Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenny Tete schakelde hulp in: ‘Voelt soms net alsof je op een eiland zit’

Laatste update:

Kenny Tete is een vaste waarde bij Fulham in de Premier League. De 27-jarige rechtsback speelt sinds de zomer van 2020 bij de Londenaren en zou nu zelfs op de radar zijn verschenen van Liverpool. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters zocht de ex-Ajacied onlangs op in Engeland en sprak daar met hem over de mentale gezondheid van voetballers en of Tete daar zelf ook mee bezig is.

Tete kan zich vinden in de woorden van Gregory van der Wiel, die aangaf dat hij in een ‘zwart gat’ was gevallen na zijn carrière omdat hij tijdens zijn actieve loopbaan nauwelijks mentale begeleiding kreeg. “Ik denk dat het er ook een beetje aan ligt hoe je als persoon bent. Ben je iemand die van praten houdt of ben je meer op jezelf? Ik denk dat je aan de bel moet trekken bij de mensen om je heen als je met iets zit”, aldus de veertienvoudig Oranje-international.

De ex-Ajacied vindt dat de clubs zich meer kunnen mengen in het mentale aspect van het leven als profvoetballer. Fulham had in het verleden iemand waarbij spelers terecht konden. “We hadden eerder iemand die ons hielp bij het mentale aspect. Als je vragen had dan kon je met hem gaan zitten en dingen bespreken. Op dit moment hebben we daar niemand meer voor bij Fulham. Of ik zelf iets doe aan mijn mentale welzijn? Ik heb wel bepaalde mensen waar ik gesprekken mee kan voeren. Zeker weten.”

Tete schakelde die hulp in omdat ‘er veel op je af komt’. “Vooral toen ik in Frankrijk zat (bij Olympique Lyon, red.) was het wel moeilijk. Als er heel veel op je af komt is het niet erg om met iemand te praten. Maar iedereen is verschillend daarin, hè. De ene wil niet praten en de andere wil dat wel. Er zijn heel veel wegen. Wat er zo moeilijk in Frankrijk was? Je bent een jonge jongen en gaat weg. Er verandert heel veel en er komen veel dingen op je af. Ik speelde niet altijd, er was een taalbarrière... Dat is lastig. Het voelt soms net alsof je op een eiland zit. Dat is ook gewoon een periode waar je doorheen moet.”

‘Het is eigenlijk bizar hoeveel voetballers betaald krijgen en hoe ze dan leven’

Jelle Kusters sprak onlangs ook met Gregory van der Wiel.Lees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bosz moet proberen Tete te halen, bevalt me wel al de ex-Ajacieden bij PSV haha. Maar anders zou ik Sambo volle vertrouwen geven, heeft veel potentie! v.Aanholt - Boscagli - Davidson - Tete.Zou toch een perfect en complete achterhoede zijn, met Mauro/Teze/Sambo als wissels.

12 juli 2023 om 16:22

Dat zou een prima achterhoede zijn, al denk ik niet dat Tete Fullham inwisselt voor PSV. Ook Ajax zal hij nu niet instappen denk ik. Maar ik zou zowel als Ajax als PSV zijnde toch eens informeren.

Tete, zo erg ondergewaardeerd in Nederland.
Hij is beter dan alle backs van Ajax.

Tete en Frimpong moeten allebei opgeroepen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren