Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keisuke Honda krijgt vijf dagen na persconferentie treurig nieuws

Laatste update:

Keisuke Honda gaat niet aan de slag bij Portimonense. De Japanner poseerde zaterdag met het shirt van de huidige nummer vijftien van Portugal, maar blijkt niet speelgerechtigd. Zijn contract treedt daardoor niet in werking en Honda moet op zoek naar een nieuwe club, die hij deze maand nog hoopt te vinden. Hij is transfervrij sinds zijn vertrek bij Botafogo in december.

Honda verbond zich tot het eind van het seizoen aan Portimonense. Het leek erop dat hij transfervrij kon overkomen. Portimonense organiseerde een persconferentie om de komst van de 34-jarige aanvallende middenvelder aan te kondigen, Honda ging op de foto met clubvoorzitter Rodiney Sampaio en toonde het shirt van de Zuid-Portugese club. Er ontstonden echter al snel vragen over zijn speelgerechtigdheid. Formeel ziet de Liga NOS hem immers niet als een transfervrije speler.

Honda verliet Botafogo in december na het voortijdig beëindigen van zijn contract. Hij ondertekende zijn contract bij Portimonense vorige week, na het verlopen van de winterse transferperiode. Volgens regelgeving van de Portugese competitie had Honda echter sinds afgelopen zomer transfervrij moeten zijn, om nu buiten de transferperiode te kunnen tekenen in Portugal. Ondanks dat zijn contract bij Botafogo werd ontbonden, wordt hij niet erkend als een transfervrije speler. Het is nu de vraag waar de toekomst van de ex-speler van VVV-Venlo en Vitesse ligt.

Volgens A Bola hoopt hij deze maand een nieuwe club te vinden. Op Twitter krijgt hij van een Japanse volger de vraag waarom hij in Europa blijft spelen en niet terugkeert in zijn geboorteland. "Omdat het leuk is!", reageert Honda, om erna aan toe te voegen dat hij een terugkeer in Japan zal 'overwegen'. "Het is niet dat ik koppig weiger om terug te keren in de J-League. Er zijn andere interessante opties in het buitenland. Japan is mijn thuisbasis en het huis van mijn familie. Mijn ouders hebben me op het hart gedrukt om uit huis te gaan. En dan kom je slechts af en toe weer thuis, toch?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet gewoon wat voor VVV?

11 februari 2021 om 22:49

Om vervolgens na een week weer te vertrekken? Ik heb veel bewondering voor de speler Honda tot een aantal jaar geleden, maar de manier hoe zichzelf de laatste jaren presenteert en aanbiedt aan allerlei clubs en weer zsm weggaat verdient geen schoonheidsprijs. Lijkt me dat hij qua niveau allang niet meer de oude is.

12 februari 2021 om 00:04

Ja dat klopt. Maar Honda en VVV is in t verleden al wel een keer succesvol geweest en is erg geliefd in Venlo. Ik denk dat hij dan minder snel weer heel gauw weggaat

12 februari 2021 om 01:32

Prestaties in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Lijkt me niet dat hij nu opeens veel beter zou spelen. Kost waarschijnlijk heel veel voor vvv begrippen. Kunnen ze beter in andere en meerdere spelers investeren. Ondanks dat het sentiment wel leuk is natuurlijk.

12 februari 2021 om 06:05

Je kraamt onzin uit? Hij vertrok bij Vitesse nadat Slutsky wegging en hij daar amper aan het spelen toekwam, daarna heeft hij even in Brazilië gespeeld en vervolgens probeert hij het hier maar is hij niet speelgerechtigd. Je zegt maar wat.

11 februari 2021 om 22:51

Kost wel minimaal 450000 jaarsalaris volgens mij

Die jongen heeft ook veel clubs gehad. Nummer 15 van Portugal. Ik zou terug gaan naar de j leaque denk dat ze in zijn eigen land veel meer salaris zullen betalen .. fans heeft hij daar al

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren