Turkije.

“Als alles goed gaat zullen de handtekeningen op korte termijn gezet worden”, melden Turkse media. Daarbij wordt beweerd dat er al een mondeling akkoord zou zijn met de rechtsback, die een overstap wel ziet zitten.

Tete is bezig aan zijn vierde seizoen in Londen, maar is daarin allesbehalve zeker van een basisplaats onder trainer Marco Silva. Hij kwam dit seizoen in alle competities achttien keer in actie, waarin hij één keer scoorde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu is de 28-jarige vleugelverdediger dus klaar voor een nieuw avontuur. Besiktas wil daarin uitkomst bieden. De ploeg staat dit seizoen teleurstellend vierde in de Süper Lig, met een enorme achterstand van 39 punten op koploper Galatasaray.

Een vierde plaats zou voor Besiktas aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorrondes van de Conference League betekenen, iets wat beneden doelstelling is voor de ploeg uit Istanbul. Daarom wil de club met het oog op volgend seizoen de selectie flink versterken.

Tete wordt gezien als een van die broodnodige versterkingen. De ex-Ajacied zou dan de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onder anderen ex-AZ’er Jonas Svensson, die dit seizoen verzekerd is van een basisplaats op de rechtsbackpositie.

Tete maakte in 2020 voor ruim drie miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Fulham, waar hij inmiddels over vier seizoenen 98 wedstrijden achter zijn naam heeft. In die optredens maakte hij vier doelpunten en gaf hij acht assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom haalt Ajax deze man niet terug? Was een uitstekende rechtsback geweest en 100x beter dan Gaaie of Rensch.

17 april 2024 om 16:36

Wellicht salariseisen in combinatie met te weinig doorslaggevende kwaliteiten? Ik denk niet dat het direct een leider gaat zijn die meer voetbal brengt zoals we dat graag gaan zien. Zoals ik hieronder al zeg: dan moet je voor spelers als Ziyech gaan.

17 april 2024 om 18:59

Dat argument over salaris vind ik wel iets bijzonders. Clubs in Turkije zijn notoire wanbetalers. Het gaat nu ook matig met Besiktas. Recent de tweede trainer dit seizoen al ontslagen.

Snap best dat Tete niet naar Ajax wil, maar er moet toch wel een alternatief zijn dan Turkije?

17 april 2024 om 20:01

Voetballers betalen daar niet tot nauwelijks belasting. Voetbalgekke cultuur (soms iets te gek imo), prachtige stad, over het algemeen lekker weertje, en soms mee doen om de prijzen. Ik snap de stap in essentie wel

17 april 2024 om 16:38

De mensen herinnerd alleen maar zijn tackels die hij moest maken om zijn eigen fouten goed te maken. Geef Gaaie het vertrouwen met een goede , opbouwende rechter verdediger en een rechtsbuiten die ook vuil werk wil opknappen en je zult zien dat het stukken beter gaat

17 april 2024 om 16:43

Dat is inmiddels jaren geleden... Er kan daarin veel veranderen. Ik herinner me nog een Graziano Pelle die er bij AZ echt helemaal niks van kon en ook zo herinnerd werd. Totdat hij bij Feyenoord kwam en er flink wat goals in heeft gelegd.

17 april 2024 om 17:03

Precies dit. Met Pelle stip je een goed voorbeeld aan, maar ik denk bijvoorbeeld ook aan Nemanja Matic. Speelde 1 seizoen op huurbasis bij Vitesse, maar vond hem helemaal niks (en vele andere ook). Uiteindelijk daarna naar Benfica gegaan, teruggekeerd bij Chelsea en bij Manchester United en AS Roma gespeeld waar ik hem ineens heel goed vond en een compleet andere speler was en zo zijn er nog wel wat voorbeelden.

Ik had Tete graag terug gezien bij Ajax. Heb hem zelf hier weleens genoemd als versterking. Vond hem bij Ajax jaren terug als rechtsback prima, maar moest inderdaad zijn fouten corrigeren met slidings. Maar bij Lyon en Fulham heeft hij zich prima ontwikkeld en is hij zowel verdedigend als aanvallend verbeterd. Voor een back mist hij, zoals Ajax normaal gesproken speelt, misschien aanvallend wat. Maar op de een of andere manier heb ik in Tete ook iemand gezien die als (rechter) centrale verdediger heel goed kan zijn en had hem bij Ajax dan wel graag rechts centraal willen zien als hij was teruggekeerd.

Maar helaas.

17 april 2024 om 17:12

Denk anders niet dat Tete er 15 in gaat schieten

17 april 2024 om 19:53

Je praat gewoon onzin want Pele was bij AZ ook heel goed, ik was heel blij voor Feyenoord dat ze goeie scouts hadden. Een goeie voetballer altijd geweest ook bij AZ. Ik kan de reden van zijn vertrek niet herinneren maar was echt gewoon hele goeie speler.

17 april 2024 om 20:09

Reden van zijn vertrek was omdat hij niet aan de verwachtingen voldeed en zn grote transfersom niet kon waarmaken. Hij is bij AZ zeker niet echt geslaagd, voor 6 miljoen aangekocht, in 4 seizoenen 95 wedstrijden gespeeld en 15 goals gemaakt. Dat is niet perse "heel goed" te noemen, daarna ook bij Parma geen deuk in een pakje boter geschoten. Echt waar, gaat iedereen links, dan gaat ons Rambokolombo rechts.

17 april 2024 om 16:48

Wat ik nog van hem kan herinneren is dat hij een waanzinnige slidende tackle in huis had. En daar lag ook zijn probleem. Die moest hij inzetten omdat hij positioneel vaak niet goed stond.
Heb liever dan een Veltman die zowel centraal als back uit de voeten kan, en iemand die lijkt me ook leiding geven aan de verdediging. En ja, velen zullen hem weer helemaal afbranden, maar die jongen maakt genoeg minuten bij Brighton en lijkt me voor nu gewoon een prima toevoeging voor Ajax.

17 april 2024 om 17:27

Oortap dan heeft Tete sowieso mijn voorkeur, Veltman ben ik nooit kapot van geweest. Nooit de stappen gemaakt naar een stabiele en betrouwbare verdediger, maar eerder een die keer op gelijkwaardige fouten maakte. Maar los daarvan wel een kind van de club, en echte Ajacied dat staat buiten kijf.

17 april 2024 om 16:54

Uitstekend is misschien wat overdreven, maar je weet iig wel dat hij goed genoeg is. Is met name bij Fulham gegroeid tot gewoon een ijzersterke verdediger. Aanvallend hoef je er niet bijzonder veel van te verwachten, maar hij heeft bijna alle linksbuitens wel gewoon in z'n broekzak. Lijkt me inderdaad helemaal geen slecht idee voor Ajax, geeft sowieso wat vastigheid achterin. Denk alleen dat hij een salaris krijgt wat Ajax niet kan betalen.

17 april 2024 om 18:16

Vast salariseisen want dit huidige Ajax kan niet meer salarissen veroorloven zoals tussen 2019 en 2022. Geen CL inkomsten is funest. Daar had Mislintat vorig jaar ook al mee te dealen en heeft het salarishuis juist naar beneden gehaald.

Beetje typische stap. Op je 28e ben je in de kracht van je leven, dan is een stap van de PL naar de Turkse liga niet de beste. Afgelopen maanden is hij volgens mij ook nog wel voor Ajax genoemd, maar die stap is natuurlijk momenteel niets beter voor ik denk beide partijen. Enige is dat Ajax denk ik wel wat behoefte heeft aan wat oud-Ajacieden in die eind 20-begin 30 leeftijdscategorie. Maar dan zou ik toch eerder eens weer Ziyech polsen.

17 april 2024 om 16:44

Net zo typisch als Ziyech dus? die kiest ervoor om op z'n 28e ook naar Turkije te gaan. Beetje gek om het voor Tete een typsiche stap te noemen terwijl Ziyech er al bijna een jaar zit.

En denk je nu echt dat Ajax nu nog salarissen gaat betalen van 3,4 of 5 miljoen na nog een seizoen zonder CL? Denk echt dat je zulke spelers voor de komende jaren uit je hoofd moet gaan zetten en je richten op andere/goedkopere spelers.

17 april 2024 om 16:55

Waarbij ook best vermeld mag worden dat Ziyech ook in Turkije eigenlijk bijna nooit speelt. Was heel goed bij Ajax, maar heeft sindsdien niets meer laten zien waardoor je kan denken dat hij dat weer kan laten zien.

17 april 2024 om 17:01

@spursfan96, Dat is waar en liet ik eigenlijk bewust achterwege want je mag hier in Nederland geen kritiek hebben op de Ajax selectie van 18/19 want in het buitenland zijn ze op Onana na allemaal mislukt en heeft niemand iets laten zien en zijn er altijd wel smoesjes voor die spelers en zal het nooit hen de spelers zelf liggen.
Dat Ziyech openstond voor een stap naar SA verleden jaar winter zegt voor mij genoeg, die zien we nooit meer in de Eredivisie voetballen hoor.

17 april 2024 om 19:44

Ik weet dat het bij sommigen een sport is om in negatief opzicht flink te overdrijven hoor, vaak puur om te provoceren maar enfin. De Ligt, De Jong, Mazraoui, Veltman, Tagliafico, Neres en Tadic kun je stuk voor stuk echt niet "mislukt in het buitenland" noemen hoor. Sommigen hebben het gewoon uitstekend gedaan, anderen zijn gewoon prima aanwinsten geweest die regelmatig minuten maken. Je moet wel een echte pessimist zijn om al deze namen mislukt te noemen, in dat geval mislukken volgens jou 99 van de 100 spelers denk ik.

17 april 2024 om 20:19

Hey daar ben je weer, heerlijke pessimist. Ik zal je haast een hater willen noemen (om in de woorden van ons aller Memphis te spreken). Bijna niemand van dat team is mislukt op vd beek en misschien ziyech na, maar zelfs ziyech is verschrikkelijk belangrijk geweest in de CL winst van Chelsea. Niet iedereen kan een absolute wereldtopper worden. Is Clasie dan bv ook mislukt in het buitenland? of Lozano? of Dries Mertens? of Ron Vlaar? En zo kan ik nog wel even door gaan. De Jong is 1 vd belangrijkste spelers bij Barca (en de beste speler van het NL elftal), de Ligt jarenlang basisspeler bij juve (en reserve aanvoerder) en vorig seizoen 1 vd beste verdedigers in de BL. Neres gewoon een meer dan prima speler bij Benfica, Mazraoui komt ook gewoon aan zn wedstrijden bij Bayern. Tadic speelt nog steeds de pannen van het dak in turkije, zelfs blind staat basis bij de nummer 3 van spanje. Tagliafico was nooit een groot talent en heeft na zn ajax prime nog voldoende wedstrijden meegepakt bij Lyon. Je mag en kan best kritiek hebben op het ajax team van 18/19, want ja vd Beek heeft het niet laten zien en is niet goed genoeg, Ziyech was misschien ook wel beneden verwachting. Maar de dingen die jij vandaag uitkraamt daar spat de afgunst vanaf

17 april 2024 om 21:56

@real_amsterdam, nou iemand als Clasie is in mijn ogen zeker wel mislukt in het buitenland. Onder de trainer die hem meenam van Feyenoord niet onbetwist, daarna werd het nog minder en was hij in Belgie niet eens basisspeler. 3 jaar in het buitenland gespeeld en transfervrij weer naar Nederland gekomen.

17 april 2024 om 17:24

Tete is juist een ideale speler om te halen. Heeft het gewoon redelijk gedaan bij Fulham. Ziyech is het al kwijt sinds hij vertrok bij Ajax.

Jammer dat Ajax nooit actief is als het gaat om transfervrije spelers... Als je er een beetje vroeg bij bent zijn er elk jaar best wel wat leuke spelers waarbij je kan informeren. Als je dan te lang wacht blijven spelers als Grillitsch over, die zijn het allemaal net niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren